Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 3 mei 2021

Nathalie haar woning straalt vanbinnen pure vakantie uit: "Op een zonnige dag droom ik soms een beetje weg naar Miami”

HLN
Nathalie haar woning straalt vanbinnen pure vakantie uit: "Op een zonnige dag droom ik soms een beetje weg naar Miami"
Onze woonexpert Björn Cocquyt kijkt elk week binnen in een opmerkelijk huis. Dat van Nathalie Bakker (40) had evengoed in Florida kunnen staan. Het interieur heeft dat typische vleugje Amerikaanse extravagantie, met veel kleur en een rijkelijke decoratie. "Een oranje tapijt met zeshoekjes op, een behang met geometrische vormen die met elkaar verbonden zijn en een gordijn met streepjes en blokjes: ik ben niet bang om die allemaal in een ruimte samen te brengen."
Lees verder

Unizo dringt aan op snelle inwerkingtreding basisbankdienst
Unizo dringt aan om de basisbankdienst die vorig najaar in het parlement werd goedgekeurd, snel te activeren. Normaal moest de wet op de basisbankdienst op 1 mei in werking treden, maar die timing werd niet gehaald. De ondernemersorganisatie hoopt op een inwerkingtreding tegen de zomer.
Lees verder

Europa zet licht op groen voor overname van Essent door Luminus
De Europese Commissie heeft het licht op groen gezet voor de overname van Essent Belgium door Luminus, het Belgische filiaal van de Franse energiereus EDF. Dat heeft ze maandag bekendgemaakt.
Lees verder

MotoGP-talent (17) ontsnapt aan de dood bij crash in laatste bocht: "Ik heb veel geluk gehad"
Deniz Öncü heeft een goede beschermengel. De 17-jarige motocoureur, die bekend staat als een talent, deelde gisteren een foto op Instagram van een snee in zijn hals. Die liep hij op bij een crash in de Grand Prix van Spanje.
Lees verder

Geen vervolging Franse militairen om genocide Rwanda
De Franse justitie vindt het niet nodig Franse militairen te vervolgen in verband met de genocide van 1994 in het Midden-Afrikaanse Rwanda. Volgens de hoogste aanklager is niet aangetoond dat Franse troepen in Rwanda medeplichtig waren aan de volkerenmoord, die werd aangesticht door de regering van de Hutu-meerderheid.
Lees verder

Onderzoek ingesteld naar fatale paniekopstoot tijdens bedevaart in Israël
Er wordt een onderzoek geopend naar de paniekopstoot tijdens een religieus feest die vorige week aan 45 mensen het leven kostte en voor 150 gewonden zorgde in Israël. Dat heeft de Israëlische staatscontroleur Matanyahu Englman vandaag aangekondigd.
Lees verder

Heuglijk nieuws: Axel Witsel en vrouw Rafaella verwelkomen zoontje Aydji
Axel Witsel (32) is voor de derde keer papa geworden. Dat deelde hij zelf op zijn sociale media. "Wij heten onze kleine prins Aydji welkom", klinkt het.
Lees verder

Noord-Ierland viert 100ste verjaardag in beroering
Volop in beroering vanwege de coronapandemie, spanningen ten gevolge van de brexit en de zoektocht naar een nieuwe leider viert Noord-Ierland maandag zijn honderdste verjaardag. De voor de viering voorziene evenementen zijn al geannuleerd vanwege de gezondheidscrisis in de Britse provincie die begin april het ergste geweld kende sinds meerdere jaren.
Lees verder

Nieuwste wagens getest op veiligheid: Dacia slechtste leerling van de klas
Afgelopen maand heeft EuroNCAP weer enkele nieuwe automodellen vakkundig tegen de muur geparkeerd om ze controleren op hun veiligheid. Opvallend: Dacia scoorde met z'n twee nieuwste modellen slechts twee sterren op vijf, vier andere modellen kregen de maximumscore. HLN Drive bekeek het rapport.
Lees verder

Dit zijn de veiligste nieuwe wagens van het moment
Afgelopen maand heeft EuroNCAP weer enkele nieuwe automodellen vakkundig tegen de muur geparkeerd om ze controleren op hun veiligheid. Opvallend: Dacia scoorde met z'n twee nieuwste modellen slechts twee sterren op vijf, vier andere modellen kregen de maximumscore. HLN Drive bekeek het rapport.
Lees verder

Waargebeurde VTM-reeks '22/3: Wij waren daar' verkocht aan Finland
De VTM-serie '22/3: Wij waren daar' is verkocht aan Finland. De waargebeurde fictiereeks van en over studenten die de aanslagen in Zaventem meemaakten, was vorige maand nog te zien op de zender.
Lees verder

"Ik zag in Eigen Kweek dat je snel geld kan verdienen met cannabis": Oostendenaar riskeert jarenlange celstraf voor verkoop van 180 kilo marihuana
Mister Silver of Green Marshal. Oostendenaar R.P. (31) stond in het drugsmilieu onder heel wat namen bekend, al haalde hij de inspiratie voor zijn cannabishandel bij de VRT-reeks Eigen Kweek. Samen met z'n Filipijnse partner zou de dertiger volgens het parket liefst 180 kilo cannabis aan de man gebracht hebben. "Met het geld maakten ze dure reisjes en kochten ze dure handtassen en schoenen", vertelde de procureur, die forse celstraffen vorderde voor het koppel en hun handlangers.
Lees verder

Unia: goederen en diensten weigeren aan niet-gevaccineerden kan discriminerend zijn
Iemand de toegang weigeren tot goederen of diensten omdat hij niet gevaccineerd is tegen Covid-19, kan discriminerend zijn. Dat staat in een advies dat gelijkekansencentrum Unia heeft bezorgd aan de verschillende overheden. Zonder wettelijk kader en met de kennis die er vandaag bestaat over de vaccins en het virus, mag je de vaccinatiestatus niet zomaar gebruiken om de toegang tot een dienst te weigeren, waarschuwt Unia.
Lees verder

Will Smith heeft last van coronakilo's: "Ik ben in de slechtste vorm van m'n leven"
Ook Will Smith heeft last van coronakilo's. De 52-jarige acteur was naar eigen zeggen nooit eerder zo slecht in vorm als nu. Dat schrijft hij op z'n Instagram. Smith, die eraan gewend is af te vallen en aan te komen voor zijn rollen, deelde een foto van zichzelf waarop zijn buik en borst te zien zijn.
Lees verder

Referee department vindt fout van Cullen rood, maar "VAR moest niét tussenkomen"
Opschudding in de 79ste minuut van de topper tussen Club en Anderlecht. Paars-wit-middenvelder Josh Cullen ging stevig door op de enkel van Club-spits Bas Dost, maar kreeg slechts geel. Ook de VAR vond het niet nodig om tussenbeide te komen.
Lees verder

Door corona steeg thuisconsumptie groenten en fruit, toch eet de Belg er nog steeds te weinig van
De Belg consumeerde vorig jaar meer groenten en fruit. Dat blijkt maandag uit een bevraging van het marktonderzoeksbureau GfK Belgium bij een panel van 6.000 Belgische gezinnen in opdracht van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). Toch eten de Belgen nog steeds te weinig groenten en fruit. Daarom zet VLAM een nieuwe tv-campagne op poten.
Lees verder

Telecombedrijf Verizon verkoopt mediaportefeuille waaronder Yahoo voor 5 miljard dollar
Het Amerikaanse telecombedrijf Verizon Communications Inc heeft een akkoord bereikt met het private-equitybedrijf Apollo Global Management over de verkoop van zijn media-activiteiten, waaronder de merken Yahoo en AOL. De verkoopsom bedraagt 5 miljard dollar (4,2 miljard euro).
Lees verder

Politie zoekt eigenaars van honderden gestolen juwelen, schilderijen en andere waardevolle spullen
De Brusselse politie is op zoek naar de eigenaars van honderden gestolen spullen. Ze heeft foto's van de goederen op haar website gedeeld.
Lees verder

Afgelopen week 16,5 procent minder verkeer op Vlaamse snelwegen
Afgelopen week was er op werkdagen 16,5 procent minder verkeer op de Vlaamse snelwegen dan in de dezelfde week van 2019, het laatste volledige jaar zonder coronacrisis. De filedruk lag 37 procent onder het niveau van voor de pandemie, meldt het Vlaams Verkeerscentrum.
Lees verder

Aangifte van zedenmisdrijf tegen horrorvader van kinderen in Ruinerwold-zaak
Tegen Gerrit Jan van D., de vader van negen kinderen in de geruchtmakende Ruinerwoldzaak, is aangifte gedaan van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat heeft het Openbaar Ministerie laten weten na berichtgeving door RTV Drenthe.
Lees verder