Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 3 juni 2021

Crevits: “Administratie Landbouw moet advies op maat geven, geen standaardadvies”

HLN
Crevits: "Administratie Landbouw moet advies op maat geven, geen standaardadvies"
Het is niet de bedoeling dat de administratie Landbouw standaardadviezen aflevert waarmee ze afwijkt van de nieuwe tijdelijke stikstofrichtlijnen van de Vlaamse regering. "Een afwijkend advies moet kunnen, maar dat moet dan zorgvuldig en gemotiveerd zijn. Loutere standaardzinnen zijn uit den boze". Dat heeft Vlaams minister van Landbouw Hilde Crevits woensdag in het Vlaams Parlement gezegd.
Lees verder

Vlaamse zwemwateren krijgen prima rapport: meer dan 8 op de 10 hebben uitstekende kwaliteit
Goed nieuws: de officiële zwemzones aan de kust en in het binnenland krijgen goede punten. Dat blijkt uit het Rapport Zwemwaterkwaliteit 2020 van de Europese Commissie. "75 van de 88 officiële zwemwateren in Vlaanderen hebben een uitstekende waterkwaliteit. In 2020 waren er ook minder tijdelijke zwemverboden nodig vanwege een overschrijding van bacteriologische normen of blauwalgen", zegt Vlaams minister van Omgeving en Toerisme Zuhal Demir (N-VA).
Lees verder

Belgisch voetbal deed het financieel degelijk voor corona, "maar het is noodzakelijk om nog meer in te zetten op de jeugd"
Europees voetbal en transfers. Die twee factoren bezorgden het Belgisch profvoetbal een redelijk financieel jaar in 2019-2020, volgens onderzoeksbureau Deloitte. De echte impact van corona zal pas volgend jaar zichtbaar zijn. Maar twee zaken zijn wel heel duidelijk: "Hou de salarislast onder controle. En de jeugd zal cruciaal zijn voor de toekomst."
Lees verder

Engels ambulancepersoneel krijgt bodycams na toename geweld
Het ambulancepersoneel in Engeland, dat de jongste jaren steeds meer met agressie kampt, krijgt bodycams. Dat zijn camera's die ze op hun lichaam kunnen dragen. De openbare omroep BBC meldt dat vandaag. In 2020 deden zich zeker 3.500 geweldincidenten voor.
Lees verder

Op weg naar de uitgang? Sergio Ramos ontbreekt bij voorstelling nieuwe shirts Real
Real Madrid stelde gisteren zijn nieuwe uitrusting voor volgend seizoen voor. Opvallend: boegbeeld Sergio Ramos (35) ontbreekt op alle promotiebeelden. De centrale verdediger tekende nog altijd geen contractverlenging bij de Koninklijke en lijkt steeds meer op weg naar de uitgang. Eden Hazard mocht wel op de foto.
Lees verder

LIVE DAUPHINÉ. Verspeelt Pöstlberger leiderstrui in glooiende tijdrit?
Dag vier in het Critérium du Dauphiné is een tijdrit van 16,4 kilometer over een glooiend parcours. Wie klokt de snelste chrono, behoudt Lukas Pöstlberger zijn leiderstrui en welke Belg toont zich? Alle antwoorden in onderstaande liveblog! De eerste renner start om 13u17.
Lees verder

Jürgen Conings onwettig afwezig sinds 19 mei: procedure definitieve ambtsontheffing opgestart
De voortvluchtige militair Jurgen Conings is sinds woensdag 19 mei onwettig afwezig bij het Belgische leger. Dat heeft minister van Defensie Ludivin Dedonder (PS) woensdagmiddag bevestigd in de commissie Defensie.
Lees verder

LIVE. Coronaheisa bij Duivels - Martínez: "We zijn nu sterker dan op het WK" - 2 juni erg speciale dag Vertonghen
Derde dag in de EK-voorbereiding van de Rode Duivels, die het morgen in een eerste oefeninterland opnemen tegen Griekenland. Om 19u trainen 'Onze Jongens' in het Koning Boudewijnstadion, om 14u spreken zowel Simon Mignolet als Roberto Martínez de pers toe. Die laatste heeft het ongetwijfeld ook over de coronaheisa: de helft van de spelersgroep heeft het hen aangeboden vaccin maandag geweigerd.
Lees verder

Béa doet grote miskoop in Blind Gekocht: "Oh my God, het dringt nu pas door"
Groot probleem in 'Blind Gekocht' vanavond. Kobe vraagt Jelle en Sophie om hun voorkeurgebied uit te breiden, iets waar ze eerst mee akkoord gaan. Maar nadat het koppel instemde, krijgt Kobe een sms'je van hen...
Lees verder

Béa doet grote miskoop in 'Blind Gekocht': "Oh my God, het dringt nu pas door"
Groot probleem in 'Blind Gekocht' vanavond. Kobe vraagt Jelle en Sophie om hun voorkeurgebied uit te breiden, iets waar ze eerst mee akkoord gaan. Maar nadat het koppel instemde, krijgt Kobe een sms'je van hen...
Lees verder

Israëlisch parlement kiest Yitzhak Herzog tot nieuwe president
Op de valreep van een mogelijke politieke kentering heeft het parlement van Israël de vroegere oppositieleider Yitzhak Herzog tot elfde president van het land gekozen. De 60-jarige politicus haalde het vandaag met 87 tegen 26 stemmen van lerares en activiste Miriam Peretz (67).
Lees verder

15 stijlvolle zwembadjes om in te plonzen, maar dan voor volwassenen
De warme temperaturen waar we zo lang naar gesnakt hebben, zijn eindelijk hier. Heb je nog niet meteen een vakantie in het vooruitzicht, maar toch zin om dat zomergevoel in huis te halen? Met deze elegante, opblaasbare zwembaden tover je je tuin of terras om tot een vakantieparadijs in eigen land.
Lees verder

"De eerste keer live voor zo'n groot publiek!": 'The Voice'-winnares Grace zingt voor haar hele school
Een groot applaus in haar klas, bewonderende blikken in de hele school en een grote snoeptaart van de directrice: de 18-jarige Grace is woensdag voor het eerst terug naar school gegaan na haar glorieuze overwinning in 'The Voice'. Uit dank kroop ze het dak op, om te zingen uiteraard. "Dit is spannend! Mijn grootste live-publiek tot nu toe!"
Lees verder

Football Talk. Barcelona heeft derde aanwinst beet - Mark van Bommel wordt coach van Koen Casteels
Mark van Bommel (44) is de nieuwe coach van Wolfsburg en Koen Casteels. De Nederlander ondertekende een tweejarig contract. "Het is een grote eer en uitdaging om te coachen in de Bundesliga, waar ik zo lang heb gespeeld", reageert Van Bommel, die van 2006 tot 2011 het shirt van Bayern München droeg. De voormalige Nederlandse international (79 caps) werd eind 2019 ontslagen bij PSV. Eerder was hij assistent van zijn schoonvader Bert van Marwijk bij de nationale ploegen van Australië en Saudi-Arabië.
Lees verder

Wie is de mysterieuze hertog van Kent, de nieuwe man aan de zijde van Queen Elizabeth?
Hij is zo royal als maar kan zijn, met koninklijk bloed uit maar liefst vier Europese koningshuizen. Toch hield Edward Windsor (85), de hertog van Kent, zich het liefst op de achtergrond. Maar nu de Queen - zijn nicht en sinds zijn tienerjaren ook boezemvriendin - zijn steun nodig heeft, duikt hij plots wél op in de spotlights. Een volbloed militair die een verboden romance nastreefde: het mag niet verwonderen dat Elizabeth zich net door hem zo begrepen voelt. "Hij vult de leegte die prins Philip heeft achtergelaten."
Lees verder

Man dreigt woning op te blazen in Gijzegem, speciale eenheden ter plaatse
In Gijzegem bij Aalst dreigt een man een woning op te blazen. Speciale eenheden van de politie zijn aanwezig.
Lees verder

Recept voor asperges in het Belgisch Staatsblad is wereldnieuws
Een recept voor asperges in zes stappen. Dat ontdekte een jurist afgelopen week tot zijn verbazing in het Belgisch Staatsblad. Hij deelde het hilarische nieuws op Twitter en sindsdien is de nogal 'smakelijke regel' de wereld rondgegaan. Van de Britse BBC over de Amerikaanse CNN tot een Russische krant, allemaal namen ze het nieuws gretig over.
Lees verder

Primeur in Vlaanderen: Antwerpse Frederik met syndroom van Down krijgt vast contract op reguliere arbeidsmarkt
Zoals iedereen had Frederik Wauterickx een droom. De Antwerpenaar wilde koste wat kost een baan op de reguliere arbeidsmarkt. Na een succesvolle inloopstage bij de vzw Creatief Schrijven, kreeg hij er dan ook de kans om er als administratief medewerker aan de slag te gaan. Hij is de eerste persoon in Vlaanderen met het syndroom van Down die onder een vast contract van onbepaalde duur werkt.
Lees verder

Rookverbod op de Kalmthoutse Heide: burgemeester wacht onderzoek van minister Zuhal Demir niet af
Naar aanleiding van de brand afgelopen weekend op de Kalmthoutse Heide, die veroorzaakt werd door een open vuur, heeft burgemeester Lukas Jacobs (CD&V) beslist om een algemeen rookverbod in te voeren. Dat zal gelden vanaf code geel. De Kalmthoutse Heide is daarmee het eerste natuurgebied in Vlaanderen waar zo'n verbod van kracht is. Minister Zuhal Demir (N-VA) gaf dinsdag al aan om te onderzoeken of het overal in Vlaanderen kan ingevoerd worden.
Lees verder

Ingebrekestelling Demir na brand op militair domein in Brecht nog niet aangekomen bij Dedonder
Minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) heeft de ingebrekestelling van Vlaams minister voor Natuur Zuhal Demir (N-VA) over de brand in Brecht nog niet ontvangen. Dat zei de defensieminister woensdag in de Kamer. Dedonder wacht intussen de conclusies van het gerechtelijk en branddeskundig onderzoek af om uitspraken te doen over het mogelijk gebruik van fosforkogels de bewuste dag.
Lees verder