Doorgaan naar hoofdcontent

Blaffende hond waarschuwt voor brand: 3 volwassenen en kind afgevoerd naar ziekenhuis na uitslaande brand in Van Heys...

HLN
Blaffende hond waarschuwt voor brand: 3 volwassenen en kind afgevoerd naar ziekenhuis na uitslaande brand in Van Heystveltstraat
De brandweer van Antwerpen meldde zaterdagochtend op Twitter dat er een woningbrand plaatsvond in de Van Heystveltstraat in Deurne. Door de hevige brand moesten 4 mensen, waaronder een kind, naar het ziekenhuis worden gebracht omdat ze rook hadden ingeademd. "Ze hebben enorm veel geluk gehad dat hun hond begon te blaffen."
Lees verder

SHOWBITS. 'Mijn Pop Up-Restaurant'-baby in aantocht en Sean geniet van nieuwe liefde
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

LIVE DAUPHINÉ. Van Avermaet komt ten val, wie wint koninginnenrit met finish op La Plagne?
De voorlaatste rit in het Critérium du Dauphiné is loodzwaar. Drie beklimmingen onderweg zijn het voorgerecht voor de slotcol van 17 kilometer naar La Plagne. Wie wint de koninginnenrit, wat met leider Alexey Lutsenko en toont Ilan Van Wilder zich? Volg het op HLN.be!
Lees verder

Wie zag dodelijke steekpartij op jonge moeder in Evere? Politie lanceert nieuwe oproep tot getuigen
De federale politie is op zoek naar mensen die in de buurt waren van de dodelijke steekpartij in Evere van vorige zondag. Hierbij werd een vrouw die een wandeling maakte met haar baby doodgestoken.
Lees verder

Handleiding voor penisdragers: hoe vaak moet je dat ding nu eigenlijk wassen?
Zelfs in een wereld waar de abonnementisering op hol is geslagen, blijft er voor de man maar één lid dat onverwijld maatschap verdient: de penis. En toch blijven er ook bij volwassen eigenaars veel twijfels overeind. Een nieuw boek van de Noorse uroloog Sturla Pilskog moet die finaal uit de wereld helpen.
Lees verder

Speciaal gebouwde rechtszaal is klaar voor start van proces aanslagen in Parijs
Na meer dan een jaar werken is in Parijs de gigantische rechtszaal afgewerkt die zal dienen voor het proces over de aanslagen van 13 november 2015 in Frankrijk. Het proces start in september.
Lees verder

Werknemer overlijdt tijdens arbeidsongeval in Coca-Colafabriek in Zwijnaarde
Een productiemanager bij Coca-Cola is zaterdagmorgen overleden tijdens een arbeidsongeval op de site in Zwijnaarde. Met een collega onderzocht hij een machine die terug aansloeg. "Iedereen is heel aangeslagen", laat woordvoerster Eva Lefevre weten. Zijn collega is in kritieke toestand weggebracht naar het ziekenhuis. Het arbeidsauditoraat onderzoekt de omstandigheden.
Lees verder

Koningsdochter Esmeralda en klimaatmeisje Anuna strijden samen voor een betere wereld: "Elke verloren dag is een tragedie voor mens en natuur'"
Prinses Esmeralda (64) en Anuna De Wever (19) hebben de handen in elkaar geslagen voor een nieuw boek waarin ze een vurig betoog houden voor dringende actie omtrent het klimaat. "Wij zijn de laatsten die er iets aan kunnen doen", zeggen de twee. In een interview spreken ze over hun band, de haat waarmee ze te maken krijgen en de prinses haar uren in de gevangenis. "Ik werd in een cel gestopt zonder mijn jas, schoenen en bezittingen."
Lees verder

Koningsdochter Esmeralda en Anuna De Wever strijden samen voor een betere wereld: "Elke verloren dag is een tragedie voor mens en natuur'"
Prinses Esmeralda (64) en Anuna De Wever (19) hebben de handen in elkaar geslagen voor een nieuw boek waarin ze een vurig betoog houden voor dringende actie omtrent het klimaat. "Wij zijn de laatsten die er iets aan kunnen doen", zeggen de twee. In een interview spreken ze over hun band, de haat waarmee ze te maken krijgen en de prinses haar uren in de gevangenis. "Ik werd in een cel gestopt zonder mijn jas, schoenen en bezittingen."
Lees verder

Straten onder water in Gijzegem: "En waterpeil blijft stijgen"
Na de hevige regenval van gisteren is er ook in enkele straten in Gijzegem wateroverlast. De brandweer is ter plaatse.
Lees verder

16- en 17-jarigen krijgen ook coronavaccin: risicopatiënten mogen binnenkort al uitnodiging verwachten
De ministers van Volksgezondheid hebben vandaag op de interministeriële conferentie en na advies van de Taskforce Vaccinatie beslist om de 16- en 17- jarigen ook een vaccin aan te bieden tegen het coronavirus. Hun vaccinatie zal aansluitend gebeuren op die van de 18-jarigen. Wie een onderliggende aandoening heeft, zal zijn of haar uitnodiging binnenkort al ontvangen. Huisartsen en pediaters zullen hen kunnen toevoegen aan een lijst.
Lees verder

Max Verstappen parkeert bolide tegen de muur, werk aan de winkel voor kwalificaties
Max Verstappen heeft geen optimale generale repetitie achter de rug voor de kwalificaties in Azerbeidzjan straks. Met nog iets meer dan een halfuur te gaan in de slottraining, zette de Nederlander zijn Red Bull tegen de muur.
Lees verder

Wie heeft de 'meest kunstzinnige voortuin' van Vlaanderen? 10 finalisten maken kans op de trofee
Een vrouw met ontblote borsten als brievenbus of de meest uitgebreide verzameling aan standbeelden; je kan het zo gek niet bedenken of de Vlaming heeft het in zijn voortuin staan. Om de unieke tuintjes in de kijker te zetten, reikt Radio 1 een trofee uit aan de 'meest kunstzinnige voortuin van Vlaanderen'.
Lees verder

Vlaamse illustratrice Niet Nu Laura strijdt met 13 andere artiesten tegen voedselverspilling "want lelijke groentjes zijn ook lekker"
Voedselverspilling een halt toeroepen is een van de punten hoog bovenaan de klimaatagenda staan. Omdat het vandaag World Environment Day is, bundelt de app Too Good Too Go de krachten met veertien Europese artiesten, waaronder de Antwerpse Niet Nu Laura. Zij ontwierpen prachtige posters die je thuis kunt ophangen als geheugensteuntje. Handig, want zo word je eraan herinnerd om op tijd restjes in te vriezen en die kromme komkommer toch te verwerken in een salade.
Lees verder

Na kritiek geen gokreclame meer bij VRT voor EK en Olympische Spelen
Deze zomer krijg je bij populaire sportprogramma's op VRT geen gokreclame meer te zien. Want de openbare omroep besliste om geen gokbedrijven als sponsor aan te nemen, althans niet voor alle programma's. Het EK-voetbal en de Olympische Spelen blijven zo reclamevrij. Maar wie plant naar de Tour de France te kijken, zal wel nog reclames te zien krijgen.
Lees verder

Bernd Hollerbach (ex-Moeskroen) volgt Peter Maes op als coach van STVV
Bernd Hollerbach wordt de nieuwe coach van STVV. Dat maakte de Truiense club zelf bekend. De 51-jarige Duitser is de opvolger van Peter Maes.
Lees verder

Geen verbod meer op wapens in Californië nadat rechter oud verbod annuleert
Een Amerikaanse rechter heeft vrijdag een streep getrokken door een verbod op aanvalswapens dat al sinds 1989 van kracht was in Californië. De gouverneur van de Amerikaanse staat, Gavin Newsom, noemt de uitspraak "een slag in het gezicht van diegenen die dierbaren hebben verloren door wapengeweld".
Lees verder

Dodentocht Light en Summer Challenge vervangen afgelaste 100 km: "Hopelijk de laatste keer dat we een alternatief voor de Dodentocht moeten zoeken"
De organisatie van de Dodentocht pakt deze zomer uit met twee sportieve activiteiten, als vervanging van de geannuleerde 100 km. De Summer Challenge laat deelnemers zelf kiezen hoeveel afstand ze afleggen tijdens juli en augustus, de 100 KM Dodentocht Light is een tweedaagse uitdaging waarbij deelnemers worden verspreid over 9 vertrekpunten.
Lees verder

Belangrijkste tegenstandster van Nicaraguaanse president Ortega onder huisarrest: "Om te verhinderen dat ik me kandidaat stel"
Cristiana Chamorro, een van de belangrijkste concurrenten van het Nicaraguaanse staatshoofd Daniel Ortega bij de presidentsverkiezingen in november, staat sinds woensdagavond onder huisarrest. Ze wordt beschuldigd van witwaspraktijken.
Lees verder

Football Talk. Ruben Dias is ook PL-Player of the Season - Tevez verlaat Boca Juniors - Beerschot bevestigt komst Krekovic
Na de titel van FWA-speler van het jaar is Ruben Dias (24) ook verkozen tot Premier League Player of the Season. De Portugese verdediger van Manchester City kwam afgelopen zomer voor een slordige 70 miljoen naar het Etihad Stadium. Pep Guardiola kreeg er achterin een inspirerende leider bij. Een serieverzamelaar van clean sheets. En zeggen dat de Portugees eigenlijk derde keus was. City had Kalidou Koulibaly (ex-Genk) en Jules Koundé (Sevilla) boven Dias staan op de wenslijst. Bij toeval vielen alle puzzelstukjes op de juiste plaats en is hij nu van onschatbare waarde, met twee individuele prijzen als gevolg. Dias haalt het van onze landgenoot Kevin De Bruyne, Bruno Fernandes, Jack Grealish, Harry Kane, Mason Mount, Mohamed Salah en Tomas Soucek.
Lees verder