Doorgaan naar hoofdcontent

David Goffin moet al na één ronde Roland Garros verlaten: “Ik stel mezelf veel te veel vragen”

HLN
David Goffin moet al na één ronde Roland Garros verlaten: "Ik stel mezelf veel te veel vragen"
Quo vadis, David Goffin? Niet naar de tweede ronde van Roland Garros, wel naar thuisbasis Monaco waar hij nog wat meer kan piekeren waarom hij tijdens een match zoveel piekert. "Ik stel mezelf veel te veel vragen", zuchtte de Luikenaar na zijn nederlaag tegen de begaafde Lorenzo Musetti.
Lees verder

Onze chef voetbal over mirakelman Witsel: "Simpel, Martínez vreest niet zonder te kunnen"
21 juni. Volgens de langetermijnprognose van Accuweather gaat het die dag regenen in Sint-Petersburg. In voorts een ideale wereld maakt Axel Witsel die dag ook zijn comeback na zijn zware achillespeesblessure in januari. Roberto Martínez maakt er nog weinig geheim van dat Witsel weldegelijk meegaat naar het EK. Onze chef voetbal: "Hij is een zaak van cruciaal belang voor de bondscoach."
Lees verder

Productie Russische Rolls Royce van start
Rusland is vandaag begonnen met de productie van een extra luxueuze auto die de Russische Rolls Royce genoemd mag worden. President Vladimir Poetin is een promotor van het project. De eenvoudigste versie van de 'Aurus Senat luxesedan' zal omgerekend ruim 200.000 euro kosten. Simpele versies van de limousine bestaan al een aantal jaren en Poetin reed er zelf een tijdens zijn inauguratie als president in 2018.
Lees verder

Priske wil Antwerp met hoge pressing laten spelen: "Ik verwacht veel van mezelf, maar ook van mijn spelers"
Geen Alexander Blessin als nieuwe trainer van Antwerp, wel Brian Priske. Maar met de Deen heeft de 'Great Old', afgaande op zijn eerste interview voor de club, wel een coach binnengehaald die dezelfde accenten legt als de Duitser.
Lees verder

Vrijdag opnieuw Overlegcomité: later sluitingsuur en met meer dan 4 aan tafel?
Vrijdag komt het Overlegcomité opnieuw bijeen, om zich te buigen over de regels voor reizen naar het buitenland. De grote vraag is of er nog aan de regels voor de horeca wordt gemorreld, nu de binnenruimtes opengaan op 9 juni. In het vizier: het sluitingsuur verlaten en met meer dan vier personen aan tafel.
Lees verder

Mel B moest haar dochtertje Madison (9) door de coronacrisis soms maanden aan een stuk missen
Door de coronacrisis hebben we onze vrienden een familie minder vaak gezien dan we zelf zouden willen en dat is ook voor Mel B (46) het geval. De afgelopen periode moest ze haar dochtertje Madison (9) soms maanden aan een stuk missen. "Het moeilijkste wat ik ooit al meegemaakt heb", aldus de voormalige Spice Girls-zangeres.
Lees verder

RECENSIE. 'Boer zkt Vrouw: Blind Verliefd': "Fysieke aantrekking is cruciaal, wat de experts ook mogen zeggen"
Onze tv-recensenten laten hun kritische blik vallen op elk nieuw programma. Meteen na uitzending lees je hier hun mening. Vandaag bekijkt Bram De Brabander 'Boer zkt Vrouw: Blind Verliefd', waarin opnieuw vijf landbouwers op zoek gaan naar de ware, al zijn ze dit keer voorlopig onherkenbaar. "Regelmatig onder de douche staan bleek een grote verdienste. 'Als hij naar ons komt, is hij altijd gewassen', verzekerden de buren van geitenboer Garry."
Lees verder

Met baby op de arm neergestoken door wildvreemde man: is Mounia (36) uit Evere slachtoffer van zinloos geweld?
Was de moord op de 36-jarige Mounia Ouyahia in Evere een vorm van zinloos geweld? Volgens haar omgeving is de moeder van drie zondagavond neergestoken met een mes, zonder reden. "Een man raakte haar enkele keren in de hals. Zomaar. Het is niet te vatten." Het parket kon de zinloze daad nog niet bevestigen, maar pakte intussen de vermoedelijke dader op.
Lees verder

Beelden tonen hoe bestuurder over voetganger rijdt op Champs-Élysées, wagen in achteruit zet en nog eens op man inrijdt
Een woordenwisseling tussen twee mannen is compleet uit de hand gelopen op de Champs-Élysées in Parijs. Beelden die door getuigen gemaakt werden, tonen hoe de bestuurder van een wagen over een voetganger heen rijdt, stopt en de man vervolgens achterwaarts een tweede keer aanrijdt. Die laatste zou het er als bij wonder levend vanaf hebben gebracht.
Lees verder

Naomi Osaka trekt zich terug uit Roland Garros na persboycot: "Ik ben al depressief sinds 2018"
Naomi Osaka (WTA 2) heeft zich gisteren teruggetrokken uit Roland Garros. Een drastische beslissing die ze zelf in de hand heeft gewerkt door met een onhandig opgestelde boodschap een polemiek op te starten. "Ik ga een tijdje weg van de tour", zei de Japanse superster die duidelijk hulp nodig heeft.
Lees verder

Christoff en verloofde Ritchie zetten punt achter hun relatie: "Nog steeds veel liefde, vriendschap en respect voor elkaar"
Zanger Christoff (44) en zijn verloofde Ritchie (29) hebben een punt achter hun relatie gezet. Dat maakte de zanger vandaag zelf bekend op Instagram.
Lees verder

MIVB tekent geen beroep aan tegen uitspraak die dragen sluier bij personeel toelaat
Het beheerscomité van de Brusselse openbaar vervoersmaatschappij MIVB heeft maandag beslist om geen beroep aan te tekenen tegen de beschikking van de arbeidsrechtbank waarbij de MIVB werd veroordeeld voor discriminatie op grond van godsdienst en geslacht. Een vrouw werd tot twee keer tot niet in dienst genomen omdat ze een hoofddoek droeg.
Lees verder

Onderzoek naar zedenfeiten in Brusselse school: ouders roepen op tot kalmte
De ouders van een aantal kinderen die school lopen in de basisschool Floralia in Sint-Lambrechts-Woluwe roepen op tot kalmte, respect en waardigheid, nu in de pers berichten zijn verschenen over een onderzoek naar mogelijke zedenfeiten op de school. Een lid van het onderwijzend personeel zou zich mogelijks vergrepen hebben aan één of meerdere kinderen maar de ouders betreuren dat het onderzoeksgeheim niet gerespecteerd werd en foute informatie naar buiten is gekomen.
Lees verder

ROLAND GARROS. Serena Williams neemt eerste horde, Muguruza meteen out - Federer maakt indruk bij comeback op Parijse gravel -
Roger Federer heeft bij zijn terugkeer op Roland Garros indruk gemaakt. De 39-jarige Zwitser, die in 2019 voor het laatst in actie kwam in Parijs, was met 6-2 6-4 6-3 te sterk voor de Oezbeek Denis Istomin.
Lees verder

"Oud-topman Winterkorn betaalt Volkswagen miljoenenvergoeding"
Voormalig Volkswagen-topman Martin Winterkorn gaat naar verluidt een schadevergoeding van 10 miljoen euro betalen aan het Duitse autoconcern. Dat meldt nieuwssite Business Insider die een conceptdocument van de schikking kon inzien. De deal zou nog wel door de raad van commissarissen van Volkswagen moeten worden besproken. Ook zouden de aandeelhouders nog akkoord moeten gaan.
Lees verder

Rode Duivels ontvangen eerste coronavaccin
De Rode Duivels hebben na hun aankomst in Tubeke vandaag hun eerste coronavaccin gekregen. Zo zullen ze voldoende antistoffen aanmaken om tijdens het hele EK voldoende beschermd te zijn tegen het coronavirus. Hun tweede prik krijgen ze onmiddellijk na het toernooi. De Belgische voetbalbond postte foto's op sociale media van onder anderen Thibaut Courtois en Toby Alderweireld die hun vaccinatie kregen toegediend.
Lees verder

EK BELOFTEN. Nmecha trefzeker voor Duitsland, dat zich samen met Nederland, Spanje en Portugal plaatst voor halve finales
Nederland en Spanje hebben zich geplaatst voor de halve finales van het EK voetbal voor beloften in Hongarije en Slovenië. Ook Duitsland, waar Anderlecht-huurling Nmecha scoorde, en Portugal schaarden zich bij de laatste vier.
Lees verder

LIVE. Twijfels bij EU, VK en Japan over vrijgeven vaccinpatenten - Opstoot coronavirus in Zuidoost-Azië
Het aantal opnames van mensen met Covid-19 in ziekenhuizen blijft dalen. Het streefgetal van maximaal 500 coronapatiënten op intensieve zorgen om op 9 juni versoepelingen te kunnen doorvoeren, is gehaald. Deze week bereiken we ook een nieuw 'vaccinatierecord' in Vlaanderen met 607.000 prikken. Volg al het nieuws over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

LIVE. Softbalteam Australië eerste olympische ploeg in Japan - Groot deel van Rode Duivels gevaccineerd
Het aantal opnames van mensen met Covid-19 in ziekenhuizen blijft dalen. Het streefgetal van maximaal 500 coronapatiënten op intensieve zorgen om op 9 juni versoepelingen te kunnen doorvoeren, is gehaald. Deze week bereiken we ook een nieuw 'vaccinatierecord' in Vlaanderen met 607.000 prikken. Volg al het nieuws over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

Jongetje (7) zwemt uur lang om hulp te halen voor vader en zusje nadat sterke stroming hen wegvoert
In Florida heeft een zevenjarig jongetje een 'heldendaad' verricht, toen hij afgelopen vrijdag een uur lang een rivier afzwom om hulp te halen voor zijn vader en zijn zusje, die gegrepen werden door de stroming. De twee konden de boot waarmee ze aan het varen waren niet meer bereiken. Het jongetje bereikte na een uur zwemmen de oever van de rivier en wist daar de hulpdiensten in te schakelen, die het tweetal uiteindelijk konden lokaliseren.
Lees verder