Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 21 juni 2021

Football Talk. Anderlecht spreekt met Argentijn om vertrek Sambi Lokonga op te vangen - KV Oostende haalt verdediger ...

HLN
Football Talk. Anderlecht spreekt met Argentijn om vertrek Sambi Lokonga op te vangen - KV Oostende haalt verdediger bij Arsenal
KV Oostende versterkt zijn defensie met de 20-jarige Engelsman Zech Medley. Hij komt over van Arsenal en ondertekende een contract tot 2025, met een jaar optie. Dat bevestigt de kustploeg maandag.
Lees verder

Laatste vermiste wapen Jürgen Conings gevonden, sporenonderzoek in Dilserbos afgerond
De toegang tot het Dilserbos in Dilsen-Stokkem was tot vanmiddag afgesloten ter hoogte van Driepaal. De politiediensten en het federaal parket waren er aanwezig om een sporenonderzoek te doen rondom de vindplek van het levenloze lichaam van Jürgen Conings. Het onderzoek nam enkele uren in beslag. Limburgs gouverneur Jos Lantmeeters (N-VA) laat intussen aan onze redactie weten dat de politiebescherming voor wie beveiliging nodig had, is opgeheven. "De situatie in Limburg is op dit ogenblik genormaliseerd." Het laatste vermiste wapen van Jürgen Conings werd vandaag nog aangetroffen, schrijft het Belang van Limburg.
Lees verder

De eerste schooldag van K'do na instorten gebouw aan Nieuw Zuid: "Mijn eerste gedachte: wat als dit in september was gebeurd?"
Na de ineenstorting van het nieuwe schoolgebouw op het Nieuw Zuid stond de wereld van basisscholen Zuidzin en K'do even stil. Zij namen normaal gesproken vanaf september met hun 250 leerlingen intrek in de nieuwe 'KUUB', en zouden daar een een nieuw studioproject starten. Ook voor de ouders van de leerlingen is dit een zware klap: "Ouders schreven hun kinderen speciaal in deze scholen in omwille van het pedagogisch concept en nieuwe gebouw."
Lees verder

LIVE. Rode Duivels bezig aan wandeling door Sint-Petersburg - Wint België na meer dan 50 jaar nog eens van Finland?
• Aftrap: 21u
Lees verder

LIVE. Rode Duivels maken wandeling door Sint-Petersburg - Wint België na meer dan 50 jaar nog eens van Finland?
• Aftrap: 21 uur
Lees verder

755.097 kijkers voor 'VTM Nieuws', 589.000 voor wedstrijd Italië-Wales
Het EK voetbal moest zondag wat belangstelling betreft even wijken voor het nieuws over de vondst van het lichaam van Jürgen Conings. Terwijl op Eén de wedstrijd Italië-Wales live werd uitgezonden en goed was voor gemiddeld 589.000 kijkers, trok het 'VTM Nieuws' van 19 uur 755.097 kijkers. Eén bracht om 20 uur een 'Journaal Update', en haalde daarmee 960.000 kijkers.
Lees verder

Boodschap in een fles schept band tussen twee tieners aan weerszijden van Atlantische Oceaan
Een boodschap in een fles heeft een speciale vriendschap laten openbloeien tussen twee tieners die aan de andere kant van de Atlantische Oceaan wonen. De fles had in drie jaar tijd bijna 5.000 kilometer afgelegd, van de Amerikaanse staat Rhode Island tot de Azoren, een Portugese eilandengroep.
Lees verder

Zeker 65 diersoorten kunnen lachen: wat is de functie daarvan?
Onderzoekers van de universiteit van Californië brachten onlangs in kaart welke diersoorten lachgeluiden produceren tijdens het spelen. En dat blijken er heel wat: zeker 65 diersoorten kunnen lachen, waaronder mensapen, koeien, vossen en drie vogelsoorten.
Lees verder

POLL. Onze lezers willen Rode Duivels op volle sterkte zien tegen Finland én Doku moet eindelijk zijn kans krijgen
De Rode Duivels moeten op volle sterkte aantreden tegen Finland, dat vinden 5.478 lezers van onze website na het invullen van een poll op HLN.be. En de bondscoach moet eindelijk een kans geven aan Jérémy Doku.
Lees verder

Wat een transformatie: ex-profvoetballer Koen Persoons toont indrukwekkend afgetraind lichaam
Van een transformatie gesproken. Koen Persoons (37), voormalig profvoetballer bij KV Mechelen, Lokeren en OHL, heeft een nieuwe roeping gevonden. De middenvelder, momenteel aan de slag in 2de amateur bij VK Ninove, is sinds kort personal coach. En wie beter dan jezelf om te tonen dat dit resultaat kan opleveren?
Lees verder

Wil je dat je nieuwbouw het veranderend klimaat aankan? Hou hier rekening mee
Isoleren tegen de koude is evident, onze woning beschermen tegen oververhitting is dat nog lang niet. Nochtans zou het dat wel moeten zijn, nu hittegolven en extreme temperaturen eerder regel dan uitzondering zijn. Hoe moeten we de woningen van morgen ontwerpen? Bouwsite Livios geeft vier tips.
Lees verder

Wanneer ze wil zwemmen, wordt de oceaan afgesloten: prinses Sirivannavari is lieveling van Thaise koning
Ze maakte al furore in de paardensport — in 2024 wil ze haar land zelfs vertegenwoordigen op de Olympische Spelen — en heeft haar eigen kledinglijn. Op papier is de Thaise Sirivannavari Nariratana (34) de ideale prinses én de lievelingsdochter van de omstreden koning Rama X (68), maar in werkelijkheid ligt ze in eigen land stevig onder vuur. Sirivannavari, die baadt in luxe, is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken, en daar kan ook een populaire YouTubester over meespreken...
Lees verder

Wanneer ze wil zwemmen, wordt de oceaan afgesloten: prinses Sirivannavari is lieveling van de Thaise koning
Ze maakte al furore in de paardensport - in 2024 wil ze haar land zelfs vertegenwoordigen op de Olympische Spelen - en heeft haar eigen kledinglijn. Op papier is de Thaise Sirivannavari Nariratana (34) de ideale prinses én de lievelingsdochter van de omstreden koning Rama X (68), maar in werkelijkheid ligt ze in eigen land stevig onder vuur. Sirivannavari, die baadt in luxe, is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken, en daar kan ook een populaire YouTubester over meespreken...
Lees verder

Een woning bouwen die extreme temperaturen aankan? Zo pak je het aan
Isoleren tegen de koude is evident, onze woning beschermen tegen oververhitting is dat nog lang niet. Nochtans zou het dat wel moeten zijn, nu hittegolven en extreme temperaturen eerder regel dan uitzondering zijn. Hoe moeten we de woningen van morgen ontwerpen? Bouwsite Livios geeft vier tips.
Lees verder

Stap voor stap: zo kon Marco Borsato het hart van zijn Leontine heroveren
Het is sinds een paar dagen officieel: Marco Borsato (54) en zijn Leontine (53) vormen opnieuw een koppel. Al moest de zanger bijna een jaar lang echt alles uit de kast halen om haar weer voor zich te winnen. En dat deed hij zo.
Lees verder

Cyberpunk 2077 opnieuw beschikbaar in PlayStation Store
Cyberpunk 2077 is sinds vandaag weer beschikbaar in de PlayStation Store. Dat heeft PlaystationBE bekendgemaakt via Twitter. Het Japanse elektronicaconcern haalde het spel van de Poolse gamestudio CD Projekt in december nog van de markt. Die zeer uitzonderlijke maatregel volgde op massale klachten van gamers over het spel.
Lees verder

Spaanse regering gaat negen opgesloten Catalaanse separatisten gratie verlenen
De Spaanse regering gaat dinsdag gratie verlenen aan negen Catalaanse separatisten die in de cel zitten. Dat heeft premier Pedro Sanchez maandag aangekondigd.
Lees verder

"Landen zoals België die voor risicobeheer in plaats van uitroeien coronavirus kozen, deden het economisch minder goed"
Landen die tijdens de pandemie voor risicobeheer gingen - zoals België - blijken het op het vlak van gezondheid, economie en burgervrijheden minder goed gedaan te hebben dan landen die kozen voor krachtige maatregelen gericht op het snel en volledig uitroeien van het coronavirus. Dat staat te lezen in het wetenschappelijk tijdschrift The Lancet. Viroloog Emmanuel André vraagt er aandacht voor.
Lees verder

Is geluidsoverlast van vliegtuigen dankzij 'meringue' straks verleden tijd?
Engelse wetenschappers ontwikkelden uit grafeen een soort van 'meringue' met zeer lage dichtheid, die de geluidsoverlast van vliegtuigen met 80% kan verminderen. Een vliegtuig zou daardoor even stil worden als een haardroger.
Lees verder

Koopkracht in België opnieuw boven Europees gemiddelde
In 10 van de 27 Europese lidstaten lag de koopkracht vorig jaar hoger dan het Europees gemiddelde, waaronder in België. Dat blijkt uit cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat.
Lees verder