Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 31 mei 2021

Gemeente Sint-Gillis-Waas: Check de chip van je kat of hond

Gemeente Sint-Gillis-Waas
Check de chip van je kat of hond
Je kat of hond kwijtraken, dat is een nachtmerrie. Is je huisdier gechipt? Dan vindt het makkelijker de weg naar je terug. Tenminste, als de gegevens die op de chip staan correct zijn én je deze gegevens hebt vrijgegeven.
Lees verder

Sluitingsdagen gemeentelijke diensten
Het Administratief en Bestuurscentrum, het Welzijnshuis, het toeristisch infokantoor, gemeentemagazijn en bibliotheek zijn gesloten tot en met zondag 16 mei. Vanaf maandag 17 mei zijn we terug beschikbaar.
Lees verder

Doe 20 mei mee aan Straatvinken en ontdek het verkeer in jouw straat
Op 20 mei is het weer Straatvinken. Het ideale moment om de verkeerssamenstelling te ontdekken van de straat waarin je woont, werkt, sport of naar school gaat. Tel tussen 17 en 18 uur het verkeer in jouw straat.
Lees verder

Week van de Korte Keten
Tijdens de Week van de Korte Keten van 15 tot 23 mei 2021 zetten we de korte keten in de kijker. Ontdek waar je terecht kan in onze gemeente.
Lees verder

Wees niet gek, doe de tekencheck.
Had jij al eens een tekenbeet? Je kunt ze overal in de natuur tegenkomen, dus niet alleen als je het bos intrekt.
Lees verder

Volg de commissiezitting van dinsdag 25 mei digitaal
Volg de commissiezitting van dinsdag 25 mei op het YouTube-kanaal van de gemeente.
Lees verder

Volg de gemeente- en OCMW-raad van 27 mei digitaal
Op donderdag 27 mei vindt de gemeente- en OCMW-raad plaats. Je kan deze live volgen vanaf 20 uur op het YouTube-kanaal van de gemeente.
Lees verder

Volg de algemene vergadering van de Welzijnsvereniging vanavond digitaal!
Vanavond om 19 uur vindt de algemene vergadering van de Welzijnsvereniging plaats. Je kan die live volgen op ons YouTube-kanaal.
Lees verder

MIWA informeert via Hoplr
Ontdekte jij het buurtnetwerk Hoplr al? Je kan het onder andere gebruiken om je buren beter te leren kennen, materiaal uit te lenen of een klusjesman te vinden.
Lees verder

Oproep Wase Erfgoedprijs 2021
Ergoedcel Waasland en Erfpunt roepen je graag op om cultureel erfgoedprojecten voor te dragen voor de Wase Erfgoedprijs 2021. Doe dat voor 30 juni om 12 uur via het inzendingsformulier.
Lees verder

Werken in de Shondstraat op 4 en 5 juni
Op 4 en 5 juni zijn er frees- en asfalteringswerken in de Shondstraat. Hierdoor is er ter hoogte van de werken geen doorgang mogelijk. We voorzien wegomleidingen.
Lees verder