Doorgaan naar hoofdcontent

Football Talk. Penneteau sluit hoofdstuk Charleroi af - Ook Antwerp wil Balikwisha, Club bereid om extra geld op tafe...

HLN
Football Talk. Penneteau sluit hoofdstuk Charleroi af - Ook Antwerp wil Balikwisha, Club bereid om extra geld op tafel te gooien
Nicolas Penneteau (40) houdt het na zeven jaar en 230 wedstrijden voor bekeken bij Sporting Charleroi. Dat maakte hij bekend via een open brief. Toen hij donderdag werd voorgesteld, liet Edward Still, de nieuwe coach van de Carolo's, nochtans de deur open voor een contractverlenging van de Corsicaan. "Ik heb een goed gesprek gehad met Nicolas", zei Still. "«We zijn aan verjonging toe, maar dat betekent niet dat er voor hem geen plaats meer is in de kern. Aan hem om te beslissen of hij al dan niet wil blijven". Niet, dus.
Lees verder

Hachim spreekt via Grindr af met Luciano: "We stopten op tijd, zodat we niet klaarkwamen. En dan begonnen we opnieuw"
"Al kussend baanden we ons een weg naar de living, waar de kleren stuk voor stuk uitvlogen, en uiteindelijk belandden we in zijn bed. Door de muziek was alles extra intens." Hachim (nu 28, maar toen 24) is homo en moslim. Een moeilijke combinatie in de gemeenschap waar hij vandaan komt. Maar hij stopt het niet onder stoelen of banken. Ook niet wanneer hij de Italiaanse Luciano (toen 27) via Grindr, een datingapp voor homomannen, leert kennen. "Normaal zou ik mijn interesse al zijn verloren, maar voor hem hield ik vol."
Lees verder

FC Metz gaat A-spelers afstaan aan Seraing: "Willen ook in 1A competitief zijn"
De zeven spelers die FC Metz voor het seizoen 2020-2021 in 1B ter beschikking stelde van satellietclub FC Seraing, kwam er niet één uit de A-kern van 'Les Grenats'. Dat wordt nu anders.
Lees verder

Dirk Ramaekers: "Grootste teleurstelling is Johnson & Johnson, vertraging kan oplopen tot vier weken"
De vaccinatiecampagne in ons land is goed op dreef, maar wordt nog maar eens gedwarsboomd door instabiele leveringen. Traditioneel stelt AstraZeneca teleur, maar op dit moment is Johnson & Johnson "de grootste teleurstelling", zei Dirk Ramaekers, hoofd van de Taskforce Vaccinatie, op de persconferentie. De vertraging door de slabakkende leveringen wordt op twee weken geschat, maar kan ook oplopen tot vier weken.
Lees verder

LIVE GIRO. Vervaeke dunt kopgroep uit op Passo San Bernardino, overleeft roze trui Bernal laatste aankomst bergop?
Vandaag wordt het voorlaatste hoofdstuk in de Giro geschreven met een aankomst bergop op Alpe Motta. Blijft Egan Bernal heersen in de roze trui of laat hij verder van zijn pluimen? U volgt alles live op deze pagina.
Lees verder

Thomas Van der Plaetsen start sterk in Götzis, olympisch ticket blijft mogelijk
Thomas Van der Plaetsen is goed begonnen aan zijn tienkamp op de Hypomeeting van Götzis. Onze landgenoot staat na twee proeven op een voorlopige vierde plaats. Om nog een ticket voor de Olympische Spelen in Tokio (23 juli-8 augustus) te veroveren, moet Van der Plaetsen zijn persoonlijk record (8.332 ptn) breken. De limiet ligt op 8.350 punten. Dat blijft op dit moment mogelijk.
Lees verder

KIJK LIVE (21u). Duizenden fans palmen Porto in - hoe verliepen twee voorgaande Engelse krakers in Champions Leaguefinale?
Kevin De Bruyne heeft een afspraak met de geschiedenis. Met Manchester City mikt hij in de finale van de Champions League op het allerhoogste. In een Engelse clash is de tegenstander Chelsea. Maakt 'KDB' zich onsterfelijk? Kijk op VTM en deze pagina LIVE naar de kraker! De voorbeschouwing start om 20u30. In onze liveblog volgt u de aanloop naar de finale op de voet!
Lees verder

CELEBS 24/7. Will Smith is de coronakilo's beu en Britney Spears dost zich uit als Catwoman
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

UITGETEST. Redactrice Marie lamineert haar wenkbrauwen: "Ze ogen voller en gezonder en mijn gezicht lijkt lichtjes gelift"
Wenkbrauwlaminatie is in opmars. Het is de favoriete schoonheidsbehandeling van modellen en influencers omdat het een bepaalde je-ne-sais-quoi geeft, zonder dat het duidelijk zichtbaar is wat je precies aan je gezicht hebt gedaan. In een schoonheidssalon betaal je er tussen de 30 en 60 euro voor, maar volgens YouTubers kan je het makkelijk zelf thuis doen. Redactrice Marie test het uit. "Met de set die mij 16,95 euro kostte, kan ik mijn wenkies (en die van mijn huisgenoot) minstens tien keer lamineren."
Lees verder

Brugs koetspaard zakt ineen op Burg en overlijdt: "Een drama. Tinka (17) was net aan haar eerste ritje bezig na vier dagen rust"
Op de Burg in Brugge is zaterdagmorgen rond 11.30 uur een koetspaard in elkaar gezakt en overleden. Het gaat om de 17-jarige Tinka, die op dat moment aan haar eerste ritje bezig was. "Alle koetsiers zijn enorm aangeslagen, niet in het minst de eigenares. Dit is in dertig jaar nog nooit gebeurd. Een drama", zegt Mark Wentein, voorzitter van de Vlaamse Paardensportfederatie en woordvoerder van de Brugse koetsiers.
Lees verder

LIVE GIRO. Ineos moet aan het werk na move van Caruso en Bardet in afdaling, ook Vervaeke nog vooraan
Vandaag wordt het voorlaatste hoofdstuk in de Giro geschreven met een aankomst bergop op Alpe Motta. Blijft Egan Bernal heersen in de roze trui of laat hij verder van zijn pluimen? U volgt alles live op deze pagina.
Lees verder

"Antilichaamtest na vaccinatie geeft geen betrouwbaar antwoord"
Vaccinoloog Pierre Van Damme krijgt naar eigen zeggen veel bezorgde mails van mensen die na vaccinatie een bloedtest lieten afnemen waarbij geen of nauwelijks antistoffen tegen Covid-19 werden gevonden. "Zulke serologische tests na vaccinatie geven geen betrouwbaar antwoord en zijn daarom niet aanbevolen", zegt Van Damme.
Lees verder

Goffin staat in eerste ronde van Roland Garros tegenover toptalent Musetti: "Zal snel moeten spelen"
David Goffin (ATP 13) begint na dit weekend aan zijn tiende Roland Garros. De Luikenaar kende in de voorbereiding op het tweede grandslamtoernooi van het jaar een vervelende blessure aan de adductoren en ging er vroeg uit in Rome en Lyon. In de eerste ronde in Parijs ontmoet hij de negentienjarige Italiaan Lorenzo Musetti (ATP 76), vorig jaar winnaar van de Australian Open voor junioren en dit jaar al halvefinalist in Acapulco en Lyon.
Lees verder

Lot (44) en Ulricht (51) reisden al met een omgebouwd busje lang voor het cool was: dit zijn hun tips en budget. "We trekken rond zonder haast en zonder 'moeten'"
"Je doet waar je zin in hebt. Is dat zwemmen? Dan rijd je met je busje het strand op en parkeer je aan de zee." Is reizen met een busje dé reistrend van 2021? De hashtag #vanlife neemt op sociale media alvast mythische proporties aan. Lot (44) en Ulrich (51) zijn anciens die al vijftien jaar voor de trend on the road gingen. Met hun derde busje, dat ze creatief en budgetproof verbouwden, reisden ze Amerika door. Ter inspiratie deelt het ervaren koppel hun gouden tips en budget. "'Vanlife' is nog altijd kamperen. Je slaapt niet meer op de grond, maar leeft nog altijd buiten."
Lees verder

Politie moest prins Harry het overlijden van z'n grootvader melden
Het had geen haar gescheeld of prins Harry (36) had het overlijden van z'n grootvader, prins Philip, moeten vernemen via de pers. De Amerikaanse ambassade slaagde er namelijk initieel niet in om hem te bereiken. Dat meldt de krant Daily Mirror.
Lees verder

Zo vernam prins Harry het overlijden van z'n grootvader
Het had geen haar gescheeld of prins Harry (36) had het overlijden van z'n grootvader, prins Philip, moeten vernemen via de pers. De Amerikaanse ambassade slaagde er namelijk initieel niet in om hem te bereiken. Dat meldt de krant Daily Mirror.
Lees verder

Politiemotard raakt gewond bij ongeval op weg naar dringende interventie
Een lid van de motorbrigade van de politie Westkust is zaterdag rond 12.15 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval in De Panne. De politieman reed prioritair in de Veurnestraat, op weg naar een dringende interventie.
Lees verder

Elise Mertens blikt vooruit op Roland Garros: "Sabalenka wordt de te volgen speelster"
Elise Mertens (WTA 15) gaat er alles aan doen om het beter dan vorig jaar te doen op Roland Garros. Ze neemt het maandag of dinsdag in de eerste ronde op tegen de Australische kwalificatiespeelster Storm Sanders (WTA 161).
Lees verder

Elise Mertens blikt vooruit: "Sabalenka wordt de te volgen speelster"
Elise Mertens (WTA 15) gaat er alles aan doen om het beter dan vorig jaar te doen op Roland Garros. Ze neemt het maandag of dinsdag in de eerste ronde op tegen de Australische kwalificatiespeelster Storm Sanders (WTA 161).
Lees verder

Europese manifestatie tegen coronamaatregelen van start in Ter Kamerenbos: organisatie roept op om het vreedzaam te houden
In het Ter Kamerenbos in Brussel hebben momenteel vijfhonderd mensen zich verzameld voor een manifestatie van een Europees collectief tegen de coronamaatregelen. Ook sympathisanten van Jürgen Conings tekenen er present. Bij het begin van de manifestatie werd opgeroepen om het vreedzaam te houden. Om 16 uur gaat in datzelfde Ter Kamerenbos ook La Boum 3 van start.
Lees verder