Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 31 mei 2021

Gemeente Mol: Openbaar onderzoek naar realisatie 24 appartementen in handelskern

Openbaar onderzoek naar realisatie 24 appartementen in handelskern

Van donderdag 3 juni 2021 tot en met vrijdag 2 juli 2021 loopt een openbaar onderzoek naar de realisatie van 24 appartementen in de Voogdijstraat en de Kloosterstraat. Dit bouwproject in de centrale handelskern omvat eveneens de realisatie van handelsruimte op het volledige gelijkvloers en een ondergrondse parkeergarage van twee verdiepingen. Zowel in de Voogdijstraat als de Kloosterstraat verdwijnen voor het project een aantal oude (leegstaande) winkelpanden. De betrokken vijf panden staan inmiddels leeg of worden opgevuld door een pop-up.  

Lees verder

1.256 groeiblaadjes voor iedereen die steentje bijdraagt aan vaccinatiecentrum

Afgelopen week werden er maar liefst 1.256 groeiblaadjes verspreid voor iedereen die op één of andere manier een steentje bijdraagt aan de goede werking van het vaccinatiecentrum. 1.050 vrijwilligers en medewerkers in het vaccinatiecentrum, maar ook talrijke vrijwilligers daarbuiten en medewerkers van Balen, Dessel, Mol en Retie leveren voor of achter de schermen een onmisbare bijdrage om de vaccinatiecampagne tot een goed einde te brengen.

Lees verder

Vanaf 1 juni extra fase natuursteen Markt: vijf parkeerplaatsen onbereikbaar

Vanaf dinsdag 1 juni wordt de natuursteenverharding tussen twee parkeerplaatsen op de Markt, ter hoogte van de Rivierstraat, hersteld. Twee andere parkeerplaatsen worden gebruikt als stapelplaats, en eentje wordt gebruikt om de circulatie te garanderen. Hierdoor zijn in totaal vijf parkeerplaatsen op de Markt onbereikbaar. De andere blijven bereikbaar, net als de Rivierstraat zelf. De werken lopen parallel met de herstelling in de Lakenmakersstraat en zullen ook vijf weken duren, onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden.

Lees verder

Inschrijven voor loting cursusaanbod Pionier 2021-2022 vanaf 7 juni

Van maandag 7 tot en met zondag 20 juni kan je je keuze doorgeven voor het cursusjaar 2021-2022 van Pionier. Je doet dit via www.getouw.be/pionier. Vanaf 21 juni worden de plaatsen voor de cursussen per computerloting toegewezen, zo krijgt iedereen gelijke kansen. Na de loting ontvang je een bevestiging. Het hele cursusaanbod vind je vanaf 7 juni ook terug op www.getouw.be.

Lees verder