Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 7 juni 2021

Britse royals feliciteren Harry en Meghan met hun dochtertje, koppel wil enkel donaties als geschenk

HLN
Britse royals feliciteren Harry en Meghan met hun dochtertje, koppel wil enkel donaties als geschenk
Meghan Markle (39), de hertogin van Sussex, is vrijdag bevallen van een dochtertje. Lilibet Diana Mountbatten-Windsor is geboren in een ziekenhuis in Santa Barbara in Californië. Koningin Elizabeth laat weten 'verheugd' te zijn met de geboorte van haar elfde achterkleinkind en ook de andere Britse royals feliciteren Harry (36) en Meghan. De kersverse ouders hoeven ook geen cadeautjes na de geboorte van hun dochter Lili. Het koppel ziet liever dat mensen doneren aan organisaties die zich inzetten om vrouwen en meisjes te steunen.
Lees verder

Welke studies geven het meest werkzekerheid? Onze werkexpert geeft advies: "Kunst en journalistiek slecht idee als je snel een job wil"
Een studiekeuze maken is een pak lastiger dan 20 jaar geleden. De coronacrisis maakte fysieke infobeurzen moeilijker. Bovendien lijkt er onzekerheid over wat de arbeidsmarkt de komende jaren voor welke diploma's in petto heeft. Welke studierichtingen bieden het meest werkzekerheid en welke het minst? Onze werkexpert Stijn Baert geeft advies.
Lees verder

"Verder studeren loont, maar de ene richting is de andere niet": onze werkexpert somt op na welke studie je het meest én het minst kans hebt op een job
Een studiekeuze maken is een pak lastiger dan 20 jaar geleden. De coronacrisis maakte fysieke infobeurzen moeilijker. Bovendien lijkt er onzekerheid over wat de arbeidsmarkt de komende jaren voor welke diploma's in petto heeft. Welke studierichtingen bieden het meest werkzekerheid en welke het minst? Onze werkexpert Stijn Baert geeft advies.
Lees verder

"Enerzijds vaccinatieversnelling, anderzijds meer contacten": volgens Molenberghs bestaat kans dat cijfers stabiliseren
De cijfers evolueren goed. Dat zei biostatisticus Geert Molenbergs (UHasselt/KU Leuven) vanmorgen bij HLN LIVE. "De positiviteitsratio zal snel onder de vier procent duiken", voorspelt hij. Maar toch zijn er twee bezorgdheden: "De Indiase variant enerzijds en de verdere versoepelingen vanaf 9 juni anderzijds", klinkt het.
Lees verder

China blokkeert reeks cryptogerelateerde sociale media-accounts
China heeft een groot aantal accounts op het Chinese Weibo-platform, vergelijkbaar met Twitter, geblokkeerd wegens hun link met crypto's. De ban past in het strengere beleid van Peking tegen de handel en het minen van cryptomunten.
Lees verder

Natalia zwanger van tweede kindje: "Bobbi-Loua zal de rest van haar leven een sidekick hebben"
Fijn babynieuws voor Natalia! De veertigjarige zangeres is in verwachting van haar tweede kindje. "We hebben besloten er nog eentje te maken om te aanbidden", laat Natalia weten op Instagram.
Lees verder

Koeltorens worden in luttele seconden van de kaart geveegd
Deze vier koeltorens in het Engelse Rugeley zijn al sinds 2016 niet meer in werking. Ze zorgden sinds de jaren vijftig voor elektriciteit in miljoenen huizen. De 120 meter hoge torens werden afgelopen zondag gecontroleerd opgeblazen. De ontploffing werd zelfs gelivestreamd zodat nieuwsgierigen niet zouden samentroepen aan de site. Bekijk het in bovenstaande video!
Lees verder

Vliegtuig Kamala Harris moet rechtsomkeer maken na technisch probleem
Het vliegtuig van de Amerikaanse vicepresident Kamala Harris heeft zondag rechtsomkeer moeten maken wegens een technisch probleem. Harris was vertrokken naar Guatemala voor haar eerste internationale reis.
Lees verder

Jennifer Lopez is zeker van haar liefde voor Ben Affleck: "Ze overweegt een verhuis naar Los Angeles"
Jennifer Lopez (51) lijkt de volgende stap te nemen in haar relatie met Ben Affleck (48). Nadat de zangeres afgelopen weekend al werd gespot bij het huis van Affleck in Brentwood, werd ze ook gezien tijdens een bezoek aan een aantal scholen in Los Angeles. Dat zou er volgens TMZ op duiden dat 'JLo' een verhuizing van Miami naar Los Angeles overweegt.
Lees verder

YouTube-ster Paul overleeft clash met bokslegende Mayweather: "Hij is beter dan ik dacht"
Logan Paul heeft afgelopen nacht dapper stand gehouden in de ring tegen bokslegende Floyd Mayweather. De 26-jarige YouTube-ster, die voorheen pas één professionele wedstrijd had gebokst, liet zich niet knock-out slaan en zorgde ervoor dat de clash in Miami eindigde in een gelijkspel.
Lees verder

OPROEP. Kreeg u de naam van een grootouder? Of is uw kleinkind naar u vernoemd?
Lilibet, zo heet het dochtertje van prins Harry en Meghan. Het is een eerbetoon aan overgrootmoeder Queen Elizabeth. Kinderen die naar een (over)grootouder vernoemd worden, het gebeurt vaker. Bent u in dat geval? Heet u pakweg William, omdat uw opa Willy heet? Of omgekeerd: hebt u een kleinkind dat de naam Marie-Anna kreeg, omdat u zelf de naam Marianne heeft? En heeft die gedeelde naam uw familiebanden versterkt? Of had u liever een andere naam gekregen?
Lees verder

Tesla annuleert de veelbelovende Model S Plaid+ met actieradius van 840 kilometer
Tesla neemt de Plaid+-uitvoering van de Model S toch niet in productie. Dit model zou het topmodel binnen de Model S-range worden, met een actieradius van meer dan 840 kilometer en een vermogen van ruim 1.100 pk. Tesla toonde de veelbelovende versie in januari.
Lees verder

Duitse onderzoekers: "Verdwijning Madeleine McCann zou binnen enkele maanden opgelost kunnen zijn"
Hans Christian Wolters, de openbare aanklager in de zaak rond de verdwijning van het Britse meisje Madeleine 'Maddie' McCann, zegt dat het onderzoeksteam in Portugal "veel vordering" boekt. Volgens hem zou de zaak "binnen enkele maanden opgelost kunnen zijn", zo bericht de Britse krant The Mirror. Madeleine McCann verdween op 3 mei 2007 uit de vakantieflat die haar ouders huurden in de Ocean Club in Praia da Luz in de Algarve
Lees verder

China zet trucks in tegen oprukkende olifanten bij miljoenenstad
China heeft op grote schaal vrachtwagens inzet om een oprukkende groep wilde olifanten tegen te houden. Die bevinden zich meer dan 500 kilometer van hun leefgebied en zorgen nu voor chaos in de buurt van de metropool Kunming, waar meer dan acht miljoen mensen wonen.
Lees verder

Jens en Laurent ontwerpen BEN-woning waarin grens tussen binnen en buiten vervaagt
Architect Jens Theuwen werd enkele jaren geleden op slag verliefd op een perceel met een atypische vorm in het charmante Westouter. Samen met medevennoot Laurent Temmerman ontwierp hij een BEN-woning die bijna volledig opgaat in de landelijke omgeving dankzij een optimale oriëntatie en verdiepingshoge ramen. Kijk mee binnen met bouwsite Livios.
Lees verder

"Er wordt veel geduld van je gevraagd": jouw horoscoop voor deze week
Wordt het een topweek, of let je beter even op? Wij vroegen aan onze astrologe Esther van Heerebeek-Spijkers wat er voor jouw sterrenbeeld in de sterren staat geschreven.
Lees verder

Jens en Laurent ontwerpen bijna-energieneutrale woning waarin grens tussen binnen en buiten vervaagt
Architect Jens Theuwen werd enkele jaren geleden op slag verliefd op een perceel met een atypische vorm in het charmante Westouter. Samen met medevennoot Laurent Temmerman ontwierp hij een BEN-woning: een bijna-energieneutrale woning. Hun unieke ontwerp gaat bijna volledig op in de landelijke omgeving dankzij een optimale oriëntatie en verdiepingshoge ramen. Kijk mee binnen met bouwsite Livios.
Lees verder

'Chaos in Portugal door massale uittocht Britse vakantiegangers'
Een massale uittocht van Britse vakantiegangers heeft in Portugal geleid tot chaotische toestanden. De Britse regering kondigde onlangs aan Portugal van de "groene lijst" van landen te halen waarvoor geen quarantaineplicht geldt. Dat betekent dat Britse toeristen tien dagen in zelfisolatie moeten als ze niet voor dinsdagochtend vroeg terug zijn in hun thuisland.
Lees verder

LA Clippers stoten ondanks sublieme Doncic door na eerste thuiszege tegen Dallas
De LA Clippers hebben zich geplaatst voor de halve finales van de Western Conference in de play-offs van de NBA. Daarin nemen ze het op tegen Utah.
Lees verder

Sarah van Soelen openhartig over haar verslaving aan alcohol en cocaïne: "Anderhalf jaar in afkickkliniek gezeten"
Sarah van Soelen (25), de nieuwe vriendin van André Hazes (27), vertelt voor het eerst openhartig over de periode waarin ze verslaafd was aan cocaïne en alcohol. In het Nederlandse tijdschrift 'Story' laat de influencer weten dat ze vaak in het geniep drugs nam en uiteindelijk in een afkickkliniek belandde.
Lees verder