Doorgaan naar hoofdcontent

Bart Somers wil overleg met burgemeesters Boom en Rumst over Tomorrowland: “Als er goede wil is, zijn oplossingen t...

HLN
Bart Somers wil overleg met burgemeesters Boom en Rumst over Tomorrowland: "Als er goede wil is, zijn oplossingen te vinden"
Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) gaat "in de loop van volgende week" in gesprek met de burgemeesters van Boom en Rumst over hun beslissing om het dancefestival Tomorrowland dit jaar niet te laten plaatsvinden. Dat heeft hij donderdagavond aangekondigd. "Samen moeten we dat (festival) veilig kunnen organiseren", zo klinkt het.
Lees verder

A12 afgesloten door hevige regenval: brandweer moet water onder brug wegpompen
De hevige regenval van donderdagnacht zorgt voor heel wat verkeershinder op de A12 vrijdagmorgen. Die is volledig onder water gelopen.
Lees verder

Emotionele Neymar leidt Brazilië naar tweede zege in Copa América
De Brazilianen hebben ook hun tweede groepswedstrijd op de Copa América gewonnen. Onder aanvoering van Neymar was de 'Seleção' in Rio de Janeiro met 4-0 te sterk voor Peru. Het gastland opende het toernooi zondag met een 3-0-zege op Venezuela.
Lees verder

Dag van de Schoonmaak: pro's en contra's van een job als poetshulp
Op 18 juni vieren we in ons land de Dag van de Schoonmaak, waarbij we de meer dan 200.000 poetsvrouwen en -mannen in de bloemetjes zetten. Maar wat houdt zo'n job precies in? Wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be zet samen met dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home de voor- en nadelen van een job als poetshulp op een rijtje.
Lees verder

Sneller én goekoper: betalen we binnenkort allemaal met de digitale euro? Geldexperte blikt vooruit
De Europese Centrale Bank komt deze zomer met zijn plannen voor een digitale euro. Die zal cash aanvullen en je zal die cash dus elektronisch kunnen uitwisselen. Hoe verschilt dit centrale bankgeld van het geld dat we op onze zicht- en spaarrekeningen hebben? Gelijkt hij op de munt die Facebook in het leven wil roepen? Of zijn er gelijkenissen met cryptomunten zoals de Bitcoin? Onze geldexperte Véronique Goossens legt uit. "Ooit stellen we onze koffiemachine zo in dat er automatisch koffiecapsules worden besteld als de voorraad bijna op. De betaling gebeurt dan vanzelf."
Lees verder

Digitale euro op komst: geldexpert legt uit hoe het werkt en waarin in hij verschilt met de gewone euro
De Europese Centrale Bank komt deze zomer met zijn plannen voor een digitale euro. Die zal cash aanvullen en je zal die cash dus elektronisch kunnen uitwisselen. Hoe verschilt dit centrale bankgeld van het geld dat we op onze zicht- en spaarrekeningen hebben? Gelijkt hij op de munt die Facebook in het leven wil roepen? Of zijn er gelijkenissen met cryptomunten zoals de Bitcoin? Onze geldexperte Véronique Goossens legt uit. "Ooit stellen we onze koffiemachine zo in dat er automatisch koffiecapsules worden besteld als de voorraad bijna op. De betaling gebeurt dan vanzelf."
Lees verder

Juwelen die eruit zien alsof ze gemaakt zijn door je nichtje zijn hét accessoire van de zomer (vraag maar aan Dua Lipa en Miley Cyrus)
Als we de mode van het moment op één manier zouden moeten beschrijven, dan doen we dat met het woord speels. Deze nieuwe hype onder modemeisjes en influencers past volledig in dat rijtje én geeft ons een flinke portie nostalgie. De juwelentrend van het moment is niet gemaakt van het klassieke goud of zilver, maar zijn armbanden en kettingen met kleurrijke (bijna kinderlijke) kralen. En er is ook een meer discrete manier om de tendens te adopteren dan als juweel (en de allergrootste sterren zijn er dol op). Wij vertellen je hoe.
Lees verder

De Sutter wil oude postzegels in Belgische frank nog een tijdje hun waarde laten behouden
Minister voor Post Petra De Sutter heeft een compromis uitgewerkt voor de uitfasering van oude postzegels met een waarde in Belgische frank. Volgens een oorspronkelijk plan zouden die niet meer gebruikt kunnen worden vanaf 2023, maar minister De Sutter wil die termijn verlengen tot 2028. "Hiermee geven we iedereen ruim de tijd om deze postzegels, die hun functionele waarde zullen verliezen, alsnog te gebruiken als ze dat willen", zegt minister De Sutter vrijdag in "De Inspecteur" op Radio 2.
Lees verder

Kris Jenner: "Kendall is het makkelijkste kind om te werken, Kourtney het moeilijkste"
Kris Jenner (65) heeft tijdens een special rond het einde van realityserie 'Keeping Up With The Kardashians' onthuld met welke dochter ze het samenwerken het makkelijkst vindt. Dat was model Kendall Jenner (25). Kourtney (42) is volgens Kris de lastigste om mee te werken.
Lees verder

Molenberghs waarschuwt voor opmars deltavariant: "We mogen ons niet blind staren op goede cijfers van vandaag"
Professor biostatistiek Geert Molenberghs tempert het enthousiasme over de gunstige en dalende coronacijfers in ons land. Zo waarschuwt hij voor de opmars van de zogenaamde deltavariant. "We mogen ons niet blind staren op de goede evolutie van vandaag."
Lees verder

PROMOJAGERS SUPERTIP. 2+2 gratis bij Carrefour: "In plaats van 701 euro heb ik maar 190 euro betaald"
Warenhuisketen Carrefour (Hyper) pakt uit met een 2+2 gratis-actie. Volgens de leden van Promojagers België kan je er stevig besparen op een breed gamma aan producten. Beheerder Gunther Devisch maakt er zijn wekelijkse supertip van voor de lezers van HLN.
Lees verder

POLL. Wie wint het EK?
Gisteren stelden onze Rode Duivels tegen Denemarken pas orde op zaken na de inbreng van Kevin De Bruyne, Eden Hazard en Axel Witsel. Zo lijkt bondscoach Martínez op zijn sterkst mogelijke ploeg te kunnen rekenen om straks een gooi te doen naar de oppergaai. Maar wij vragen het aan u: mogen Onze Jongens zich op 11 juli de nieuwe kampioen van Europa noemen, of gooit er een ander topland roet in het eten?
Lees verder

Xavier Taveirne geeft fakkel door: Leen De Witte presenteert vanaf september 'De Ochtend' op Radio 1
Xavier Taveirne (40) kondigde zonet op Radio 1 aan dat hij afscheid neemt van zijn vaste stek bij 'De Ochtend'. Hij gaat zich bij Het Journaal op Laat concentreren, dat vanaf woensdag 30 augustus weer van start gaat. In zijn plaats komt Leen De Witte (41) 'De Ochtend' versterken.
Lees verder

Twee doden bij verkeersongeval in Pelt, veel verkeershinder op Noord-Zuid
Op de Noord-Zuidverbinding in Pelt is vanmorgen rond 5.30 uur een zwaar verkeersongeval gebeurd waarbij twee mensen om het leven zijn gekomen.
Lees verder

Marco Borsato en Leontine zijn weer samen: "We hebben verkering!"
Marco Borsato (54) en zijn Leontine (53) zijn weer samen. Dat goede nieuws onthulde hij vanochtend bij Joe. Daar vroegen ze hem op de man af hoe het zat met zijn relatie. "We doen het nog voorzichtig aan."
Lees verder

Mondmaskerplicht op de schop in Nederland, Frankrijk, Italië en Oostenrijk - Annelies Verlinden wil leerlingen zonder mondkapje op school in september
Mondkapjes hoeven niet meer vanaf 26 juni in Nederland, behalve dan op het openbaar vervoer en op het vliegveld. Dat adviseert het Outbreak Management Team (OMT) aan het Nederlandse kabinet, schrijft RTL Nieuws. In Frankrijk is een gelijkaardige afschaffing van de mondmaskerplicht sinds gisteren al een feit. Ook Italië en Oostenrijk willen volgen. De reden daarvoor is de gunstige evolutie van de coronacijfers. Ons land lijkt voorlopig de mondmaskerplicht pas in september te willen lossen. Vandaag is er een Overlegcomité gepland.
Lees verder

Opnieuw kindje gevonden in Antwerpse vondelingenschuif
Enkele weken geleden werd een baby'tje, dat de naam 'Finn' kreeg, gevonden in de vondelingenschuif in Antwerpen. Burgemeester Bart De Wever, de wettelijke voogd van het kindje, maakte dat nieuws vandaag bekend.
Lees verder

Nets moeten tot het gaatje, Milwaukee sleept zevende duel uit de brand
Milwaukee heeft in de halve finales van de play-offs van de Eastern Conference in de NBA Brooklyn verslagen met 104-89. Na zes duels staat het 3-3 gelijk.
Lees verder

Bestuurder die wielertoerist Bruno (45) voor dood achterliet in Vogezen, komt weg met lichte straf: "Precies vrijgeleide om vluchtmisdrijf te plegen"
Wielertoerist Bruno (45) werd in september 2020 voor dood achtergelaten na een ongeval in de Franse Vogezen. De tol: acht breuken en zeven maanden later nog steeds twee operaties voor de boeg. Intussen is de vluchtende bestuurder (80) veroordeeld voor de Franse politierechtbank. Hij komt weg met twee maanden cel met uitstel, 150 euro boete en geen rijverbod. "Ik ben enorm ontgoocheld. Die man heeft nooit excuses aangeboden", reageert Bruno Buekens.
Lees verder

Football Talk. Juventus en Italië rouwen om Giampiero Boniperti
Giampiero Boniperti, de legendarische ex-speler van Juventus en nadien voorzitter van de club uit Turijn, is op 92-jarige leeftijd overleden. Als makkelijk scorende vleugelspits veroverde Boniperti tussen 1946 en 1961 vijf landstitels en twee nationale bekers met Juventus. De Italiaanse international werd in het seizoen 1947-1948 met 27 doelpunten topscorer van de Serie A. Boniperti maakte in totaal 179 goals voor Juventus. Hij was geruime tijd de topscorer aller tijden van Juventus, maar Boniperti raakte dat record kwijt aan Alessandro Del Piero.
Lees verder