Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 1 juni 2021

Francky Dury stopt na komend seizoen als trainer van Zulte Waregem: “Tijd voor verjonging”

HLN
Francky Dury stopt na komend seizoen als trainer van Zulte Waregem: "Tijd voor verjonging"
Het seizoen 2021-2022 wordt het laatste van Francky Dury (63) als coach van Zulte Waregem. Dat heeft de club bekendgemaakt. Dury is de langstzittende coach in de Jupiler Pro League.
Lees verder

Onze tenniswatcher en ex-prof Filip Dewulf getuigt over bestaan op de court: "Er zou maar eens iemand je tranen moeten zien..."
Topsport is ongezond: fysiek zeker, mentaal vaak. Tennis, één der allerindividueelste sporten op aarde, ontsnapt er niet aan. Integendeel. Naomi Osaka, Alison Van Uytvanck, David Goffin, quasi iedereen krijgt vroeg of laat af te rekenen met twijfels of angsten. Als ervaringsdeskundige wil onze tenniswatcher Filip Dewulf, in 1997 onder meer halvefinalist op Roland Garros, ook enkele littekens tonen. "Je sterk houden, of beter voordoen dan je bent, is het adagium in het tennis."
Lees verder

Marokko gaat alleenreizende minderjarigen terugnemen uit EU
Marokko gaat onbegeleide Marokkaanse minderjarigen terugnemen die illegaal naar de Europese Unie waren gereisd. Koning Mohammed VI heeft daar opdracht voor gegeven.
Lees verder

Florida bant transgender vrouwen van schoolsporten voor meisjes
De gouverneur van Florida, Ron DeSantis, heeft vandaag een wet ondertekend die transgender vrouwen bant van sporten op school voor meisjes en vrouwen. Hij deed dat na maanden van moeilijke en controversiële onderhandelingen.
Lees verder

Vandenbroucke: "Geen gratis test voor wie al kans kreeg gevaccineerd te worden"
Vorige week al pleitte minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) voor een gratis -of goedkopere- PCR-test voor wie deze zomer op vakantie of naar een festival wil. In de commissie Gezondheid voegde hij daar vandaag een voorwaarde aan toe: enkel wie nog niet de kans heeft gekregen zich volledig te laten vaccineren zou recht mogen hebben op zo'n gratis test.
Lees verder

Leerlingen vijfde en zesde leerjaar mogen buiten mondmasker uitdoen als ze intense contacten vermijden
Leerlingen van het vijfde en het zesde leerjaar van het basisonderwijs mogen hun mondmasker voortaan buiten uitdoen, op voorwaarde dat ze intense fysieke contacten vermijden. Dat zijn de onderwijspartners en bevoegd minister Ben Weyts (N-VA) zo overeengekomen. De beslissing is dinsdagavond aan de scholen gecommuniceerd.
Lees verder

Rafael Nadal neemt probleemloos eerste horde op Roland Garros
Titelverdediger Rafael Nadal is foutloos begonnen aan zijn jacht op een veertiende eindzege op Roland Garros. De Spaanse gravelkoning versloeg dinsdag in de eerste ronde de Australiër Alexei Popyrin (ATP 63) in drie sets.
Lees verder

Eerste roman van Quentin Tarantino maakt zijn opwachting in de Verenigde Staten en in Frankrijk
'Once Upon a Time in Hollywood', de debuutroman van de Amerikaanse regisseur Quentin Tarantino, komt deze zomer uit in zowel Frankrijk als de Verenigde Staten. De verwachtingen liggen alvast hoog, want zijn gelijknamige film won maar liefst twee Oscars.
Lees verder

Grote opkomende landen pleiten voor ophef patenten coronavaccins
De zogenaamde "Brics-landen" (Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika) pleiten dinsdag voor de versnelling van de levering van coronavaccins en herhalen de oproep om patenten ervan op te heffen, wat de armste landen zou helpen de pandemie te bestrijden.
Lees verder

Sergio Agüero bedankt stafleden Man City door luxehorloges cadeau te doen én Range Rover te verloten
Good guy Sergio Kun Agüero (32). De Argentijnse spits heeft de 60 stafleden van zijn ex-club Manchester City bedankt door hen allen een luxehorloge cadeau te doen. Eén staflid mocht zelfs Agüero's Range Rover in ontvangst nemen.
Lees verder

Openbaar Ministerie in Rotterdam looft beloning uit voor gouden tip in zaak rond NikkieTutorials
Het Openbaar Ministerie in Rotterdam looft een beloning uit voor de tip die leidt tot nieuwe aanhoudingen in de zaken van de overvallen op bekende en vermogende Nederlanders onder wie de 27-jarige Nikkie de Jager aka NikkieTutorials. In het Nederlandse programma 'Opsporing Verzocht' wordt vanavond het exacte bedrag van de beloning bekendgemaakt.
Lees verder

EU bereidt sancties voor tegen luchtvaartmaatschappij Wit-Rusland
De Europese Unie bereidt sancties voor tegen de nationale luchtvaartmaatschappij Belavia van Belarus. Ook een twaalftal belangrijke luchtvaartfunctionarissen uit dat land krijgt te maken met Europese strafmaatregelen, zeggen diplomaten tegen persbureau Reuters.
Lees verder

"Nu beklaag ik het me dat ik de roze trui heb laten liggen": herbekijk via VTM GO onze docu 'Ik ben Remco'
'Ik ben Remco' zat bijna drie weken lang in het spoor van Giro-debutant Remco Evenepoel. Op VTM ziet u op dit moment in een exclusieve docu wat onze landgenoot heeft opgestoken uit zijn eerste grote wielerronde. "Ik heb alles gedaan wat ik kon en heb mezelf weinig te verwijten." U kunt de docu herbekijken via VTM GO!
Lees verder

"Nu beklaag ik het me dat ik de roze trui heb laten liggen": kijk op VTM of via VTM GO naar onze docu 'Ik ben Remco'
'Ik ben Remco' zat bijna drie weken lang in het spoor van Giro-debutant Remco Evenepoel. Op VTM ziet u op dit moment in een exclusieve docu wat onze landgenoot heeft opgestoken uit zijn eerste grote wielerronde. "Ik heb alles gedaan wat ik kon en heb mezelf weinig te verwijten." U kunt de docu nu volgen op VTM of later via VTM GO!
Lees verder

Onderdeel van auto waarin James Dean verongelukte brengt ongewoon veel geld op
Vorig jaar is de versnellingsbak teruggevonden van de Porsche 550 Spyder van James Dean, die decennialang als verloren werd beschouwd. Deze week werd de bak voor een recordbedrag geveild.
Lees verder

Mailbox gehackt, feestjes gefinancierd en aanslepend moddergevecht: oorlog binnen Kansspelcommissie wordt nu ook in rechtbank uitgevochten
Een directeur-generaal die de mailbox van zijn voorzitter liet hacken door de IT-directeur. Een voorzitter die 300 mails stuurde naar een bevriende journalist. Feestjes van het Brusselse hof van beroep die gefinancierd zouden zijn geworden door de Kansspelcommissie (en dus door de belastingbetaler). De reputatie van het orgaan dat de Belgische gokwereld moet controleren blijft als een kaartenhuisje instorten. Een ontluisterend schouwspel.
Lees verder

Waarom bouwt de ESA de grootste ruimtetelescoop ooit? Wetenschapsjournalist Martijn Peters legt uit
De Europese ruimtevaartorganisatie ESA heeft zijn plannen voorgesteld voor de James Webb-ruimtetelescoop. Dat moet de grootste en krachtigste ooit worden. 1200 wetenschappers bouwen eraan mee uit 14 landen, en ook de Amerikaanse NASA en de Canadese ruimtevaartorganisatie zijn betrokken. Hun ambitie is dan ook groot: dit jaar nog de Hubble-ruimtetelescoop vervangen. Maar waarom is hij zo groot? En waarom moet de Hubble-ruimtetelescoop vervangen worden? En vooral: wat wil ESA er net mee doen? Wetenschapsjournalist Martijn Peters legt het uit in bovenstaande video.
Lees verder

Welke naam kiezen Harry en Meghan voor hun dochter? Gokbedrijf Ladbrokes maakt huidige favoriet bekend
Fans van prins Harry (36) en Meghan Markle (39) zitten op hete kolen. De hertogin van Sussex bevalt deze zomer namelijk van een dochtertje en daar zijn heel wat mensen ontzettend benieuwd naar. Zo is er vooral een grote interesse in de naam van het meisje.
Lees verder

Coach van Goffin: "Overtuigd dat hij nog grote zaken kan verrichten"
Germain Gigounon, coach van David Goffin (ATP 13), heeft zich uitgesproken over de moeilijke periode die Goffin meemaakt, met tien eliminaties in de eerste of tweede ronde sinds het begin van het jaar. De 32-jarige coach is ervan overtuigd dat Goffin nog grootse dingen kan verwezenlijken.
Lees verder

Biden schort omstreden vergunningen op voor boringen in Alaska
De Amerikaanse president Joe Biden zal de begin dit jaar verleende vergunningen voor olie- en gasboringen in een afgelegen natuurgebied in de Amerikaanse staat Alaska naar verluidt opschorten.
Lees verder