Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 3 mei 2021

Titel Club Brugge ten vroegste pas op speeldag 3: blauw-zwart in extremis via Dost langszij zwierig Anderlecht

HLN
Titel Club Brugge ten vroegste pas op speeldag 3: blauw-zwart in extremis via Dost langszij zwierig Anderlecht
Geen winnaar op Jan Breydel. Club Brugge en Anderlecht hielden elkaar op 2-2 bij het begin van hun Champions' Play-offs. Jacob Bruun Larsen leek RSCA met een knappe vrijschop de zege te bezorgen, maar Bas Dost schonk Club nog een punt. Blauw-zwart kan volgende week de titel nog niet pakken.
Lees verder

Titel Club Brugge ten vroegste pas op speeldag 4: blauw-zwart in extremis via Dost langszij zwierig Anderlecht
Geen winnaar op Jan Breydel. Club Brugge en Anderlecht hielden elkaar op 2-2 bij het begin van hun Champions' Play-offs. Jacob Bruun Larsen leek RSCA met een knappe vrijschop de zege te bezorgen, maar Bas Dost schonk Club nog een punt. Blauw-zwart kan volgende week de titel nog niet pakken.
Lees verder

RECENSIE. 'Château Planckaert': "Zelden vertoonden conversaties op tv zoveel oppervlakkige alledaagsheid"
Onze tv-recensenten laten hun kritische blik vallen op elk nieuw programma. Meteen na uitzending lees je hier hun mening. Vandaag bekijkt Bram De Brabander 'Château Planckaert', de docureeks waarin Eddy en co. hun kasteel in Frankrijk verder verbouwen. "Een verademing in het tv-landschap, zouden sommigen durven opperen."
Lees verder

REACTIES CLUB. Dost: "Eerste helft was niet goed" - Rits: "Kunnen niet tevreden zijn"
Club Brugge leek af te stevenen op een thuisnederlaag in de topper tegen Anderlecht, tot Bas Dost in de slotfase de gelijkmaker binnenschoof. De Nederlandse spits zag z'n ploeg een wedstrijd met twee gezichten spelen. Ook Mats Rits - die op de bank begon - reageerde ontgoocheld na het laatste fluitsignaal.
Lees verder

ONS RAPPORT. Twee uitblinkers bij Anderlecht, gebuisde bij Club Brugge
Club Brugge en Anderlecht hebben in een zinderende wedstrijd de punten gedeeld: op Jan Breydel werd het 2-2 in de eerste wedstrijd van play-off 1. In ons rapport blinken twee Anderlecht-spelers uit, terwijl bij Club Brugge één speler uit de toon viel met een 4 op 10. Ontdek hieronder alle punten.
Lees verder

Clement: "Ben nooit tevreden als we niet winnen, maar we zijn wel weer stap dichter bij ons doel"
Club-coach Philippe Clement kon leven met het gelijkspel tegen Anderlecht. "We zijn weer een stap dichter bij ons doel", stelt hij. Maar hij liet ook nog eens blijken dat hij die play-offs eigenlijk maar niks vindt.
Lees verder

Kompany erg fier: "Elke dag is in ons voordeel. Als je over een bepaalde leeftijd zit, is dat in je nadeel"
4 oktober 2020, Club Brugge - Anderlecht 3-0. Paars-wit volstrekt kansloos. Wat een verschil met amper een half jaar later. Pas na een goal in minuut 89 van Bas Dost kon Club een tweede nederlaag tegen paars-wit in enkele weken tijd voorkomen, waardoor het verschil tussen beiden 9 punten blijft. Hét gevoel dat achteraf overheerste bij Vincent Kompany: fierheid.
Lees verder

Complete chaos en verbijstering bij 'De Mol': alle finalisten zaten op het verkeerde spoor
Annelotte (26), Lennart (25) en Sven (41) spelen volgende zondag de finale van 'De Mol'. Eén van hen is de échte saboteur, de twee anderen moeten hun zoektocht helemaal opnieuw beginnen. Ze waren "zo goed als zeker" dat Philip de Mol was. De nestor van de groep moest echter net voor de finale het spel verlaten. Dat zorgde voor complete ontreddering, verbijstering en chaos bij de 'overlevenden' en voor een 'onaangename verrassing' bij Philip zelf.
Lees verder

Vriendin Ellen (38) praat, 14 jaar later, voor het eerst over hoe zij de grote droom voortzet van Annick Van Uytsel: "Er gaat geen dag voorbij dat wij niet aan haar denken"
"Eigenlijk had Annick dit moeten doen. Het was hààr wens. Ik vroeg haar voor haar dood nog of ze mijn trouwkleed kon ontwerpen. Voor ze beroemd werd en het onbetaalbaar zou zijn." Ellen Collin, nu 38 jaar, was op de Chirofuif in Schaffen, de nacht dat Annick Van Uytsel (18) verdween en slachtoffer werd van seriemoordenaar Ronald Janssen. Vandaag is ze kledingontwerpster en maakt ze de grote droom van haar betreurde vriendin waar. "In alles wat we doen, speelt Annick een rol."
Lees verder

Vooraanstaand lid van Islamitische Staat aangehouden in Istanboel
De politie van Istanboel heeft een vooraanstaand lid van terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) aangehouden, zo hebben Turkse media zondag gemeld. De man geldt als de rechterhand van zijn vroegere leider Aboe Bakr al-Baghdadi.
Lees verder

Benzinetank leeg: geen medailles, wel WK-tickets op World Relays
Dat krijg je dan, wanneer je bezuinigt op het aantal atleten. Op het WK aflossingen sleepten de drie Belgische teams wel een ticket voor het WK atletiek van 2022 uit de brand, maar voor de finales zaten ze duidelijk op hun tandvlees - zo haal je het podium niet.
Lees verder

Indiase premier Modi verliest verkiezingen in cruciale deelstaat West-Bengalen
De hindoe-nationalistische partij van de Indiase premier Narendra Modi is er zondag niet in geslaagd om de verkiezingen in de belangrijke deelstaat West-Bengalen te winnen. Modi's populariteit heeft zwaar te lijden onder de rampzalige wending die de coronapandemie in de afgelopen maand heeft genomen in India, mede als gevolg van het beleid van Modi's regering.
Lees verder

Onze chef voetbal zag een cruciale gelijkmaker: "Club ontsnapte. Aan de zweem dat het misschien tóch nog titel uit handen zou geven"
Vincent Kompany scheerde de zege in Jan Breydel. Het zou wat geweest zijn. Club had zijn goaltjesdief Bas Dost nodig om geen slapeloze nacht tegemoet te gaan. Racing Genk blijft dromen. 't Is Genk-Club komende vrijdag... Anderlecht van zijn kant heeft een extra punt, bijkomend vertrouwen én een speler extra.
Lees verder

Vijf personen vrijgelaten na gerechtelijke aanhouding op La Boum 2
De vijf personen die zaterdag gerechtelijk werden aangehouden naar aanleiding van het verboden evenement La Boum 2, zijn intussen vrijgelaten. Dat meldt het Brusselse parket. Eén werd al verhoord, de andere vier zullen later verhoord worden.
Lees verder

Messi ontketend in Mestalla! FC Barcelona doet nog mee in titelstrijd na héérlijke vrije trap van 'de Vlo'
Ook FC Barcelona doet nog (volop) mee in de strijd om de titel in La Liga. Nadat Barça donderdagavond pijnlijk onderuit ging thuis tegen Granada en na de pauze in Valencia verdiend op achterstand kwam, lachten ze in Madrid in het vuistje. Maar dat was buiten ene Leo Messi gerekend. Een penalty ging er nog moeilijk in, een vrije trap was een koud kunstje. Tussendoor had ook een herboren Griezmann gescoord. Barça komt zo weer op gelijke hoogte van Real en op 2 punten van Atlético.
Lees verder

LIVE. Messi ontketend in Mestalla! Van 1-0 staat Barça plots 1-3 voor na een heerlijke vrije trap van 'de Vlo'
• Mestalla-stadion
Lees verder

Meisje (14) aangerand op trein door onbekende man: "Hij probeerde mijn hoofd naar zijn geslachtsdeel te duwen. Ik voelde me zó vies"
De politie is op zoek naar een man die wordt verdacht van de aanranding van een 14-jarig meisje. Op de trein van Brugge richting Beernem probeerde hij zijn geslachtsdeel in de mond van de tiener te duwen. "Sindsdien heb ik nachtmerries en zie ik midden in de nacht alleen nog dat beeld voor me", getuigt het slachtoffer in het opsporingsprogramma Faroek op VTM.
Lees verder

Griekse kustwacht redt 170 migranten in buurt van Peloponnesos
In de buurt van het Griekse schiereiland Peloponnesos zijn bijna 170 migranten gered die probeerden de Middellandse Zee over te steken. Dat heeft de Griekse kustwacht zondag meegedeeld.
Lees verder

Doelpunten in overvloed: bekijk hier de hoogtepunten van de eerste speeldag van de play-offs
Na een korte pauze wordt er weer volop gevoetbald op de Belgische velden. Zowel in de Champions' play-offs als in de Europe play-offs kregen we veel doelpunten te zien. Daarnaast vochten 1B-club Seraing en Waasland-Beveren een eerste gevecht uit in de strijd om een stekje in 1A volgend seizoen. Bekijk hieronder de hoogtepunten van alle wedstrijden.
Lees verder

Colombiaanse regering trekt na fel protest belastinghervorming in
De Colombiaanse regering heeft de plannen voor een omstreden belastinghervorming voorlopig weer ingetrokken. Dat heeft president Ivan Duque zondag meegedeeld. De voorbije dagen waren in verschillende Colombiaanse steden mensen op straat gekomen om te protesteren tegen de regeringsplannen.
Lees verder