Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 28 mei 2021

Gemeente Mol: Kruispunt Ezaart - Slagmolenstraat afgesloten op woensdag 2 juni door werken

Kruispunt Ezaart - Slagmolenstraat afgesloten op woensdag 2 juni door werken

Op woensdag 2 juni is het kruispunt Ezaart – Slagmolenstraat afgesloten voor alle verkeer, uitgezonderd fietsers en voetgangers. Dit betekent dat verkeer komende van Ezaart (N103) de Slagmolenstraat niet kan inrijden. Voor verkeer komende van de Zuiderring (N71) is de Slagmolenstraat doodlopend. De maatregelen zijn nodig voor asfalteringswerken die op het kruispunt Ezaart – Slagmolenstraat plaatsvinden. Als alles volgens planning verloopt, zijn de werken op donderdag 3 juni afgerond. De werken passen in grote rioleringswerken die momenteel in Ezaart worden uitgevoerd.

Lees verder

Jubileumsubsidie voor 75ste verjaardag 'Feestcommissie Ezaart-Hessie'

Feestcommissie Ezaart-Hessie' krijgt van het gemeentebestuur een subsidie van 375 euro. Deze subsidie wordt toegekend omdat de vereniging dit jaar haar 75ste verjaardag viert. Op basis van het reglement 'subsidie jubilerende vereniging' diende de organisatie een subsidieaanvraag in. Het gemeentebestuur wenst het bestuur en de leden van harte proficiat met deze verjaardag!

Lees verder

Openbaar onderzoek naar tijdelijke bronbemaling rioleringsproject Centrum West

Van 29 mei tot en met 27 juni 2021 loopt een openbaar onderzoek naar aanleiding van het riolerings- en herinrichtingsproject Centrum West. Dit openbaar onderzoek is nodig om een vergunning te bekomen om via bronbemaling tijdelijk de grondwaterstand in het projectgebied te verlagen. Het tijdelijk verlagen van de grondwaterstand is noodzakelijk om de rioleringswerken te kunnen uitvoeren.

Lees verder

Verbinding Schansstraat – Rondplein 6 weken afgesloten voor autoverkeer

Het stukje Schansstraat dat de verbinding vormt tussen de Edmond Van Hoofstraat en het Rondplein gaat vanaf woensdag 2 juni voor een periode van 6 weken dicht voor alle autoverkeer. Je bereikt het Rondplein vanaf dan uitsluitend nog via de Sint-Pieterstraat en Lakenmakersstraat. Het Achterpad en een ondergrondse parkeergarage blijven op hun beurt bereikbaar via het Rondplein. Fietsers en voetgangers kunnen wel altijd door.

Lees verder