Doorgaan naar hoofdcontent

Geen Tomorrowland, maar er zijn nog andere opties: deze regels gelden op de festivals die wél doorgaan

HLN
Geen Tomorrowland, maar er zijn nog andere opties: deze regels gelden op de festivals die wél doorgaan
Tomorrowland moet er noodgedwongen de brui aan geven deze zomer, maar op heel wat andere weides zullen er in juli en augustus wél beats en riffs te horen zijn. "De goesting is te groot", klinkt het bij de organisatoren en artiesten. Maar hoe zal de zomer er precies uitzien? Welke maatregelen gelden op de festivals die wél doorgaan? En heb je een PCR-test nodig? Een overzicht.
Lees verder

En plots gaat het snel: duizenden tieners nu al gevaccineerd
Al meer dan 16.000 16- tot 20-jarigen hebben hun eerste - en in het geval van Johnson & Johnson meteen ook hun laatste - coronaprik gekregen. Doordat steeds meer ouderen hun vaccinatiemoment laten schieten of wachten met hun afspraak in te boeken, kunnen jongeren via de reservelijst Qvax nu heel snel aan de beurt komen. En in sommige centra maken ze er zelfs een feestje van, inclusief DJ.
Lees verder

Christel Van Dyck stopt na 7 jaar met 'De Rotonde': "Het is mooi geweest, en goed ook. Maar het is tijd voor iets nieuws"
Zeven jaar lang stemden ruim 850.000 Vlamingen elke zondagochtend trouw af op Christel Van Dyck, die in 'De Rotonde' op Radio 2 twee uur lang complexloos met haar bekende gast over diens leven en werk praatte. Zondag neemt Xavier Taveirne haar rol eenmalig over en is ze zelf gast in haar eigen programma, om dan om er dan om 10 uur definitief de stekker uit te trekken. "Ik wilde zeker niet het jaar te veel maken", verklaart de presentatrice, die ook op privévlak enkele veranderingen doorvoert.
Lees verder

Christel Van Dyck stopt na 7 jaar met het populaire Radio 1-programma 'De Rotonde': "Ik stop op een hoogtepunt. Dat voelt goed"
Zeven jaar lang stemden ruim 850.000 Vlamingen elke zondagochtend trouw af op Christel Van Dyck, die in 'De Rotonde' op Radio 2 twee uur lang complexloos met haar bekende gast over diens leven en werk praatte. Zondag neemt Xavier Taveirne haar rol eenmalig over en is ze zelf gast in haar eigen programma, om dan om er dan om 10 uur definitief de stekker uit te trekken. "Ik wilde zeker niet het jaar te veel maken."
Lees verder

Wout van Aert door de ogen van zijn trainingsmaten: "Als we drie keer over prikkeldraad moeten kruipen om op een mooie plek te komen, dan doet hij dat"
Wout van Aert (26) is klaar voor de Tour. Best straf, want anderhalve maand geleden lag hij nog op de operatietafel na een blindedarmontsteking. De mannen met wie hij geregeld op pad gaat, zijn niet verrast: "Hij is een trainingsbeest, houdt van een diep gesprek en weet overal de weg."
Lees verder

OVERZICHT. Coronacijfers blijven dalen: aantal nieuwe besmettingen op laagste niveau sinds vorige zomer
De coronacijfers in ons land zetten hun dalende trend verder. Het gemiddelde aantal nieuwe besmettingen per dag duikt nu onder de 400, het laagste niveau sinds de zomer van vorig jaar. Dat blijkt vanochtend uit de meest recente cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Dag start zwaarbewolkt met regen, warm en nat weekend op komst
Het is vrijdagochtend over het westen zwaarbewolkt met regen. In de loop van de voormiddag breidt de neerslag zich uit naar het centrum, maar over het oosten is het lokaal nog vrij zonnig en blijft het droog. In de namiddag verwachten we over het westen en het centrum nog wat lichte regen. Ten zuiden van Samber en Maas blijft het overwegend droog met soms enkele opklaringen. De maxima schommelen rond 18 graden aan de kust en in de Ardennen tot lokaal 22 graden in de streken met opklaringen. Er waait een matige zuidwestenwind, zegt het KMI.
Lees verder

Cristiano Ronaldo neemt Pepe te grazen op training (en de verdediger kan er gelukkig om lachen)
Portugal ontsnapte eergisteren aan een vroege EK-uitschakeling. Zondag nemen de Portugezen het in de 1/8ste finales op tegen de Rode Duivels en Cristiano Ronaldo leven ontspannen toe naar die clash. Dat doet een filmpje dat de Portugese voetbalbond deelde op Twitter toch uitschijnen.
Lees verder

Angèle heeft een rol te pakken in de nieuwe musicalfilm 'Annette'
Eerst schitterde ze al als het gezicht van een nieuwe Chanel-campagne en wist ze ook al een plekje te strikken op de affiche van Primavera Sound 2022, maar daar stopt het niet voor Angèle. De 25-jarige zangeres maakt binnenkort namelijk haar debuut in een live-actionfilm.
Lees verder

Filmdebuut van Angèle gaat in augustus in première op Amazon Prime
Eerst schitterde ze al als het gezicht van een nieuwe Chanel-campagne, maar we krijgen deze zomer nog meer te zien van Angèle. 'Annette', het filmdebuut van de 25-jarige zangeres, gaat deze zomer in première op het Cannes Film Festival en is daarna ook te bekijken op Amazon Prime.
Lees verder

Zomer- en winteruur worden komende jaren dan toch nog niet afgeschaft
Het zomer- en winteruur worden de komende jaren dan toch nog niet afgeschaft. Dat heeft de bevoegde Eurocommissaris gezegd na een vraag van Europees parlementslid Hilde Vautmans (Open Vld). Geen enkele lidstaat zou een voorkeur uitgesproken hebben, ook ons land niet.
Lees verder

'Familie' blaast 30 kaarsjes uit en viert dat volgend jaar in de Lotto Arena
Twee weken na 'Thuis' vertrekt nu ook 'Familie' op zomervakantie. De soapkijker krijgt eerst nog wel de spannendste tv-avond van het jaar met een zinderende seizoensfinale, gevolgd door 'Het geheim van Raven', de zomerse spin-off op VTM GO. Maar er staat ook nog een groots jubileumfeest voor de fans op stapel in de Lotto Arena. "Het wordt de grote apotheose."
Lees verder

LIVE. Volg hier doorheen de dag alle ontwikkelingen rond de Rode Duivels
De Rode Duivels leven toe naar hun clash met Cristiano Ronaldo en co van zondag in Sevilla. Vandaag zijn de Belgen nog gewoon in hun Basecamp in Tubeke, waar het 'zwaartepunt' van de dag na de middag ligt. Om 16u30 is er opnieuw een persconferentie met twee spelers en een uurtje later volgt een training. Het eerste kwartier daarvan zal opnieuw open zijn. Op deze pagina zit u goed om die training én al het andere nieuws over de Duivels op de voet te volgen!
Lees verder

Van Aert met wel heel opvallende blauwe voorbanden op jacht naar geel: wat is het 'geheim'?
Blauwe voorbanden. De renners reden ermee in de Dauphiné. En Wout van Aert en co. komen er de komende dagen ook mee aan de start van meerdere Touretappes.
Lees verder

Een reconstructie van de rel rond Stijn Stijnen en Cristiano Ronaldo in 2007: "De bond panikeerde, maar wij waren niet onder de indruk"
'Cristiano zó fel aanpakken, dat hij na twee minuten van het veld moet worden gevoerd'. Eén uit de context getrokken quote en Stijn Stijnen (40) was wereldnieuws. De ex-doelman blikt terug op de laatste Portugal-België (4-0) met inzet in 2007: "Zélfs het hotelpersoneel deed vijandig tegen mij."
Lees verder

Proud to be fout: dit zijn de favoriete foute nummers van onze redactie
Al een hele week tellen onze collega's van Qmusic in de 'Foute 728' af naar de foutste nummers aller tijden. Vanavond komen we eindelijk te weten welke hit bovenaan staat. Om alvast wat in de stemming te komen, kan je hier luisteren naar ónze favoriete foute schijven. Want fout = goud.
Lees verder

Na zijn zwaar motorongeval van enkele maanden geleden: Junior Planckaert wordt rallypiloot
Twee maanden geleden, in april, kwam Junior Planckaert lelijk ten val tijdens een motorongeluk, maar dat heeft de 28-jarige waaghals duidelijk niet afgeschrikt. Wanneer zijn revalidatie achter de rug is, maakt hij namelijk zijn opwachting als rallypiloot.
Lees verder

Alpecin-Fenix, het succesverhaal van twee broers uit de Kempen: "Niemand zal ooit kunnen zeggen dat Mathieu bij ons tijd of geld verloren heeft"
Het begon twaalf jaar geleden met een handvol veldrijders. Een jongensdroom aan een keukentafel. Vandaag is de ploeg van de broers Roodhooft top in het wielrennen: ze zijn de grote favoriet voor de eerste gele trui van de Tour 2021. Het verhaal van de steile opgang van Alpecin-Fenix.
Lees verder

Termijnrekeningen met uitsterven bedreigd
De termijnrekening behoorde lange tijd tot populairste bankproducten. Vandaag biedt amper één grootbank ze nog aan en doet ze qua rente nauwelijks beter dan het spaarboekje. Het gevolg? De consument keert de termijnrekening de rug toe. "Als de trend zich op die manier verderzet, zal de volgende generatie niet eens meer weten waar een termijnrekening voor staat", stelt Brecht Coene van Spaargids.be.
Lees verder

Beleggen in meme-aandelen wint aan populariteit: wat is het? En hoe interessant is het om erin te investeren? Paul D'Hoore geeft advies
't Is op de beurs zoals in de mode: af en toe duikt er een nieuw begrip op. Momenteel zijn meme-aandelen the talk of the town, ofwel: aandelen met een ongelooflijk sterke aanhang op sociale media zoals GameStop. Hoe ga je daar als belegger mee om? Blijf je er beter van weg of zijn ze net een goudmijn? Onze beursexpert Paul D'Hoore helpt je op weg. "Er zijn al zeker twee beursgenoteerde fondsen die hun centen uitsluitend stoppen in aandelen die hip zijn op sociale media."
Lees verder