Doorgaan naar hoofdcontent

Paul D’Hoore geeft beleggingsadvies: “Bij huidige beurskoers van Vastned Belgium krijg je als belegger dividendre...

HLN
Paul D'Hoore geeft beleggingsadvies: "Bij huidige beurskoers van Vastned Belgium krijg je als belegger dividendrendement van 6,83% bruto"
Beginnen met beleggen maar geen idee welke aandelen je nu het best koopt? Of zit je al op de beurs en ben je benieuwd in wat je momenteel het best investeert of wat je beter links laat liggen? Onze geldexpert Paul D'Hoore volgt de beursgang op de voet en tipt elke week aandelen waar je zeker wél of net niet moet in beleggen.
Lees verder

Opmerkelijk: Hazard is ondanks matige prestatie Madrileens kilometerkampioen tegen Chelsea
Eden Hazard kreeg een storm van kritiek over zich heen na de wedstrijd tegen Chelsea. Hazard dolde wat met ex-ploegmaats en dat schoot bij velen in het verkeerde keelgat. Nochtans was Hazard allerminst van slechte wil blijkt uit zijn statistieken. De Rode Duivel maalde namelijk de meeste kilometers van alle Madrilenen.
Lees verder

Dit is het populairste beautymerk ter wereld (en het is belachelijk betaalbaar). Beautyredactrice Sophie gidst je doorheen het grote aanbod met moeilijke namen
Goede skincare hoeft niet duur te zijn. Of dat is toch wat het Canadese merk 'The Ordinary' ons belooft. En dat werpt zijn vruchten af, want ondertussen mogen ze zich met 37 miljoen zoekopdrachten per jaar 's werelds populairste beautymerk noemen. Beautyredactrice Sophie maakt je wegwijs doorheen hun bestverkopende producten. Noodzakelijk, want door het gigantische aanbod en de moeilijke wetenschappelijke benamingen is het gissen naar welk serum of smeersel jij nodig hebt.
Lees verder

Grote hilariteit over houten aspergebeeld in Duitsland: "Ik zie er iets anders in"
Het twee meter hoge standbeeld van een asperge doet de wenkbrauwen fronsen in de Duitse stad Torgau. Veel mensen zien toch iets helemaal anders in de creatie dan de groente.
Lees verder

Schoenenontwerpster Virginie Morobé uit 'Latem Leven' verkoopt nu ook decocollectie
"Al op mijn 18de bracht ik vanop verre reizen accessoires en objecten mee die later de basis vormden voor mijn interieur. Als ik geen schoenen had ontworpen, dan had ik me dieper in binnenhuisdecoratie verdiept" zegt Virginie. "Met Morobé Maison breng ik nu mijn twee interesses samen. Het begon met mijn droom om een vaas te maken in de vorm van de Edith boot. Maar ik besefte dat ik dat niet zelf kon en het is ook geen object dat de eerste de beste keramist of pottenbakker kan maken, want je hebt echt een mal van die schoen nodig."
Lees verder

Nog twee dagen om kans te maken op 5.000 euro: speel mee met de Gouden Giro en win talloze prijzen
De klassiekers zijn helemaal verteerd, tijd voor de eerste grote ronde van het seizoen. In de Ronde van Italië zien we Remco Evenepoel eindelijk weer in competitie. En met de Gouden Giro kan jij bewijzen dat je de ideale ploegleider bent en 5.000 euro cash winnen. Je ploeg inschrijven kan tot en met zaterdag 8 mei om 14 uur.
Lees verder

Mis met 'Giro di Remco' geen trap van de Ronde van Italië en volg bij ons drie weken lang alles over de koers op de voet!
Maglia Rosa. Passo Pordoi. Testa della corsa. De strijd om de roze trui in de Ronde van Italië barst vanaf zaterdag helemaal los. De Giro wordt met het debuut van Remco Evenepoel méér dan de eerste grote wielerronde van het seizoen. Bij ons zit elke koersliefhebber drie weken lang op de eerste rij!
Lees verder

Eindelijk mogen ze open en dan raakt chef-kok van Kok sur mer besmet met corona: "Meteen 70 klanten mogen afbellen"
Net als zoveel horecazaken keek ook chef-kok Jean-Philippe Furnémont van het bekende restaurant Kok sur Mer in De Haan uit naar zaterdag. Naast een volboekt terras met 70 mensen over het ganse weekend en nog eens 100 takeaway maaltijden zou het een vruchtbaar weekend worden, maar het mocht niet zijn. Furnémont, die in Jabbeke woont, testte dinsdag positief op corona en moest al zijn klanten afzeggen. "We hadden er zo naar uitgekeken, maar moeten nu eerst de quarantaine uitzitten."
Lees verder

Vijf jaar cel voor schietpartij van zes jaar geleden aan dancing La Rocca
Baftir S., een man uit Marbella, is zopas veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar effectief. Zes jaar geleden schoot hij aan dancing La Rocca in Lier drie keer naar het been van zijn slachtoffer. Die overleefde het schietincident, maar raakte ernstig gewond. De man kreeg een provisionele schadevergoeding toegekend van 25.000 euro.
Lees verder

Platte pasta ontwikkeld die vorm aanneemt als je kokend water toevoegt
Pasta staat bekend voor zijn verschillende vormpjes: fusilli, penne, farfalle, orecchiette,... Maar al deze vormen zorgen er wel voor dat die pasta in grotere dozen moet. Dat zorgt voor meer verpakking en vervoer. Daarom zijn wetenschappers er nu in geslaagd om platte pasta te maken die vorm aanneemt als je het in kokend water doet.
Lees verder

Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de "snelste achtbaan van de Benelux" in Walibi
Deze zaterdag opent Walibi Kondaa: de "hoogste en snelste achtbaan van de Benelux". Het Waalse pretpark postte daarom alvast een video vanaf de eerste rij op de rollercoaster als voorproefje. Ideaal voor wie niet meer kan wachten of voor wie de heftige achtbaan toch liever virtueel beleeft.
Lees verder

Helft van alle auto-inbraken gebeurde in 12 Belgische gemeenten: bekijk hoe het zit in jouw gemeente
In de eerste 9 maanden van 2020 werden ruim 24.000 auto-inbraken geregistreerd in België. 50,2 procent van die inbraken concentreren zich in 12 van de 581 Belgische gemeenten. Het aantal diefstallen uit of aan auto's was het hoogst in Brussel, gevolgd door Luik en Charleroi. In Vlaanderen scoort Antwerpen het slechtste. Dat blijkt uit onderzoek van Independer op basis van cijfers van de Federale Politie.
Lees verder

Ex-Miss België Romanie Schotte verwacht eerste kindje
Heugelijk nieuws voor Romanie Schotte (23): de voormalige Miss België is zwanger van haar eerste kindje. De Brugse en haar man Stefan Talpe (38), de broer van acteur Louis Talpe, verwachten hun kleine spruit dit najaar.
Lees verder

Evenepoel daagt volgers uit met spelletje op Instagram: "Spot de vijf verschillen!"
Remco Evenepoel staat zaterdag voor zijn vuurdoop in een grote wielerronde. Onze 21-jarige landgenoot is klaar om in de tijdrit alles te geven. Aan zijn fiets zal het in elk geval niet liggen, Evenepoel koppelde er op zijn Instagram-pagina een spelletje aan.
Lees verder

Agent (36) doodgeschoten bij antidrugsoperatie in Avignon
Een politieagent is gisteravond vroeg bij een antidrugsoperatie in de Zuid-Franse stad Avignon dodelijk getroffen door kogels. De schutter vluchtte weg en is nog niet gevat. Topministers laten in reacties op sociale media hun afschuw blijken. De dodelijke schietpartij komt amper tien dagen na de jihadistische moord op agente Stéphanie Monfermé in Rambouillet nabij Parijs. Minder dan een jaar van de presidentiële verkiezingen belooft veiligheid een topprioriteit te worden.
Lees verder

Professor Tytgat in aanloop naar rectorverkiezingen KU Leuven beschuldigd van plagiaat: "Dit is een vuile aanval"
Toxicoloog Jan Tytgat wordt beschuldigd van plagiaat in zijn visietekst voor de rectorverkiezingen van de KU Leuven. Maar liefst 26 paragrafen uit Tytgats visietekst zouden haast letterlijk uit andere documenten komen, zegt professor Gert Storms in studentenblad Veto. "Ik ontken dit formeel. Dit is een vuile aanval uit het kamp van de tegenpartij", reageert professor Tytgat.
Lees verder

Heb jij vragen over je belastingen? Stel ze aan onze fiscaal expert Michel Maus
Hoe zit het alweer met de nieuwe gunstige fiscale regels voor wie een huis wil kopen? Het afgelopen jaar belegd in bitcoins, maar geen idee welke fiscale gevolgen dat heeft? Of was je door corona tijdelijk werkloos en moet je daardoor meer belastingen betalen? Het zijn maar enkele voorbeelden van vragen die heel wat Vlamingen zich stellen wanneer ze hun jaarlijkse belastingaangifte krijgen voorgeschoteld. HLN.be wil je daarbij helpen en schakelt daarvoor onze belastingexpert Michel Maus in.
Lees verder

Barça-spelers coronavrij richting clash met Atlético na veelbesproken barbecue
De veelbesproken barbecue van de FC Barcelona-selectie ten huize Messi heeft niet geleid tot positieve coronagevallen. Dat melden verschillende Spaanse media. De gehele selectie werd getest na het bezoek aan de villa van Lionel Messi.
Lees verder

Wie is Nathan Aspinall, ex-jeugdkeeper van Manchester United die Dimitri Van den Bergh vanavond van de troon wil stoten?
Een dag na de duidelijke nederlaag tegen Michael van Gerwen krijgt Dimitri Van den Bergh kans op eerherstel. Maar ook de tegenstander van vanavond is een klepper: Nathan Aspinall (29), de huidige koploper in de Premier League. Een portret van de Engelse darter met een verleden als doelman bij Manchester United.
Lees verder

Wie wordt de Wielergekste School van Vlaanderen? Vlaamse overheid grijpt WK wielrennen aan om jeugd aan het fietsen te zetten
Een zoektocht naar de Wielergekste School en nog tal van andere activiteiten. De Vlaamse overheid wil de jeugd het WK wielrennen dit najaar ten volle laten beleven. "Dit zal heel wat jongeren aanzetten om zelf op de fiets te springen."
Lees verder