Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 29 mei 2021

Picknicken aan een kasteel of chillen in een strandbar: 7 tips om dit weekend eindelijk van het zonnetje te genieten

HLN
Picknicken aan een kasteel of chillen in een strandbar: 7 tips om dit weekend eindelijk van het zonnetje te genieten
We hebben er even op gewacht, maar eindelijk is het zonnetje daar en stijgen de temperaturen boven de 20 graden Celsius. Dubbel en dik genieten! Zeker als je kunt picknicken op een kasteeldomein, idyllischer kan niet. Voel je geen corona maar een reismicrobe in de lucht hangen? Boek dan een camper of caravan om eropuit te trekken. Andere opties: ontspannen in de tuin, naar de beach bars aan zee of ontdek enkele van mooiste fietsroutes in ons land.
Lees verder

Is dit de virusvariant die de uitweg uit de coronamaatregelen verspert?
Een nieuwe, nóg besmettelijkere virusvariant maakt in acht Britse regio's aanscherping van de coronaregels noodzakelijk. In Nederland houdt het Outbreak Management Team (OMT), het adviesorgaan van de overheid, er intussen serieus rekening mee dat we in het najaar nog thuiswerken. Wat is er aan de hand? De Volkskrant zet enkele virusvarianten op een rij.
Lees verder

Een droomwagen van 1,2 miljoen en een stadsrace door Antwerpen: dit zie je dit weekend in DRIVE
Met Bentley's, Porsches en andere Lamborghini's is de dreamcarrubriek van DRIVE altijd rijkelijk gestoffeerd, maar dit weekend is een wel heel speciale dreamcar te gast in het autoprogramma. Eentje met een fenomenaal prijskaartje. Daarnaast staat er ook een stadsrace door Antwerpen op de planning en nemen we de ecologische ambities van Volkswagen onder de loep.
Lees verder

Ook Johan Bruyneel, doorgaans de nuchterheid zelve, liet zich meeslepen in Remco-hype: "Waanzin dat ik Evenepoel bij favorieten plaatste"
Zelfs Johan Bruyneel ontsnapte er niet aan. Ook hij rekende Remco Evenepoel bij de favorieten op eindwinst in de Giro. Bruyneel weet wat het is en wat er nodig is om een grote ronde te winnen. Had het dan gekund, dat Evenepoel in zijn eerste Giro al meteen eindwinnaar zou worden? "Het zou niet normaal zijn geweest. Maar niets van wat hij tot nu heeft gedaan is normaal."
Lees verder

Vlaamse artiesten zien aanvragen weer binnenstromen na desastreus jaar: "Het is zelfs vechten voor een vrije plaats"
Waar is da feestje? Overal, of toch binnenkort. Vlaanderen lijkt binnenkort één grote feestzone te worden, want zowat alle boekingskantoren zien de aanvragen voor optredens massaal binnenstromen. Opluchting bij de Vlaamse artiesten, die eindelijk weer aan de bak kunnen na een desastreus jaar zonder inkomsten. Wij vroegen de boekingskantoren naar hun populairste klanten, waarvoor ze precies geboekt worden en waarom de opstoot voor sommigen eigenlijk slecht nieuws is. "Eén trend is duidelijk: deze keer mag het wat meer zijn."
Lees verder

Regisseur Zack Snyder geeft toe: Matthias Schoenaerts was back-up voor de rol van Batman
'Batman'-regisseur Zack Snyder bevestigde voor het eerst openlijk het gerucht dat onze Belgische trots Matthias Schoenaerts weleens de nieuwe Batman kon worden. Als Ben Affleck geweigerd had om de rol op zich te nemen, was die waarschijnlijk naar Schoenaerts gegaan. Dat vertelde de regisseur tijdens een gesprek met Josh Horowitz van MTV voor de podcast 'Happy Sad Confused'.
Lees verder

Regisseur Zach Snyder geeft toe: Matthias Schoenaerts was back-up voor de rol van Batman
'Batman'-regisseur Zach Snyder bevestigde voor het eerst openlijk het gerucht dat onze Belgische trots Matthias Schoenaerts weleens de nieuwe Batman kon worden. Als Ben Affleck geweigerd had om de rol op zich te nemen, was die waarschijnlijk naar Schoenaerts gegaan. Dat vertelde de regisseur tijdens een gesprek met Josh Horowitz van MTV voor de podcast 'Happy Sad Confused'.
Lees verder

Actiegroepen dienen klacht in tegen overheid wegens slechte luchtkwaliteit: "De LEZ is geen excuus om niets te doen"
Inwoners van de stad Antwerpen en een aantal actiegroepen dienen vandaag bij het parket een klacht in tegen het stadsbestuur en de Vlaamse overheid. Ze zouden te weinig inspanning leveren om de schadelijke gevolgen van luchtvervuiling aan te pakken en daarmee ook COVID-patiënten langer aan de beademing in de hand werken.
Lees verder

IN KAART. Besmettingen stijgen enkel nog licht in Brussel. Bekijk hier de situatie in uw regio
De coronacijfers in ons land blijven in dalende lijn gaan. De kaart van België kleurt weer grotendeels groen, zij het iets minder in het centrum en in West-Vlaanderen. Deze grafieken en kaarten tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert.
Lees verder

Welk vlees past het best op de BBQ en hoe grill je het? Topchef Luc Bellings geeft advies: "Te veel tegelijk bakken is veelgemaakte fout"
Mooi weer, barbecue en vlees … het perfecte trio voor een smakelijke en gezellige avond. Maar hoe kies je nu een goed stukje vlees voor op de barbecue? En hoe hou je het lekker sappig? Sterrenchef Luc Bellings deelt zijn beste tips zodat je stukjes vlees voortaan altijd perfect gegrild zijn op de barbecue. "Om vlees lekker te grillen, heb je warme en minder warme plekken nodig."
Lees verder

De man achter de Champions League-hymne: "Iedereen kent het einde en dat is volgens mij het belangrijkste "
The champions! Iedereen kent het einde van de Champions League-hymne. Ook vanavond zal het welbekende deuntje in het stadion en in miljoenen huiskamers weerklinken. De compositie uit 1992 is het werk van de Engelsman Toni Britten. Ook hij had niet verwacht dat de hymne zo groot ging worden: "Het was een heel vaag idee."
Lees verder

De man achter de Champions League-hymne: "Of de spelers de tekst kennen? Ik denk niet dat ik het antwoord wil weten"
The champions! Iedereen kent het einde van de Champions League-hymne. Ook vanavond zal het welbekende deuntje in het stadion en in miljoenen huiskamers weerklinken. De compositie uit 1992 is het werk van de Engelsman Toni Britten. Ook hij had niet verwacht dat de hymne zo groot ging worden: "Het was een heel vaag idee. Toen vroeg ik naar welke tekst ze wilden. Daar hadden ze nog niet over nagedacht." Dus bedacht-ie zelf maar iets.
Lees verder

"Eigenlijk haat ik het om bekend te zijn." Actrice, presentatrice en influencer Jamie-Lee Six (22) staat al bijna tien jaar in de spotlights
Je zou het niet verwachten met 229.000 volgers, maar Jamie-Lee Six (22) is bloedserieus: "Eigenlijk haat ik het om bekend te zijn." De actrice, presentatrice en influencer, die bijna tien jaar geleden bekend werd, rolde eerder toevallig in het vak. Jamie-Lee vertelt onder meer over de weg die ze aflegde, waarom ze geen fan is van het etiket 'influencer' en haar recente borstvergroting. "Online probeer ik zo echt mogelijk te zijn, maar in real life word ik voortdurend gedwongen om een masker op te zetten."
Lees verder

Dries Mertens heeft nieuwe T1: Luciano Spalletti wordt coach van Napoli
Dries Mertens kent z'n nieuwe coach. Luciano Spalletti wordt de nieuwe T1 van Napoli. De 62-jarige Italiaan heeft een verleden bij Inter, AS Roma en Zenit.
Lees verder

Slachtoffers Dutroux willen niet meewerken aan Amazon-reportage: "Nog voor geen 50.000 euro"
Amazon Prime Video heeft plannen om een reportage te maken over de zaak-Dutroux. De streamingdienst wilde daarvoor beroep doen op de getuigenissen van de twee overlevende slachtoffers, Sabine Dardenne en Leatitia Delhez. Maar Dardenne wil daar alvast niet aan meewerken. "Nog voor geen 50.000 euro wil Sabine nog iets over Dutroux kwijt", laat haar advocaat Jean-Philippe Rivière weten aan Sudinfo.
Lees verder

'Vince The Prince' mag niet ontbreken: Kompany gespot in Porto om ex-ploegmaats aan te vuren
'Vince The Prince' mag uiteraard niet ontbreken. Vincent Kompany trok met zijn vrouw Carla Higgs Kompany naar Porto om zijn ex-ploegmaats van City aan te vuren voor de Champions Leaguefinale van vanavond. Toen de trainer van Anderlecht uit een auto stapte, merkten enkele Engelse fans hem op.
Lees verder

Bekijk hier in primeur de videoclip van 'Mooi Zo' van Kobe Ilsen en Viktor Verhulst
Kobe Ilsen (39) en Viktor Verhulst (26) lanceren vandaag de videoclip van hun nieuwe single 'Mooi Zo'. Daarin zie je niet alleen James Cooke, Gert Verhulst en Jan Smit klinken met een frisse pint, ook heel wat minder bekende stervelingen konden filmpjes insturen waarin ze het glas heffen op de vriendschap. "En ja, als je goed kijkt zitten er ook wat bekende vrienden van ons tussen."
Lees verder

Brian Priske volgt Vercauteren op als coach van Antwerp FC
De 44-jarige Deen Brian Priske is de nieuwe coach van FC Antwerp, hij volgt Frank Vercauteren op.
Lees verder

LIVE GIRO. Overleeft roze trui Bernal laatste aankomst bergop in de Ronde van Italië?
Vandaag wordt het voorlaatste hoofdstuk in de Giro geschreven met een aankomst bergop op Alpe Motta. Blijft Egan Bernal heersen in de roze trui of laat hij verder van zijn pluimen? U volgt alles live op deze pagina.
Lees verder

Fans maken zich zorgen om Matthew Perry na 'Friends'-reünie: "Hij is nog slechts een schim van zichzelf"
"Wat is er toch met Matthew Perry aan de hand?" Dat vragen heel wat fans zich af na het bekijken van de 'Friends'-reünie, bij ons op Play4 en Streamz te zien vanaf 1 juni. De 51-jarige acteur zat er lusteloos bij en had moeite met spreken. Op sociale media wordt volop gespeculeerd dat hij weer hervallen is in de zware drank- en drugsverslaving die jarenlang zijn leven beheerste - een liter vodka per avond was geen uitzondering - en uiteindelijk ei zo na verwoestte. De acteur hield er zware gezondheidsproblemen aan over en verkeerde zelfs even in kritieke toestand. Hoe is het toch zo ver kunnen komen? "Ik wilde zo verdomd graag bekend zijn."
Lees verder