Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 20 mei 2021

Stad Oudenburg: RUP De Kei - Aankondiging raadpleging bevolking

RUP De Kei - Aankondiging raadpleging bevolking

START- EN PROJECTNOTA RUP De Kei

Het college van burgemeester en schepenen van de stad Oudenburg laat weten dat overeenkomstig de bepalingen van artikel 2.2.18 en verder van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening, de proces- en startnota van het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan De Kei ter inzage liggen bij de dienst omgeving van de stad, in De Groote Poorte, Weststraat 33, 8460 Oudenburg, alsook via deze link kunnen geraadpleegd worden.

De proces- en startnota kunnen geraadpleegd worden van 17 mei tot en met 16 juli 2021.

Reacties kunnen schriftelijk bezorgd worden via e-mail naar omgeving@oudenburg.be, per (aangetekende) brief gericht aan het college van burgemeester en schepenen, Weststraat 24 - 8460 Oudenburg, of kunnen afgegeven worden op het stadhuis (tijdens de openingsuren) tegen ontvangstbewijs. Dit dient te gebeuren vóór 16 juli 2021.

Een online info- en participatiemoment gaat door op donderdag 20 mei 2021 om 19.30 uur. Inschrijven is verplicht en is mogelijk tot en met 19 mei 2021. Stuur hiervoor een mail naar omgeving@oudenburg.be.

Als de coronamaatregelen het toelaten wordt er in de loop van juni 2021 ook nog een fysieke infomarkt georganiseerd.


Lees verder

Wat is jouw reden om je te laten vaccineren?
De coronavaccinaties schakelen een versnelling hoger. Alle inwoners van Oudenburg kunnen van zodra ze opgeroepen worden terecht in het vaccinatiecentrum Zomerloos in Gistel. Vaccinatie is onze belangrijkste troef om de coronapandemie achter ons te laten, en dat doe je niet alleen om jezelf te beschermen maar ook voor elkaar. Om het belang om zich te laten vaccineren extra in de verf te zetten hebben we een campagne uitgewerkt met bekende en minder bekende Oudenburgnaars en waarom zij zich laten vaccineren.

Vaccinatie is belangrijk! Vaccinatie kan voorkomen dat je ernstig ziek wordt en levens redden. Heel belangrijk dus om je te laten inenten. Maar een vaccin laten zetten doe je niet alleen om jezelf te beschermen. Vaccinatie is onze belangrijkste troef om de coronapandemie achter ons te laten. Om terug gewoon met vrienden je verjaardag te vieren, je (groot)ouders te knuffelen, op café of restaurant te gaan, of naar een concert of het voetbalstadion. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor elkaar. Zodat we stukje bij beetje weer het gewone leven kunnen oppikken.
 
Met onze campagne willen we bekende en minder bekende Oudenburgnaars aan het woord laten waarom zij zich laten vaccineren. We hopen onze inwoners zo nog extra te motiveren om zich te laten vaccineren. Als eerste bekende Oudenburgnaar komt Jos Desmeth aan bod. Als hulpverlener bij voedselbedeling De Kerit staat Jos samen met zijn team wekelijks klaar om kwetsbare inwoners in onze stad te ondersteunen. Reden te meer dat vaccinatie voor hulpverleners van cruciaal belang is.
 

"Ik laat mij vaccineren … om als hulpverlener bij de voedselbedeling 'Kerit Oudenburg' onze kwetsbaren te beschermen!", Jos Desmeth

 
Opgelet! Het is belangrijk om na je vaccinatie de coronamaatregelen te blijven volgen. Het lichaam ontwikkelt pas na 10 à 14 dagen voldoende antistoffen om jou te beschermen. Pas wanneer 70% van de bevolking gevaccineerd is, zullen we betere controle hebben over het virus en de verspreiding ervan. Samen houden we vol zodat we binnenkort weer volop kunnen (be)leven in onze prachtige stad!

Wat is jouw reden?

Iedereen heeft zijn eigen reden om zich te laten vaccineren. Wat is jouw reden? Laat het ons weten via deze link en inspireer anderen! Want elke reden is goed! En met elke extra vaccinatie komen we dichter bij ons doel. 

Lees verder

Check de chip van je kat of hond
Zijn de gegevens op de chip van jouw huisdier nog correct?
Je kat of hond kwijtraken, dat is een nachtmerrie. Is je huisdier gechipt? Dan vindt het makkelijker de weg naar je terug.

Tenminste, als de gegevens die op de chip staan correct zijn én je deze gegevens hebt vrijgegeven. Want sinds 1 mei staan jouw gegevens niet meer zichtbaar op de website van de databank DogID en CatID. Dit maakt het moeilijker om jou te verwittigen als jouw hond of kat wordt gevonden.

Zet daarom je gegevens openbaar én kijk na of je gegevens nog correct zijn. Check je chip en pas aan waar nodig. Doe het nu en zie je viervoeter sneller terug als je hem kwijt bent.

Ga naar www.checkjechip.be voor meer informatie.
Lees verder