Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 21 mei 2021

Onderzoek naar weduwe van buschauffeur Sierre die zich uitgaf voor onthaalmoeder: “We zijn bang dat ze op de vlucht...

HLN
Onderzoek naar weduwe van buschauffeur Sierre die zich uitgaf voor onthaalmoeder: "We zijn bang dat ze op de vlucht zal slaan"
Een groep ouders heeft klacht ingediend bij de politie nadat hun vaste onthaalmoeder uit Alken niet over de juiste attesten bleek te beschikken en niet was aangesloten bij Kind en Gezin. De vrouw in kwestie, Evy Laermans, is de weduwe van de buschauffeur in Sierre. "Ze gebruikte dat verhaal voortdurend om ons vertrouwen te winnen en sympathie op te wekken", klinkt het bij één van de moeders.
Lees verder

Voorzitter Peter Croonen trots op zijn Genk: "Geen kampioen, wel de beste ploeg van de play-offs"
Bekerwinnaar én vicekampioen. Ondanks het Brugs titelfeest was er donderdagavond geen plaats voor tristesse in de Luminus Arena. Racing Genk was een rollercoaster dit seizoen, met voorzitter Peter Croonen op de eerste rij. "Van den Brom is een man van de kleedkamer, dat is zijn grootste kwaliteit."
Lees verder

Van vrijwilligers voor de SS tot brandstichting in een asielzoekerscentrum: wat is het Vlaams Legioen waartoe Jürgen Conings behoort?
Vlaams Legioen. Zo heet de groepering waartoe Jürgen Conings behoort. Ze werd gesticht door de man die vorig jaar is opgepakt omdat hij het asielzoekerscentrum van Bilzen in brand gestoken zou hebben — en heeft meerdere leden op de OCAD-lijst staan. Meestal trekken zulke groepen al wat oudere mannen aan. Maar bij het Vlaams Legioen duikt er ook een twintiger op die nog maar net militair is geworden.
Lees verder

Iemand die met vier granaatwerpers een kazerne ontvlucht en dreigt een viroloog te vermoorden: er zijn duizenden mensen in Vlaanderen die dat "duimpje omhoog" vinden op Facebook
Bij de bestorming van het Capitool in de VS had het nog iets ongewild komisch: die gekke Amerikanen toch. Een opgehitst allegaartje aan complotdenkers -de ene al met een dwazere muts dan de andere- die zich door de woorden van Donald Trump lieten opzwepen. Maar we blijken in België minder ver verwijderd van dat soort sentimenten dan we soms denken. Een binnenlandse terrorist die met vier granaatwerpers een kazerne ontvlucht en dreigt een viroloog te vermoorden: er zijn duizenden mensen in Vlaanderen die dat "duimpje omhoog" vinden op Facebook. Het is bijna even zorgwekkend als de bedreigingen van Conings zelf.
Lees verder

Lucien Annot (45), verdachte van moordpoging in Bredene, opgepakt
Na een klopjacht van inmiddels vier dagen is de verdachte van de moordpoging in Bredene, Lucien Annot (45), opgepakt. Nadat het parket vrijdagmiddag een opsporingsbericht uitstuurde, duurde het maar enkele uren vooraleer hij werd gesignaleerd. De man bevond zich in Gistel.
Lees verder

Aimé Antheunis lag zes weken in coma: "Ik heb geluk gehad"
Ex-bondscoach Aimé Antheunis (77) is erg ziek geweest. In een gesprek met VTM Nieuws had hij het over het zijn strijd tegen het coronavirus en ook de kansen van de Rode Duivels op het aankomende EK kwamen aan bod.
Lees verder

G7-landen stoppen met financiering kolencentrales
De landen van de G7 steken geen geld meer in kolencentrales. De beslissing moet een handje helpen bij het tegengaan van de opwarming van de Aarde. Dat hebben de ministers van Milieu van de landen vrijdag tijdens een videoconferentie onder Brits leiderschap afgesproken.
Lees verder

Rani Rosius verbetert PR op 100m en is nu alleen tweede snelste Belgische ooit
Rani Rosius (21) heeft zopas op de Anhalt-atletiekmeeting in het Duitse Dessau haar persoonlijk record op de 100 meter scherper gesteld tot 11.33. Ze eindigde op de sterk bezette meeting gedeeld derde.
Lees verder

Twee doden bij aardbeving in Chinese provincie Yunnan
Bij een aardbeving met een kracht van 6,1 in de Chinese provincie Yunnan, zijn minstens twee mensen om het leven gekomen en zeventien anderen gewond geraakt. Dat heeft het Amerikaanse instituut voor geofysica (USGS) gemeld.
Lees verder

Hooverphonic geeft laatste interview voor finale Songfestival: "Ik denk dat het van het publiek zal afhangen"
Zaterdag staan ze in de finale van het Songfestival, vandaag gaf Hooverphonic nog een laatste interview. Zonder Geike, want die moet haar stem sparen.
Lees verder

REPORTAGE. In de buurt van de klopjacht: "ramptoeristen parkeren op onze parking om toch voorbij de perimeter te kunnen wandelen"
Kinderen die uitbundig zwaaien naar militairen en politieagenten, buren die waterflesjes uitdelen aan de samentroepende pers: het is een ware attractie in de woonomgeving van het Nationaal Park Hoge Kempen. De anders zo rustige woonbuurt wordt al vier dagen overspoeld met legertanks in de zoektocht naar de zwaar bewapende militair Jürgen Conings.
Lees verder

Verrassing in 'Thuis': moordenaar Jacques duikt weer op
In Eén-reeks 'Thuis' wordt er al weken gezocht naar moordenaar Jacques (Peter Van de Velde), maar zonder al te veel succes. Jacques leek van de aardbol verdwenen. Tot nu, want in de aflevering van vrijdag stond hij opnieuw voor de deur van Paulien (Tina Maerevoet).
Lees verder

Coronacertificaat goedgekeurd door EU: dit moet je erover weten
Zes weken voor het begin van de zomervakantie is er een akkoord over het coronacertificaat. Wat is een coronapas precies? En wat als ik geen coronapas kan krijgen wanneer ik op vakantie vertrek? Dit moet je erover weten.
Lees verder

Presentatoren Songfestival onthullen finale-outfits
Bij een bijzonder gelegenheid horen uiteraard ook bijzondere outfits. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat Nikkie de Jager, Chantal Janzen, Jan Smit en Edsilia Rombley - de vier presentatoren van het Songfestival - alles uit de kast hebben gehaald voor de finale.
Lees verder

"Noodtoestand" in Cyprus door toevloed aan Syrische migranten
Cyprus vraagt hulp aan zijn partners van de Europese Unie om het hoofd te bieden aan de toevloed aan migranten uit Syrië. Het eiland zegt in een "noodtoestand" te verkeren vanwege de overbevolking in de detentiecentra, aldus minister van Binnenlandse Zaken Nicos Nouris.
Lees verder

CD&V-raadslid dat Israël met nazisme vergeleek, stapt op: "Hij begrijpt dat hij niet langer voor onze partij kan functioneren"
Hassan Aarab stapt uit de districtsraad van Deurne (Antwerpen) en dient zijn lidmaatschap van CD&V in. Dat besliste hij vrijdagavond in overleg met CD&V Antwerpen. Aarab kwam vrijdag opnieuw in opspraak omdat hij een Israëlische vlag publiekelijk associeerde met een nazisymbool. In 2014 kwam hij ook al onder vuur na een antisemitische commentaar online.
Lees verder

Club en Mannaert maken werk van toekomst (mét Clement?): "Na evaluatie met Philippe zien we wel hoe of wat"
Even vieren en meteen de knop om. Dat is de teneur bij Club Brugge, daags na de ontlading in Anderlecht. "Deze zomer zullen we doen wat we al tien jaar doen", is Vincent Mannaert klaar voor wat komen zal. Of een contractverlenging voor Philippe Clement daartoe behoort, valt af te wachten.
Lees verder

Marvel-baas heeft spijt van whitewashing in 'Doctor Strange'
In 2016 ontstond er controverse toen Marvel Studios de blanke actrice Tilda Swinton (60) koos om de rol van The Ancient One, een Aziatisch mannelijk personage, te spelen in 'Doctor Strange'. Niet de beste keuze, geeft Marvel-baas Kevin Feige (47) nu toe in Men's Health.
Lees verder

'Netflix zoekt directeur voor spelletjesdivisie'
Streamingdienst Netflix wil mogelijk uitbreiden naar games. Het internetbedrijf dat vooralsnog alleen series, films en documentaires aanbiedt, is volgens technieuwswebsite The Information op zoek naar een directeur die deze nieuwe afdeling gaat leiden.
Lees verder

Slecht 15 van de 60.000 aanwezigen op grote Britse testevenementen test positief
Slechts vijftien van de 60.000 aanwezigen op de grote Britse testevenementen, vaak zonder mondmaskers of social distancing, hebben positief getest op corona. Dat heeft het Britse ministerie van Gezondheid vrijdag gemeld.
Lees verder