Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 3 mei 2021

OPROEP. Moet u uw grond saneren door lekkende stookolietank?

HLN
OPROEP. Moet u uw grond saneren door lekkende stookolietank?
In Vlaanderen hebben zo'n 10.000 gezinnen te maken met grondverontreiniging door een lekkende stookolietank. Ze moeten zelf opdraaien voor het saneren van hun grond en die kosten lopen soms op tot meer dan 100.000 euro. Het stookoliefonds is een fonds dat moet tussenkomen om die vervuilde grond te saneren, maar de sector heeft het fonds nog steeds niet opgericht. Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) heeft nu deurwaarders gestuurd om de oprichting van dat fonds af te dwingen.
Lees verder

Football Talk. Denayer valt geblesseerd uit bij Lyon - Mbappé fit voor kraker tegen Man City
Steraanvaller Kylian Mbappé, onzeker vanwege een contractuur in de rechterkuit, zit in de selectie van Paris Saint-Germain voor de terugmatch van de halve finale van de Champions League tegen Manchester City. PSG moet dinsdag in Manchester een 1-2 achterstand ophalen om door te stoten naar de finale.
Lees verder

Huisanalist Marc Degryse over de verdiende titel van Lukaku en de topper in Jan Breydel: "Verschil tussen Club en Anderlecht is niet meer zo groot"
Huisanalist Marc Degryse was een aandachtig toeschouwer tijdens het voorbije voetbalweekend. Degryse zag hoe het verschil tussen Club en Anderlecht niet meer zo groot is en dat Lukaku eindelijk beloond werd voor zijn jarenlange inzet. "Iedereen gunt hem deze titel"
Lees verder

'Peaky Blinders' onderzocht na mogelijk overtreden coronaregels
De Britse vakbond BECTU is een onderzoek gestart naar de serie 'Peaky Blinders'. Producenten van de populaire BBC-show zouden tijdens opnames de coronavoorschriften hebben geschonden. Dat meldt The Guardian.
Lees verder

Ontspannen de Britse royals eindelijk hun 'stiff upper lip'? "William en Kate sturen royals moderne tijdperk in"
Rug recht, mond dicht en in het gareel lopen: dat was jarenlang het motto van het Britse koningshuis. De beruchte stiff upper lip-mentaliteit is wat de monarchie eeuwen boven water heeft gehouden. "Maar dat werkt niet meer anno 2021", aldus royaltyexpert Nigel Cawthorne. "De verlossing komt er in de vorm van prins William en Kate Middleton. Zij zetten de toon voor een nieuwe generatie van prinsen en prinsessen: eentje van warmte, empathie en familieliefde."
Lees verder

Wedstrijden Rode Duivels tot en met 2026 op VTM
Never change a winning team. Van 2022 tot en met 2026 zullen opnieuw 40 Rode Duivels-wedstrijden exclusief te zien zijn bij VTM. DPG Media, het moederbedrijf van de zender, bereikte daarover een akkoord met UEFA. Het huidige contract loopt tot de zomer van 2022, maar zal dus met vier jaar verlengd worden tot en met 2026.
Lees verder

Wedstrijden van Rode Duivels tot en met 2026 op VTM te bekijken
Never change a winning team. Van 2022 tot en met 2026 zullen opnieuw 40 Rode Duivels-wedstrijden exclusief te zien zijn bij VTM. DPG Media, het moederbedrijf van de zender, bereikte daarover een akkoord met UEFA. Het huidige contract loopt tot de zomer van 2022, maar zal dus met vier jaar verlengd worden tot en met 2026.
Lees verder

VDL Nedcar woensdag tot en met vrijdag plat door chiptekort
De Nederlandse autofabrikant VDL Nedcar in het Nederlands-Limburgse Born, die ook veel Belgen tewerkstelt, moet woensdag, donderdag en vrijdag de productie opnieuw stilleggen vanwege een aanhoudend chiptekort. Dat meldt het Nederlandse dagblad De Limburger.
Lees verder

Oplopende tekorten aan zuurstof en vaccins terwijl India kaap van 20 miljoen besmettingen nadert
India kampt nog steeds met een tekort aan zuurstof en vaccins. Verschillende ziekenhuizen slaken om die reden een noodkreet. Zo stierven er afgelopen nacht 28 patiënten door een zuurstoftekort, meldt televisiezender NDTV.
Lees verder

Jos De Man, echtgenoot van 'Thuis'-actrice Leah Thys, is overleden
Het hart van Leah Thys (75) bloedt. De actrice, die al 25 jaar Marianne in 'Thuis' speelt, verloor haar echtgenoot. Jos De Man (88) was in coronatijden risicopatiënt, want hij kampte al enkele jaren met hart- en longproblemen. Hij overleed afgelopen nacht op 88-jarige leeftijd. Jos laat twee kinderen na: Vlaams Belang-politicus Filip en actrice Brigitte, de ex-vrouw van Hans Royaards.
Lees verder

OPROEP. Zet op Moederdag jouw mama in de bloemetjes met een videoboodschap
Heb je een hartverwarmende boodschap voor jouw mama? Een leuke anekdote waarom zij de beste moeder ter wereld is? Laat het ons weten en stuur ons jouw videoboodschap! De leukste inzendingen zetten we online.
Lees verder

KOERS KORT. AG2R Citroën Team laat Lawrence Naesen debuteren in grote ronde - Nibali tijdig hersteld van polsbreuk en haalt Giro
Trek-Segafredo heeft maandag op Twitter bevestigd dat Vincenzo Nibali (36) aan de start zal verschijnen van de komende Ronde van Italië. De Italiaan is tijdig hersteld van een polsbreuk, die hij drie weken geleden opliep.
Lees verder

KOERS KORT. AG2R Citroën Team laat Lawrence Naesen debuteren in grote ronde
Lawrence Naesen is maandag opgenomen in de selectie van AG2R Citroën Team voor de Ronde van Italië. Voor de 28-jarige broer van Oliver wordt het zijn eerste deelname aan een grote ronde.
Lees verder

Livestreams van nestkastjes zijn geliefd en rustgevend entertainment tijdens thuiswerk
In mei leggen alle vogels een ei, en dankzij de wonderen van het internet kunnen we dat dit jaar van wel héél dichtbij aanschouwen. Camera's in nestkastjes aller lande laten je het liefdesleven gadeslaan van koolmeesjes, slechtvalken en noem maar op. Een fenomeen dat aan populariteit won sinds we met z'n allen thuiszitten, en bij trouwe kijkers voor minder thuiswerkstress zorgt.
Lees verder

Lufthansa bekleedt vliegtuigen met "haaienhuid"
De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa zal al haar cargovliegtuigen bekleden met een folie die de structuur van een haaienhuid nabootst. Daardoor zou de luchtweerstand verminderen en zouden de toestellen minder brandstof verbruiken. De technologie werd ontwikkeld samen met het Duitse chemieconcern BASF.
Lees verder

Meer neushoornstropers in Zuid-Afrika door minder strenge reisbeperkingen
Er worden weer meer neushoorns gestroopt in Zuid-Afrika nu de coronamaatregelen minder streng worden. Sinds maart vorig jaar waren er minder stropers, maar in november werd besloten dat er weer meer naar het land gereisd mag worden. Daardoor zien ze nu weer een stijging.
Lees verder

Opvolger van Britannia wordt vernoemd naar prins Philip
Binnen enkele weken wordt in Groot-Brittannië een nieuw koninklijk schip in gebruik genomen. Dat schrijven verschillende Britse media. De Royal Yacht wordt vernoemd naar de in april overleden prins Philip. Aan het schip zou een prijskaartje van 200 miljoen pond, bijna 230 miljoen euro, hangen.
Lees verder

De iconische flippo maakt dankzij EK comeback in zakjes chips
De legendarische flippo's keren binnenkort terug in zakjes chips van fabrikant Croky. Dat schrijft het Nieuwsblad. Aanleiding is het EK dat begint in juni. Opvallend is dat de schijfjes in een apart zakje zullen zitten en ex-Rode Duivel Vincent Kompany nog tussen de chipjes zit.
Lees verder

Ontspannen de Britse royals eindelijk hun 'stiff upper lip'? "Begrafenis prins Philip was belangrijk keerpunt voor koningshuis"
Rug recht, mond dicht en in het gareel lopen: dat was jarenlang het motto van het Britse koningshuis. De beruchte stiff upper lip-mentaliteit is wat de monarchie eeuwen boven water heeft gehouden. "Maar dat werkt niet meer anno 2021", aldus royalty-expert Nigel Cawthorne. En dus lijkt prins William zich al voor te bereiden op een veel losser koningschap, waarbij hij de lessen van zijn moeder, prinses Diana, mee in acht neemt. Opvallend, want dat is het tegengestelde van wat prins Harry zijn broer verwijt. "Dat hij zijn eigen schoonzus aan de deur zette, geloof ik niet."
Lees verder

Iran ontkent vrijlating gevangenen in ruil voor bevroren tegoeden
Iran ontkent dat het vijf gevangenen wil vrijlaten in ruil voor toegang tot financiële tegoeden die vanwege diplomatieke geschillen met Groot-Brittannië en de Verenigde Staten bevroren zijn. Dat heeft het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken maandag gezegd.
Lees verder