Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 10 mei 2021

Topdokter Haerynck geeft meisje met immuunziekte tweede leven: “Een zeer belangrijke dag”

HLN
Topdokter Haerynck geeft meisje met immuunziekte tweede leven: "Een zeer belangrijke dag"
De jonge Alina lijdt aan een immuunziekte en krijgt daarvoor vanavond in 'Topdokters' een beenmergtransplantatie met de goede cellen van haar broer. Dr. Haerynck volgt het meisje al enkele jaren. "Dit is een zeer belangrijke dag."
Lees verder

Het wemelt van de voedingsmythes. Ze zijn ongezond, duur en ronduit gevaarlijk
Van chocola krijg je puistjes, van spinazie spierballen en nooit meteen zwemmen na het eten. Voedselwijsheden hebben we met de paplepel meegekregen. Epidemioloog Tim Spector ontkracht een hele serie eetmythes. Een indrukwekkend demasqué, vindt Karin Luiten.
Lees verder

Hoe kan je zoveel mogelijk nalaten aan je kleinkinderen? "Een hand- en bankgift zijn volledig belastingvrij als je niet sterft binnen de 3 jaar"
Grootouders die een mooi spaarpotje hebben opgebouwd, vragen zich vaak af hoe ze hun kleinkinderen het best vooruit kunnen helpen. Zeker als hun kinderen zelf al gesetteld zijn en geen financiële hulp meer nodig hebben. Onze geldexpert Paul D'Hoore legt uit welke mogelijkheden er zijn. We kunnen alvast verklappen dat niéts ondernemen het duurste zal uitdraaien.
Lees verder

Hoe laat je het meeste na aan je kleinkinderen? Paul D'Hoore geeft advies
Grootouders die een mooi spaarpotje hebben opgebouwd, vragen zich vaak af hoe ze hun kleinkinderen het best vooruit kunnen helpen. Zeker als hun kinderen zelf al gesetteld zijn en geen financiële hulp meer nodig hebben. Onze geldexpert Paul D'Hoore legt uit welke mogelijkheden er zijn. We kunnen alvast verklappen dat niéts ondernemen het duurste zal uitdraaien.
Lees verder

Moeders over hun miskraam: "Ik kan die wieg nog altijd niet wegdoen"
Een nieuw onlineplatform wil ouders helpen die voor of bij de geboorte hun baby verloren. Een op de tien vrouwen had ooit een miskraam, velen van hen vonden geen luisterend oor. "Iemand zei: je hebt te hard gewerkt. Dat kwam wel binnen."
Lees verder

Tatyana Beloy combineert mama zijn met een podcast, eigen zaak, tv-werk en schrijven: "Was nooit bang dat het moederschap mijn carrière zou schaden"
Ben je een vroege vogel of een nachtraaf? Die vraag stellen we elke week aan een bekend gezicht. Deze keer: onderneemster en presentatrice Tatyana Beloy. Onlangs startte ze een podcast over het moederschap, 'Studio Beloy', én ze schrijft aan een boek. Ondertussen leidt ze Supastar, dat musicalkampen voor kinderen organiseert, en werkt ze voor tv. Gelukkig komt ze thuis tot rust bij haar man Konrad en zoontje Wolf. "Als Wolf slaapt, ben ik met andere dingen bezig. Dat heb ik nodig."
Lees verder

Vier personen opgepakt na moord op Franse agent (36), duizenden aanwezigen op herdenking
In het onderzoek naar de moord op een politieagent in Avignon zijn zondagavond in totaal vier personen opgepakt. Ondanks de coronasituatie kwamen in de middag duizenden mensen samen in het centrum van de Zuid-Franse stad om Eric Masson (36), getrouwd en vader van twee kinderen, te gedenken.
Lees verder

Wat weten we over Indiase coronavariant? Iets besmettelijker, maar vertrouwen in huidige vaccins
Er zijn in ons land opnieuw 19 besmettingen met de Indiase variant van het coronavirus ontdekt. Wereldwijd dook de B.1.617-variant op in minstens 17 landen, maar er is nog weinig over geweten. Aangenomen wordt dat hij minstens 15 procent besmettelijker is, maar vaccinproducenten maken zich sterk dat de huidige coronavaccins ook hiertegen opgewassen zijn.
Lees verder

LIVE. Tandengeknars onder taalgrens: "Niet enkel grootste festival van Vlaanderen, maar hele cultuur heropenen"
De daling van het aantal nieuwe coronabesmettingen in ons land lijkt te vertragen. De afgelopen week hebben dagelijks gemiddeld 2.983 mensen positief getest op Covid-19, wat slechts 3 procent minder is dan een week eerder. Morgen komt het Overlegcomité opnieuw samen om de coronamaatregelen tijdens de zomer uit te werken. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

Meer mensen naar spoed na glas te veel: "Heropening terrassen werd hard gevierd"
De afdeling Spoedgevallen van ZNA Stuivenberg kreeg zaterdagnacht een tiental mensen over de vloer die een glas te veel op hadden. Meer dan gewoonlijk, maar het ziekenhuis in Antwerpen kwam niet in de problemen. Dat schrijft VRT NWS.
Lees verder

NMBS lanceert afhaalconcept voor versproducten uit de korte keten
Vanaf deze week kunnen mensen groenten en fruit bestellen via internet en hun producten later afhalen in het station. Dat is een project waar de NMBS mee start.
Lees verder

Steekpartij in Nieuw-Zeelandse supermarkt: minstens vier gewonden
In een lokale supermarkt in Nieuw-Zeeland heeft een man vier mensen neergestoken. Drie slachtoffers zijn zwaargewond. Het motief van de man is nog niet bekend, maar volgens de politie zou het gaan om "een willekeurige aanval".
Lees verder

Actrice Gal Gadot over 'Justice League'-regisseur Joss Whedon: "Hij bedreigde mijn carrière"
Nadat de 'Buffy The Vampire Slayer'-cast regisseur en bedenker Joss Whedon (56) beschuldigde van machtsmisbruik, doet ook actrice Gal Gadot (36) haar beklag over hem. Eerder gaf ze al toe bepaalde 'ervaringen' met hem gehad te hebben, maar die maakte ze zaterdag in een interview met de Israëlische nieuwszender N12 concreet. "Hij bedreigde mijn carrière."
Lees verder

Als motorrijders dit 'trapgebaar' maken zijn ze niet boos maar blij
Motorrijders hebben hun eigen gebarentaal. Dat geeft nog wel eens onduidelijkheid en irritatie in het verkeer. Soms vindt een automobilist een gebaar onbeschoft, terwijl het eigenlijk een groet is of een dankgebaar.
Lees verder

Meer mensen naar spoed na opening terrassen: "Meerderheid bevolking heeft drankprobleem of is op weg om probleemdrinker te worden"
Een tiental mensen is zaterdag in het Antwerpse Stuivenbergziekenhuis opgenomen met symptomen van alcoholvergiftiging. De keerzijde van de gezelligheid op de Antwerpse terrassen liet zich dit weekend dus onmiddellijk zien. Organisatie van ervaringsdeskundigen De Laatste Druppel ziet hierin een onheilspellende voorbode. "Nu we aan het versoepelen zijn, zal er meer gedronken worden. En er is een grote groep van mensen die vroeger op de dag 'leerden' drinken tijdens de coronaperiode."
Lees verder

5 tips om je berging praktisch in te richten
De gemiddelde nieuwbouwwoning heeft een oppervlakte van zo'n 130 m². Nu we met z'n allen kleiner gaan wonen, worden we verplicht om alle beschikbare ruimte in huis optimaal te benutten. Geen betere plaats om daarmee te beginnen dan de berging of bijkeuken. Deze tips van bouwsite Livios helpen je om je berging in te richten met oog voor ergonomie en duurzaamheid.
Lees verder

Dokter die Navalny behandelde terug opgedoken
De Siberische dokter die Kremlincriticus Aleksej Navalny behandelde nadat hij vergiftigd was, is vandaag weer opgedoken. De man, Aleksandr Murakhovksky, werd als vermist opgegeven terwijl hij aan het jagen was.
Lees verder

LIVE GIRO. Evenepoel en co starten straks in de regen aan verraderlijke derde etappe
Verraderlijke rit vandaag in de Giro. De renners trekken van Biella naar Canale, goed voor 190 kilometer, met enkele heuvels in het slot én regen onderweg. Kunnen de sprinters aanklampen of krijgen we een verrassende winnaar? En wat doet Remco Evenepoel? Volg de derde Giro-etappe hier LIVE!
Lees verder

Overval op woning PSV-spits Zahavi: vrouw met vuurwapen bedreigd, ook kinderen vastgebonden
Vreselijk nieuws voor PSV-aanvaller Eran Zahavi (34) in aanloop naar de uitmatch bij Willem II van afgelopen zondagmiddag. De Israëli vernam in het stadion dat zijn woning in Amsterdam was overvallen. Zijn vrouw en kinderen zijn tijdens de overval vastgebonden en kregen tape op de mond geplakt. De vrouw werd ook bedreigd met een vuurwapen.
Lees verder

VUB-studenten kunnen examen inhalen dat op vaccinatiedag valt
De studenten van de Vrije Universiteit Brussel krijgen de mogelijkheid om hun examen te verzetten als dat samenvalt met hun vaccinatie. De universiteit erkent die dag als een wettige ziektedag. In dat geval wordt samen met de student bekeken wanneer er een inhaalexamen mogelijk is.
Lees verder