Doorgaan naar hoofdcontent

Tine wandelt van Lommel naar Scherpenheuvel om stickeractie rond overleden zoontje (4) te lanceren: "We willen iets t...

HLN
Tine wandelt van Lommel naar Scherpenheuvel om stickeractie rond overleden zoontje (4) te lanceren: "We willen iets terugdoen voor alle artsen die ons geholpen hebben"
Deze zaterdag wandelt Tine Dries (36) te voet van Lommel naar Scherpenheuvel (52 kilometer) om er een sticker te onthullen die onderwerp wordt van een heuse actie. De verkoop van deze sticker zal immers worden gebruikt om een kinderboekje over stofwisselingsziekten te financieren. Op 11 oktober 2020 verloren Tine en Peter hun zoon Bent (4) aan een dergelijke ziekte. "We merkten dat het heel moeilijk was om uitleg over de ziekte te geven, een boekje kan dus enorm helpen."
Lees verder

LIVE DARTS. Dancing Dimi moét winnen, volg eerst voorgaande duels in Premier League
De opdracht is helder, maar niet simpel. Enkel bij winst plaatst Dimitri Van den Bergh zich voor de play-offs van de Premier League darts. Zijn tegenstander is de twintig jaar oudere Jonny Clayton. De wedstrijd van 'Dancing Dimi' staat als laatste geprogrammeerd omstreeks 22u20. Mis op VTM 2 en deze pagina geen moment van het beslissende duel, net als van de voorgaande drie affiches!
Lees verder

Dierenbescherming start crowdfunding voor 68 honden die werden gered bij fokker: "Heb begrip voor het baasje"
Dierenbescherming Mechelen is met een crowdfunding gestart om geld in te zamelen voor de 68 honden die dinsdag in beslag werden genomen bij een fokker in Booischot. De medische verzorging van de dieren – donderdag passeerden ze een voor een bij een dierenarts – gecombineerd met training wordt geraamd op 15.000 euro. De werking kan rekenen op veel steun, wat niet gezegd kan worden van het baasje. De beheerder vraagt ook voor hem begrip. "Hij zag zijn dieren graag."
Lees verder

ASSISEN. Advocaat van weduwnaar gelooft verhaal van beschuldigde als jaloerse minnaar niet: "Geef Zaman A. geen 'licence to kill'"
Het verhaal van beschuldigde Zaman A., dat hij als jaloerse minnaar van Negeen Reza op 17 juni 2018 'ontplofte' toen hij haar in haar woning in Hasselt wurgde omdat zij hem dat zelf had gevraagd, werd op de derde procesdaas herhaaldelijk de kop ingedrukt. "Die knappe, jonge vrouw die volledig verankerd was in dit westerse leven en boordevol plannen zat zou schrik gehad hebben voor een roddel die 7.200 kilometer verder in Afghanistan speelde, dat gelooft toch geen mens," pleitte Marc Huygen, de advocaat van de weduwnaar van het slachtoffer.
Lees verder

's Werelds nummer één Djokovic twijfelt of hij zonder fans aan Spelen zal deelnemen
Novak Djokovic, de nummer een van de wereld in het mannentennis, heeft verklaard dat hij zijn deelname aan de Olympische Spelen in Tokio (23 juli - 8 augustus) in heroverweging zal nemen als er geen publiek toegelaten wordt wegens van het coronavirus.
Lees verder

ASSISEN. Ouders van vermoorde aannemer leggen ontroerende getuigenis af: "Laat haat en wraak niet primeren. Onze Luc zou dat niet gewild hebben"
"Wij hadden maar één Luc. En die is ons afgenomen. Door Tony. Een jongen die ik nog koffie met een koffiekoek heb gegeven, bij ons thuis op het terras. Ik heb nooit vermoed dat hij onze zoon bij ons zou weghalen." Op het proces over de moord op aannemer Luc Vuylsteke getuigden vanochtend zijn vader (85) en moeder (84). Waardig, maar gebroken.
Lees verder

Walsleben zet de sprinters een hak in openingsetappe Boucles de la Mayenne
De Duitser Philipp Walsleben (Alpecin-Fenix) heeft donderdag de openingsetappe van de Boucles de la Mayenne (Fra/2.Pro) gewonnen. Het is de eerste profzege op de weg voor de 33-jarige oud-veldrijder.
Lees verder

Mertens en Goffin treffen haalbare kaarten in openingsronde Roland Garros
Elise Mertens (WTA-15) kijkt in de eerste ronde van Roland Garros (30 mei - 30 juni) een kwalificatiespeelster in de ogen. Bij winst volgt een duel tegen de Britse Heather Watson (WTA-71) of de Kazachse Zarina Diyas (WTA-93).
Lees verder

Vader (66) die zoon met mes in de buik stak moet schadevergoeding van ruim 20.000 euro betalen
Een 66-jarige man uit Bree, die op 26 september 2016 zijn zoon Y. (36) zonder aanleiding met een slagersmes in de buik stak, moet daarvoor een schadevergoeding van 20.290 euro betalen. Ondanks de zware aanval, die hem bijna het leven kostte, liet zoon Y. zijn vader na de feiten niet vallen.
Lees verder

CELEBS 24/7. Chris Hemsworth wil zijn zoon onterven en de oprit van William & Kate wordt even een cinema
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Onze chef voetbal over de exit van Mehdi Bayat: "De kans wordt nu erg groot dat bondscoach Martínez na het EK afhaakt"
Mehdi Bayat zal zich geen kandidaat stellen om zichzelf op te volgen als bondsvoorzitter. Onze chef voetbal Stephan Keygnaert weet dat die beslissing mogelijk grote gevolgen kan hebben voor de toekomst van de bondscoach. "Martínez is erg loyaal aan zijn menselijke relaties. Zonder Bayat verandert het plaatje voor de bondscoach. Zo goed als zeker kan de KBVB na de zomer op zoek naar een opvolger voor Martínez."
Lees verder

Vliegen kan nu nog spotgoedkoop, maar dat blijft niet duren: "Veel kleine maatschappijen gaan verdwijnen"
Een treinkaartje van Aalst naar Gent kost je 5,20 euro en dat is meer dan een vliegticket naar Zagreb (Kroatië), waar je bij Ryanair vandaag nauwelijks 4,99 euro voor betaalt. Gingen vliegtickets door de coronacrisis dan niet duurder worden? "Niet de eerstkomende maanden: de meeste vliegmaatschappijen hebben cash nodig en als ze nu tickets verkopen, is alvast dat geld binnen", zegt luchtvaarteconoom Wouter Dewulf (UAntwerpen).
Lees verder

Luchtvaartorganisatie VN gaat vliegtuigrel Wit-Rusland onderzoeken
Er komt een internationaal onderzoek naar de omleiding van een Ryanair-vlucht naar Minsk. De burgerluchtvaartorganisatie van de Verenigde Naties (ICAO) zal volgens Ierland voor 25 juni een voorlopig rapport afleveren over de affaire.
Lees verder

Queen niet te spreken over tv-programma van Harry: "Ze dacht dat het over veteranen zou gaan, niet over zijn eigen vuile was"
Queen Elizabeth (95) is niet blij met 'The Me You Can't See', het nieuwe tv-programma van prins Harry en Oprah Winfrey. Daarin vertelde hij over zijn mentale problemen en 'problematische opvoeding', waarbij hij vooral zijn vader Charles viseerde. "De Queen had het programma goedgekeurd, maar enkel omdat ze dacht dat het over de mentale gezondheid van veteranen zou gaan. Dit is een onaangename verrassing."
Lees verder

Wat loopt er mis met het Johnson & Johnson-vaccin?
Het Janssen-vaccin was aangekondigd als het 'vaccin van de hoop', maar dreigt nu een 'kwelgeest' te worden. Na de dood van een jonge vrouw krijgt geen Belg jonger dan 41 nog het spuitje en blijft het wachten op leveringen. Als nieuwe kwaliteitscontroles negatief uitdraaien, belanden miljoenen spuitjes in de vuilnisbak. Wat loopt er precies mis? "We kunnen niks doen behalve wachten."
Lees verder

Onafhankelijke bankagenten stappen naar rechter tegen Bank Nagelmackers
De bankagenten starten een juridische procedure tegen Bank Nagelmackers, voor het niet naleven van de gedragscode tussen kredietinstellingen en de zelfstandige bankagenten. Dat meldt beroepsvereniging BZB-Fedafin vandaag.
Lees verder

Emilio Ferrera wordt beloftencoach én jeugddirecteur bij AA Gent: "Op deze kans zat ik al járen te wachten"
Persconferentie in de Ghelamco Arena. Om de nieuwe beloftencoach voor te stellen? Dat mocht wel iets meer zijn, oordeelde Michel Louwagie. De CEO van AA Gent heette Emilio Ferrera (53) welkom, maar dan wel in een gloednieuwe functie. Ferrera wordt "Head of Football Formation": beloftencoach én jeugddirecteur in één persoon. Ferrera tekende voor twee seizoenen, maar het is de bedoeling dat dit een heel lang huwelijk wordt.
Lees verder

LIVE DARTS. Als 'Dancing Dimi' straks wint, wacht in halve finale vijfvoudig eindwinnaar Van Gerwen
De opdracht is helder, maar niet simpel. Enkel bij winst plaatst Dimitri Van den Bergh zich voor de play-offs van de Premier League darts. Zijn tegenstander is de twintig jaar oudere Jonny Clayton. De wedstrijd van 'Dancing Dimi' staat als laatste geprogrammeerd omstreeks 22u20. Mis op VTM 2 en deze pagina geen moment van het beslissende duel, net als van de voorgaande drie affiches!
Lees verder

'Friends'-fans zijn niet blij met James Corden: "Waarom presenteerde híj de reünie in hemelsnaam?"
'Friends'-fans zijn erg blij dat er eindelijk een reünie op tv is, maar volgens hen schuift er één persoon te veel aan in 'The One Where They Get Back Together'. Vele kijkers snappen niet waarom de Britse talkshowpresentator James Corden (42) is uitgekozen om het programma in goede banen te leiden. "Hadden ze écht geen Amerikaanse, of op z'n minst serieuze presentator kunnen vinden?"
Lees verder

Average Rob deelt hilarische post op Instagram en gaat viraal
Rob Van Impe aka Average Rob deelt op Instagram een boodschap gericht aan alle Nederlanders en Fransen. Hij houdt een stapeltje bladen vast waarop vooraan te lezen staat dat Nederlanders en Fransen denken dat Belgen dom zijn. Hij neemt telkens een blad weg om zijn verdere argumenten op te sommen, denkt hij...
Lees verder