Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 18 juni 2021

Blikseminslag veroorzaakt uitslaande brand in woning: Bewoner probeert vlammen nog te blussen met tuinslang

HLN
Blikseminslag veroorzaakt uitslaande brand in woning: Bewoner probeert vlammen nog te blussen met tuinslang
In de Kapelstraat in Denderhoutem bij Haaltert heeft een zware brand in de nacht van donderdag op vrijdag een woning volledig in de as gelegd. De bovenverdieping brandde volledig uit en ook beneden was er zware rook en waterschade. Het gezin krijgt een noodwoning aangeboden.
Lees verder

Volgens ploegleider Tom Steels gebeurde er niets abnormaals met Evenepoel op BK tijdrijden: "Remco is nog in volle opbouw"
"Een dreun." Keihard voor zichzelf was Remco Evenepoel woensdag na het verlies tegen Yves Lampaert op het BK tijdrijden. Iets té hard, vindt ploegleider Tom Steels, die zijn reactie nuanceert. "Eigenlijk gebeurde er niets abnormaals. Remco zit nog in volle opbouwfase."
Lees verder

Gerecht dreigt met sluiting Belgische depots PostNL en GLS
Hoewel PostNL en GLS al worden vervolgd voor mogelijk structurele sociale fraude bij hun pakjesbezorgers, zijn bij nieuwe controles ­alweer een pak inbreuken vastgesteld bij hun koeriers. Dat zegt openbaar aanklager Gianni Reale van het Mechelse arbeidsauditoraat vandaag in De Tijd. "Als bij volgende controles bij GLS en PostNL nog inbreuken worden vastgesteld rond zwartwerk en de coronaregels dan overweegt mijn ambt de depots te laten verzegelen, wat bijna overeenkomt met een sluiting."
Lees verder

Nota Weyts van december 2017: sanering vervuilde gronden Linkeroever op 30 tot 50 miljoen euro geschat
In een nota aan de Vlaamse regering van toenmalig minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) wordt beschreven dat de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) extra kosten maakt om de vervuilde gronden op Linkeroever te saneren. De kosten worden op dat moment, 22 december 2017, op 30 tot 50 miljoen euro geraamd.
Lees verder

Bondscoach en andere Duivels genieten mee van masterclass De Bruyne: "Alles wat hij doet, is kwaliteit"
Wat met een eerbetoon aan Eriksen begon, eindigde met… een masterclass van Kevin De Bruyne (29). Een lofzang, met hier en daar een kreet van de magiër himself.
Lees verder

REPORTAGE. Kopenhagen zal Belgisch enthousiasme niet snel vergeten
Dat heet op schema zitten: na twee wedstrijden zijn de Rode Duivels al gekwalificeerd voor de volgende ronde van het EK. Voor de Belgen die zich de moeite hadden getroost om naar Kopenhagen af te zakken - geloof ons: wat een rompslomp! - was het feest, een ontlading zonder weerga. Wij trokken met de fans mee naar de wedstrijd en zagen hoe King Kevin de meubelen redde.
Lees verder

Buren, vrienden en allebei een defibrillator in het lijf: "Onze 'kaskes' scheppen een band voor het leven"
In de Diestsestraat in Scherpenheuvel wonen twee mensen met een "kaske" in hun lichaam, een computertje met batterij dat ingrijpt bij hartproblemen. Sabba Van der Veken (32) draagt het al twaalf jaar. Haar overbuur Ronny Frederickx (49) kreeg er vorig jaar een. "Het 'laatste duwtje' om hem peter te maken van de jongste", lacht Sabba. "Het mooiste verjaardagscadeau", vindt Ronny. Of hoe een defibrillator van een handpalm groot een band voor het leven onderhoudt.
Lees verder

Waarom de Russische invasie goed nieuws is voor u en ik: "Onze supermarkten moeten bang zijn"
Opgepast, de Russen komen eraan! Deze keer in de vorm van hypergoedkope supermarkten die recht uit het Sovjet-tijdperk lijken te komen. Naast Mere, heeft ook het Russische VkusVill interesse om naar ons land te komen. En ook Wildberries, de Oost-Europese e-commercereus staat te trappelen. "De Belgische supermarkten moeten terecht bang zijn", zeggen experts. En ja, dat betekent goed nieuws voor u en ik.
Lees verder

Privacystichting vecht inperking bankgeheim aan bij Grondwettelijk Hof
De stichting Ministry of Privacy trekt opnieuw naar het Grondwettelijk Hof. Deze keer vecht de organisatie een maatregel van de federale regering aan die volgens haar het bankgeheim uitholt en die "vrij geruisloos passeerde".
Lees verder

ANNO 2021. Johan Van Hecke (66): "Al anderhalf jaar geen toeristen meer in ons hotel"
Elke dag gaat 'Het Laatste Nieuws' op zoek naar hoe het leven van een Belg die ooit in de schijnwerpers stond er anno 2021 uitziet. Vandaag: Johan Van Hecke (66), ex-politicus bij de CVP en VLD, en momenteel hoteluitbater in Oeganda. Momenteel verblijft hij even in België.
Lees verder

Geoffrey Mujangi Bia (31) in cel voor cannabisplantage: de 'bad boy' die kinderen op het rechte pad wou brengen
"Iedereen heeft hoogtes en laagtes gekend in zijn loopbaan", zei Geoffrey Mujangi Bia (31) zes jaar geleden in een promofilmpje voor 'Made in B'. Een jeugdproject dat de ex-Rode Duivel in 2015 opstartte met zijn jeugdvrienden. Hun doel: kinderen op het rechte pad houden. Mujangi Bia had in het verleden daar al meermaals moeite mee, en ook nu lijkt het weer zover. Hij zit in de cel nadat in zijn woning een cannabisplantage aangetroffen werd. Geoffrey Mujangi Bia, een verhaal van enkele hoogtes en tal van laagtes.
Lees verder

LIVE. Horeca mag hopen op verdere versoepelingen
Nu meer dan 8 op de 10 kwetsbare personen (65-plussers en risicopatiënten jonger dan 65 jaar) minsten één prik hebben gekregen en we ruim onder de vooropgestelde drempel van 500 bedden op intensieve zorg zitten, zijn afgelopen week tientallen versoepelingen ingegaan. Vandaag buigt het Overlegcomité zich opnieuw over de maatregelen. Vooral voor de horeca is het uitkijken naar verdere versoepelingen. Volg al het nieuws over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

Aaron Blommaert krijgt hoofdrol in zomerse webreeks van 'Familie'
Fans van 'Familie' hoeven hun favoriete serie deze zomer niet te missen. Ook dit jaar krijgt de VTM-soap een online reeks en deze draait voor de gelegenheid volledig rond het personage van Raven (gespeeld door Aaron Blommaert).
Lees verder

Landskampioen Club begint er weer aan: Vormer en co hernemen met medische tests
Enkele weken na de titelviering hervatte ook landskampioen Club Brugge het werk. Het nieuwe seizoen werd gisteren afgetrapt met medische en fysieke tests. De helft van de groep trok naar het AZ Sint-Jan ziekenhuis in Brugge, de anderen bleven op het Belfius Basecamp. Vandaag maken de spelers de omgekeerde beweging.
Lees verder

COLUMN. Het zal je spiegelei maar zijn, daar op dat bord. Zwijndrecht of safe? Elke hap een risicoanalyse
Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Zuhal Demir.
Lees verder

Gouden Koets voorgoed op stal? Gerestaureerd voor 1,2 miljoen en nu mag koninklijk rijtuig mogelijk niet meer uitrijden
Heeft de Gouden Koets — zowat hét symbool van de Nederlandse royals — haar allerlaatste rit gereden? Na een jarenlange restauratie wordt het rijtuig even op stal gezet in een Amsterdams museum. Zo krijgt koning Willem-Alexander de nodige bedenktijd om haar lot te bepalen. De koets ligt onder vuur wegens een schildering met knielende slaven en hoeft volgens enkele politieke partijen en antiracismebewegingen nooit meer terug te keren.
Lees verder

Studio 100 kondigt derde 'Rewind Party' met Spring aan: "Iedereen zien genieten van waar ik lange tijd mee worstelde, is héél mooi cadeau"
Alsof twee volle Sportpaleizen al niet veel was voor een reünie van Spring, kondigt Studio 100 nog een derde 'Rewind Party' aan. Meer dan 54.000 volwassenen keren dit najaar terug naar de glorietijd van Jelle Cleymans (35) en co. "Als jonge kerel van 16 ben ik heel onwetend in dat avontuur gestapt, gedacht dat het een leuke vakantiejob zou worden en kijk nu." Na jaren worstelen met die 'klevende rol' van Evert, omarmt hij hem vandaag volledig. "Verwacht een knalfeest à la Marco Borsato of Clouseau." Maar dan luidkeels 'Met De Trein Naar Oostende' meebrullend.
Lees verder

Indiase miljardair verliest 13,2 miljard in een week
De Indiase miljardair Gautam Adani kan de ambitie om de rijkste persoon ter wereld te worden voorlopig even in de koelkast zetten. De tycoon beleefde zakelijk gezien een beroerde week en zag zijn vermogen met 13,2 miljard dollar (11,1 miljard euro) verdampen.
Lees verder

Horeca langer open en met meer mensen aan tafel: hierover buigt Overlegcomité zich vandaag
Met 8 vrienden op een terrasje tot 1 uur 's nachts. Als het van de federale regering afhangt, is het vanaf 1 juli geen toekomstmuziek meer. Ook na 1 uur mag het jolijt doorgaan, want het nachtelijk samenscholingsverbod zou dan op de schop gaan. En wie trouwt in juli, mag minstens 200 extra gasten uitnodigen. De sterren staan dan ook gunstig voor het Overlegcomité vandaag. Wat mogen we nog allemaal verwachten? Dit ligt op tafel.
Lees verder

Achter de schermen bij 'Villa Sporza' tijdens België-Denemarken: puffen, zweten en feesten onder de VRT-toren
Volksfeest aan de Reyerslaan. Na een bibberend begin schoven de Rode Duivels gisteren de Denen opzij en dus ging het dak eraf in 'Villa Sporza'. Wij vierden mee en namen ook een kijkje achter de schermen. "De duivels gaven me bijna een hartverzakking", zegt toevallige passant Stany Crets.
Lees verder