Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 28 mei 2021

‘Hé, ken ik jou?’ Door de opkomst van het ‘Instagramgezicht’ lijken influencers steeds meer op elkaar

HLN
'Hé, ken ik jou?' Door de opkomst van het 'Instagramgezicht' lijken influencers steeds meer op elkaar
Volle lippen, een fijne rechte neus, hoge wenkbrauwen en een scherpe kaaklijn. Nope, het ligt niet aan jou. Influencers lijken écht steeds meer op elkaar. Kijk maar naar de nieuwe vriendinnen van Viktor Verhulst, Sean Dhondt en Sergio Herman. Dat komt omdat ze het 'Instagramgezicht' hebben. Dat gezicht is de nieuwe standaard en zorgt voor een stijgende vraag naar cosmetische behandelingen bij jonge vrouwen. "Het is meer dan een schoonheidsideaal", zegt dokter Ilan Karavani. "Het is een identiteitsideaal." Hij legt uit waar het fenomeen vandaan komt.
Lees verder

Betalende versie van Twitter nu officieel in app-store
Twitter heeft officieel een betalende versie van het platform, het zogenaamde 'Twitter Blue', aangekondigd in de app-store. Dat wijst erop dat de internetgigant van plan is om de versie binnenkort beschikbaar te maken voor gebruikers. Voorlopig zou het betalende platform wel enkel in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk worden verkocht.
Lees verder

QAnon groeit in de VS en is nu "zo groot als sommige populaire religies"
QAnon, een (Amerikaanse) beweging van complotdenkers waarvan talrijke leden aanwezig waren tijdens de bestorming van het Capitool begin 2021, is enorm gegroeid. De beweging zou inmiddels zo populair zijn als enkele belangrijke religies in de Verenigde Staten. Zo moet blijken uit een Amerikaanse opiniepeiling.
Lees verder

Milwaukee heeft kwalificatie bijna beet, Lakers nemen voorsprong tegen Phoenix
Milwaukee staat op een zucht van kwalificatie voor de tweede ronde van de play-offs in de NBA. De Bucks versloegen donderdagavond Miami met 84-113 en leiden nu met 3-0.
Lees verder

Schattig: walrusje geboren in Pairi Daiza
In dierenpark Pairi Daiza is een mannelijk walrusje geboren. De baby en zijn moeder Tania stellen het beiden erg goed.
Lees verder

Brussel en omgeving opgeschrikt door luide knal van vliegtuig door geluidsmuur
Tientallen mensen melden op sociale media een "gigantische knal" in de omgeving van Brussel. Volgens onze bronnen was de knal ook in Vlaams-Brabant te horen. Er is sprake van trillende ramen en auto's. Mensen vragen zich op sociale media af of het om een ontploffing gaat. Volgens de politie van Dilbeek gaat het om een vliegtuig dat door de geluidsmuur ging.
Lees verder

Grapjes over Jürgen Conings mogen niet van Facebook: cartoon verwijderd na klachten
Gisteren werd een cartoon van de Belgische cartooniste Eva De Wolf verwijderd van Facebook en Instagram. Op de cartoon is te zien hoe de voortvluchtige militair Jürgen Conings spijt betuigt en viroloog Marc Van Ranst begrip toont. De cartooniste reageert verbaasd nadat de post werd verwijderd.
Lees verder

Maak kennis met de Rolls-Royce Boat Tail, "de meest verfijnde picknickplaats op aarde"
Rolls-Royce Motor Cars heeft het meest op maat gemaakte model in zijn lange geschiedenis voorgesteld: de Rolls-Royce 'Boat Tail', een cabriolet in nautisch thema waarvan de achterkant lijkt op het dek van een jacht en kan transformeren in 'de meest verfijnde picknickplaats ter wereld'. De Boat Tail is vernoemd naar een serie zeer zeldzame Rolls-Royces uit de jaren '20 en '30 van de vorige eeuw. Er worden maar drie exemplaren van gemaakt. Die drie ultra-exclusieve wagens hebben dezelfde 'body' maar zijn verder zwaar gepersonaliseerd.
Lees verder

5 tips voor het kiezen van de perfecte vloer
Wist je dat een kwaliteitsvolle vloer al gauw 20% van je interieurbudget uitmaakt? Reden te meer om goed na te denken over je vloeren. Geef je 10.000 euro aan de renovatie van je woonkamer, reken dan op 3.000 euro als je parket wil. Met deze tips van bouwsite Livios haal je het meeste uit je interieur... en je centen!
Lees verder

En de winnaar is big pharma: hoe vaccinproducenten de pandemie bestrijden én megawinsten boeken
Pfizer stak het nooit onder stoelen of banken: net als met al zijn andere producten, wil de farmareus ook met zijn coronavaccin winst maken. Andere producenten beweren juist dat ze liever de wereld redden en daarom hun vaccin aan kostprijs verkopen. Hoe zit het nu echt?
Lees verder

Turkse maffiabaas hangt 'vuile was' van politici buiten op Youtube
Turkije is in de ban van een reeks explosieve onthullingen van een veroordeelde maffiabaas over machtige politici. De onthullingen gaan onder meer over drugshandel, verkrachting en zelfs moord. Deze Sedat Peker zegt dat de regering en de AK-partij van president Erdogan samenwerken met de georganiseerde misdaad.
Lees verder

Meer dan 2 miljoen Belgen slikken maagzuurremmers hoewel dat meestal niet nodig is: specialist legt uit wat je wél kan doen tegen brandend maagzuur
Volgens cijfers van het Riziv slikken meer dan twee miljoen landgenoten protonpompinhibitoren. Ze doen dit om brandend maagzuur (reflux) tegen te gaan. Een gemakkelijkheidsoplossing, zo blijkt, want in veel gevallen zijn patiënten ook geholpen als ze hun levensstijl aanpassen. Bovendien is het gebruik ervan niet altijd zonder gevaar. Maagspecialist Ivo Duysburgh (AZ Nikolaas) geeft advies. "Het moeilijk is om maagzuurremmers achterwege te laten, wat met het rebound-effect te maken heeft. Wie stopt, maakt de eerste dagen extra zuur aan en heeft dus extra last."
Lees verder

Zes redenen waarom 'Knockout City' een nieuwe multiplayertopper is
Met drie tegen drie virtueel trefbal spelen, terwijl je evengoed met zware oorlogwapens op elkaar zou kunnen schieten in Call of Duty? Geloof ons: het idee van Knockout City klinkt veel onnozeler dan het is. Zes redenen waarom je je toch eens aan deze nieuwe multiplayertopper moet wagen.
Lees verder

Red Lions zijn officieel winnaar van de Pro League, nationale hockeyteams willen met positieve noot richting EK
De Red Lions en de Red Panthers sluiten zondag hun tweede Pro League-campagne af met een thuiswedstrijd op het Wilrijkse Plein in Antwerpen tegen Nederland. Voor beide teams wordt het de laatste grote test richting het Europees kampioenschap, dat vrijdag in Amstelveen start.
Lees verder

LIVE GIRO. Het woord is aan de favorieten op Alpe di Mera, prijzengeld gaat naar slachtoffers kabelbaanramp
Showdown in de Giro. Met nog twee bergritten en een tijdrit gaat de Ronde van Italië de komende dagen zijn apotheose tegemoet. Vandaag krijgen de favorieten op de eindzege opnieuw een aankomst bergop voor de wielen. Wie pakt uit en komen er nog verrassende omwentelingen op Alpe di Mera? U volgt het LIVE op deze pagina.
Lees verder

LIVE GIRO. Het woord is aan de favorieten op Alpe di Mera: houdt Bernal stand of slaan anderen hun slag?
Showdown in de Giro. Met nog twee bergritten en een tijdrit gaat de Ronde van Italië de komende dagen zijn apotheose tegemoet. Vandaag krijgen de favorieten op de eindzege opnieuw een aankomst bergop voor de wielen. Wie pakt uit en komen er nog verrassende omwentelingen op Alpe di Mera? U volgt het LIVE op deze pagina.
Lees verder

Eerste Duivels arriveren in Tubeke: Chadli traint er al sinds gisteren, Vanheusden, Witsel en Doku draaien eveneens parking op
Aan hun inzet en overgave zal het niet liggen. Axel Witsel meldde zich vandaag al in Tubeke. Zinho Vanheusden – die op de reservelijst staat – en Jérémy Doku met hem. Nacer Chadli is zelfs al sinds woensdag op het nationaal oefencentrum.
Lees verder

Eerste Duivels arriveren (in stijl) in Tubeke: Witsel, Vanheusden en Doku vergezellen Chadli op oefencentrum
Aan hun inzet en overgave zal het niet liggen. Axel Witsel meldde zich vandaag al in Tubeke. Zinho Vanheusden – die op de reservelijst staat – en Jérémy Doku met hem. Nacer Chadli is zelfs al sinds gisteren op het nationaal oefencentrum.
Lees verder

Zes spelers bundelen krachten rond groene waterstof in consortium
Onderzoekscentra imec en VITO en de bedrijven Bekaert, Colruyt Group, DEME en John Cockerill richten het consortium Hyve op, dat de kostenefficiënte en duurzame productie van waterstof op gigawattschaal mogelijk moet maken. "Met Hyve kan Vlaanderen een voortrekkersrol spelen in de uitrol van een waterstofeconomie en de transitie naar een koolstofneutrale industrie", klinkt het in een persbericht.
Lees verder

Voortvluchtige crimineel regelt helikopter om zich "in stijl" aan te geven bij politie
Een crimineel die al vijf weken op de vlucht was voor de politie in Nieuw-Zeeland heeft een helikopter gehuurd om zich aan te geven. Hij wou naar verluidt "in stijl" arriveren, zo bericht BBC.
Lees verder