Doorgaan naar hoofdcontent

Vier astronauten na half jaar weg uit ISS

Vier astronauten na half jaar weg uit ISS

Vier astronauten van Crew-1, die zes maanden aan boord zaten van het ISS, hebben het internationaal ruimtestation verlaten. Ze keren met de Crew Dragon-capsule van SpaceX terug naar de aarde.

Lees verder

Oscarwinnares Olympia Dukakis overleden

De Amerikaanse actrice Olympia Dukakis, goed voor een Oscar voor haar rol in de romantische komedie Moonstruck uit 1987, is overleden. Dat heeft haar familie bekendgemaakt. Ze overleed op 89-jarige leeftijd.

Lees verder

Noord-Korea wil niet meer praten met VS over afbouw kernwapenarsenaal

Noord-Korea weigert om met het 'bedrieglijke' Washington gesprekken aan te gaan over denuclearisatie. Dat bericht het Noord-Koreaanse staatspersagentschap KCNA zondag. Pyongyang is niet te spreken over recente uitlatingen van de Amerikaanse president Joe Biden en leden van zijn regering.

Lees verder

Vlaanderen rouwt om Aspe: 'Innemend man met virtuoze pen'

Succesauteur Pieter Aspe is zaterdag op 68-jarige leeftijd overleden. Lezers uit de culturele en politieke wereld tonen hun medeleven.

Lees verder

Strengere norm voor stikstof in Vlaanderen

De normen voor de uitstoot van stikstof in Vlaanderen worden verstrengd. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft daarover nieuwe richtlijnen verspreid.

Lees verder

Israël houdt dag van nationale rouw voor slachtoffers ramp op bedevaart

In Israël is er zondag een dag van nationale rouw naar aanleiding van de paniekopstoot bij een bedevaart. Daarbij vielen 45 doden. Aan alle officiële gebouwen, Israëlische militaire basissen en diplomatieke posten wereldwijd hangen de vlaggen halfstok.

Lees verder

Minister Verlinden heeft geen begrip voor relschoppers

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) heeft geen begrip voor wie 'corona misbruikt om rel te gaan schoppen'.

Lees verder

Bewoner overleden na brand in rookkamer van woonzorgcentrum

In een woon-zorgcentrum in Brecht is zondag een brand uitgebroken in de rookkamer. Een bewoner van het rusthuis is daarbij overleden.

Lees verder

Duizenden dode vissen veroorzaken flinke geurhinder in Libanon

In hartje Libanon is een massa aan dode vissen aangespoeld. De vissen zouden gestorven zijn door het vervuilde water waarin ze leefden en een dodelijk virus. Volgens lokale experten zou het om zo'n tachtig ton aan dode vissen gaan.

Lees verder

'Boris Johnson moet weg als hij regels overtrad'

De Britse premier Boris Johnson moet het veld ruimen als uit onderzoek blijkt dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan malversaties rond de bekostiging van de verbouwing van zijn ambtswoning. Dat vindt de leider van de Schotse afdeling van de Conservatieve partij, Douglas Ross.

Lees verder

'Ze riskeren allemaal hun vel, en waarom?'

Tweeduizend jongeren en tientallen medestanders van divers pluimage hielden zaterdag een verboden protestfeest in het Brusselse Ter Kamerenbos. Het kwam tot geweld met de politie. De manifestanten vinden de covid-maatregelen onrechtvaardig zwaar voor twintigers. 'Mogen we nog leven?'

Lees verder

Caitlyn Jenner vindt trans meisjes in vrouwensport 'oneerlijk'

Caitlyn Jenner, ex-topsporter en trans vrouw, is ertegen dat trans meisjes meedingen naar medailles in vrouwensporten. Toch zolang ze in het middelbaar zitten.

Lees verder

Brusselse burgemeester verdedigt zijn optreden tegen La Boum

Brussels burgemeester Philippe Close (PS) blijft erbij dat het Ter Kamerenbos afsluiten voor het publiek tijdens La Boum 2 - zoals de MR had voorgesteld - onmogelijk was. 'We wisten dat er problemen zouden zijn. Er waren sterke maatregelen nodig', zegt Close.

Lees verder

Thomas pakt eindzege in Ronde van Romandië, tijdritwinst voor Cavagna

De Brit Geraint Thomas (Ineos Grenadiers) heeft zondag in de afsluitende tijdrit in Fribourg nog de eindwinst veroverd in de Ronde van Romandië, de WorldTour-koers in het Franstalige gedeelte van Zwitserland. Dagwinst ging naar het Belgische Deceuninck-Quick Step dankzij de Fransman Rémi Cavagna. Ilan Van Wilder verraste met de vierde plaats.

Lees verder

Ajax kroont zich met ruime winst 35e keer tot Nederlands landskampioen

Wat al een tijdje in de lucht hing, is zondag officieel geworden. Ajax heeft zich op de 31e speeldag van de Eredivisie in de thuismatch tegen FC Emmen voor de 35e keer tot kampioen van Nederland gekroond. Het won ruim met 4-0. De Amsterdamse club won eerder ook de bekerfinale tegen Vitesse (2-1) en heeft een negende dubbel in de clubgeschiedenis beet.

Lees verder

Romelu Lukaku is kampioen met Inter na (spectaculair) puntenverlies van achtervolger Atalanta

Inter is Italiaans landskampioen. Het zat er al een tijdje aan te komen, maar sinds zondagnamiddag is het ook officieel. Eerste achtervolger Atalanta kwam op bezoek bij Sassulo immers niet verder dan een 1-1-gelijkspel. Zo pakt de Milanese club voor het eerst sinds 2010 nog eens de Scudetto.

Lees verder

Politie onderzoekt incident waarbij fietser opzettelijk zou zijn aangereden

Een fietser die de pas werd afgesneden op het Brusselse Koningsplein, kon dat filmen. De Bruselse politie onderzoekt het incident.

Lees verder

AA Gent en KV Mechelen starten met 2-2 gelijkspel aan Europe play-offs

AA Gent lijkt dit seizoen wel verslaafd aan suspens. In de eerste helft tegen KV Mechelen leek het team van Hein Vanhaezebrouck klaar voor de slachtbank, maar na de pauze knokten Odijdja en Co terug. In een mum van tijd wiste Gent een 0-2 achterstand uit en leek zelfs op weg naar een eerste zegen in deze Europe Play-offs. Yaremchuk en Tissoudali faalden echter allebei oog in oog met ex-Buffalo Thoelen. Met deze 2-2 schieten beide ploegen niet veel op.

Lees verder

Philippe Geluck bereid om zijn 'musée du Chat' op te geven

Nadat er veel kritiek kwam op een Brussels museum gewijd aan het cartoonfiguurtje Le Chat, zegt zijn geestelijke vader nu dat hij bereid is om zich terug te trekken uit het project.

Lees verder

Zelfs Indiase rechters keren zich tegen 'incompetente' Modi

Rechters, vaccinfabrikanten en zelfs de vaak loyale televisiekanalen tikken de regering-Modi steeds luider op de vingers. Door de militaire ziekenhuizen open te stellen voor het brede publiek, zet de Indiase premier een van zijn laatste jokers in.

Lees verder

'Ik weet perfect wat ik kan en niet kan'

Pieter Aspe zette, samen met Jef Geeraerts, de misdaadroman op de kaart in Vlaanderen. Hij bleef bescheiden ondanks het aanhoudende succes en hij kon zijn talent perfect inschatten.

Lees verder

Club Brugge haalt opgelucht adem met puntje tegen Anderlecht na knotsgek slot, voorsprong blijft acht punten

Club Brugge kan volgend weekend nog geen kampioen worden. Het pakte thuis pas in extremis een punt tegen Anderlecht na een knotsgekke tweede helft met vier goals én een voorsprong voor paars-wit... tot de 90ste minuut. Dost scoorde nog de 2-2-gelijkmaker, waardoor de blauw-zwarte voorsprong van acht punten op de concurrentie gehandhaafd blijft.

Lees verder

Vlaanderen zet landbouw op streng stikstofdieet

Na zware debatten tussen Zuhal Demir (N-VA) en CD&V heeft de Vlaamse regering beslist dat industriële projecten nog iets meer extra stikstof mogen uitstoten dan agrarische. De definitieve onderhandelingen beloven nog moeilijker te worden.

Lees verder

Mertens na winst tegen Rybakina: 'Ik was wellicht de regelmatigste'

Elise Mertens (WTA-16) moest zondagavond twee uur en 13 minuten vechten om de Kazachse Elena Rybakina (WTA 22) te verslaan in Madrid. 'Wellicht was ik de regelmatigste', verklaarde de 25-jarige Limburgse haar 7-6 (7/4), 7-5 zege.

Lees verder

Lionel Messi ondanks penaltymisser de grote man bij Barcelona, dat na winst in Valencia toch nog meedoet in titelstrijd

Barcelona heeft geen steek laten vallen in de Spaanse titelstrijd. Op bezoek bij Valencia ging het met 2-3 winnen. Kort na rust kwam Valencia wel op voorsprong, maar met twee goals van Messi en eentje van Griezmann zette Barcelona de scheve situatie recht. Dankzij de zege komt Barcelona opnieuw op gelijke hoogte met Real Madrid, op twee punten van leider Atlético.

Lees verder

Colombiaanse regering trekt na fel protest belastinghervorming in

De Colombiaanse regering heeft de plannen voor een omstreden belastinghervorming voorlopig weer ingetrokken. Dat heeft president Ivan Duque zondag meegedeeld. De voorbije dagen waren in verschillende Colombiaanse steden mensen op straat gekomen om te protesteren tegen de regeringsplannen.

Lees verder

Griekse kustwacht redt 170 migranten in buurt van Peloponnesos

In de buurt van het Griekse schiereiland Peloponnesos zijn bijna 170 migranten gered die probeerden de Middellandse Zee over te steken. Dat heeft de Griekse kustwacht zondag meegedeeld.

Lees verder

Zestien soldaten gedood bij aanval in Niger

Een groep zwaarbewapende mannen heeft bij een aanval op een veiligheidspatrouille in Niger minstens zestien soldaten gedood. Er raakten ook zes soldaten gewond en één iemand is vermist, zo meldt het leger. De aanval gebeurde in het Tilliagebied in de regio Tahoua nabij Mali, aldus lokale autoriteiten zondagavond.

Lees verder

Belgische Tachina Peeters Europees kampioene tumbling

Tachina Peeters heeft zich zondag in het Russische Sochi tot Europees tumblingkampioenen gekroond.

Lees verder

Hoe de farma voor ons maar vooral voor zichzelf zorgt

Natuurlijk zijn we de farma dankbaar. Op een jaar tijd zorgt die industrie voor vaccins die ons tegen corona beschermen. Daar betalen we natuurlijk ook voor. En pure menslievendheid, neen, dat moeten we nu ook niet verwachten van deze bedrijven.

Lees verder

Cartoon van de dag - april 2021

Elke dag brengt De Standaard nieuwe cartoons van huiscartoonist Lectrr.

Lees verder

Tsjadische junta benoemt overgangsregering

In Tsjaad heeft de junta die het land regeert na de dood van president Idriss Déby Itno zondag een overgangsregering benoemd, zo heeft de legerwoordvoerder op de staatstelevisie bekendgemaakt.

Lees verder

Hij wist perfect wat hij kon en niet kon

Pieter Aspe zette, samen met Jef Geeraerts, de misdaadroman op de kaart in Vlaanderen. Hij bleef bescheiden ondanks het aanhoudende succes en hij kon zijn talent perfect inschatten.

Lees verder

Drie doden bij ongeval met vermoedelijke smokkelboot in VS

Bij een bootongeluk in het zuiden van de Amerikaanse staat Californië zijn drie mensen om het leven gekomen. Dat heeft de brandweer van San Diego zondag bekendgemaakt. De opvarenden waren waarschijnlijk migranten die illegaal de VS werden binnengesmokkeld.

Lees verder

Daling van het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames blijft aanhouden

Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames daalt verder waardoor de druk op de ziekenhuizen afneemt. Het gemiddeld dagelijks sterftecijfer is wel licht gestegen met 1,5 procent. Intussen hebben zo'n drie miljoen mensen in België hun eerste prik al gekregen.

Lees verder

Zeker 25 doden bij scheepsramp in Bangladesh

Bij een aanvaring tussen twee boten op een rivier in Bangladesh zijn volgens de politie maandagochtend minstens 25 mensen omgekomen. Vijf opvarenden konden worden gered en er zijn nog mensen vermist.

Lees verder

Julie Van den Steen dient klacht in na aanval

VTM-gezicht Julie Van den Steen is vorige week aangevallen door een persoon die een vloeistof over haar wou kieperen, mogelijk een zuur. In haar entourage wordt de aanval gelinkt aan de storm op sociale media over haar grootvader.

Lees verder

Britse terrassen zitten vol, maar bier op rantsoen

Op de terrassen van de Britse pubs vloeit het bier rijkelijk. Zelfs in die mate dat leveranciers moeite hebben om op tijd aan de vraag van de uitbaters te voldoen. Volgens de topman van de grootste Britse beursgenoteerde pubketen, Mitchells & Butlers, overtreft de vraag alle verwachtingen.

Lees verder