Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 18 mei 2021

Hongarije vetoot gemeenschappelijke Europese verklaring over Israëlisch-Palestijns geweld

HLN
Hongarije vetoot gemeenschappelijke Europese verklaring over Israëlisch-Palestijns geweld
De Europese lidstaten zijn er ondanks een namiddag vergaderen niet in geslaagd een standpunt over het Israëlisch-Palestijns geweld aan te nemen. Hongarije weigerde als enige in te stemmen met een gemeenschappelijke tekst, zeer tot ongenoegen van hoge vertegenwoordiger Josep Borrell.
Lees verder

Stel uw vragen aan Roberto Martínez, morgen te gast bij ons in VTM Nieuws
Hoog bezoek morgen in de VTM-nieuwsstudio. Niemand minder dan Roberto Martínez is bij ons te gast om verder toelichting te geven bij zijn selectie voor het EK voetbal volgende maand. Ook u kan vragen stellen aan de bondscoach van de Rode Duivels. Hoe ziet hij de rol van Eden Hazard en in hoeverre hoopt hij nog op Axel Witsel? Stel uw vragen zelf in onderstaand formulier en wie weet schotelen wij ze aan de bondscoach voor!
Lees verder

LIVE. Cavani opent met heerlijke goal tegen degradant Fulham
• Premier League • Aftrap: 19u • Old Trafford • Ref: Lee Mason
Lees verder

Flo Rida aangekomen in Rotterdam voor het Songfestival
Goed nieuws voor de fans van Flo Rida (41). De Amerikaanse rapper zal wel degelijk zijn opwachting maken op het Songfestival in Rotterdam. Dat heeft de organisatie laten weten.
Lees verder

Overheid pompte in 2019 ruim 13 miljard euro aan subsidies in fossiele brandstoffen
De overheid heeft in 2019 meer dan 13 miljard euro aan subsidies voor fossiele brandstoffen gegeven. Dat blijkt uit een rapport van de federale overheidsdiensten Financiën en Volksgezondheid, dat werd opgemaakt in het kader van het Nationaal Energie en -Klimaatplan.
Lees verder

Man in kritieke toestand uit zee gehaald door reddingshelikopter
In Oostende is dinsdag iets voor 20 uur een man in kritieke toestand uit zee gevist door de NH90-reddingshelikopter, ter hoogte van Thermae Palace. Het slachtoffer werd met de heli naar het AZ Sint-Jan in Brugge overgebracht.
Lees verder

LIVE. Neemt Chelsea tegen Leicester revanche voor verloren FA Cup-finale? Tielemans en Castagne staan in de basis
• Premier League • Stamford Bridge • Aftrap: 21u15 • Neemt Chelsea revanche?
Lees verder

Jambon kondigt nieuwe versoepeling aan: vanaf 9 juni tuinfeesten voor 50 personen met eigen catering, Coens reageert verbaasd: "Is dit manier waarop we bevolking informeren?"
Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) zal vanavond in De Cooke & Verhulst Show meedelen dat er vanaf 9 juni een belangrijke versoepeling ingaat. Vanaf die dag zullen tuinfeesten mogelijk zijn voor groepen tot 50 personen, en mag ook eigen catering voorzien worden. Een professionele cateraar zal dus niet nodig zijn. Opvallend: regeringspartij CD&V leek niet op de hoogte van de beslissing.
Lees verder

Jambon kondigt nieuwe versoepeling aan: vanaf 9 juni tuinfeesten voor 50 personen met eigen catering, Vlieghe: "Ik maak mij veel zorgen"
Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) zal vanavond in De Cooke & Verhulst Show meedelen dat er vanaf 9 juni een belangrijke versoepeling ingaat. Vanaf die dag zullen tuinfeesten mogelijk zijn voor groepen tot 50 personen, en mag ook eigen catering voorzien worden. Een professionele cateraar zal dus niet nodig zijn. "Ik kan niet meer goed volgen. Het lijkt wel of er elke dag een nieuwe versoepeling is", reageert infectiologe Erika Vlieghe.
Lees verder

Jambon: "Vanaf 9 juni tuinfeesten voor 50 personen, ook met eigen catering"
Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) zal vanavond in De Cooke & Verhulst Show meedelen dat er vanaf 9 juni een belangrijke versoepeling ingaat. Vanaf die dag zullen tuinfeesten mogelijk zijn voor groepen tot 50 personen, en mag ook eigen catering voorzien worden. Een professionele cateraar zal dus niet meer nodig zijn.
Lees verder

Bernal staat er beter voor dan verwacht: "Niet gedacht dat ik nu leider zou zijn. Zo heb ik de Giro ook niet voorbereid"
Minuten, niet seconden, zullen het verschil maken tussen winst en verlies in de Giro. En neen, deze Giro gaat niet enkel tussen Egan Bernal en Remco Evenepoel, zijn grote uitdager. "Het tweede deel van de Giro wordt erg lastig. Het zal er veel harder aan toegaan dan wat we tot nu hebben gehad", zei de Colombiaan vandaag op de eerste rustdag.
Lees verder

United laat punten liggen, maar wat een fenomenaal doelpunt scoorde Edinson Cavani tegen Fulham
Manchester United is zich naar het einde van de Premier League aan het slepen. De Mancunians speelden op de voorlaatste speeldag 1-1 gelijk tegen degradant Fulham. Edinson Cavani stal de show met een heerlijke goal in de eerste helft.
Lees verder

Dortmund-kapitein Marco Reus laat EK schieten: "Wil lichaam rust gunnen"
Marco Reus, aanvoerder van Borussia Dortmund, ziet af van deelname aan het Europees Kampioenschap voetbal (11 juni - 11 juli). Dat deelde de 31-jarige spelmaker dinsdagavond mee op Instagram. "Na een lastig, uitputtend en uiteindelijk succesvol seizoen, heb ik in samenspraak met de bondscoach besloten om het EK te laten varen", verduidelijkte Reus.
Lees verder

Didier Deschamps zet trots opzij en sluit Benzema weer in armen: EK-favoriet Frankrijk door dolle heen
Bijna zes jaar ballingschap - dat was lang genoeg. Didier Deschamps heeft zijn trots opzij gezet en selecteerde Karim Benzema voor het komende EK. Lees: Frankrijk is nu zeker de te kloppen ploeg.
Lees verder

LIVE. Volg hier de eerste halve finale van het Songfestival: Australië pakt uit met de hoogste noten van de avond
Vanavond weten we of Hooverphonic een plekje weet te bemachtigen in de finale van het Eurovisiesongfestival 2021. Tussen het duimen door houdt onze vrouw ter plaatse u op de hoogte van alles wat er zich tijdens deze eerste halve finale op het podium van de Ahoy in Rotterdam afspeelt. 't Is gank!
Lees verder

LIVE. Volg hier de eerste halve finale van het Songfestival
Vanavond weten we of Hooverphonic een plekje weet te bemachtigen in de finale van het Eurovisiesongfestival 2021. Tussen het duimen door houdt onze vrouw ter plaatse u op de hoogte van alles wat er zich tijdens deze eerste halve finale op het podium van de Ahoy in Rotterdam afspeelt. 't Is gank!
Lees verder

"Elektriciteitsnetwerk kan groei elektrische wagens aan als laden gespreid gebeurt"
Het Belgische elektriciteitsnetwerk kan een groei van het elektrische wagenpark aan, op voorwaarde dat het laden van de voertuigen gespreid gebeurt. Dat blijkt uit een studie die sectororganisatie Synergrid enkele jaren geleden liet uitvoeren "De belangrijkste conclusie van die studie is dat het distributienetwerk een groot aantal elektrische voertuigen kan opladen zonder overbelast te geraken, op voorwaarde dat het laden van de voertuigen verdeeld is over ruimte en tijd", bevestigt woordvoerster Berenice Crabs.
Lees verder

Gezochte militair staat op OCAD-lijst. Wat betekent dat?
Justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open Vld) bevestigt dat J.C. al langer in het vizier was van onze veiligheidsdiensten. "Zijn naam staat op de OCAD-lijst", verduidelijkt hij. Dat is een databank die ooit voor Syriëstrijders in het leven werd geroepen, maar nu extremisten van alle strekkingen bevat.
Lees verder

Lefevere speelt hoog spel: Quick.Step weer enige hoofdsponsor, maar budgetverhoging blijft uit
Deceuninck, de West-Vlaamse fabrikant van raamprofielen, zet na drie jaar de sponsoring van de wielerploeg van Patrick Lefevere stop. Deceuninck gaat niet mee in de verhoging van het sponsoringbudget, die door manager Patrick Lefevere wordt gevraagd. Heeft de manager een probleem? Zelf ziet hij dat anders.
Lees verder

LIVE. Enthousiast begin van Chelsea, Tielemans én Castagne moeten meteen tikken incasseren
• Premier League • Stamford Bridge • Aftrap: 21u15 • Neemt Chelsea revanche?
Lees verder