Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 11 juni 2021

Amalia ziet voorlopig af van uitkering: “Zonder tegenprestatie vind ik toelage ongemakkelijk”

HLN
Amalia ziet voorlopig af van uitkering: "Zonder tegenprestatie vind ik toelage ongemakkelijk"
Prinses Amalia zal de uitkering die ze van de overheid krijgt na haar achttiende verjaardag terugstorten, tot ze klaar is met studeren. Dat laat premier Mark Rutte weten in een brief aan de Tweede Kamer. Het gaat om een flinke smak geld, Amalia zou december recht hebben op ruim 1,6 miljoen euro.
Lees verder

Rebel Wilson over haar enorme gewichtsverlies: "Geen slopende work-outs of streng dieet"
Actrice Rebel Wilson (41) viel op minder dan een jaar tijd maar liefst dertig kilogram af en daar kwamen volgens haar geen radbrakende work-outs of strenge diëten bij kijken. Het enige wat ze moest doen was een consistente routine inlassen.
Lees verder

VRT zet sportmonumenten aan de zijlijn: Michel Wuyts en Frank Raes verdwijnen van het scherm
Michel Wuyts (64) en Frank Raes (67), twee absolute monumenten op de VRT-sportredactie, verdwijnen van het scherm. Wuyts wordt als wielercommentator vervangen door het trio Karl Vannieuwkerke (50), Renaat Schotte (52) en Ruben Van Gucht (35). Raes geeft zijn plaats aan de tafel van 'Extra Time' door aan Aster Nzeyimana (27).
Lees verder

ASSISEN. Proces over moord op Sara Laeremans stilgelegd tot 21 juni door operatie beschuldigde
Het proces over de moord op Sara Laeremans (21) uit Geel wordt geschorst tot 21 juni, omdat beschuldigde Inge Manderick (49) een operatie moet ondergaan waardoor ze niet meer aanwezig kan zijn. Haar advocaat verklaarde zich bereid om haar vrijdag nog te vertegenwoordigen, zodat de speurders hun getuigenis kunnen beëindigen.
Lees verder

Pakistaanse geleerde gearresteerd nadat hij Nobelprijswinnares Malala Yousafzai met dood bedreigt
Een extreemreligieuze Pakistaanse geleerde is gearresteerd nadat hij de Nobelprijswinnares Malala Yousafzai met de dood had bedreigd. De man, Sardar Ali, zou het niet eens zijn met enkele uitspraken die Yousafzai over het huwelijk had gedaan. "Malala droomt ervan om de premier van Pakistan te worden, maar ze promoot onzedelijkheid", zei Ali tegen enkele studenten tijdens een hoorcollege in de stad Lakki Marwat. Daaraan voegde hij toe dat hij Yousafzai zou opblazen tijdens een zelfmoordaanval als ze naar het land zou terugkeren.
Lees verder

Pakistaanse geleerde gearresteerd nadat hij Nobelprijswinnaar Malala Yousafzai met dood bedreigt
Een extreemreligieuze Pakistaanse geleerde is gearresteerd nadat hij de Nobelprijswinnaar Malala Yousafzai met de dood had bedreigd. De man, Sardar Ali, zou het niet eens zijn met enkele uitspraken die Yousafzai over het huwelijk had gedaan. "Malala droomt ervan om de premier van Pakistan te worden, maar ze promoot onzedelijkheid", zei Ali tegen enkele studenten tijdens een hoorcollege in de stad Lakki Marwat. Hij voegde nog toe dat hij Yousafzai zou opblazen tijdens een zelfmoordaanval als ze naar het land zou terugkeren.
Lees verder

LIVE. Ruime kopgroep mét Vansevenant voorop, Alaphilippe ingelopen door peloton
De Ronde van Zwitserland is vandaag aan rit zes toe. Van Andermatt gaat het over 130 kilometer naar Sedrun, net als gisteren gaat het over bergachtig terrein. Mathieu van der Poel zal er niet meer bij zijn. De kopman van Alpecin-Fenix gaf voor de start op met een lichte verkoudheid. U volgt het verloop van de etappe live op deze pagina!
Lees verder

Biden ontvangt Merkel in Witte Huis op 15 juli
De Amerikaanse president Joe Biden zal op 15 juli de Duitse bondskanselier Angela Merkel ontvangen in het Witte Huis in Washington. Dat hebben het Witte Huis en de entourage van Merkel bekendgemaakt.
Lees verder

Toxicoloog Jan Tytgat: "Iedere Vlaming heeft PFOS in zijn lijf, maar niet elk ei hoeft op de brandstapel"
Iedere dag krijgt iedere Vlaming al etend een beetje PFOS in zijn lichaam. Het bijna onverwoestbare chemische goedje is dus niet uitsluitend een Antwerps probleem. Hoeveel PFOS we precies binnen krijgen en hoe schadelijk het voor ons allemaal is, is nog onduidelijk. Volgens toxicoloog Jan Tytgat (KU Leuven) is er geen reden tot paniek maar moeten we wel grondige onderzoeken voeren. Hij legt ook uit wat u zelf kan doen om minder met het potentieel gevaarlijk goedje in contact te komen.
Lees verder

Ikea gaat 80 vluchtelingen opleiden en werkervaring bieden
Meubelketen Ikea wil in België 80 vluchtelingen een opleiding geven. Met een drie jaar durend programma wil het bedrijf de vluchtelingen werkervaring laten opdoen en praktische vaardigheden aanleren. Personeelsleden kunnen zich als vrijwilliger opgeven om de vluchtelingen te begeleiden.
Lees verder

Duitsers mogen vanaf 1 juli weer naar bijna 100 landen reizen
De inwoners van Duitsland mogen vanaf 1 juli weer naar veel landen reizen. Het gaat om bijna honderd landen wereldwijd waar het risico op een coronabesmetting laag is. Ook omdat steeds meer Duitsers zijn gevaccineerd, kan de regering het reisverbod voor een reeks landen en regio's opheffen, kondigde buitenlandminister Heiko Maas aan.
Lees verder

Tweede AstraZeneca-prik vervroegen voor 65-plussers en risicopatiënten? "Onze mailbox puilt uit, maar pas belofte bij zekerheid over de leveringen"
Het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid zegt op dit moment nog geen belofte te kunnen doen om 65-plussers en risicopatiënten die een eerste coronaprik van AstraZeneca hebben gekregen, vroeger dan gepland hun tweede prik te geven. Voor hen staat de termijn momenteel nog op twaalf weken, en pas als er zekerheid is over een grote AstraZeneca-levering over twee weken, kan hun tweede vaccinatie eventueel vervroegd worden van augustus naar juli. Dat hebben Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) en topman van het Agentschap Zorg en Gezondheid Dirk Dewolf gezegd op de wekelijkse persbriefing rond de vaccinatiecampagne.
Lees verder

Opstaan om te mediteren, doelbewust single én een eigen cosmeticalijn: Fabrizio uit 'Temptation Island' gooit z'n leven drastisch om
"Twee keer douchen per dag: ik vind dat niet overdreven." En dus is het ook geen verrassing dat 'Temptation Island'-deelnemer Fabrizio Tzinaridis (28) op de proppen komt met een eigen cosmeticalijn. Voorlopig bestaat Divinity Cosmetics uitsluitend uit haarproducten voor mannen en vrouwen, maar Fabrizio ziet het groots. "Ik zou dit echt willen uitbouwen tot een volwaardige business. De zegen van Kürt Rogiers heb ik al."
Lees verder

"Waarom heeft hij het gedaan? Zullen we het ooit weten?": zussen van slachtoffer volgen nachtelijke reconstructie van moord op Leander (32)
De twee uur durende reconstructie van de moord op Leander Quintyn (32) donderdagnacht in Tielt heeft niet alle vragen opgelost. Toch was ze nuttig en maakte ze vooral overduidelijk dat de messteken die Jarod D. (19) uit Tielt uitdeelde totaal zinloos en zonder aanleiding waren. Een reconstructie van de reconstructie.
Lees verder

Na de nachtelijke reconstructie moord op Leander (32): "Als één ding heel duidelijk is geworden, is hoe echt zinloos de moord was"
De twee uur durende reconstructie van de moord op Leander Quintyn (32) donderdagnacht in Tielt heeft niet alle vragen opgelost. Toch was ze nuttig en maakte ze vooral overduidelijk dat de messteken die Jarod D. (19) uit Tielt uitdeelde totaal zinloos en zonder aanleiding waren. Een reconstructie van de reconstructie.
Lees verder

Amper zeven Afrikaanse landen zullen tegen september 10 procent van bevolking ingeënt hebben
Terwijl de vaccinatiecampagnes in rijke landen doorstomen, gaat het een pak minder vlot in armere delen van de wereld. In Afrika bijvoorbeeld, waar vermoedelijk maar zeven landen het doel van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zullen halen om tegen september minstens 10 procent van de bevolking ingeënt te hebben tegen het coronavirus.
Lees verder

Rechtszaak tegen sekteleider 'Orde der Transformanten': Robert B. verdacht van 132 keer seksueel misbruik van dezelfde persoon
Robert B., de beruchte sekteleider van de omstreden Orde der Transformanten, wordt vervolgd voor 132 keer seksueel misbruik van één en dezelfde persoon: de nu 26-jarige Emma. Dat blijkt uit de aanklacht van het Openbaar Ministerie in het Duitse Kleef waar de zaak komende vrijdag begint. Emma zat met haar moeder al vanaf haar tiende jaar bij de sekte, maar ontvluchtte de Orde die tegenwoordig in het Duitse Goch - niet ver van de Nederlandse grens - zit.
Lees verder

LIVE. Philipsen kust het asfalt en mag ritzege vergeten
Vandaag staat de derde etappe van de Baloise Belgium Tour op het programma. Zonder verrassende plotwending eindigt deze rit in een massasprint. In de plaatselijke rondes (drie stuks van elk zestien kilometer) moeten de renners telkens wel de Côte Dongelstraat over, maar dat is amper een bultje van 700 meter lang met een gemiddeld stijgingspercentage van 5,2 procent. Krijgen we een derde Belgische ritwinnaar met Jasper Philipsen of steekt een andere snelle man daar een stokje voor? Volg alle actie hier LIVE.
Lees verder

Beke lanceert oproep: "Jongere, meld u aan op Qvax"
Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) roept zo veel mogelijk twintigers op om zich op de Qvax-reservelijst te zetten, om zo sneller volledig gevaccineerd te worden met het Johnson & Johnson-vaccin. Gisteren werd aangekondigd dat jongeren zich vanaf 16 juni vrijwillig zullen kunnen aanmelden voor dat vaccin waar maar één prik voor nodig is.
Lees verder

Beke lanceert oproep: "Jongere, meld je aan op Qvax"
Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) roept zo veel mogelijk twintigers op om zich op de Qvax-reservelijst te zetten, om zo sneller volledig gevaccineerd te worden met het Johnson & Johnson-vaccin. Gisteren werd aangekondigd dat jongeren zich vanaf 16 juni vrijwillig zullen kunnen aanmelden voor dat vaccin waar maar één prik voor nodig is.
Lees verder