Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 11 mei 2021

Welke vragen heeft u nog na het Overlegcomité?

HLN
Welke vragen heeft u nog na het Overlegcomité?
9 juni, 1 juli, 30 juli, 13 augustus en 1 september, dat zijn dé vijf richtdata van een heus 'versoepelpakket' dat het Overlegcomité vandaag heeft voorgesteld. Heeft u nog vragen na het Overlegcomité? Laat het ons via onderstaand formulier weten.
Lees verder

Football Talk. Mazzu langer bij Union - Iniesta blijft nog wat langer in Japan - Daan Heymans naar Italiaanse club
Felice Mazzù heeft dinsdag zijn krabbel gezet onder een contractverlenging van onbepaalde duur bij Union. De 55-jarige ex-coach van onder meer Charleroi en Genk kon op interesse uit 1A rekenen, maar kiest er dus voor om aan het roer te blijven bij de kampioen van 1B. (DC)
Lees verder

15 jaar geleden vermoordde Hans Van Themsche oppas N'Doye en kleine Luna: "Laat ons de straatnaam veranderen, dan vergeet niemand ooit deze gruwelijke tragedie"
Ook dit jaar heeft de familie van Oulematou 'N'Doye' Niangadou bloemen neergelegd in de Zwartzusterstraat. Dat doet de familie al vijftien jaar lang, sinds Hans Van Themsche zijn racistische moorden pleegde op oppas N'Doye (24) en de kleine Luna (2,5). "Zou het niet mooi zijn om de straatnaam te veranderen naar Luna-N'Doyestraat?", vraagt de familie van N'Doye zich af.
Lees verder

Kamercommissie legt slapende energiecontracten aan banden: "Enorme stap"
De Kamercommissie Energie heeft dinsdagmiddag unaniem het licht op groen gezet voor een wetsvoorstel van Vooruit en PS dat zogenaamde 'slapende energiecontracten' verbiedt. "Een enorme stap naar een meer transparante energiemarkt in ons land", zegt initiatiefnemer Kris Verduyckt.
Lees verder

Uitgeput door alle terrasjes? Misschien heb je een sociale kater. "Je brein is de jongste maanden verschrompeld"
De heropening van de terrassen. De avondklok op de schop. We hebben er lang naar uitgekeken, maar nu het zover is, moeten we toch een geeuw onderdrukken. Al dat socializen voelt al snel supervermoeiend aan. En voor we het weten, zitten we opgescheept met een sociale kater. Professor sociale psychologie Alain Van Hiel en neuroloog Steven Laureys lichten het fenomeen toe. "Sociale vaardigheden zijn als spieren. En als spieren niet gebruikt worden, verslappen ze."
Lees verder

Van der Poel blijft zeker tot Spelen van 2024 weg combineren met mountainbike en veldrijden
Of Mathieu van der Poel komende zomer nu wel of geen goud pakt op de mountainbike tijdens de Spelen in Tokio, hij blijft daarna zijn geliefde discipline combineren met veldrijden en racen op de weg. En dat al zeker tot de Spelen van Parijs in 2024. De aankomende Tour alsnog skippen voor een ultieme voorbereiding op Tokio is geen optie. "Maar ik zal de Spelen steeds in gedachten houden.''
Lees verder

België en Europese Unie vaccineren nu sneller dan Verenigde Staten en Verenigd Koninkrijk
Met meer dan 700.000 vaccinaties vorige week, en dus gemiddeld meer dan 100.000 per dag, is het vaccinatietempo in België eindelijk op kruissnelheid gekomen. Ook in de meeste andere Europese lidstaten gaat het nu vooruit: de inhaalbeweging maakt dat we momenteel zelfs sneller vaccineren dan de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.
Lees verder

Hein Vanhaezebrouck wil tegen Oostende winnaarsmentaliteit zien: "We staan waar we moeten staan"
Met twee duels tegen Oostende voor de boeg, kan het voor AA Gent nog alle kanten uit in de Europe play-off. Hein Vanhaezebrouck wil niet verder kijken dan het eerste duel met de kustploeg, nu donderdag in de Ghelamco Arena.
Lees verder

Geweld in Israël escaleert verder: "Twee vrouwen gedood bij raketaanval vanuit Gazastrook"
Twee Israëlische vrouwen zijn in de kuststad Ashkelon omgekomen door raketaanvallen vanuit de Gazastrook, melden de hulpdiensten. Het zijn de eerste dodelijke slachtoffers aan Israëlische kant sinds beide partijen elkaar bestoken. Aan Palestijnse zijde zouden al 26 mensen zijn omgekomen.
Lees verder

Adele's vader sterft op 57-jarige leeftijd na strijd tegen kanker
Adele's vader Mark Evans is overleden op 57-jarige leeftijd. De man streed al een tijdje tegen darmkanker. De 'Someone Like You'-zangeres was door de jaren heen vervreemd van haar papa. "Mark hoopte altijd dat het goed zou komen met Adele, maar de zangeres bleef bitter tot het einde", vertelt een bron.
Lees verder

Elise Mertens gaat eruit in openingsronde in Rome
Elise Mertens (WTA 14) heeft zich dinsdag niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde op het WTA 1.000-toernooi in de Italiaanse hoofdstad Rome. Een teleurstelling nadat ze vorige moest opgeven in Madrid.
Lees verder

Partner van Nick Kamen over zijn dood: "Het was mooi en vredevol"
Nick Kamen heeft bij zijn overlijden vorige week niet afgezien. Dat laat zijn partner Lucinda Cary (46) weten. De zanger overleed aan kanker, vertelt Cary. Hij werd 59.
Lees verder

Overheid maakt afbetalingsplan belastingen mogelijk voor slachtoffers coronacrisis
Wie door de coronacrisis extra tijd nodig heeft om zijn belastingen te betalen, kan dit jaar op een afbetalingsplan rekenen. Dat maakt minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) bekend.
Lees verder

LIVE GIRO. Daar is de slotklim naar Sestola! Wie snelt naar de dagzege en het roze?
Alle ogen op Remco Evenepoel. Pakt hij voor het eerst in zijn carrière de leiderstrui in een grote ronde? Hij vindt in elk geval een parcours op zijn maat. De finish ligt net na de Colle Passerino, een lastige klim van 4,3 kilometer aan bijna 10%. Volg de vierde etappe van deze Giro hier LIVE!
Lees verder

LIVE GIRO. Vervaeke en Serry jagen op kop van de koers, Deceuninck-Quick.Step houdt Evenepoel vooraan in het peloton
Alle ogen op Remco Evenepoel. Pakt hij voor het eerst in zijn carrière de leiderstrui in een grote ronde? Hij vindt in elk geval een parcours op zijn maat. De finish ligt net na de Colle Passerino, een lastige klim van 4,3 kilometer aan bijna 10%. Volg de vierde etappe van deze Giro hier LIVE!
Lees verder

Driekwart inbreuken op kilometerheffing door buitenlandse vrachtwagens
Het gros van de inbreuken op de kilometerheffing gebeurt door buitenlandse vrachtwagens. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) op een schriftelijke vraag van Carmen Ryheul (Vlaams Belang).
Lees verder

Goed nieuws voor de cultuursector: deze zomer grote festivals en bioscopen terug open
Het Overlegcomité heeft vandaag beslist over het 'Zomerplan', het stappenplan met mogelijke versoepelingen voor de komende maanden. De cultuursector krijgt voor het eerst in maanden een sprankeltje hoop. Zo mogen de theaterzalen en bioscopen 9 juni hun deuren weer openen en zouden er tegen het einde van de zomer grotere festivals mogen doorgaan met tienduizenden feestvierders.
Lees verder

Fiscaal gunstregime groepsverzekeringen kost schatkist jaarlijks miljarden
Het toekennen van fiscale voordelen aan het tweedepijlerpensioen - zeg maar de groepsverzekeringen - betekent jaarlijks 2,82 tot 3,35 miljard euro minder ontvangsten voor de fiscus. Dat berekende het Planbureau, op vraag van de minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS). Die werkt aan een grote pensioenhervorming.
Lees verder

Tijger die ronddwaalde in Amerikaanse woonwijk is spoorloos
In de Verenigde Staten is afgelopen zondag een loslopende tijger gespot in een woonwijk in Houston, in de staat Texas. Een agent in burger wou het dier benaderen, maar al snel nam een man de tijger bij zijn halsband en bracht hem terug naar binnen. Toen de politie ter plaatse kwam, zette de man de tijger in een witte SUV en vluchtte weg. De verdachte is ondertussen gearresteerd, maar de tijger is nog steeds niet terecht.
Lees verder

Cultuursector dankbaar voor nieuwe versoepelingen: "Overtuigd dat we van ons festivalterrein een veilige plek kunnen maken"
Er lijkt eindelijk weer perspectief te zijn voor de door corona zwaar geplaagde cultuursector. Op de persconferentie van het Overlegcomité werden een reeks versoepelingen aangekondigd die vooral vanaf augustus perspectief bieden. Opluchting voor velen, maar voor sommige festivals komen de versoepelingen helaas te laat. "Een nieuwe harde klap."
Lees verder