Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 8 juni 2021

Eerste kindjes krijgen coronaprik: "Ik wil mijn vrienden weer zien"

HLN
Eerste kindjes krijgen coronaprik: "Ik wil mijn vrienden weer zien"
In verschillende Amerikaanse staten kunnen sommige kinderen tussen 5 en 11 jaar al hun coronaprikje krijgen. De kinderen zijn deel van onderzoeken naar de werking van het Pfizer-vaccin bij kinderen. De broertjes Tucker en Russell Bright doen mee aan de klinische proeven. Ze hadden een beetje schrik van het prikje, maar Russell vertelt waarom hij meewerkt aan het onderzoek: "Ik doe mee aan de testen om mijn vrienden meer te kunnen zien, want ik wil mijn vrienden echt vaker kunnen zien."
Lees verder

"Door jarenlange ervaring wist ze dat een baby nooit dooreengeschud mag worden": onthaalmoeder krijgt 3 jaar cel voor slagen en verwondingen aan baby
De onthaalmoeder uit Ardooie die drie jaar geleden een zes maanden oude baby dooreenschudde in haar crèche, heeft een voorwaardelijke celstraf van drie jaar gekregen. De rechter is ervan overtuigd dat S.L. (37) de zware verwondingen van het kind niet heeft gewild, maar tilde toch zwaar aan de feiten. "Een paniekreactie doet hier geen afbreuk aan", klonk het. S.L. mag de komende vijf jaar onder geen enkele vorm nog kinderen opvangen en kreeg ook een contactverbod opgelegd.
Lees verder

"Door jarenlange ervaring wist ze dat een baby nooit dooreengeschud mag worden": onthaalmoeder krijgt drie jaar cel voor slagen en verwondingen
De onthaalmoeder uit Ardooie die drie jaar geleden een zes maanden oude baby dooreenschudde in haar crèche, heeft een voorwaardelijke celstraf van drie jaar gekregen. De rechter is ervan overtuigd dat S.L. (37) de zware verwondingen van het kind niet heeft gewild, maar tilde toch zwaar aan de feiten. "Een paniekreactie doet hier geen afbreuk aan", klonk het. S.L. mag de komende vijf jaar onder geen enkele vorm nog kinderen opvangen en kreeg ook een contactverbod opgelegd.
Lees verder

Stuttgart-spits Silas, in 2017 op proef bij Anderlecht, speelde onder valse identiteit
De Congolese aanvaller Silas Wamangituka heeft onthuld dat hij onder een valse identiteit bij VfB Stuttgart gespeeld heeft. Dat heeft de Duitse club in een mededeling gemeld. De spits, die aangeeft slachtoffer te zijn van een frauduleuze ex-makelaar, stond in 2017 op de radar van RSC Anderlecht.
Lees verder

Tv-icoon Paula Sémer op 96-jarige leeftijd overleden
Paula Sémer is op 96-jarige leeftijd overleden, dat schrijft VRT NWS. Haar overlijden dateert van 1 juni, ze koos voor euthanasie. Sémer was tijdens de pioniersjaren van de Belgische televisie een van de eerste drie radio- en televisiepresentatrices. Daarnaast was ze ook actrice en producer.
Lees verder

Stuwmeer Hooverdam stevent af op laagste peil ooit: voor het eerst dreigt watertekort
De bekende Hooverdam, op de grens van de staten Arizona en Nevada, werd in 1936 opgeleverd. De dam - 221 meter hoog en 379 meter lang - houdt het water van de Coloradorivier op. Zo ontstond het stuwmeer Lake Mead, waarvan het waterpeil straks een historisch dieptepunt bereikt.
Lees verder

Infrabel start nieuwe aanwervingscampagne voor 400 technische profielen
Spoornetbeheerder Infrabel heeft de aftrap gegeven voor een nieuwe aanwervingscampagne waarin het overheidsbedrijf op zoek gaat naar 400 nieuwe medewerkers. Heel wat vacatures raken maar moeilijk ingevuld aangezien het vooral om technische profielen gaat en die zijn erg gegeerd.
Lees verder

Chauffeur zwaargewond na aanrijding met vrachtwagen die door rood licht rijdt
Een bestuurder van een personenwagen is dinsdagochtend zwaargewond geraakt nadat hij op het kruispunt van de Sint-Antoniusweg met de Ploegweg in de Waaslandhaven werd aangereden door een vrachtwagen. De chauffeur van de truck verklaarde dat hij verblind was door de zon en hierdoor het rode licht niet had opgemerkt.
Lees verder

Recessie in eurozone minder zwaar dan gevreesd
De recessie in de landen van de Europese eenheidsmunt is minder zwaar dan eerder gevreesd. Nieuwe cijfers van Eurostat geven nog een krimp van het bruto binnenlands product (bbp) in de periode januari-maart van 0,3 procent aan. Bij een eerdere raming ging het Europese statistiekbureau nog uit van een daling met 0,6 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal.
Lees verder

Collega's reageren op overlijden van Paula Sémer: "Ze wilde absoluut waardig sterven"
Paula Sémer is op 96-jarige leeftijd overleden, dat schrijft VRT NWS. Haar overlijden dateert van 1 juni, want Paula koos voor euthanasie. En dat verbaast wie haar goed kende niet. "Ze wou zelf bepalen wanneer het voor haar moest eindigen. Ik ben dan ook 'blij' dat het toch zo is gegaan."
Lees verder

Alle Waalse vaccinatie-uitnodigingen morgen de deur uit
Alle uitnodigingen voor een vaccinatie tegen het coronavirus in Wallonië zullen woensdag verstuurd zijn. Dat heeft Waals minister van Volksgezondheid Christie Morreale (PS) verklaard in de bevoegde commissie van het Waals parlement.
Lees verder

Thomas Vermaelen: "Geloof dat ik zeven matchen kan spelen"
Thomas Vermaelen (35) is klaar om alle wedstrijden met de Rode Duivels op het EK te spelen. Dat zei hij tijdens zijn persconferentie. "Al zullen er altijd twijfelaars zijn."
Lees verder

Thorgan Hazard: "De kritiek op Eden? De Spaanse pers is niet de makkelijkste"
Thorgan Hazard was na Thomas Vermaelen aan de beurt op de persconferentie van de Rode Duivels vandaag. De flankspeler kreeg, net als broer Eden, dit seizoen af te rekenen met blessures. "Het was positief dat ik in de schaduw van Eden stond, zo werd er weinig over mij gesproken toen ik geblesseerd was", vertelde Thorgan Hazard.
Lees verder

LIVE. Vrije dag voor Duivels, vanavond barbecue - Nieuwe beelden De Bruyne, die aankomt met blauw oog
De spanning stijgt. Nog vier dagen en de Rode Duivels starten tegen Rusland aan hun EK. In principe nog zonder Kevin De Bruyne op het veld. De sterkhouder kwam gisteren aan in Tubeke, maar is nog niet fit voor de opener. Voor al het Rode Duivels-nieuws zit u in deze liveblog op de eerste rij.
Lees verder

LIVE. Vier leiders in opnieuw hobbelige etappe, voert Van der Poel bisnummer op?
De derde rit in de Ronde van Zwitserland verloopt opnieuw via een glooiend parcours. Voortdurend op en af zonder het echt steil wordt. Finishen doen we op een licht hellende strook. Gesneden koek dus voor Mathieu van der Poel. Twee op twee voor de Nederlander? Volg het in onderstaande liveblog.
Lees verder

Dixie Dansercoer genoot intens van expeditie, zo blijkt uit laatste posts: "Puur geluk. Alsof je onverwacht een briefje van 20 dollar in je zak vindt"
Ondanks de extreme omstandigheden genoot de maandag verongelukte poolreiziger Dixie Dansercoer (58) intens van zijn expeditie in Groenland. Dat blijkt uit zijn allerlaatste blogposts. Zaterdag vertelde hij nog hoe hij en de Canadees Sébastien Audy onverwacht konden genieten van goed weer en 123 kilometer vorderden. "Wat een prachtige dag. Een beetje alsof je onverwacht een briefje van 20 dollar in je zak vindt", schreef hij in zijn voorlaatste verslag.
Lees verder

"Dure skincare heeft geen zin als je je huid niet beschermt tegen de zon". Dermatoloog en zonnecrème-expert delen hoognodig zonneplan voor de zomer
Wat hebben we haar gemist, die zomerzon. Na een moeilijke doorstart in mei zijn we helemaal klaar om de zomer in te gaan. Maar dat betekent ook dat onze huid de nodige bescherming vraagt. "Want zonder zonnefactor lopen we schade op. Dat leidt tot rimpels, huidveroudering, maar ook celschade en zelfs huidkanker", bevestigt dermatologe Dagmar Ostijn. Samen met Ciska Dings, een producent van zonnecrèmes, stelt ze een efficiënt zonneplan op maat op. Beautyredactrice Sophie tipt de beste zonnecrèmes op basis van je huid en je noden.
Lees verder

Franse tiener steekt vader dood en deelt video op sociale media
In Bretagne, in het noordwesten van Frankrijk, heeft een tiener zijn vader doodgestoken. Nadien deelde de jongeman een video van het voorval op sociale media. Ongeveer 40 mensen zouden de video gezien hebben, zij kregen psychologische ondersteuning. Politieagenten werden opgeroepen om de beelden van sociale media te verwijderen. De tiener is in voorlopige hechtenis genomen.
Lees verder

DIY-tips van een ervaren timmerman: zo maak je zelf een buitenkeuken
Wil je het écht gezellig maken in je tuin tijdens deze warme dagen? Niets is heerlijker dan lang dineren op een zwoele avond. Een buitenkeuken mag dan eigenlijk niet ontbreken. Goed nieuws: je kan die zelf makkelijk zélf in elkaar boksen. Met de tips van vtwonen en schrijnwerker Johan Snoodijk heb je hem in zo gemaakt.
Lees verder

Artiesten reageren met gemengde gevoelens op terugkeer 'Tien om te Zien': "Ze kiezen altijd hetzelfde kliekske op tv"
"Het voelt aan alsof het allemaal niets meer mag kosten." Luc Steeno (56) vat goed samen hoe bij veel artiesten de eerste euforie is omgeslagen in ontgoocheling. De comeback van het iconische liedjesprogramma 'Tien Om Te Zien' is bij enkelen in het verkeerde keelgat geschoten. Niet alleen het archiefconcept wordt met misprijzen onthaald, ook de selectie van de artiesten komt bij sommigen hard aan. "Vandaag worden programma's gemaakt om adverteerders te lokken. De omgekeerde wereld."
Lees verder