Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 10 mei 2021

LIVE. Meer dan miljard euro winst voor BioNTech - Volwassenenonderwijs slaakt noodkreet

HLN
LIVE. Meer dan miljard euro winst voor BioNTech - Volwassenenonderwijs slaakt noodkreet
Het Overlegcomité komt morgen opnieuw samen om de coronamaatregelen tijdens de zomer uit te werken. Ondertussen lijkt de daling van het aantal nieuwe coronabesmettingen in ons land te vertragen. Afgelopen week hebben dagelijks gemiddeld 2.983 mensen positief getest op Covid-19, wat slechts 3 procent minder is dan een week eerder. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

Wie erfgoedwoning koopt kan vaak rekenen op financiële ondersteuning: onze expert toont zijn favorieten per provincie
Als je op zoek bent naar een uniek huis met een geschiedenis kom je gauw uit bij erfgoedwoningen. Dat schrikt kopers soms af, omdat ze denken dat heel wat verplichtingen met zich meebrengt. Maar dat klopt lang niet altijd! "Alles hangt af van het type vastgoed. Bovendien kun je vaak een beroep doen op (financiële) ondersteuning", vertelt onze woonexpert Björn Cocquyt.
Lees verder

"Ik kamp met een seksprobleem": twintiger pikt met smoesje jonge vrouwen op en misbruikt ze in zijn wagen
Hij vroeg hen de weg naar de visvijver, naar een fuif of naar de fitness. Elk smoesje was goed voor D.D. (25) uit Lievegem om jonge vrouwen in zijn wagen te lokken. In werkelijkheid reed hij met hen naar een afgelegen plaats om hen daar te misbruiken. D.D. maakte in 2017 en 2018 het Meetjesland en de streek rond Beernem onveilig. Anderhalf jaar later zou hij nog een vrouw betast hebben in haar woning in Oostkamp. Het parket vraagt de internering van de man, maar die verzet zich daartegen. "Ik heb geen geestesstoornis."
Lees verder

LIVE GIRO. BORA-hansgrohe jaagt op vroege vlucht - Merlier: "Overleven in een harde finale"
Verraderlijke rit vandaag in de Giro. De renners trekken van Biella naar Canale, goed voor 190 kilometer, met enkele heuvels in het slot én regen onderweg. Kunnen de sprinters aanklampen of krijgen we een verrassende winnaar? En wat doet Remco Evenepoel? Volg de derde Giro-etappe hier LIVE!
Lees verder

Hele kabinet van burgemeester van Sint-Truiden Veerle Heeren gevaccineerd, inwoners moeten mogelijk langer wachten op vaccin
In Sint-Truiden blijkt nu ook het hele kabinet van CD&V-burgemeester Veerle Heeren (56) al helemaal gevaccineerd te zijn. Dat zou wel niet op haar initiatief gebeurd zijn, zo meldt VTM Nieuws. Door de heisa rond het vaccinatieschandaal moeten de inwoners van Sint-Truiden, Gingelom of Nieuwerkerken mogelijk langer wachten op hun vaccin.
Lees verder

Ook Test Aankoop waarschuwt voor phishingberichten in naam van bpost én van FOD Financiën
Een nieuwe golf frauduleuze sms'en en e-mails doet de ronde. Oplichters doen zich voor als bpost of de federale overheidsdienst Financiën om mensen geld en/of gegevens afhandig te maken. Daarvoor waarschuwt consumentenorganisatie Test Aankoop maandag. Gisteren trok ook bpost zelf al aan de alarmbel.
Lees verder

Drukste weekend op Vlaamse snelwegen sinds begin van het jaar
Afgelopen weekend bevonden we ons massaal op de snelwegen. Volgens het Vlaams Verkeerscentrum kwam dat voornamelijk door de heropening van de horecaterrassen en het mooie lenteweer.
Lees verder

Chinese toerist ontsnapt op nippertje aan de dood op hangbrug nadat deel van glazen vloer wegzakt
Een toerist zal zijn wandeling over de glazen brug in de Chinese stad Longjing niet snel vergeten. De glazen vloer van de 100 meter hoge hangbrug viel naar beneden door plotse extreme weersomstandigheden. De man kon op het nippertje aan de dood ontsnappen.
Lees verder

Josh Duhamel stierf bijna tijdens opnames nieuwe film
Acteur Josh Duhamel (48) was onlangs in de Dominicaanse Republiek voor de opnames van de actie-romcom 'Shotgun Wedding' met Jennifer Lopez (51). Daar ontsnapte Duhamel nipt aan de dood. Dat vertelde hij in 'The Tonight Show' bij Jimmy Fallon.
Lees verder

Liefde wint: Duitse priesters zegenen homohuwelijken, tot ongenoegen van Vaticaan
Meer dan 100 Duitse priesters zijn vandaag gestart met een actie, Liefde wint, waarbij ze huwelijken tussen mensen van hetzelfde geslacht zegenen. Dat doen ze in protest tegen het Vaticaan, dat onlangs nog eens duidelijk maakte dat het hier tegen gekant is.
Lees verder

Dit is de eerste inclusieve deodorant voor mensen met een handicap
Een deodorant gebruiken; veel mensen doen het elke ochtend zonder erbij na te denken. Voor anderen ligt dat een pak moeilijker, omdat ze een visuele of motorische handicap hebben. Multinational Unilever werkt daarom aan een nieuwe, bijzondere deo die gebruiksvriendelijker moet zijn voor iederéén.
Lees verder

Roemenen kunnen zich bij Dracula thuis laten vaccineren
Roemenen kunnen zich gratis laten vaccineren in het kasteel van de beroemde Dracula. Dat bevindt zich in de Roemeense gemeente Bran, in Transsylvanië. Zodra de bezoekers gevaccineerd zijn, mogen ze gratis de folterkelder van het kasteel bezichtigen. Dat heeft het kasteelmuseum aangekondigd op zijn website.
Lees verder

BAS kent KV Oostende in tweede zit wel licentie toe voor volgend seizoen
Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) heeft de licentie voor Europees voetbal, 1A en 1B afgeleverd aan KV Oostende. De kustploeg slaagde er in beroep wel in alle financiële garanties voor te leggen, alsook de herkomst van de fondsen aan te tonen. KVO wendt zo een degradatie naar de tweede nationale af. De kustploeg maakte het nieuws zelf bekend op Twitter.
Lees verder

LIVE GIRO. BORA-hansgrohe bijt Merlier en co bergop de nek af
Verraderlijke rit vandaag in de Giro. De renners trekken van Biella naar Canale, goed voor 190 kilometer, met enkele heuvels in het slot én regen onderweg. Kunnen de sprinters aanklampen of krijgen we een verrassende winnaar? En wat doet Remco Evenepoel? Volg de derde Giro-etappe hier LIVE!
Lees verder

België blijft hopen op oplossing voor Franse plannen voor windmolenpark vlak bij de grens
De Belgische regering legt zich niet neer bij de plannen van de Franse collega's om een windmolenpark op zee te bouwen ter hoogte van Duinkerke, vlak naast de Belgische grens. Dat laat minister van Noordzee Vincent Van Quickenborne (Open Vld) weten. "We blijven hameren op verder overleg", zegt hij, maar ook juridische stappen zijn niet uitgesloten.
Lees verder

Acht jongeren opgepakt na afpersing in Vorselaar
Speurders van de lokale politie Neteland arresteerden afgelopen weekend, na doorgedreven onderzoek, acht jongeren naar aanleiding van een geval van afpersing zaterdagavond te Vorselaar. Twee minderjarigen werden in een gesloten instelling geplaatst, een meerderjarige zit momenteel in de gevangenis van Turnhout.
Lees verder

Amerikaanse ruimtesonde begint aan lánge terugvlucht naar aarde, met gruis van potentieel gevaarlijke asteroïde 'Bennu' aan boord
Een Amerikaanse ruimtesonde die erin geslaagd is materiaal van een asteroïde te verzamelen, begint aan de terugreis naar de aarde. De sonde 'OSIRIS-REx' keert ruimterots Bennu maandagavond de rug toe. Na een lange vlucht landt hij normaal gezien in september 2023 weer op aarde, waarna wetenschappers het gruis kunnen bestuderen om meer te weten komen over hoe ons zonnestelsel is ontstaan. Bijzonder: er is een kleine kans dat de asteroïde in kwestie in de 22ste eeuw op aarde botst, met mogelijk catastrofale gevolgen.
Lees verder

Tom Hardy keert terug als antiheld Venom in eerste trailer voor 'Let There Be Carnage'
Drie jaar geleden kroop Tom Hardy voor het eerst in de huid van antiheld Venom, in de gelijknamige Marvel-film. Nu is het vervolg klaar: 'Venom: Let There Be Carnage'. De eerste trailer belooft alvast veel goeds.
Lees verder

Marc Coucke rakelt gênante verhalen op over Jacques Vermeire in 'Hit The Road Jacques'
In het nieuwe programma 'Hit The Road Jacques' dat vanaf donderdag te zien is op Play4, zien we hoe Julie Vermeire (23) haar vader Jacques Vermeire (69) mee op sleeptouw neemt door Vlaanderen. Ze gaan op zoek naar plekken die voor Jacques van betekenis waren tijdens zijn succesvolle carrière.
Lees verder

Al verscheidene incidenten gemeld met lijnpiloten die afgelopen jaar amper of niet vlogen
Er zijn de afgelopen maanden al verscheidene incidenten gemeld met lijnpiloten die sinds het begin van de coronacrisis amper of niet hebben kunnen vliegen. Dat blijkt uit een database die het bureau van de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten (FAA) bijhoudt. Bij ons zegt Brussels Airlines geen weet te hebben van problemen, maar zich wél bewust te zijn van het gevaar. Deze procedures moeten hun 150 'gestrande' piloten doorlopen om weer de lucht in te mogen.
Lees verder