Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 4 mei 2021

Geraakt Mbappé fit voor clash met City? Guardiola: “Hij gaat gewoon spelen”

HLN
Geraakt Mbappé fit voor clash met City? Guardiola: "Hij gaat gewoon spelen"
PSG moet vanavond flink aan de bak op het veld van Manchester City. Om de 1-2-achterstand uit de heenwedstrijd uit te wissen rekenen de Parijzenaars op Kylian Mbappé.
Lees verder

Metroviaduct in Mexico-Stad stort in: minstens 50 gewonden
Een metroviaduct in Mexico-Stad is maandagavond (lokale tijd) gedeeltelijk ingestort en metrowagons zijn naar beneden gevallen. Volgens een gemeenteambtenaar zouden er ten minste vijftig mensen gewond zijn geraakt, meldt persbureau Reuters.
Lees verder

Zeker 13 doden en 70 gewonden door instorten metroviaduct in Mexico-Stad
Een metroviaduct in Mexico-Stad is maandagavond (lokale tijd) gedeeltelijk ingestort en metrowagons zijn naar beneden gevallen. Volgens de lokale autoriteiten zouden er ten minste dertien doden zijn gevallen en zijn ongeveer zeventig mensen gewond geraakt.
Lees verder

Mijn restaurant. Marc Degryse: "Eerst balletjes slaan, dan gaan eten met golfvrienden"
Nu de heropening van de horeca in zicht komt, tipt een journalist of columnist van deze krant elke dag zijn of haar favoriete restaurant. Marc Degryse, voetbalanalist, kiest voor Bistro 't Molenhuys in De Haan.
Lees verder

Eén prik met coronavaccin kan overdracht binnen huishouden met helft verminderen
Wie al een eerste prik kreeg met het coronavaccin van Pfizer/BioNTech of AstraZeneca, vermindert niet alleen het risico om besmet te raken, maar ook om het virus door te geven aan leden van zijn of haar huishouden. Dat blijkt uit een Britse studie. Als één iemand in een gezin ingeënt is, zien wetenschappers meteen de helft minder besmettingen.
Lees verder

Maxime Meiland en haar vriend Leroy hebben trouwplannen
Maxime Meiland (25) heeft duidelijk de liefde gevonden bij haar vriend Leroy Molkenboer (29). De twee krijgen binnenkort een dochtertje en Maxime wil nu ook dolgraag in het huwelijksbootje stappen. Al is dat voor Leroy nog iets te snel: "We hebben nu net een huis, laten we daar eerst op focussen."
Lees verder

Bijna twee uur aanschuiven op E40 Gent-Brussel nadat vrachtwagen container verliest in Erpe-Mere
Twee rijstroken op de E40 van Gent naar Brussel waren dinsdagmorgen bij Erpe-Mere enkele uren versperd door een omgekantelde vrachtwagen.
Lees verder

Sadiq Khan topfavoriet om zichzelf op te volgen als burgemeester van Londen
De Londenaars kiezen donderdag een nieuwe burgemeester. Sadiq Khan (50), die in 2016 een eerste keer verkozen werd, is topfavoriet om zichzelf op te volgen. De Labour-politicus heeft in de peilingen een comfortabele voorsprong op zijn Conservatieve uitdager Shaun Bailey (50).
Lees verder

Festival Dranouter wacht niet langer op beslissing overheid: "Geen volwaardig festival, maar wel coronaproof Zommersessies voor 2.500 mensen per festivaldag"
De organisatoren van Dranouter Festival gaan ook dit jaar geen 'normaal' festival op poten zetten, maar wel de coronaproof Dranouter Zomersessies XL. Het muziekevenement vindt plaats tussen 5 en 8 augustus, voor een publiek van 2.500 toeschouwers per festivaldag. "Wettelijk kader of niet, om te garanderen dat er muziek klinkt in Dranouter kunnen we niet langer wachten en moeten we vandaag uit de startblokken schieten."
Lees verder

Festival Dranouter wacht niet langer op beslissing overheid en start ticketverkoop Zomersessies: "2.500 toeschouwers per festivaldag, in 625 bubbels van 4 personen"
De organisatoren van Festival Dranouter gaan ook dit jaar geen 'normaal' festival op poten zetten. Er komt een coronaproof muziekevenement tussen 5 en 8 augustus, voor een publiek van 2.500 toeschouwers per festivaldag: Dranouter Zomersessies XL. "Wettelijk kader of niet, om te garanderen dat er muziek klinkt in Dranouter kunnen we niet langer wachten en moeten we vandaag uit de startblokken schieten."
Lees verder

Nog vijf dagen om kans te maken op 5.000 euro: speel mee met de Gouden Giro win talloze prijzen
De klassiekers zijn helemaal verteerd, tijd voor de eerste grote ronde van het seizoen. In de Ronde van Italië zien we Remco Evenepoel eindelijk weer in competitie. En met de Gouden Giro kan jij bewijzen dat je de ideale ploegleider bent en 5.000 euro cash winnen. Je ploeg inschrijven kan tot en met zaterdag 8 mei om 14 uur.
Lees verder

Lokale verkiezingen in Groot-Brittannië belangrijke test voor Britse partijen
Honderden gemeenteraden, de parlementen van Schotland en Wales, de burgemeester van Londen en van 12 andere steden en gemeenten... In Groot-Brittannië moeten donderdag duizenden mandaten ingevuld worden. Voor de Conservatieve Partij van premier Boris Johnson en het Labour van oppositieleider Keir Starmer zijn de verkiezingen een belangrijke test.
Lees verder

Werkexpert waarschuwt voor gevaren van bedrijfswagen: "Elke maand meer dan 300 euro verlies voor je pensioen"
Een salariswagen lijkt een win-winsituatie voor werkgever en werknemer, omdat er zo minder belastingen op verloning worden afgehouden. Het is dus niet verwonderlijk dat het voordeel zo populair is. Maar je mag niet uit het oog verliezen dat je op die manier minder pensioenrechten opbouwt, waarschuwt onze werkexpert Stijn Baert.
Lees verder

Zo zorg je ervoor dat je spontane sollicitatie niet onopgemerkt blijft
Heb je het bedrijf van je dromen gevonden, maar zijn er geen vacatures? Misschien versier je wel een job door je spontaan aan te melden. Je zal meteen opvallen, want als je de enige sollicitant bent zal je cv niet op een grote stapel belanden! Al kan hij wel naar de prullenmand worden verwezen, als je het niet goed aanpakt… Jobat.be ging op zoek naar verzamelde tips om je kans op een positieve reactie te vergroten.
Lees verder

Werkexpert waarschuwt voor gevaren van bedrijfswagen: "Hij kan je later heel wat pensioen kosten"
Een salariswagen lijkt een win-winsituatie voor werkgever en werknemer, omdat er zo minder belastingen op verloning worden afgehouden. Het is dus niet verwonderlijk dat het voordeel zo populair is. Maar je mag niet uit het oog verliezen dat je op die manier minder pensioenrechten opbouwt, waarschuwt onze werkexpert Stijn Baert.
Lees verder

Nu Rits tegen Anderlecht plots op de bank begon: een blik op de eeuwige queeste naar het juiste nummer zes bij blauw-zwart
Van Zimling via Clasie en Amrabat tot bij Balanta. Van Claudemir en Pina tot bij Rits. Bij Club Brugge zaait de nummer 6-positie al jarenlang twijfel, zélfs afgelopen zondag in dé match van de play-offs voor blauw-zwart. Wanneer vindt Club een nieuwe Timmy Simons?
Lees verder

Schotse parlementsverkiezingen als opstapje naar referendum over onafhankelijkheid?
Schotland trekt donderdag naar de stembus voor de verkiezing van een nieuw parlement. Als de Scottish National Party (SNP) van eerste minister Nicola Sturgeon zoals verwacht de grootste blijft, stevenen de Schotten mogelijk af op een tweede onafhankelijkheidsreferendum. Wat daarvan de uitkomst zou zijn, is momenteel hoogst onzeker.
Lees verder

Is Axel eindelijk erfgenaam van La Esterella op het spoor?
Axel Daeseleire ontmoet Liliane in 'Erfgenaam gezocht'. Zij was een goede vriendin van La Esterella. Zij brengt hem eindelijk op het juiste spoor in zijn zoektocht naar een erfgenaam van de overleden zangeres. Er zou nog een neef rondlopen... in Amerika.
Lees verder

Trump overweegt '100 procent' een comeback
Donald Trump laat van zich horen: hij beweert met grote stelligheid een comeback te overwegen. Terwijl Joe Biden grote stappen zet, blijft de Republikeinse oppositie verstrikt in een interne richtingenstrijd.
Lees verder

Barça-selectie leeft zich uit op barbecue ten huize Messi: "Campeones, campeones"
De spelers van Barcelona laten er geen misverstand over bestaan welke ploeg er dit jaar met de landstitel vandoor gaat in Spanje. "Campeones, campeones", scandeerde de selectie op een feestje dat Lionel Messi maandag organiseerde.
Lees verder