Doorgaan naar hoofdcontent

Elise Mertens zucht nadat ze alweer in de derde ronde uitgeschakeld werd: “Ik moet in alles een tikje sterker worde...

HLN
Elise Mertens zucht nadat ze alweer in de derde ronde uitgeschakeld werd: "Ik moet in alles een tikje sterker worden"
Voor het derde jaar op rij verloor Elise Mertens (WTA 15) nipt in de derde ronde van Roland Garros tegen een goede maar niet onverslaanbare tegenstandster. Maria Sakkari (WTA 18) was net iets beter. "Het was niet slecht maar ik wil meer", wist Mertens zelf.
Lees verder

Gegolfd raam van MAS zwaar beschadigd: "Niet bepaald het soort ramen dat je kunt halen bij een doe-het-zelfwinkel"
Op 17 mei vierde het Museum aan de Stroom (MAS) nog zijn tiende verjaardag, nu is er minder reden tot vreugde. Een van de kenmerkende gegolfde ramen van het gebouw is immers gedeeltelijk vernield.
Lees verder

Belg (68) bij bizar ongeval overleden op Dominicaanse Republiek
Een 68-jarige Belg is doodgereden op de toegangsweg naar de luchthaven in Santo Domingo, de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek. Slachtoffer Patrick W. (68) zat op een motorfiets. Hij werd volgens lokale media aangereden en een hele tijd meegesleurd door een jeep. De exacte omstandigheden van het ongeval worden nog verder onderzocht.
Lees verder

Derde deel horrorfilm 'A Quiet Place' in de maak
Er komt een derde deel van de horrorfilm 'A Quiet Place'. Het vervolg moet op 31 maart 2023 verschijnen. Dat heeft Paramount bekendgemaakt.
Lees verder

Gedaan met stof vergaren: originele Belgische Grondwet verhuist van vestiairekast naar bezoekersruimte
De Belgische Grondwet uit 1831 zal toegankelijk worden gemaakt voor het publiek. Dat hebben de voorzitters van Kamer en Senaat bekendgemaakt. Daarmee geeft het parlement gehoor aan het pleidooi van twee auteurs die de antieke versie vorig jaar ontdekten in een vestiairekast, naast enkele brooddozen en wat kleren. "Fantastisch nieuws", zeggen ze. "Goed dat onze Grondwet nu de zichtbare plaats krijgt die hij verdient."
Lees verder

Man (43) valt zaakvoerder Hubo aan met mes, bespuwt 13-jarig meisje en slaat drie willekeurige personen in het gezicht: "Wilt gij ook een pak slaag hebben?"
Jimmy P. (43) uit Herent heeft zaterdagnamiddag Martin Schabon (52), zaakvoerder van Hubo in Herent, aangevallen met een mes. De veertiger, die onder invloed was, bespuwde en bedreigde die dag ook een 13-jarig meisje, sleurde een vrouw van haar fiets en heeft dit weekend minstens drie willekeurige personen in het gezicht geslagen in Leuven. Het brokkenparcours van de man eindige zondag in een ambulance na een heel opvallend telefoontje. "Dit had veel erger kunnen aflopen", vertelt Martin.
Lees verder

Küng grijpt de macht in Zwitserland, Alaphilippe beste klassementsman
Stefan Küng heeft de openingstijdrit in de Ronde van Zwitserland gewonnen. De Europese kampioen tijdrijden haalde het in Frauenfeld van landgenoot Stefan Bissegger. Küng wordt ook de eerste leider in de wedstrijd.
Lees verder

KIJK LIVE. 800ste wedstrijd voor Rode Duivels - De Bilde: "Uiteraard trek je liefst met zege naar EK. Maar prioriteit van Martínez ligt vanavond ergens anders"
• Kijk vanavond LIVE op VTM en HLN.be • Koning Boudewijnstadion • Laatste test voor EK • Start uitzending: 20u25
Lees verder

Gigantisch zinkgat in Mexico dreigt huis te verslinden
In het zuidwesten van Mexico dreigt een gigantisch zinkgat een naburig huis te verslinden. Het gat, dat is ontstaan op 29 mei, breidt zich elke dag met tientallen meters uit.
Lees verder

Wendy (38), zangeres en mama van drie, wordt al jaar gestalkt: "Hij stuurt mannen naar mijn deur die denken dat ze een date met me hebben"
Het leek een droom, toen Wendy Satyn (38) haar zangcarrière nieuw leven inblies en in Het Witte Paard naast Katrina and the Waves mocht staan. Maar het werd een nachtmerrie, want op die Zomerrevue ontmoette ze een man die haar begon te stalken. Honderden gore berichten naar haar en haar familie, valse profielen in haar naam en zelfs valse afspraakjes: "Mannen staan hier aan mijn deur, rekenend op een date. Mijn kinderen voelen zich niet meer veilig. Ik wil mijn leven terug."
Lees verder

LIVE (18u). Nederland met Blind en Weghorst in de basis in 5-3-2 tegen Georgië
• Aftrap: 18u
Lees verder

Bussen De Lijn amper aangepast aan slechtzienden: "Dit is problematisch"
Slechts 8 procent van de bussen van De Lijn roept de haltes om via een geluidsinstallatie. "Vooral voor personen die minder goed zien, is dat problematisch", zegt Annick Lambrecht (Vooruit). "In een normale, moderne en inclusieve samenleving zorg je ervoor dat iedereen het openbaar vervoer vlot kan nemen, ook wanneer iemand slecht ziet. In elke bus moeten de haltes omgeroepen worden."
Lees verder

LIVE. Poulsen en Delaney op de bank, tanken Denen tegen Bosnië nog wat vertrouwen voor het EK?
• Aftrap: 18u • Brøndby Stadion • Denemarken sleepte woensdag een gelijkspel uit de brand tegen Duitsland • De Denen zitten samen met de Rode Duivels, Finland en Rusland in poule B op het EK
Lees verder

LIVE. Hoe doet Engeland het in generale repetitie tegen Roemenië?
• Aftrap: 18u
Lees verder

Topdokter Piet Hoebeke breekt een lans voor prostaatchecks: "Helaas wachten velen te lang om een arts te raadplegen"
"Onze westerse levensstijl is nergens goed voor, en zeker niet voor de prostaat", zegt de Gentse professor urologie Piet Hoebeke (59), bekend van 'Topdokters'. Bij 40% van de mannen gaat het dan ook mis bij deze klier. "Toch is het soms beter prostaatkanker níet te behandelen", aldus de professor. "En sommige artsen opereren te snel."
Lees verder

LIVE. Nederland, met Blind en Weghorst in de basis in 5-3-2, scoort snel via penalty Depay
• Aftrap: 18u • Grolsch Vest in Enschede • Nederland speelde woensdag 2-2 gelijk tegen Schotland • Oranje zit op het EK in een poule met Oostenrijk, Oekraïne en Noord-Macedonië
Lees verder

Prins Harry en Meghan kondigen geboorte van dochtertje Lilibet aan
Het is zover: Meghan Markle (39), de hertogin van Sussex, is bevallen van een dochtertje. Dat nieuws maakte ze zelf bekend via sociale media.
Lees verder

LIVE. Braithwaite kopt Denemarken van dichtbij op voorsprong!
• Aftrap: 18u • Brøndby Stadion • Denemarken sleepte woensdag een gelijkspel uit de brand tegen Duitsland • De Denen zitten samen met de Rode Duivels, Finland en Rusland in poule B op het EK
Lees verder

Waaghalzen voeren iconische 'Leap of Faith' van Assassin's Creed uit
Wie Assassin's Creed kent, kent ongetwijfeld de iconische 'Leap of Faith'. De sprong in het diepe vanaf een hoog gebouw inspireerde enkele waaghalzen om hem vanaf een Sloveens kasteel uit te voeren.
Lees verder

Waarom nieuw contract van onbepaalde duur voor Philippe Clement een goeie zaak is
Everybody happy. Bestuur, coach, spelers en fans. Hun kampioenenmaker blijft bij Club. Omdat de aanbiedingen uit het buitenland niet onweerstaanbaar waren en z'n werk bij blauw-zwart nog niet af is. Philippe Clement (47) begint aan z'n vier op een rij.
Lees verder