Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 3 juni 2021

DUIVELSDEBAT. Krijgen we een fitte Witsel te zien? “Als hij forceert, dan neemt hij een risico voor z'n carrière”

HLN
DUIVELSDEBAT. Krijgen we een fitte Witsel te zien? "Als hij forceert, dan neemt hij een risico voor z'n carrière"
Nog 10 keer slapen en dan trappen de Rode Duivels hun EK 2021 op gang. Doet ons land straffer dan drie jaar geleden op het WK in Rusland? Onze chef voetbal Stephan Keygnaert ging in debat met analist Marc Degryse. Tweede topic: de achillespees van Axel Witsel. "Een tweede speler als hem hebben we niet."
Lees verder

Regels voor EK-wedstrijden op groot scherm vastgelegd: "Niet te groot en niet te luid"
Wie naar een wedstrijd van het EK voetbal wil gaan kijken op een groot scherm, zal daarvoor moeten reserveren. Daarnaast mogen de schermen niet te groot en niet te luid zijn, en moeten ze onzichtbaar zijn voor omstaanders. Dat blijkt uit een omzendbrief van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V), waarover Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen berichten.
Lees verder

Jongste dader van groepsverkrachting in Gent was amper 14 jaar: "Pure horror, onmenselijk"
"Pure horror, onmenselijk." De omgeving van een 14-jarig meisje uit Gavere komt woorden tekort. Twee weken geleden stapte de tiener uit het leven, niemand kon het plaatsen. Tot enkele dagen later aan het licht kwam dat vijf tieners, één van 19, één van 18 en drie van 14 à 15 jaar, samen het meisje hadden verkracht op een begraafplaats in Gent. Ze hadden hun daden bovendien gefilmd en via sociale media verspreid.
Lees verder

Matthew Perry en verloofde Molly Hurwitz uit elkaar
Het heeft niet mogen zijn voor Matthew Perry (51) en Molly Hurwitz (29). Zeven maanden nadat de 'Friends'-acteur op z'n knie ging, heeft het koppel hun relatie beëindigd. "Soms werken dingen gewoon niet en dit is er een voorbeeld van", liet Perry in een verklaring weten. "Ik wens Molly het beste."
Lees verder

Uitgebrand schip voor kust Sri Lanka dreigt te zinken
Een uitgebrand vrachtschip voor de kust van Sri Lanka dreigt volgens het ministerie van Visserij te zinken door alle brandschade. Dat zou een nog grotere milieuramp zijn dan de brand en het lekken van chemicaliën en plastic nu al is, zegt de marine.
Lees verder

"Auteursrechten zijn de nieuwe bedrijfswagen": onze fiscaal expert gidst je door het tweede deel van je belastingaangifte
Ook fiscaal is 2020 geen jaar als een ander. En dus is de hulp van fiscaal expert Michel Maus welkom bij het invullen van je belastingaangifte. Of bij het nakijken ervan. Want één ding is wél hetzelfde als vorig jaar: als je een vooraf ingevulde belastingaangifte krijgt, kijk je die maar beter heel goed na. Moet je interesten en dividenden aangeven? En hoe zit het ook alweer met dienstencheques en pensioensparen?
Lees verder

Hoe kun je de communicatie met je baas verbeteren?
Een goede communicatie tussen jou en je baas is essentieel om depressies en burn-outs te vermijden, dat blijkt uit nieuw onderzoek van de VUB. Maar hoe moet je nu goed communiceren met je baas? En hoe zorg je ervoor dat jullie relatie niet verzuurt? Jobat.be ging te rade bij Sara Van Wesenbeeck van Barking Dogs. Ze is conflictcoach bij geschillen op de werkvloer. Ze geeft vijf cruciale communicatietips.
Lees verder

Je baas kan de oorzaak van een burn-out zijn: dit doe je eraan
Een goede communicatie tussen jou en je baas is essentieel om depressies en burn-outs te vermijden, dat blijkt uit nieuw onderzoek van de VUB. Maar hoe moet je nu goed communiceren met je baas? En hoe zorg je ervoor dat jullie relatie niet verzuurt? Jobat.be ging te rade bij Sara Van Wesenbeeck van Barking Dogs. Zij is conflictcoach bij geschillen op de werkvloer en geeft vijf cruciale communicatietips.
Lees verder

Osaka niet eerste kampioene die kraakt onder de mentale druk toptennis: "Op de rand van ineenstorting is maar kleine druppel nodig"
Naomi Osaka (WTA 2) neemt even afstand van tennis en staat met haar onthulling over depressies niet alleen: veel illustere tenniskampioenen gingen haar voor. "De druk in de toptien is enorm", zegt sportpsycholoog Jef Brouwers: "Je hebt een stabiel leven en ook fun nodig om dit vol te houden."
Lees verder

Vreemd wezen gespot langs weg in India
Dit wezen wordt 's nachts gespot langs de weg in India. Het wandelt op een brug en draagt niks bij zich. Voorbijgangers stoppen even om het te bekijken maar vluchten dan zo snel mogelijk weg. Het wezen slentert voorbij en draait af en toe met zijn hoofd om. Het is onduidelijk wat het was.
Lees verder

Beatrix (14) schrijft vlammende mail naar directie school: "Als jongens een knoopje meer van hun hemd openzetten, zou er geen probleem mee zijn"
Een meisje uit het derde middelbaar op het Montfortcollege in het Vlaams-Brabantse Rotselaar heeft een mail van de directie over de kledingvoorschriften op school niet zomaar aanvaard. Daarin werden leerlingen en ouders erop gewezen dat "blote buiken en extreem korte shortjes/rokjes" als "niet gepast" beschouwd worden. Volgens Beatrix Yavuz (14) worden meisjes geviseerd en kunnen jongens gewoon hun gang gaan. Op Twitter krijgt ze duizenden steunbetuigingen.
Lees verder

Amerikaanse vrouw verjaagt berenfamilie
Het moet je maar overkomen, zo'n hele berenfamilie in je tuin. De Amerikaanse Hailey Morinico hoorde haar honden enorm veel lawaai maken in de tuin en bij het kijken ontdekt ze een moederbeer met twee welpjes. De beer probeert haar welpen te beschermen en haalt uit naar de honden. Wanneer Hailey dat ziet, stormt ze genadeloos op de beer af om haar honden te beschermen. De gebeurtenis gaat intussen viraal op het internet. Bekijk het in bovenstaande video.
Lees verder

Laagste aantal werkzoekenden sinds 2008
Vlaanderen telde in mei 168.800 werkzoekenden. Dat zijn er 29.483 minder dan in mei vorig jaar, toen er 198.283 werkzoekenden waren. Het gaat om een daling met bijna 15 procent en het is meteen ook het laagste aantal werkzoekenden sinds 2008, meldt Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) woensdag. Er is ook een daling tegenover april 2021 met 5,3 procent of 9.430 werkzoekenden.
Lees verder

Ziet u het Lukaku en co al doen? Italië onthult EK-selectie met grote show, sterren en coach laten zich (onwennig) gaan
Een ideetje voor de Duivels en hun WK? Aan de bekendmaking van de EK-selectie van Italië was een hele show verbonden. Insigne en Immobile dienden als backing vocals en ook bondscoach Roberto Mancini gooide de armen de lucht in. En dat allemaal in een uitzending op de RAI die uren duurde.
Lees verder

Parket vervolgt voor het eerst fraude met Vlaamse coronapremies: boekhouder claimde ruim 300.000 euro via spookbedrijven
Het parket van Brussel brengt voor het eerst fraude met Vlaamse coronapremies voor de strafrechter. Dat bericht de krant De Tijd woensdag. Een boekhouder kon via tientallen spookbedrijven onterecht ruim 300.000 euro claimen.
Lees verder

Menselijke resten gevonden in de buurt van de woning van Harry en Meghan
Vlakbij het huis van prins Harry (36) en Meghan Markle (39) in Californië zijn oude menselijke overblijfselen gevonden. Onderzoekers gaan ervan uit dat ze meer dan 10.000 jaar oud zijn en afkomstig zijn van het Chumash-volk.
Lees verder

Hoeveel Hazard schuilt er in Doku? "Tegenstanders die je willen stampen of pijn willen doen: dat wil zeggen dat je goed bezig bent"
Op een groot scherm op de Groenplaats zag Jérémy Doku hoe Eden Hazard de Rode Duivels naar WK-brons leidde. Drie jaar later kijkt België naar Jérémy Doku (19) om te depanneren als het niet zou goedkomen met Hazard. "Het is aan mij om me te bewijzen. Om te laten zien dat de coach geen slechte keuze heeft gemaakt mij mee te nemen."
Lees verder

Bus vol sinterklazen bij Annelies Verlinden voor opslag politie
Twintig sinterklazen zijn zonet met een Amerikaanse schoolbus in de Wetstraat vlak voor de deur van nummer twee gestopt - het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). "Niet omdat ze zo stout is. Maar omdat het loon van de politie al twintig jaar niet meer is gestegen."
Lees verder

Exit dreigt voor titelverdediger LA Lakers na nederlaag in Phoenix
Titelverdediger LA Lakers kijkt tegen een 3-2-achterstand aan in het duel met Phoenix in de eerste ronde van de play-offs van de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie NBA. De Suns haalden het met 115-85 en hebben nog één zege nodig om door te stoten naar de volgende ronde.
Lees verder

Politiek buigt zich over vrijwillige vaccinatie met Johnson & Johnson en inentingen voor 16- en 17-jarigen
De verschillende ministers van Volksgezondheid buigen zich deze voormiddag over de vraag of mensen jonger dan 41 jaar toch vrijwillig het vaccin van Johnson & Johnson kunnen krijgen. Ook de leeftijdsgrens zelf ligt op tafel, net als de vaccinatie van 16- en 17-jarigen met het Pfizer/BioNTech-vaccin. De jongeren zouden meteen na de 18-jarigen worden uitgenodigd en gevaccineerd.
Lees verder