Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 21 mei 2021

Gemeente Mol: Medisch verslag 20 mei: Besmettingscijfers zakken stevig, opnames dalen licht

Medisch verslag 20 mei: Besmettingscijfers zakken stevig, opnames dalen licht

De afgelopen week gingen de besmettingscijfers in onze gemeente – eindelijk – naar beneden. Het incidentiecijfer daalde naar 124,3 (aantal besmettingen op 100.000 inwoners voor de laatste 7 dagen). In reële cijfers zakten we in vergelijking met vorige week van 100 besmettingen naar 46 positieve testen binnen één week. Aangezien er tijdens het Hemelvaartweekend niet getest werd in ecocentrum De Goren, maken we voorlopig nog enig voorbehoud over het structurele karakter van deze daling. De komende dagen verwachten we op dat vlak een beter zicht op de situatie. Ook het Heilig Hartziekenhuis noteerde een stabilisatie tot lichte daling. Onze vaccinatiecampagne daarentegen stoomt stevig door. Inmiddels hebben alle volwassen risicopatiënten ofwel de kans gekregen op een eerste inenting ofwel zijn ze uitgenodigd. Met de uitnodigingsronde van deze week snijden we opnieuw de algemene bevolking aan en zijn we beland bij de inwoners uit het geboortejaar 1961. Let op: nog niet alle inwoners van 1961 krijgen deze week hun uitnodiging.

Lees verder

Help ons bij het vinden van de dader(s)? Banden gestort langs Zuiderring in Rauw

Wie heeft afgelopen weekend of maandag de mogelijke sluikstorter(s) aan het werk gezien tijdens het dumpen van talrijke versleten autobanden langs de Zuiderring? De feiten speelden zich af ter hoogte van de parkeerhaven tussen de Schooldreef en de F.S. Emsenslaan, in de rijrichting van Lommel naar Mol. De dader(s) dumpte(n) er een uitgebreide berg van een 50- tot 100-tal autobanden. We hopen dat iemand iets gezien heeft en over de nodige informatie beschikt om de politie naar de daders te leiden. Het sluikstort wordt vandaag opgeruimd door de wegbeheerder, het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). Iets gezien of gehoord? Alle tips zijn welkom! Contacteer zo snel mogelijk de politie via 014 33 37 00 of pz.balendesselmol.onthaal@police.belgium.eu.

Lees verder

Ook kinderen met een beperking meer dan welkom op onze Grabbelpas

Ook kinderen met een beperking zijn meer dan welkom op onze Grabbelpas. Om deze toegankelijkheid in ons aanbod extra te benadrukken, plaatsen we opvallende labels bij rolstoelvriendelijke en/of prikkelarme activiteiten. Als gemeentebestuur kiezen we bewust voor een inclusieve grabbelpaswerking waar alle kinderen – beperking of niet – samen een onvergetelijke vakantietijd kunnen beleven. Deelnemen? Schrijf in voor 24 mei via www.gemeentemol.be/grabbelpas.

Lees verder

"Alle risicopatiënten uitgenodigd, vanaf nu dalen in leeftijd algemene bevolking

Inmiddels hebben alle volwassen risicopatiënten uit Baldemore ofwel de kans gekregen op een eerste inenting ofwel zijn ze uitgenodigd voor één van de komende weken. Met de uitnodigingsronde van deze week snijden we opnieuw de algemene bevolking aan en zijn we beland bij de inwoners uit het geboortejaar 1961. Let op: nog niet alle inwoners van 1961 krijgen deze week hun uitnodiging. We geven je graag een wekelijkse update omtrent de stand van zaken van onze lokale vaccinatiecampagne. 

Lees verder