Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 21 mei 2021

Roger Federer veilt tenniskledij en rackets voor goede doel

HLN
Roger Federer veilt tenniskledij en rackets voor goede doel
Anderhalve week voor aanvang van misschien wel zijn laatste Roland Garros, heeft de bijna 40-jarige Zwitserse tennislegende Roger Federer besloten om bij Christie's enkele van zijn tenues en rackets van zijn 21-jarige tenniscarrière te veilen voor het goede doel.
Lees verder

QUIZ. 7 Dagen, 7 Vragen. Hoe goed ben jij op de hoogte van de actualiteit?
Zeven dagen, zeven vragen. Bewijs dat je de actualiteit beter beheerst dan Stef Wauters, Dany Verstraeten en Goedele Wachters samen.
Lees verder

EK ZWEMMEN. Valentine en Joséphine Dumont uitgeschakeld in reeksen - Belgische vrouwen stoten met record door naar finale 4x200m vrij
Valentine Dumont is er op het EK zwemmen langebaan in het Hongaarse Boedapest niet in geslaagd zich te plaatsen voor de halve finales van de 100 meter vrije slag. Ze eindigde in de reeksen als 23ste.
Lees verder

EK ZWEMMEN. Valentine en Joséphine Dumont uitgeschakeld in reeksen
Valentine Dumont is er op het EK zwemmen langebaan in het Hongaarse Boedapest niet in geslaagd zich te plaatsen voor de halve finales van de 100 meter vrije slag. Ze eindigde in de reeksen als 23ste.
Lees verder

Consumentenvertrouwen stijgt spectaculair: hoogste niveau sinds 2018
Het consumentenvertrouwen is in mei omhoog geschoten. Dat blijkt uit de maandelijkse enquête door de Nationale Bank. Het is van januari 2018 geleden dat de gezinnen nog zoveel vertrouwen hadden.
Lees verder

Fien Germijns vervangt Michèle Cuvelier en presenteert vanaf september de ochtend op Studio Brussel
De luisteraars van Studio Brussel worden in september wakker met een nieuwe stem. Fien Germijns (26) neemt dan het ochtendblok over van Michèle Cuvelier (29), die zich op nieuwe projecten zal storten bij de radiozender.
Lees verder

Coronacijfers gaan goede kant op, maar verjonging merkbaar bij ziekenhuisopnames en overlijdens
De coronacijfers gaan de goede kant op, maar voorzichtigheid is geboden: bij de ziekenhuisopnames en ook bij het overlijdens is een verjonging merkbaar. Dat zei viroloog Steven Van Gucht op de vrijdagse persconferentie van het Crisiscentrum.
Lees verder

Club Brugge mag zondag titel vieren met 500 supporters in tribune
Groen licht: Club Brugge mag zondag tegen KRC Genk zijn titel vieren met 500 supporters - meer bepaald vrijwilligers - in de tribunes van Jan Breydel. Het gaat om een testevenement.
Lees verder

"Mr. Big, Aidan en Steve dan toch te zien in de 'Sex and the City'-reboot"
Fans van 'Sex and the City' kunnen opgelucht ademhalen. Chris Noth (Mr. Big), John Corbett (Aidan) en David Eigenberg (Steve) zullen dan toch te zien zijn in de reboot van de populaire reeks. Daarnaast zal er ook nog een gloednieuw, non-binair personage geïntroduceerd worden.
Lees verder

De Ketelaere met zijn beste dansmoves en rum-cola voor Vormer: zó ging het eraan toe op het feest van Club Brugge in de kleedkamer en op de bus
Kampioen spelen op het veld van de grote rivaal. Het gaf de titel voor Club Brugge nog net een tikkeltje meer glans. Op het veld, maar ook in de kleedkamer voltrok zich een groot feest. Uiteraard deelden enkele spelers die beelden maar wat graag via Instagram. Zo zien we onder meer Charles De Ketelaere en Noa Lang hun beste danspasjes bovenhalen.
Lees verder

Poema doolt twee dagen lang rond in straten van San Francisco
Een volwassen poema, die twee dagen lang op de straten van San Francisco heeft rondgedoold, is donderdagavond gevat door de dierenbescherming. Het dier werd verdoofd en naar de Oakland Zoo gebracht.
Lees verder

Man uit Alaska overleeft dubbele beet in het hoofd door bruine beer
Een man uit Alaska heeft een aanval van een bruine beer overleefd. De man was een landmeting aan het doen in de regio Gulkana, toen het dier plots voor zijn neus stond. De beer beet de man twee keer in het hoofd en een keer in zijn hand. Het 61-jarige slachtoffer kon zijn eigen wonden binden en overleefde zo de aanval.
Lees verder

Politie bijzonder misnoegd over houding Club Brugge: "Elke speler en trainer krijgt proces-verbaal in de bus. Ze lapten alle afspraken aan hun laars"
Verschillende spelers van Club Brugge én trainer Philippe Clement zullen geverbaliseerd worden voor hun feestgedrag tijdens de viering met de supporters, dat bevestigt Brugs korpschef Dirk Van Nuffel. "Ik ben bijzonder teleurgesteld in Club Brugge. Ze hebben afspraken genegeerd. Ik had al vraagtekens over hun nieuw stadion, maar daar staan nu een paar uitroeptekens achter", spreekt de korpschef straffe taal.
Lees verder

Psychedelische schimmel doet sommige cicaden die na 17 jaar bovenkomen als bezetenen paren
Massospora cicadina is een ware geseling voor een klein deel van de miljarden cicaden die na zeventien jaar rond deze tijd aan de oostkust van de Verenigde Staten weer bovengronds komen. Deze macabere schimmel neemt de controle van de cicade over, verwoest hun achterlijf en doet hen paren als bezetenen.
Lees verder

Ophef in Japan: machinist kogeltrein verlaat bestuurderscabine voor minutenlange toiletpauze
Een Japanse machinist wordt mogelijk gestraft nadat hij enkele minuten de bestuurderscabine van een snel rijdende kogeltrein heeft verlaten om naar het toilet te gaan. Volgens lokale media had hij aan een conducteur, die geen rijbewijs had, gevraagd om de cabine te bemannen, terwijl de trein met een snelheid van 150 km/u reed.
Lees verder

Eden Hazard niet op slottraining voor titelmatch tegen Villarreal
Geen Eden Hazard op het trainingsveld bij Real Madrid vandaag. De Rode Duivel laat de slottraining voor het cruciale titelduel tegen Villarreal. Of Hazard ook de match van morgen mist, is niet duidelijk.
Lees verder

Waarom Geike Arnaert een mondmasker op een stokje draagt tijdens het Songfestival
Was het jou ook al opgevallen? Geike Arnaert (41) loopt achter de schermen van het Songfestival rond met een nogal speciaal mondmasker. Niet een dat je met elastiekjes achter je oren kan binden, wel een dat ze met een stokje in de hand voor haar neus en mond houdt. Maar waarom?
Lees verder

Kilo's cocaïne, woede-uitbarstingen en een toxische relatie: Netflix-reeks over ontwerper Halston overdrijft écht niet
Zijn naam doet wellicht niet bij iedereen een belletje rinkelen, maar de Amerikaan Roy Halston Frowick - kortweg Halston - was één van de grootste modegoeroe's in de jaren 70 en 80. Hij kleedde sterren als Liza Minelli en Jackie Kennedy en verdiende dollars met hopen. Geld dat even snel weer de deur uit ging om z'n decadente levensstijl vol luxueuze feestjes, kaviaar en kilo's cocaïne te bekostigen. De gelijknamige Netflix-serie - met Ewan McGregor in de hoofdrol - toont momenteel de steile opmars, maar ook de tragische neergang van de allereerste celebrity-modeontwerper.
Lees verder

Wat kijk jij dit weekend? Deze topfilms en -series zijn nieuw
Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Onze favorieten? Het vierde seizoen van 'In Treatment' op Streamz, een bloederige zombie-uitbraak en vertederend huwelijksverhaal op Netflix en een unieke blik achter de schermen bij singer-songwriter P!nk op Prime Video. Laat dat verlengde weekend maar komen.
Lees verder

Joe Biden wil The Beast elektrisch maken
De Amerikaanse president Joe Biden wil de beroemde presidentële limousine, beter bekend als 'The Beast', elektrisch maken. Dat heeft zijn perschef Jen Psaki tegenover journalisten verklaard, nadat de president een Ford-fabriek had bezocht. Biden zou zo snel mogelijk alle dienstauto's van het Witte Huis van elektrische aandrijving willen voorzien.
Lees verder