Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 11 mei 2021

“Ik weet niet meer hoelang en hoe hard ik baby dooreengeschud heb”: onthaalmoeder riskeert vier jaar cel

HLN
"Ik weet niet meer hoelang en hoe hard ik baby dooreengeschud heb": onthaalmoeder riskeert vier jaar cel
A. was zes maanden oud toen hij bij onthaalmoeder S.L. (37) uit Ardooie hard dooreengeschud werd. Hij overleefde het incident, maar lijdt drie jaar later nog steeds onder de gevolgen. "A. worstelt met eenvoudige handelingen. Het is lastig. Minstens één keer per week wordt het me te veel", vertelde de mama van A., die in tranen uitbarstte op het proces. S.L. riskeert nu vier jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk. Zij beweert zich de feiten niet te herinneren.
Lees verder

Redactrice Roxanne laat haar geboortehoroscoop lezen en haar jaar voorspellen: "Staat dan echt mijn hele persoonlijkheid in de sterren geschreven?"
"Jij bent net zoals Justin Bieber recht in een piekperiode geboren, die nog tot 2024 zal duren. Ik begrijp het wel. Ik kende nog maar weinig tegenslag op vlak van mijn carrière." Astrologie is een hype. Ook journalist Roxanne is erdoor gebeten. Ze gaat op bezoek bij astroloog Michael Van den Bossche, laat haar geboortehoroscoop ontcijferen en haar komende jaren voorspellen. "Ik zie het als een manier om mezelf beter te leren begrijpen." Hoe gaat zo'n reading in zijn werk? Roxanne legt het uit in mensentaal voor wie er voor openstaat.
Lees verder

Italiaanse ex-premier Berlusconi ligt opnieuw in het ziekenhuis als gevolg v
De Italiaanse ex-premier Silvio Berlusconi is opnieuw opgenomen in het ziekenhuis. Dat bevestigt een woordvoerder van zijn partij Forza Italia. De gezondheid van de 84-jarige ex-premier heeft nog steeds te lijden onder de coronabesmetting die hij in september opliep.
Lees verder

Italiaanse ex-premier Berlusconi ligt opnieuw in het ziekenhuis als gevolg van corona
De Italiaanse ex-premier Silvio Berlusconi is opnieuw opgenomen in het ziekenhuis. Dat bevestigt een woordvoerder van zijn partij Forza Italia. De gezondheid van de 84-jarige ex-premier heeft nog steeds te lijden onder de coronabesmetting die hij in september opliep.
Lees verder

Studio 100-baas Hans Bourlon reageert op aangekondigde versoepelingen: "Zeer hoopvol"
De kogel is door de kerk. Na het Overlegcomité van dinsdag heeft de cultuursector eindelijk perspectief gekregen. Vanaf 9 juni mogen er binnen normaal gezien weer evenementen georganiseerd worden voor 200 personen. Hans Bourlon (59), CEO van Studio 100, reageerde alvast hoopvol op de aangekondigde versoepelingen.
Lees verder

Gebannen van TikTok zoals dochter van Staf Coppens, wat nu? "Het is een computersysteem dat beslist"
TikTok heeft het account van Nora Coppens, de 11-jarige dochter van Staf Coppens (40) en Monique van der Velden (47), geblokkeerd. Geloof vooral niet dat een medewerker van de video-app persoonlijk de delete-knop heeft ingedrukt. "Het algoritmesysteem bij TikTok staat zeer streng ingesteld", legt sociale media-expert en vlogger Hannes Coudenys uit. Zijn er stappen die het meisje kan ondernemen om haar virtuele plekje op het platform terug te krijgen? En wat te doen wanneer Facebook of Instagram de sociale netwerkbanden doorknipt?
Lees verder

Gebannen van TikTok zoals dochter van Staf Coppens, wat nu? "Computersysteem beslist"
TikTok heeft het account van Nora Coppens, de 11-jarige dochter van Staf Coppens (40) en Monique van der Velden (47), geblokkeerd. Geloof vooral niet dat een medewerker van de video-app persoonlijk de delete-knop heeft ingedrukt. "Het algoritmesysteem bij TikTok staat zeer streng ingesteld", legt sociale media-expert en vlogger Hannes Coudenys uit. Zijn er stappen die het meisje kan ondernemen om haar virtuele plekje op het platform terug te krijgen? En wat te doen wanneer Facebook of Instagram de sociale netwerkbanden doorknippen?
Lees verder

Raad van Europa waarschuwt: "De democratie staat onder spanning"
Europa heeft te maken met een duidelijke en verontrustende terugval van de democratie, die niet alleen aan de aanpak van de coronacrisis te wijten is. Daarvoor waarschuwt Marija Pejcinovic, de secretaris-generaal van de Raad van Europa, in het nieuwe jaarverslag van de toestand van de democratie, de mensenrechten en de rechtsstaat in de 47 lidstaten van de organisatie.
Lees verder

Eerste druk dagboek van Anne Frank geveild voor 10.000 euro
Een zeldzame eerste druk van het oorlogsdagboek Het Achterhuis van Anne Frank is deze middag afgehamerd op 10.000 euro. De eerste editie van het boek werd verkocht bij veilinghuis Burgersdijk & Niermans in het Nederlandse Leiden, dat zeker 6.000 euro had verwacht.
Lees verder

Ferland Mendy (Frankrijk) out voor EK, ook voor Verratti (Italië) dreigt forfait
Slecht nieuws voor Real Madrid en Frankrijk: Ferland Mendy (25) is out voor de rest van het seizoen. De linksachter heeft last van een beenvliesontsteking en mist zo ook het EK komende zomer. Mendy is de eerste grote naam die forfait moet geven. Ook in Italië houden ze de adem in, want ook Marco Verratti dreigt het EK te missen.
Lees verder

Amerikaanse asteroïdeverkenner op weg naar huis
De Amerikaanse asteroïdeverkenner OSIRIS-REx is op weg naar huis, zo heeft het Amerikaanse ruimtevaartbureau NASA meegedeeld. De sonde heeft maandag de baan van haar doelwit, de planetoïde Bennu, verlaten. De landing op Aarde is gepland voor september 2023. Dat gebeurt via valschermen in de staat Utah.
Lees verder

Buffon kondigt vertrek bij Juventus aan
Gianluigi Buffon heeft in een interview met BeIn Sports aangekondigd op het einde van het seizoen te zullen vertrekken bij Juventus. De 43-jarige doelman besloot zijn aflopende contract bij de Bianconeri niet te verlengen. Buffon liet in het midden of hij ook zal stoppen als voetballer. Mogelijk volgt nog een laatste avontuur bij een nieuwe club.
Lees verder

Gianluigi Buffon kondigt vertrek bij Juventus aan
Gianluigi Buffon heeft in een interview met BeIn Sports aangekondigd op het einde van het seizoen te zullen vertrekken bij Juventus. De 43-jarige doelman besloot zijn aflopende contract bij de Bianconeri niet te verlengen. Buffon liet in het midden of hij ook zal stoppen als voetballer. Mogelijk volgt nog een laatste avontuur bij een nieuwe club.
Lees verder

Football Talk. Antwerp-fans verlengen massaal abonnement - Iniesta blijft nog wat langer in Japan - Daan Heymans naar Italiaanse club
Daan Heymans (21), die met Waasland-Beveren degradeerde naar 1B, gaat in Italië voetballen. De aanvaller wordt woensdag voorgesteld bij Venezia FC. Die club speelt momenteel in de Serie B, maar strijdt nog om promotie naar de topklasse. Het contract van Heymans bij Waasland-Beveren liep af.
Lees verder

Zoektocht aan de gang naar man die twee collega's doodschoot in Frans dorpje
Een man heeft dinsdagochtend in een zagerij in het Zuid-Franse dorpje Les Plantiers, op ongeveer anderhalf uur rijden van Nîmes, zijn baas en een collega doodgeschoten. Daarna sloeg de man op de vlucht. Er is een grote zoekactie opgestart. Agenten hebben de inwoners van het dorp opgeroepen om zich binnen op te sluiten. Kinderen zijn inmiddels van school gehaald en moeten ook binnen blijven.
Lees verder

Europese Commissie eist 90 miljoen coronavaccins van AstraZeneca
De Europese Commissie eist dat AstraZeneca tegen eind juni 90 miljoen coronavaccins levert. Het farmabedrijf zorgde in het eerste trimester voor slechts 30 miljoen dosissen, terwijl er voor die periode 120 miljoen in het verkoopcontract waren voorzien.
Lees verder

Iran hekelt "onprofessioneel" gedrag Amerikaanse marine in Straat van Hormuz
De Iraanse Revolutionaire Garde heeft dinsdag het "onprofessionele" gedrag van de Amerikaanse marine in de Perzische Golf bekritiseerd. Het Amerikaanse ministerie van Defensie verklaarde een dag eerder dat de marine waarschuwingsschoten op Iraanse schepen had afgevuurd.
Lees verder

Gouverneur Californië breidt noodtoestand wegens droogte uit
De gouverneur van Californië, de Democraat Gavin Newson, heeft de noodtoestand wegens droogte maandag uitgebreid. Die geldt voortaan in 41 county's, goed voor zowat 30 procent van het volledige grondgebied van de Amerikaanse staat met de meeste inwoners.
Lees verder

15 jaar geleden vermoordde Hans Van Themsche N'Doye (24) en Luna (2,5): "Laat ons de straatnaam veranderen, dan vergeet niemand ooit deze gruwelijke moorden"
Ook dit jaar heeft de familie van Oulematou 'N'Doye' Niangadou bloemen neergelegd in de Zwartzusterstraat. Dat doet de familie al vijftien jaar lang, sinds Hans Van Themsche zijn racistische moorden pleegde op oppas N'Doye (24) en de kleine Luna (2,5). "Zou het niet mooi zijn om de straatnaam te veranderen naar Luna-N'Doyestraat?", vraagt de familie van N'Doye zich af.
Lees verder

Voyager 1 hoort 'gebrom' buiten ons zonnestelsel
Voyager 1 vliegt momenteel door het "interstellaire medium" buiten de invloed van onze zon. Daar stelt hij een soort constant gebrom vast, het geluid van het universum buiten ons zonnestelsel.
Lees verder