Doorgaan naar hoofdcontent

Buitenlandse pers ziet België “glorieuze citytrip maken”, maar bemerkt ook pijnpunten: “Ploegen die diepte zoe...

HLN
Buitenlandse pers ziet België "glorieuze citytrip maken", maar bemerkt ook pijnpunten: "Ploegen die diepte zoeken kunnen hen pijn doen"
De Rode Duivels gaan naar Spanje, luidde de oorwurm van Will Tura ooit. Anno 2021 is het opnieuw van dat op het EK. Met een 2-0-zege tegen Finland kroonde de nationale ploeg zich tot groepswinnaar. Komende zondag is het in Sevilla te doen tegen een nog nader te bepalen tegenstander. aar wat weten de buitenlandse media ondertussen na de wedstrijd tegen Finland? Een persoverzicht.
Lees verder

Philippe Gilbert, tien jaar na zijn 'moment de gloire' in de Tour: "Zou héél graag nog eens een rit winnen"
'Eén tegen allen, allen tegen Philippe Gilbert'. Zo ging dat tien jaar geleden in deze krant en in de openingsetappe van de Tour. Allen werden door Gilbert, 28 toen, op Mont des Alouettes zoek gereden. Ritwinst! Geel! Groen! Bollen! Een 'moment de gloire' dat we samen met hem, 38 nu, nog eens herbeleven. "Winnen in de Tour en rondrijden in de 'maillot jaune', dat wil toch elke jonge renner?"
Lees verder

Dode en gewonden door tornado nabij Montréal
Een tornado heeft een dodelijk slachtoffer gemaakt in Mascouche, op enkele tientallen kilometers ten noorden van Montréal. Dat heeft de vicepremier van Québec gemeld.
Lees verder

Wellicht clash met Italië in kwartfinale, Oranje pas mogelijk op Wembley: dit is het traject van onze Rode Duivels richting EK-goud
De Rode Duivels zijn de groepswinnaar van poule B. Maar wat betekent dat voor de rest van het toernooi? Een (voorlopige) stand van zaken.
Lees verder

Met dank aan de Rode Duivels zijn 11 van de 16 ploegen in de 1/8ste finales al gekend: voor wie wordt het nog bibberen?
Het EK is bezig aan speeldag 3, de laatste vooraleer we aan de knock-outfase beginnen. Er staat uiteraard nog heel wat op het spel. Welke landen zijn al zeker van de laatste zestien? En wie zal nog serieus uit zijn pijp mogen komen om de groep te overleven? Een overzicht.
Lees verder

Veerle Baetens start binnenkort met de opnames van regiedebuut 'Het smelt'
Veerle Baetens (43) neemt binnenkort plaats achter de camera. De 'Sara'-actrice maakt straks namelijk haar regiedebuut en daar heeft Baetens een hele tijd op moeten wachten. Na een voorbereiding van maar liefst vijf jaar gaat ze 'Het smelt', de populaire roman van Lize Spit verfilmen.
Lees verder

Martínez: "Vooral blij dat Hazard, Witsel en De Bruyne weer meespelen, Vermaelen is een voorbeeld"
Bondscoach Roberto Martínez reageert opgelucht na de wedstrijd tegen Finland. Niet enkel omdat de Rode Duivels wonnen, maar vooral omdat de blessureperikelen achter de rug lijken: "Als je me voor het toernooi vroeg wat mijn doel was, dan wou ik enerzijds negen op negen pakken en anderzijds alle geblesseerde spelers weer speelklaar krijgen. Ik ben zeer tevreden om Eden (Hazard), Axel (Witsel) en Kevin (De Bruyne) 90 minuten te zien spelen." Bekijk hierboven zijn volledige reactie.
Lees verder

De 'bromance' tussen gouden duo Lukaku en De Bruyne gaat ver terug: "Ik kan Kevin álles zeggen"
De handshake mocht weer bovengehaald. Romelu Lukaku (28) en Kevin De Bruyne (29) leidden de Rode Duivels gisteravond eigenhandig naar een 0-2-overwinning in de laatste EK-groepsmatch tegen Finland. 'KDB' geeft aan, 'Big Rom' werkt af - that's how it goes. Of hoe ze elkaar blindelings begrijpen, op én naast het veld. "Met Kevin heb ik de beste band."
Lees verder

Corona deed Dirk (55) 29 kilogram verliezen. Nu krijgt hij zijn vaccin: "Ik hoop dat iedereen beseft dat dit virus nog niet weg is"
"Ze gaven me 2 procent overlevingskans." Maar kijk, evenementenorganisator en restaurantuitbater Dirk Coryn (55) uit Blankenberge kroop door het oog van de naald. Nauwelijks een week nadat hij eind maart een nieuwe zaak aan zee had geopend, werd hij met spoed opgenomen in het AZ Sint-Jan in Brugge. Een coronabesmetting. Dirk lag zeven weken in coma. "Het is dankzij mijn vrouw dat ik dit kan navertellen", zegt hij.
Lees verder

Door corona verloor Dirk (55) 29 kilogram: "Ik hoop dat iedereen beseft dat dit virus nog niet weg is"
"Ze gaven me 2 procent overlevingskans." Maar kijk, evenementenorganisator en restaurantuitbater Dirk Coryn (55) uit Blankenberge kroop door het oog van de naald. Nauwelijks een week nadat hij eind maart een nieuwe zaak aan zee had geopend, werd hij met spoed opgenomen in het AZ Sint-Jan in Brugge. Een coronabesmetting. Dirk lag zeven weken in coma. "Het is dankzij mijn vrouw dat ik dit kan navertellen", zegt hij.
Lees verder

Primeur in NFL-land: eerste actieve American football-speler komt openlijk uit de kast
American footballer Carl Nassib heeft een stukje geschiedenis geschreven door als eerste actieve NFL-speler openlijk uit te komen voor zijn homoseksualiteit. De speler van de Las Vegas Raiders deed dat in een videoboodschap op Instagram.
Lees verder

Huwelijk van Lil' Kleine en Jaimie Vaes gaat ook dit jaar niet door
Slecht nieuws voor de Nederlandse rapper Lil' Kleine (26) en zijn verloofde Jaimie Vaes (31). Het huwelijk van het koppel gaat ook dit jaar niet door. Normaal gezien zouden de twee in juni elkaar het jawoord geven, maar wegens omstandigheden stelt het duo hun bruiloft nu voor een derde keer uit.
Lees verder

Christine (67) kan van 1.600 euro pensioen goed leven omdat er geen hypotheek meer loopt: "Op mijn leeftijd hoef ik zelf nergens meer voor te sparen"
Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Christine Willems (67) geniet vandaag van een degelijk pensioen, en dat heeft ze aan haar huisdokter te danken. "Op zijn advies ben ik, na tien jaar als zelfstandig thuisverpleegster, destijds opnieuw in vast dienstverband gaan werken", zegt de jonggepensioneerde. Daarnaast houdt ze nog een mooi zakcentje over aan haar flexi-job.
Lees verder

Messi gedeeld recordinternational en met Argentinië naar laatste acht in Copa América
Argentinië is al zeker van de kwartfinales in de Copa América in Brazilië. Het elftal onder leiding van Lionel Messi won in Brasilia met 1-0 van Paraguay en nam met zeven punten uit drie wedstrijden de leiding in Groep A. Daarmee is met nog één wedstrijd te spelen in de groepsfase een plek bij de laatste acht al verzekerd.
Lees verder

Unesco klasseert Groot Barrièrerif als "in gevaar", Australië niet akkoord
De plannen van Unesco om het Groot Barrièrerif, het grootste koraalrif ter wereld, op te lijsten als werelderfgoed dat in gevaar is, kunnen niet op de goedkeuring rekenen van de Australische regering. Sinds 1981 is het koraalrif werelderfgoed, maar door de klimaatverandering raakte het zwaar beschadigd.
Lees verder

Ervaren zorgkundige geeft raad aan starters: "Het is niet omdat je alleen bent bij een cliënt, dat je er alleen voor staat"
Corona heeft ons nog maar eens met de neus op de feiten gedrukt: enthousiast personeel in de zorg is onmisbaar, maar moeilijk te vinden. In België zijn er zo'n 110.000 zorgkundigen aan het werk, toch blijft het een knelpuntberoep. Jobat.be vroeg aan zorgkundige Patricia Van Beversluys (52), een rot in het vak, wat haar job nu precies inhoudt en wat je moet weten als je zo'n carrière ambieert.
Lees verder

Eriksen feliciteert ploegmaats via WhatsApp: "Speciaal om alsnog door te stoten en hem te horen"
Denemarken heeft zich voor de achtste finales op het EK voetbal geplaatst. Onverwacht en deugddoend na de moeilijke start die het land kende door de hartstilstand van Christian Eriksen. De middenvelder is ondertussen aan de betere hand en feliciteerde zijn ploegmaats na het duel tegen Rusland.
Lees verder

UEFA verbiedt regenboogstadion in München bij duel Hongarije
De UEFA verbiedt het om bij de wedstrijd tussen Duitsland en Hongarije de Allianz Arena te laten verlichten in de kleuren van de regenboog. Dat meldt Bild. Jens Grittner van de Duitse voetbalbond laat weten dat de UEFA vasthoudt aan de standaardkleuren die gelden voor stadions tijdens dit EK.
Lees verder

James Corden neemt het op voor zijn maatje prins Harry: "Zijn thuisland verlaten was geen gemakkelijke beslissing"
De beslissing van prins Harry (36) en Meghan (39) om het Verenigd Koninkrijk achter zich te laten, kon de afgelopen maanden op veel kritiek rekenen, maar talkshowhost James Corden (43) probeert nu om de gemoederen wat te bedaren. In een interview met radiopresentator Howard Stern neemt hij het namelijk op voor de hertog van Sussex.
Lees verder

Vriendin van Conings gaat niet mee in speculaties
Bert Partoens, de advocaat van de vriendin van Jürgen Conings, ziet geen enkele reden om mee te gaan in de complottheorieën. Zondag zei een tante van Conings niet te geloven in de piste van zelfdoding. Zij stelde dat haar neef "allicht is omgebracht". Maar Partoens noemt elke speculatie voorbarig. "Ik zie geen enkele aanwijzing om dat te geloven", zegt hij.
Lees verder