Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 28 mei 2021

Relaxte Kevin De Bruyne voor Champions League-finale: “Als je wint, ben je een held. Bij verlies een mislukkeling”

HLN
Relaxte Kevin De Bruyne voor Champions League-finale: "Als je wint, ben je een held. Bij verlies een mislukkeling"
"Thank you." Zes vragen, zes ontspannen antwoorden. Zijn laatste draf voor de match van zijn leven haspelde Kevin De Bruyne (29) met de glimlach af. Zorgen- en stressvrij 24 uur voor een finale. Jongen van de zomer.
Lees verder

Feesten op carnaval en in eigen discotheek, verkrachtingszaak en slag aan fan: het wangedrag van Neymar op een rij
Neymar (29) bevindt zich nog maar eens in het oog van de storm. De Braziliaan wordt ervan beschuldigd een Nike-medewerkster tot orale seks te hebben gedwongen. Zijn contract met het bedrijf zou om die reden vorig jaar opgezegd zijn. De voetballer vertolkt al jaren meer een hoofdrol naast het veld. Een overzicht van zijn vele uitspattingen door de jaren heen.
Lees verder

Na Apple en Microsoft denkt ook Netflix na over streamingplatform voor games
Netflix wil z'n diensten uitbreiden. Volgens geruchten is de streamingdienst van plan om naast films en serie ook games aan te bieden. Concurrenten Apple, Microsoft en Google doen dat op dit moment al.
Lees verder

"Stop censuur": Vlaams Belang start mailcampagne aan adres van minister van Justitie
Voor het Vlaams Belang is het de taak van de minister van Justitie om de rechtsstaat te beschermen. "Maar nu onze vrije meningsuiting en bijgevolg onze democratie in gevaar zijn, doet Vincent Van Quickenborne niets", klaagt Tom Van Grieken aan. Daarom start Vlaams Belang een platform waarop burgers via een vooraf opgestelde mail hun bezorgdheid aan de minister kunnen overbrengen.
Lees verder

Ysaline Bonaventure zet samenwerking met De Greef na voorlopige schorsing stop
Ysaline Bonaventure zet de samenwerking met haar trainer Arthur De Greef stop. Dat heeft de 26-jarige Luikse vrijdag gemeld. De International Tennis Integrity Agency (ITIA) maakte gisteren bekend een onderzoek te voeren naar De Greef, die een voorlopige schorsing kreeg.
Lees verder

Boete voor Peter Sagan wegens 'intimidatie van andere renners'
Peter Sagan (31) stelde gisteren zijn puntentrui in de Giro mathematisch veilig. De Slovaak van BORA-hansgrohe moet gewoon veilig Milaan zien te bereiken en dan mag hij voor het eerst de 'Maglia Ciclamino' mee naar huis nemen. Toch was er niet alleen goed nieuws voor de drievoudige wereldkampioen.
Lees verder

Tweekoppige schildpad Kianga viert negende verjaardag: "Nog iets te klein om mama te worden"
Vandaag is het feest ten huize van schildpaddenkweker Ronny Ryckoort. Kianga, de Wielsbeekse schildpad met twee koppen, viert haar negende verjaardag.
Lees verder

Tanja Dexters verdacht van handel in cocaïne: ex-miss België riskeert jarenlange celstraf
Tanja Dexters (44) wordt door het parket in Turnhout verdacht van drugshandel. De ex-miss België zou zowel cannabis als cocaïne verkocht hebben. Daarnaast had ze volgens het onderzoek een illegale handel in Viagra. Samen met vijf medebeklaagden zal ze zich binnenkort voor de rechtbank moeten verantwoorden. Ze riskeert dan een jarenlange celstraf, maar Tanja pleit onschuldig. Uitgerekend vandaag kreeg Dexters ook een rijverbod opgelegd door de politierechtbank.
Lees verder

SHOWBITS. Nog steeds dikke liefde tussen Vincent en Bab en Tom De Cock heeft een opvallend nieuw kapsel
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Franse douane neemt bijna 47 kilo amfetamine in beslag in auto komend uit België
De douane heeft dinsdag in het noorden van Frankrijk 46,9 kilo amfetaminepasta met een geschatte straatwaarde van 700.000 euro in beslag genomen die verstopt was in de portieren van een auto. De auto was aan de Belgische grens tegengehouden en werd bestuurd door een Spanjaard, zo is van het parket en de douane in Frankrijk vernomen.
Lees verder

Stoffelijke resten van 215 kinderen aangetroffen op site van voormalige Canadese kostschool
Op het domein van een voormalige 'residentiële school' nabij Kamloops in de Canadese provincie British Columbia, is een massagraf aangetroffen met de lichamen van 215 inheemse kinderen. Dat maakte het Tk'emlups te Secwépemc-volk gisteren bekend, nadat de inheemse stam het terrein liet onderzoeken met een bodemradar.
Lees verder

Wie is Mason Mount (22), de nuchtere chouchou tussen de miljoenenaankopen van Chelsea?
Tussen al die miljoenenaankopen bij Chelsea fonkelt één nuchter jeugdproduct. 22 is hij, Mason Mount. De chouchou van Frank Lampard en quasi even snel incontournable voor Thomas Tuchel. Hét voorbeeld van een moderne middenvelder.
Lees verder

Dochter Gordon Ramsay: "Ik werd twee keer seksueel misbruikt op mijn achttiende"
Holly, de 21-jarige dochter van de wereldberoemde tv-kok Gordon Ramsay (54), is op haar 18de naar eigen zeggen twee keer seksueel misbruikt. Ze heeft daardoor onder meer last van een posttraumatische stressstoornis en verbleef drie maanden in een psychiatrisch ziekenhuis.
Lees verder

Danone wil 120 kantoorbanen schrappen in België
Danone wil tegen eind 2022 ongeveer 120 kantoorbanen schrappen in België. Dat maakt de Franse voedingsreus bekend. Het bedrijf telt in ons land zowat 1.800 werknemers.
Lees verder

Football Talk. Real kondigt komst Alaba aan - Bijker langer bij KV Mechelen
Geen verrassing: Real Madrid heeft de komst van David Alaba aangekondigd. De 28-jarige Oostenrijker vertrekt transfervrij bij Bayern München. Na een uitleenbeurt aan 1899 Hoffenheim versierde de polyvalente Alaba in 2011 een basisplek bij die Rekordmeister. Eerst als linksback, doorheen de jaren ook als centrale verdediger. Te hoge salariseisen zouden de aanzet zijn geweest tot een vertrek. Na het EK wordt hij officieel voorgesteld bij Real.
Lees verder

INTERVIEW. Cultuurwetenschapper Ico Maly: "Er komen nog meer Jürgens aan"
Een dolgedraaide eenzaat? Volgens cultuurwetenschapper Ico Maly (42) is de zaak-Jürgen Conings nog maar een voorproefje van de rechts-extremistische dreiging die op ons afkomt. "Ik zie helaas niet meteen een positief einde", zegt hij in De Morgen.
Lees verder

De militaire geheime dienst ADIV: hoe het eeuwige zorgenkind blunderde met Jürgen Conings
De militaire inlichtingendienst ADIV heeft geblunderd in de opvolging van Jürgen Conings. Een aanslepende machtsstrijd binnen de geheime dienst en een zwaar personeelstekort lijken deel van de verklaring, maar er is meer.
Lees verder

Hilarisch: advocaat vindt recept voor asperges in... het Staatsblad
"Ik heb het gehad met mensen die zeggen dat het Belgisch Staatsblad nutteloos is. Je vindt er alles: wetten, besluiten, recepten om te koken, noem maar op." Die hilarische boodschap deelde juridisch adviseur Morgan Moller met de Twittergemeenschap. Hij voegde er een recept voor asperges uit - jawel! - het Staatsblad aan toe.
Lees verder

Booking.com wil bonussen van 28 miljoen euro voor top ondanks miljoenen aan overheidssteun voor rampjaar 2020
Booking Holding, bekend van boekingsite Booking.com, wil zijn topmanagement bonussen over coronajaar 2020 geven van alles samen zo'n 28 miljoen euro, voornamelijk in aandelen. Dat staat in de documenten vooruitlopend op de jaarlijkse algemene vergadering.
Lees verder

ASSISEN. Levenslang voor dader aannemersmoord: "Ik moet en zal een zware straf krijgen. Dat verdien ik ook"
Levenslange opsluiting en vijf jaar terbeschikkingstelling. Tot die straf is Tony Baldassarre vanmiddag veroordeeld door het Antwerpse assisenhof. Eerder op de dag oordeelden de twaalf gezworenen dat beschuldigde schuldig was aan moord op zijn baas, aannemer Luc Vuylsteke. "Laat de deur nog op een kier, zodat ik de gevangenis niet tussen zes planken moet verlaten", vroeg Baldassarre in zijn laatste woord. Bestaat die kans echt met deze straf?
Lees verder