Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 9 juni 2021

Dendoncker is klaar voor een basisplaats: “Ik voel geen extra druk”

HLN
Dendoncker is klaar voor een basisplaats: "Ik voel geen extra druk"
Door de blessure van Axel Witsel lijkt Leander Dendoncker zaterdag een certitude op de positie van verdedigende middenvelder bij de Rode Duivels tijdens de eerste groepswedstrijd van het EK, in en tegen Rusland. De middenvelder van de Wolverhampton moet voortdurend de vergelijking met Witsel ondergaan, maar benadrukte in Tubeke "een compleet andere speler te zijn".
Lees verder

Vader van Naya Rivera vertelt over het laatste, hartverscheurende telefoontje van zijn dochter: "Het is nog steeds een grote waas van pijn"
Op 8 juli 2020 kwam actrice Naya Rivera op 33-jarige leeftijd om bij een tragisch ongeval. Haar vader George Rivera, die haar op de dag van haar overlijden nog gesproken heeft, heeft het nog altijd erg moeilijk met het verlies van zijn dochter. "Ik mis haar nog elke dag", klinkt het in het Amerikaanse magazine People.
Lees verder

Vechtpartij op Blaarmeersen, politie massaal aanwezig, terrein ontruimd. "Brusselse jongeren die lak hebben aan elke regel"
Op de Blaarmeersen is in de late namiddag een stevige vechtpartij uitgebroken met - opnieuw - Brusselse jongeren. Minstens één iemand kreeg daarbij een messteek in de zij. De politie ontruimde het volledige domein, de stad bekijkt welke extra maatregelen kunnen genomen worden.
Lees verder

Recreatiedomein Blaarmeersen in Gent ontruimd na zware vechtpartij: ook messteek uitgedeeld
Op de Blaarmeersen is in de late namiddag een stevige vechtpartij uitgebroken. Minstens één iemand kreeg daarbij een messteek in de zij. De politie ontruimt nu het volledige domein
Lees verder

Politie ontruimt recreatiedomein Blaarmeersen in Gent na zware vechtpartij: "Brusselse jongeren hebben lak aan elke regel"
Op de Blaarmeersen is in de late namiddag een stevige vechtpartij uitgebroken met - opnieuw - Brusselse jongeren. Minstens één iemand kreeg daarbij een messteek in de zij. De politie ontruimde het volledige domein, de stad bekijkt welke extra maatregelen kunnen genomen worden.
Lees verder

Marc Coucke richt Padelworld op en investeert in meer dan 100 nieuwe padelvelden over het hele land
Ondernemer Marc Coucke wil van ons land een walhalla voor padelliefhebbers maken en richt daarom 'Padelworld' op. Coucke plant de aanleg van 100 tot 200 padelvelden, waarvan een groot aantal in Vlaanderen. Dat vertelde hij vanavond in VTM NIEUWS.
Lees verder

#REDCHALLENGE. Herk-de-Stad maakt Simon Mignolet trots en kleurt helemaal rood: "Sfeer is er al, nu nog de beker!"
Herk-de-Stad kleurde woensdag helemaal rood voor de 'Red Challenge' van VTM Nieuws en hln.be. Doelman Simon Mignolet had de Limburgse stad uitgedaagd om zich te ontpoppen tot 'Rode Duivels'-dorp, mét succes. De Herkenaren gingen vol enthousiasme de uitdaging aan en maakten de Rode Duivel ongetwijfeld trots.
Lees verder

Belgisch leger sluit negentien jaar in Afghanistan af
Het Belgische leger sluit negentien jaar aanwezigheid in Afghanistan af, zonder één dodelijk slachtoffer als gevolg van vijandelijkheden. Dat was vandaag te horen bij een round-up van Defensie in Marche-en-Famenne. Het gaat om de langste missie ooit in de geschiedenis van ons land.
Lees verder

INTERVIEW. Poolreiziger Alain Hubert (67) na het drama van zijn vriend Dixie Dansercoer: "Hij zou geen vrede hebben met zijn graf in het ijs"
"Zijn vrouw Julie belde me — onverwacht, vond ik. 'Ik heb slecht nieuws', zei ze. Ze was in shock, maar ze wou het me zelf vertellen voor ik het drama van Dixie in de media las. Toen ik hoorde wat er die middag was gebeurd in Groenland, wist ik meteen: 'Dat komt niet goed.' Helaas." Alain Hubert (67), de man van al die poolexpedities met Dansercoer, zegt het met stille stem. Verslagen door het verlies van een vriend. "Misschien reis ik op een dag wel naar Groenland voor een laatste groet aan zijn graf van sneeuw en ijs."
Lees verder

IJskonijn Leander Dendoncker over het vervangen van Witsel, tactiek van Martínez en kritiek: "Ik lees wat er geschreven wordt, maar dat laat me koud"
Hij voelt geen druk en de kritiek van buitenaf? "Die laat me koud." Leander Dendoncker (26) being Leander Dendoncker - cold as ice. "Axel is Axel, ik ben ik."
Lees verder

'Gossip Girl'-actrice Leighton Meester binnenkort te zien in nieuwe Netflixfilm 'The Weekend Away'
Goed nieuws voor fans van Leighton Meester (35). De 'Gossip Girl'-actrice is namelijk terug van weggeweest. Binnenkort speelt Leighton mee in de Netflix-thriller 'The Weekend Away'.
Lees verder

REPORTAGE. Er wordt al volop gebiljart, terwijl dat eigenlijk nog niet mag: "Dit gaan ze ons niet afpakken. En we zijn allemaal gevaccineerd"
Commotie in biljartland. Een spelletje biljarten of darts is nog niet toegelaten op café, tenzij de tafels buiten staan of in een afgescheiden zaal. Een regel te ver, vinden ze bij café Biljart Express in Turnhout. Een tiental zeventigers geniet er na bijna acht maanden van een eerste toernooi. "We hebben de afgelopen maanden genoeg gefietst en gevist. Laat ons liever nu vijf uur biljarten."
Lees verder

Processierups gaat fase in van schadelijke brandhaartjes
De provincie Antwerpen waarschuwt er vandaag voor dat de eikenprocessierups rond deze periode haar irriterende brandhaartjes krijgt en dus in de fase komt waarin ze het meest schadelijk is voor de mens. De provincie ondersteunt steden en gemeenten bij het bestrijden van de rups, weliswaar op een mens- en milieuvriendelijke manier en alleen waar ze voor overlast zorgt.
Lees verder

KV Mechelen en eigenaar Penninckx sluiten eerste akkoord, club koopt deel aandelen over
Na maanden onderhandelen hebben KV Mechelen en eigenaar Dieter Penninckx een (eerste) deal gesloten. Malinwa koopt een deel van Penninckx' aandelenpakket, om zo nieuwe investeerders te kunnen aantrekken. De voormalig topman van FNG blijft voorlopig wel alleen hoofdaandeelhouder. Van een kapitaalsverhoging is nog geen sprake.
Lees verder

Alles wat je moet weten over de zonsverduistering morgen: onze expert legt uit
Morgen, om 11.17 uur, kan je bij ons een gedeeltelijke zonsverduistering zien. Zo'n 15 procent van de zon zal bedekt zijn. Maar waar in de wereld kan je een volledige zonsverduistering zien? En waarom zien wij maar een gedeeltelijke? Onze wetenschapsexpert Martijn Peters vertelt er bij HLN LIVE alles over.
Lees verder

Marc Coucke, meer dan ooit de keizer van het vertier: zo ziet zijn 'plezierportefeuille' eruit
De speelvogel in Marc Coucke is helemaal terug. Nog maar pas is hij mede-eigenaar geworden van Walibi en Bellewaerde, of hij kondigde al een groot indoorspeelterrein van 7 miljoen euro in 'zijn' Durbuy aan. Plús de oprichting van Padel World: tegen eind dit jaar moeten er minstens 100 veldjes van de hypesport op Couckes naam staan. "Plezier is mijn favoriete sector. Ik doe niets liever dan mensen mooie momenten bezorgen."
Lees verder

"Verenigde Staten gaan 500 miljoen coronavaccins doneren"
De Verenigde Staten gaan 500 miljoen doses van het coronavaccin van Pfizer/BioNTech kopen om het vervolgens te doneren aan andere landen, melden Amerikaanse media. Dat is bovenop de 80 miljoen doses die al eerder werden beloofd.
Lees verder

Per vergissing te veel AstraZeneca-vaccins ontdooid: 168 Willebroekenaren krijgen sneller hun tweede prik
168 Willebroekenaren konden gisteren sneller dan gepland terecht in het vaccinatiecentrum voor hun tweede dosis van het AstraZeneca-vaccin. "Er werden per vergissing meer vaccins klaargemaakt dan er personen uitgenodigd waren. Onze mensen zijn meteen beginnen rondbellen, om geen enkel spuitje verloren te laten gaan", zegt burgemeester Eddy Bevers (N-VA).
Lees verder

Hoge Gezondheidsraad blijft bij twee doses voor wie coronabesmetting heeft doorgemaakt
Mensen die een coronabesmetting hebben doorgemaakt, dienen toch nog twee prikken met een mRNA-vaccin te krijgen om als volledig beschermd en ingeënt te worden aanzien. Dat raadt de Hoge Gezondheidsraad (HGR) woensdag aan in een nieuw geüpdatet advies. Wel maakt de HGR een opening in het kader van het Europese coronacertificaat. Daar zou de toediening van slechts één dosis kunnen worden overwogen om als volledig gevaccineerd te worden beschouwd.
Lees verder

Voor het eerst meerderheid onder Republikeinse kiezers voor homohuwelijk VS
Voor het eerst is een meerderheid van de Republikeinen in de Verenigde Staten voorstander van de openstelling van het huwelijk voor homoseksuele koppels. Van de Republikeinse aanhangers, die in de regel als conservatiever worden beschouwd dan de rivaliserende Democraten van president Joe Biden, steunt inmiddels 55 procent het homohuwelijk.
Lees verder