Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 21 mei 2021

‘Fans’ van Jürgen Conings misbruiken banner van overleden papa om militair aan te moedigen: “Een klap in het g...

HLN
'Fans' van Jürgen Conings misbruiken banner van overleden papa om militair aan te moedigen: "Een klap in het gezicht van zijn vrouw en dochtertje"
Sarah Meinen uit Edegem schrok zich een ongeluk toen ze gisteren haar Facebook opende. De #TeamJurgen-banner die ze twee jaar geleden voor haar overleden man Jurgen had ontworpen, verscheen plots massaal op profielfoto's van sympathisanten van de beroepsmilitair Jürgen Conings. "We kunnen niet aanzien dat de banner zo misbruikt wordt", zegt haar vriendin Sarah Gilis. Zij roept nu op om uit respect voor Sarah en haar dochter de banner te verwijderen.
Lees verder

Vijftien gewonden na schermutselingen tussen Palestijnen en Israëlische politie op Tempelberg
Ongeveer twaalf uur na het begin van een bestand in het conflict tussen Israël en de Gazastrook is het op de Tempelberg in Jeruzalem opnieuw tot botsingen tussen Palestijnen en Israëlische veiligheidstroepen gekomen. Volgens Palestijnse hulpdiensten werden vijftien mensen verzorgd nadat de politie onder meer rubberkogels had ingezet.
Lees verder

LIVE. Jürgen Conings maandag al gezien aan huis Marc Van Ranst, onderzoek aan wagen "bracht verdacht mechanisme aan het licht"
De klopjacht op Jürgen Conings heeft na ruim 72 uur nog niets opgeleverd en het parket laat weten dat er nog steeds geen spoor is van de man. De voortvluchtige militair werd maandag al gezien aan het huis van viroloog Marc Van Ranst. Dat bevestigen verschillende bronnen aan VTM Nieuws. Bij een sweeping van het natuurgebied werd gisteren een achtergelaten camouflagetent gevonden, mogelijk een bivakplaats van Conings. Verder werd ook een kamp in bushcraftstijl aangetroffen dat mogelijk van de militair is. "Elementen in het onderzoek doen vermoeden dat hij nog leeft", klonk het eerder al. Onderzoek aan de wagen van de voortvluchtige militair, die dinsdag werd teruggevonden aan het bos in Dilsen-Stokkem, heeft een "verdacht mechanisme aan het licht gebracht", laat het parket vrijdagnamiddag weten. De klopjacht wordt vandaag verdergezet en rond 13 uur werd de veiligheidszone aan de toegangspoort uitgebreid.
Lees verder

LIVE. Jürgen Conings blijft onvindbaar, onderzoek aan wagen "bracht verdacht mechanisme aan het licht"
De klopjacht op Jürgen Conings heeft na ruim 72 uur nog niets opgeleverd en het parket laat weten dat er nog steeds geen spoor is van de man. Bij een sweeping van het natuurgebied werd gisteren een achtergelaten camouflagetent gevonden, mogelijk een bivakplaats van Conings. Verder werd ook een kamp in bushcraftstijl aangetroffen dat mogelijk van de militair is. "Elementen in het onderzoek doen vermoeden dat hij nog leeft", klonk het eerder al. Onderzoek aan de wagen van de voortvluchtige militair, die dinsdag werd teruggevonden aan het bos in Dilsen-Stokkem, heeft een "verdacht mechanisme aan het licht gebracht", laat het parket vrijdagnamiddag weten. De klopjacht wordt vandaag verdergezet en rond 13 uur werd de veiligheidszone aan de toegangspoort uitgebreid.
Lees verder

Jumbo roept geitenkaas terug wegens mogelijke aanwezigheid stukjes plastic
De supermarktketen Jumbo heeft geitenkaas teruggeroepen van bij de consument wegens de mogelijke aanwezigheid van stukjes plastic. Dat hebben Jumbo en het federaal voedselagentschap (FAVV) vandaag meegedeeld.
Lees verder

Geen plaats voor voorstekers: affiches met Veerle Heeren (CD&V) op verwijderd uit Truiens vaccinatiecentrum
De affiches waarop de burgemeesters van Gingelom, Nieuwerkerken en Sint-Truiden de vaccinatiecampagne promoten, zijn weggehaald uit het Truiens vaccinatiecentrum. Waarnemend burgemeester van Sint-Truiden Jelle Engelbosch (N-VA) gaf daartoe opdracht, nadat Veerle Heeren (CD&V) vanwege haar vroegtijdige vaccinatie onder vuur kwam te liggen.
Lees verder

Voorzitter supportersfederatie Club Brugge betreurt feestnacht: "Blijkbaar mag de harde kern altijd iets meer"
"Pijnlijke beelden." Zo vat Nico Cappaert, voorzitter van de overkoepelende supportersfederatie van Club Brugge, de uitzinnige taferelen van donderdagavond en -nacht samen. Volgens hem gaat het om een minderheid die de boel heeft verpest. "Ik houd m'n hart vast voor zondag."
Lees verder

Joke Schauvliege (51) niet naar Grondwettelijk Hof, maar houdt hoofd recht: "Ontgoocheld, maar ik ga vol passie verder met mijn werk"
Na haar vroegtijdig ontslag als Vlaams minister een nieuwe uppercut voor Joke Schauvliege (51) uit Evergem. Niet zij, maar wel Sabine de Bethune wordt door CD&V naar voor geschoven om rechter te worden bij het Grondwettelijk Hof. "Ja, ik ben ontgoocheld. Maar het feit dat ik kandidaat was, betekent dat mijn rol nog niet uitgespeeld is", reageert Schauvliege. Een gesprek.
Lees verder

Uitbater verhuist na felle regen terrasgangers naar binnen en zet ramen open: klant belt politie
Een restaurantuitbater in het Luikse Verlaine heeft zaterdag na hevige regen, wind en zelfs hagel op het terras zijn klanten naar het binnengedeelte van zijn zaak verplaatst. Ze konden zo hun maaltijd in droge omstandigheden verder opeten. De schuiframen gingen maximaal open. Een van de klanten belde meermaals de politie.
Lees verder

ASSISEN. Zaak Sofie Muylle. "Een smeerlap", zo zegt verdediging over haar eigen cliënt
"Wat onze cliënt gedaan heeft, is vreselijk. Wie zo handelt, is een smeerlap." De verdediging van Alexandru Caliniuc pleitte met de handrem aan, vanochtend. Maar Pieter Filipowicz zei toch ook kort maar krachtig waar het juridisch op staat, volgens hem. "Verkrachting, dat staat vast. Maar er is hier geen sprake van foltering. En evenmin van moord. Hoogstens van schuldig verzuim."
Lees verder

KOERS KORT. André Greipel sprint naar winst in voorlaatste etappe Ruta Del Sol - Russische Churina blijft peloton voor in Ronde van Burgos
André Greipel heeft de voorlaatste etappe in de Ruta Del Sol op zijn naam geschreven. De 38-jarige Duitser was in een massasprint sneller dan Hodeg en Pedersen. Voor de renner van Israel Start-Up Nation was het zijn tweede overwinning in zes dagen tijd. Vorig weekend won hij namelijk de Trofeo Alcudia-Port d'Alcudia. Voor die overwinning was het van januari 2019 geleden dat Greipel nog eens het zegegebaar mocht maken. De Colombiaanse berggeit Miguel Ángel López begint als leider aan de slotetappe van morgen. (IVDA)
Lees verder

KOERS KORT. André Greipel sprint naar winst in voorlaatste etappe Ruta Del Sol
André Greipel heeft de voorlaatste etappe in de Ruta Del Sol op zijn naam geschreven. De 38-jarige Duitser was in een massasprint sneller dan Hodeg en Pedersen. Voor de renner van Israel Start-Up Nation was het zijn tweede overwinning in vijf dagen tijd. Vorig weekend won hij namelijk de Trofeo Alcudia-Port d'Alcudia. Voor die overwinning was het van januari 2019 geleden dat Greipel nog eens het zegegebaar mocht maken. De Colombiaanse berggeit Miguel Ángel López begint als leider aan de slotetappe van morgen.
Lees verder

IMF legt versneld vaccinatieplan van 40 miljard euro op tafel om pandemie te beëindigen
Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft op de Global Health Summit in Rome een plan op tafel gelegd om de coronapandemie te beëindigen. De organisatie stelt voor om wereldwijd versneld te vaccineren, wat 50 miljard dollar (zo'n 40 miljard euro) zou kosten. Maar zonder einde aan de pandemie, kan er ook geen sprake zijn van een duurzaam economisch herstel, klinkt het. De inspanning om versneld te vaccineren zou zich dus snel terugverdienen.
Lees verder

Militaire junta in Myanmar wil partij van Aung San Suu Kyi ontbinden
De militaire junta in Myanmar is van plan om de politieke partij van de aangehouden regeringsleidster Aung San Suu Kyi te ontbinden. Volgens de militaire leiders zou de partij, National League for Democracy (NLD), schuldig zijn aan verkiezingsfraude. Dat bevestigde de voorzitter van de verkiezingscommissie.
Lees verder

Vlaamse regering heeft nieuw actieplan extremisme klaar
De Vlaamse regering heeft vandaag het nieuwe actieplan tegen extremisme goedgekeurd. Het vorige dateerde uit 2015 en focuste voornamelijk op religieus extremisme. Er wordt twee miljoen euro extra per jaar voorzien.
Lees verder

Football Talk. Laatste match voor Barça al gespeeld? Messi laat slotwedstrijd aan zich voorbijgaan - Wolves ontslaat Nuno Santo
Lionel Messi laat de laatste competitiewedstrijd van het seizoen, op bezoek bij hekkensluiter Eibar, aan zich voorbijgaan. Barcelona maakte dat nieuws vandaag via Twitter bekend. Messi neemt na overleg met coach Ronald Koeman ook niet deel aan de vrijdagtraining. Barcelona is uitgeteld voor de titel en de tweede plaats en heeft nog één puntje nodig om de derde plaats in het algemeen klassement veilig te stellen.
Lees verder

Venus Williams prijst magnesium en lavendel aan om beter te slapen, werkt dat echt? Slaapexpert: "Het zijn geen mirakeloplossingen"
Venus Williams (40) wil mensen helpen om beter te slapen. Ze heeft geïnvesteerd in het wellnessbedrijf Asutra, dat producten met magnesium en lavendel verkoopt voor een betere nachtrust. De tennisster is er heilig van overtuigd dat deze hulpmiddeltjes werken. Klopt dat? Of doe je er meer kwaad dan goed mee? Slaapexpert Annelies Smolders geeft tekst en uitleg.
Lees verder

Gemeente Wichelen dient motie van wantrouwen in tegen Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer: "Een echte schande hoe zij hun werven aanpakken"
"Een echte schande," omschrijft burgemeester Kenneth Taylor (SAMEN) van Wichelen de manier waarop het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de wegenwerken op zijn grondgebied aanpakt en uitvoert. De voltallige gemeenteraad diende daarom een motie van wantrouwen in tegen het agentschap.
Lees verder

Motocrosser backflipt over Lesse en wereldkampioen kajak
Straffe beelden! Motorcrosser Gilles Dejong is volop aan het trainen voor het zomerseizoen en laat geen kans onbenut om zijn conditie te testen. In onderstaand filmpje doet hij een waanzinnige backflip over de rivier de Lesse en meervoudig wereldkampioen kajak Maxime Richard. Geniet u even mee.
Lees verder

Harry Kane ziet wel iets in samenspelen met De Bruyne: "Droom voor een spits"
Harry Kane is al 16 jaar aan de slag bij Tottenham, maar mogelijk komt er deze zomer een einde aan zijn periode bij de Spurs. Dat blijkt uit een interview van de spits met Gary Neville bij Sky Sports. Manchester City lijkt Kane wel te kunnen bekoren: "De Bruyne heeft iets speciaals."
Lees verder