Doorgaan naar hoofdcontent

Celstraf geëist tegen Franse oud-president Sarkozy

HLN
Celstraf geëist tegen Franse oud-president Sarkozy
De Franse oud-president Nicolas Sarkozy heeft donderdag een jaar gevangenisstraf waarvan de helft voorwaardelijk tegen zich horen eisen in een zaak rond illegale financiering van zijn verkiezingscampagne in 2012. De aanklagers eisten ook een boete van 3.750 euro. Sarkozy verklaarde deze week in de rechtszaal onschuldig te zijn.
Lees verder

Ook koning Filip komt Rode Duivels aanmoedigen in Kopenhagen
Hoog bezoek in het Parken-stadion te Kopenhagen. Koning Filip is van de partij om samen met 500 Belgische fans de Rode Duivels naar de overwinning te schreeuwen tegen Denemarken. Of hij zich tussen die hevige fans zal mengen, valt te betwijfelen. Eerder bracht de koning ook al een bezoekje aan het trainingscomplex van de Belgen in Tubeke voor de afreis naar Rusland. Daar sprak hij de Duivels persoonlijk toe.
Lees verder

Carmen, de mama van Yannick Carrasco: "De naam van z'n vader schrappen, da's het mooiste cadeau dat hij me gegeven heeft"
"Voor mij is dit EK het uur van de revanche." Carmen Carrasco (49) - "de knapste voetbalmama ter wereld" - droomt van eerherstel voor haar zoon Yannick (27), na een mindere periode bij de Rode Duivels. In aanloop naar de match tegen Denemarken praat ze openhartig over het opvoeden van een voetbaltalent, hoe het nu zit tussen Yannick en Noémie Happart (28) en hoe ze omgaan met roem en geld. "Als ik 'nee' had gezegd, zou hij in België zijn gebleven, dat weet ik zeker."
Lees verder

Amerikaanse Hooggerechtshof weigert Obamacare af te schaffen
Het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten heeft geweigerd om de Patient Protection and Affordable Care Act (PPCA) of de wet rond Obamacare af te schaffen. De baanbrekende wet op de ziekteverzekering, die voormalig president Barack Obama tien jaar geleden invoerde, zorgt ervoor dat miljoenen Amerikanen een ziekteverzekering hebben.
Lees verder

Rode Duivels en Denen brengen eerbetoon aan Christian Eriksen: gesigneerd shirt en minuut lang applaus
De Rode Duivels en de Denen hebben een eerbetoon gebracht aan Christian Eriksen (29), die afgelopen zaterdag na een hartstilstand in elkaar stuikte op het veld. De Belgen gaven net voor de aftrap een gesigneerd shirt af. In de tiende minuut werd de bal buiten getrapt en de spelers, stafleden en fans applaudisseerden een minuut lang.
Lees verder

LIVE. Duivels krijgen geen poot aan de grond tegen ontketende Denen
• Aftrap: 18u • Tweede speeldag groepsfase poule B • Parken-stadion (Kopenhagen) • De Rode Duivels wonnen hun eerste match van Rusland, Denemarken verloor van Finland
Lees verder

Keuze voor Jason Denayer draait na 99 seconden al verkeerd uit: verdediger blundert in uitvoetballen
Dramatische Belgische start in het Parken. In tegenstelling tot de partij tegen Rusland, de intensiteit plots een pak hoger. De Duivels duidelijk verrast. Al luidde België de tegentreffer in de tweede minuut zelf in, met een negatieven hoofdrol voor Jason Denayer.
Lees verder

Paris Jackson over coming-out: "Homoseksualiteit is in mijn familie nog taboe"
Paris Jackson (23) heeft in de Facebook-reeks 'Red Table Talk' openhartig verteld over hoe haar religieuze familie reageerde op haar coming-out.
Lees verder

Onweer en supercel voorspeld, maar weerman David Dehenauw tempert: "Paniek is niet nodig"
Het kwik klimt tot boven de 30 graden, de wind voelt alsof iemand met een haardroger in je gezicht blaast en dan weet je: we zetten ons maar beter schrap voor een stevig warmteonweer. De term 'supercel' hangt zelfs in de lucht, maar paniek is onnodig. "De kans dat die resulteert in een windhoos of hagelstenen van 5 centimeter is miniem", zegt KMI-weerman David Dehenauw.
Lees verder

Belgen gaven bijna 3 miljard euro online uit in eerste kwartaal
De Belgen hebben van januari tot en met maart bijna 42 miljoen online aankopen gedaan. Daarbij gaven ze 2,84 miljard euro uit, zo moet blijken uit cijfers van BeCommerce, dat de onlinehandelaars verenigt.
Lees verder

Vaccinexpert Leroux-Roels over slecht rapport voor Duits CureVac-vaccin: "Het zou nog als herhalingsvaccin kunnen dienen"
Volgens de eerste voorlopige resultaten bereikt het coronavaccin van het Duitse farmabedrijf CureVac slechts een werkzaamheidsgraad van 47%. Voor de Belgische vaccinatiecampagne blijven de gevolgen van deze teleurstelling beperkt. Volgens professor Geert Leroux-Roels, die deelnam aan de studie van CureVac, zal het vaccin "wellicht nog als herhalingsvaccin kunnen ingezet worden".
Lees verder

KIJK LIVE. "Martínez moet nú ingrijpen, tijd voor De Bruyne": Mulder en Degryse scherp na zwakke eerste helft van Duivels tegen Denemarken
• Aftrap: 18u • Tweede speeldag groepsfase poule B • Parken-stadion (Kopenhagen) • De Rode Duivels wonnen hun eerste match van Rusland, Denemarken verloor van Finland
Lees verder

'Friends'-cast zingt samen met James Corden hun iconisch themalied
Talkshowpresentator James Corden (42) mocht zichzelf vorige maand de host van de 'Friends'-reünie noemen, maar voor fans van de reeks heeft Corden nu nog een extraatje in petto. Tijdens 'The Late Late Show' op woensdag deelde hij enkele ongeziene beelden van achter de schermen.
Lees verder

Belgische vrouw maakt dodelijke val in Franse Savoie
In Frankrijk is donderdag een Belgische toeriste omgekomen. De vrouw viel tijdens een wandeling in de Savoie tien meter naar beneden en overleed later aan haar verwondingen. Dat heeft de lokale brandweer gemeld.
Lees verder

Wellicht 48 bezoekers besmet tijdens Songfestival-shows in Rotterdam Ahoy
Tijdens het Songfestival in Ahoy zijn in totaal wellicht 48 bezoekers besmet geraakt met het coronavirus. Dat komt neer op een gemiddelde van 1,6 per duizend aanwezigen, oftewel vijf per show, meldt Fieldlab Evenementen. Het liedjesfestijn was één van de grootschalige evenementen waar beperkt publiek werd toegelaten, met een strenge controle aan de ingang. In totaal woonden bijna 30.000 personen het ESF in Rotterdam bij.
Lees verder

Tweede goal in twee matchen: Yaremchuk drijft zijn prijs weer wat op
Roman Yaremchuk (25) heeft zijn transferprijs weer wat opgedreven in Boekarest. Met zijn tweede goal in evenveel EK-wedstrijden leidde de spits van AA Gent Oekraïne naar de overwinning tegen Noord-Macedonië.
Lees verder

LIVE. Thorgan Hazard maakt gelijk na briljante assist De Bruyne, Martínez gooit ook Eden Hazard en Witsel in de strijd
• Aftrap: 18u • Tweede speeldag groepsfase poule B • Parken-stadion (Kopenhagen) • De Rode Duivels wonnen hun eerste match van Rusland, Denemarken verloor van Finland
Lees verder

TUI annuleert reizen naar niet-Europese bestemmingen in de zomervakantie
TUI annuleert voorlopig reizen naar niet-Europese bestemmingen in de zomervakantie. Dat bevestigt woordvoerder Piet Demeyere aan onze redactie.
Lees verder

Tim Wellens moet passen voor BK en Tour de France: "Momenteel reageert mijn lichaam niet zoals ik wil"
Geen Tim Wellens op het Belgisch kampioenschap of in de Tour de France. De renner van Lotto-Soudal moet noodgedwongen forfait geven nadat hij al enige weken op de sukkel is met zijn gezondheid. "Hij voelt zich niet in staat voldoende diep te gaan tijdens zware inspanningen", klinkt het in een perscommuniqué van zijn ploeg.
Lees verder

Coca-Cola gaat enkel nog gerecycleerd plastic gebruiken in België
Vanaf deze zomer zal Coca-Cola geen nieuw plastic meer gebruiken voor zijn petflesjes in België en Luxemburg. Dat kondigt de frisdrankenfabrikant aan in een persbericht.
Lees verder