Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 31 mei 2021

Franse gewapende militair in bos “geraakt door kogel”

HLN
Franse gewapende militair in bos "geraakt door kogel"
Na een klopjacht van 36 uur is de gewapende oud-militair Terry Dupin in de Franse Dordogne "geneutraliseerd". Dat laat minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin weten. Volgens de Franse actuazender BFM TV werd hij geraakt door een kogel. Net tevoren was de identiteit van de verdachte op een persconferentie bekendgemaakt. Dupin schoot zaterdagnacht in het dorpje Lardin-Saint-Lazare op agenten die waren opgeroepen voor familiaal geweld. De zoekactie vond plaats in een moeilijk toegankelijk stuk bos, net zoals het geval was bij Jürgen Conings dus.
Lees verder

Ook Frankrijk zoekt voortvluchtige militair in bos: parket verspreidt foto van Terry Dupin
In de Franse Dordogne is een klopjacht aan de gang op een zwaarbewapende oud-militair. Terry Dupin schoot zaterdagnacht in het dorpje Lardin-Saint-Lazare op agenten die waren opgeroepen voor familiaal geweld. Tijdens een persconferentie van het parket werd voor het eerst de identiteit van de dader bekendgemaakt en een foto van hem verspreid. De zoekactie vindt in een moeilijk toegankelijk stuk bos plaats, net zoals het geval was bij Jürgen Conings dus.
Lees verder

Franse ex-militair na klopjacht van anderhalve dag neergeschoten in bos: "Hij vuurde meermaals op militairen"
Na een klopjacht van anderhalve dag is de gewapende oud-militair in de Franse Dordogne "geneutraliseerd". Dat laat minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin weten. Terry Dupin (29) is naar verluidt zwaargewond nadat hij geraakt werd door een kogel. "De verwondingen kunnen hem het leven kosten", stelt commandant André Pétillot. De zoekactie vond plaats in een moeilijk toegankelijk stuk bos, net zoals het geval was bij Jürgen Conings dus. Dupin schoot zaterdagnacht in het dorpje Lardin-Saint-Lazare op agenten die waren opgeroepen voor familiaal geweld.
Lees verder

Copa America 2 weken voor openingsmatch op zoek naar gastland
De Copa America zal niet in Argentinië worden gespeeld. Dat heeft de Zuid-Amerikaanse voetbalbond Conmebol laten weten via Twitter, amper twee weken voor de start van het landentoernooi. De beslissing heeft alles te maken met de coronapandemie die momenteel in Argentinië een nieuwe opstoot kent.
Lees verder

Frank Vercauteren wordt geen sportief adviseur en verlaat Antwerp
Frank Vercauteren verlaat Antwerp. Dat heeft de Great Old bekendgemaakt. Na de aanstelling van Brian Priske als nieuwe coach leek Vercauteren nog aan boord te kunnen blijven als sportief adviseur, maar zo ver komt het dus niet.
Lees verder

Junior Planckaert weer thuis na zwaar motorongeval: "Je mag de zijwieltjes van Elara gebruiken"
De familie Planckaert haalt opgelucht adem, want Junior (28) is eindelijk weer thuis. Hij was in het ziekenhuis opgenomen voor een spoedoperatie, na een zwaar ongeval met zijn motor. Hij zal echter nog lang moeten revalideren.
Lees verder

Haal eens een Rode Duivel in huis: 3Motion print levensgrote versies van nationale voetbalhelden
Kevin De Bruyne of Romelu Lukaku die over je schouder meekijkt naar de wedstrijden van de Rode Duivels op het EK? Het kan dankzij de levensgrote borden van het Zeelse bedrijf 3Motion, dat een samenwerking afsloot met de Belgische voetbalbond. "Zo brengen we in coronatijden de Duivels en supporters dichter bij elkaar."
Lees verder

Redactrices Melanie en Anke gaan padellen met Sabine Appelmans en Elke Clijsters (+ jij kan ook een initiatieles winnen!)
"Padel is een hype die niet meer zal verdwijnen." Dat zeggen Sabine Appelmans (49)en Elke Clijsters (36). De twee ex-tennisspeelsters geven intussen allebei lessen padel. In één van die lessen zetten NINA-redactrices Melanie en Anke hun beste sportbeentje voor. Wil jij ook de padel insights van deze twee experts ontfutselen? NINA geeft twee initiatiemomenten weg!
Lees verder

Artificiële intelligentie kan windenergie goedkoper maken
Het inzetten van artificiële intelligentie kan ervoor zorgen dat windturbines op een slimmere manier kunnen werken met de omgevingsfactoren. Uit de doctoraatsstudie van VUB-onderzoeker Timothy Verstraeten blijkt dat windenergie op die manier goedkoper en efficiënter kan worden.
Lees verder

Popcorn in de aanslag: Kinepolis start vandaag met voorverkoop cinematickets
Goed nieuws voor filmfanaten: Kinepolis begint vanaf vandaag met de voorverkoop van cinematickets. De Belgische bioscopen mogen namelijk vanaf 9 juni weer openen, zij het dan met beperkte plaatsen vanwege de coronamaatregelen.
Lees verder

Tsjaad verwijt Centraal-Afrikaanse Republiek de dood van zes soldaten
Tsjaad heeft het leger van de Centraal-Afrikaanse Republiek ervan beschuldigd zes Tsjaadse soldaten te hebben gedood. Vijf onder hen zouden ontvoerd en geëxecuteerd zijn door het Centraal-Afrikaanse leger nadat die een grenspost in Tsjaad hadden aangevallen. Volgens de Tsjaadse regering "zal de oorlogsmisdaad niet ongestraft blijven".
Lees verder

Ook Cercle dient bezwaar in tegen bouw Clubstadion op Jan Breydel: "Zou Club zelf niet beter voor de Blankenbergse Steenweg kiezen?"
Burentwist in Brugge, waar Cercle een van de 120 partijen blijkt die bezwaar heeft aangetekend tegen de plannen van Club om een nieuw stadion te bouwen op de Jan Breydelsite. "Wij gunnen Club een nieuw stadion, maar dan willen we wel eerst zekerheid over onze toekomst", zegt Cerclevoorzitter Vincent Goemaere.
Lees verder

Opgelet (!) voor frauduleuze mail uit naam van Het Laatste Nieuws
Een mail ontvangen over uw abonnement bij Het Laatste Nieuws? Opgelet: het gaat wellicht om oplichting. Hieronder kunt u een voorbeeld vinden van zo'n frauduleuze e-mail uit naam van Het Laatste Nieuws.
Lees verder

België moet opnieuw rente betalen om te lenen op tien jaar
België heeft 3,4 miljard euro opgehaald met de uitgifte van overheidsobligaties. Voor het eerst sinds lang moeten we nog eens rente betalen op een lening van tien jaar.
Lees verder

Spanje is testland voor Europees coronacertificaat: "Vanaf 7 juni zijn gevaccineerde toeristen welkom"
Op 1 juli wordt het Europese coronacertificaat gelanceerd. Daarmee moet coronaveilig reizen binnen de Europese Unie opnieuw mogelijk zijn, zonder dat de EU-landen zich moeten beroepen op maatregelen als quarantaine, isolatie of bijkomende tests. Vanaf vrijdag 7 juni start onder meer in Spanje een testproject met het digitale certificaat. Dat heeft de Spaanse premier Pedro Sanchez aangekondigd.
Lees verder

Technische leider na Italiaans drama met kabellift: "Ik wist niets van klemmen"
In de zaak van het dodelijk ongeluk met een kabelbaan in het noorden van Italië zegt de technische leider van het bedrijf, Enrico Perocchio, vandaag in een vraaggesprek met de krant La Stampa niets van klemmen aan de neergestorte cabine te hebben afgeweten.
Lees verder

Kate Middleton krijgt coronavaccin: "Super dankbaar"
De Britse hertogin Kate Middleton (39) heeft haar eerste coronaprik ontvangen. Ze deelde een foto van het belangrijke moment op Instagram, in de hoop ook anderen te inspireren om zich te laten vaccineren.
Lees verder

Parkeertijd beperken moet doorstroming elektrische auto's aan laadpalen verhogen
De beperking van de parkeertijd zal binnenkort ook gelden voor elektrische auto's die worden opgeladen. De regering bereidt daarvoor een wijziging van het verkeersreglement voor. Het gevolg is dat een elektrisch voertuig dat aan het opladen is, niet meer zal worden beschouwd als een stilstaand voertuig. "Elektriciteit laden is niet hetzelfde als zakken laden", antwoordde minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) op een vraag van Kamerlid Marianne Verhaert (Open Vld).
Lees verder

Tom Van Grieken spreekt over 'dominant' blank Vlaanderen: "Zijn uitspraken zijn een aanval op de mensenrechten"
Voor Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken moet Vlaanderen 'dominant' blank zijn, zei hij in De Tijd. Zelden definieerde Van Grieken identiteit in zulke directe raciale termen. "Dit is een uitspraak die in 2024 nog wel eens op tafel gaat komen."
Lees verder

Een half uur na deze zonnige selfie was Ronny (56) er niet meer: "Mama ligt nog in het ziekenhuis. We gaan het haar straks vertellen"
"Even onze vriend Ambiorix gaan bezoeken." Een leuke selfie op Facebook van Ronny Theys (56) en vrouw Corry Bonten terwijl ze zondag genieten op het terras in Tongeren. Maar de motorrit huiswaarts eindigt in een drama. Het koppel botst in Rekem op een voertuig. Ronny overlijdt ter plaatse, Corry wordt gewond naar het ziekenhuis gebracht. "Mama mag straks naar een kamer, maar ze liep veel breuken op", vertellen hun kinderen Ian en Layla.
Lees verder