Doorgaan naar hoofdcontent

Gemeente Mol: Uitnodigingen voor vaccinatie tot in geboortejaar 1970 vertrokken

Uitnodigingen voor vaccinatie tot in geboortejaar 1970 vertrokken

Woensdagavond 26 mei konden we opnieuw 4.500 uitnodigingen versturen voor een 1ste prik. Deze vaccinaties worden geplaatst in de periode van 8 tot 15 juni. Ons vaccinatiecentrum zou de komende weken graag veel meer vaccintoezeggingen ontvangen, zodat we sneller doorheen de geboortejaren kunnen gaan. We kunnen evenwel maar prikken wat we definitief van Vlaanderen toegezegd krijgen. Finaal blijft de uiteindelijke vaccinatiegraad het allerbelangrijkst. Op dat vlak scoren we in eerstelijnszone Baldemore bijzonder sterk. Na de meer dan 98% bij de 65-plussers zitten we voor de 60-64-jarigen ook al op 75%, waarbij we vermoeden opnieuw de 100% te benaderen. Met deze resultaten zitten we in de absolute top van de Vlaamse vaccinatiecentra. Onze reservelijst VAXLIST stellen we verder open, waarbij iedereen vanaf 1980 en ouder zich vanaf nu kan inschrijven.

Lees verder

'Zoom 18/25' een duwtje in de rug voor jongeren die door crisis getroffen worden

Jongeren en studenten die door de coronacrisis getroffen worden, kunnen dankzij de maatregel 'Zoom 18/25' rekenen op een extra duwtje in de rug. Geen studentenjob meer? Stijgend aantal facturen? Moeilijkheden op het einde van de maand? Sociaal isolement? Heb je hulp nodig? De sociale dienst is er voor jou! Aarzel niet en bel 014 33 16 00 of mail naar socialedienst@gemeentemol.be. Of ken jij jongeren die het moeilijk hebben? Verwijs hen door naar de sociale dienst.

Lees verder

Parkeerverbod Sint-Pieterstraat en Bergstraat op 3 en 4 juni door asfaltwerken

Op donderdag 3 en vrijdag 4 juni geldt er een parkeerverbod in het eerste deel van de Sint-Pieterstraat (tussen Rondplein en Jakob Smitslaan) en de volledige Bergstraat. De gemeentelijke uitvoeringsdienst vult die dagen putten in de rijweg met gietasfalt. Onze werklieden gebruiken de parkeerplaatsen om het doorgaand verkeer en de bussen van De Lijn te laten passeren. De parking van het Heilig Hartziekenhuis blijft bereikbaar. De bewoners worden via bewonersbrieven persoonlijk op de hoogte gebracht.

Lees verder

Met je gezin op reis in Europa? Vraag tijdig een Kids-ID aan voor je kinderen

Ga je met je gezin op reis in Europa? Vraag dan zeker een Kids-ID aan voor je kinderen jonger dan twaalf jaar. Een Kids-ID is verplicht voor reizen binnen de Europese Unie (en enkele andere landen). De aanvraag van een Kids-ID duurt ongeveer twee à drie weken. Wacht dus niet te lang om je kaart aan te vragen en maak een afspraak bij onze dienst bevolking. Je maakt online of telefonisch een afspraak op het nummer 014 33 07 16.

Lees verder