Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 19 mei 2021

Retie: Wat te doen bij blauwalgen?

Wat te doen bij blauwalgen?
We zagen de voorbije warme en droge zomers veel blauwalgenbloei, zowel in kanalen, (recreatie)vijvers als beken en rivieren. Dit kan gezondheidsrisico's veroorzaken. Daarom zijn er afspraken over melding en analyse van blauwalgenbloei en de nodige voorzorgsmaatregelen.
Lees verder

Check je chip!
Zijn de gegevens op de chip van jouw huisdier nog correct? Je kat of hond kwijtraken, dat is een nachtmerrie. Is je huisdier gechipt? Dan vindt het makkelijker de weg naar je terug. Tenminste, als de gegevens die op de chip staan correct zijn én je deze gegevens hebt vrijgegeven.
Lees verder

Inspraakperiodes over projecten in jouw buurt op een rijtje
De Vlaamse overheid heeft recent werk gemaakt van een nieuw portaal waar de informatie is samengebracht over lopende inspraakperiodes over omgevingsplannen en geplande projecten van de Vlaamse overheid.
Lees verder

Elk kind van 12 zou een MAX moeten hebben
HEB JIJ AL EEN MAX? Als jongere maak je vanalles mee. En soms zit je met vragen .. BEN JIJ AL EEN MAX? Als volwassene heb je al vanalles meegemaakt. En je kan ongetwijfeld ook goed luisteren. Ontdek hoe jij een MAX kan vinden of er zelf een kan zijn!
Lees verder