Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 19 mei 2021

Eerste reactie Hooverphonic: “We kunnen nu met opgeheven hoofd terug naar België”

HLN
Eerste reactie Hooverphonic: "We kunnen nu met opgeheven hoofd terug naar België"
Dat de leden van Hooverphonic dolblij zijn dat ze een plekje in de finale van het Songfestival konden bemachtigen, is wel heel erg duidelijk. "Het is een overwinning van Hooverphonic, eentje van België, eentje van de believers."
Lees verder

Franse ex-president Sarkozy opnieuw voor de rechter
In Parijs begint een nieuw proces tegen de voormalige president Nicolas Sarkozy. Hij staat samen met anderen terecht vanwege de zogeheten Bygmalion-affaire. Hij zou in 2012 zo'n 20 miljoen euro meer hebben uitgegeven aan zijn verkiezingscampagne dan wettelijk was toegestaan. Sarkozy kreeg eerder deze maand als eerste Franse oud-president al een celstraf opgelegd vanwege een corruptiezaak.
Lees verder

ANALYSE. Vivaldi klopt zich op de borst voor vergroening bedrijfswagens, maar prijskaartje is nog heel onduidelijk
De federale regering is het eens geraakt over de vergroening van de bedrijfswagens. Liberalen deden wat water bij de wijn, linkse partijen slikten hun afkeer voor bedrijfswagens door - mits extra centje voor de sociale zekerheid - en uiteindelijk kreeg Van Peteghem groen licht. "Ze zeggen altijd dat we het over zo'n dossier nooit met zeven partijen zullen eens geraken, maar het is toch maar weer gelukt." Al heeft het akkoord ook een (onzeker) prijskaartje.
Lees verder

Lefevere spreekt met manager Sagan: "Sommigen zeggen dat zijn carrière op haar einde loopt. Ik geloof dat niet"
Rijdt Peter Sagan volgend jaar voor de ploeg van Patrick Lefevere? De Belgische ploegleider zegt niet ja en hij zegt niet neen. Of toch. Ja, want hij heeft met de manager van Peter Sagan over een mogelijke transfer gesproken. Maar neen, want Lefevere heeft geen zin in een team binnen zijn team. En tenslotte: waar vindt hij het geld om Peter Sagan te betalen?
Lees verder

Lefevere bevestigt gesprekken met manager Sagan: "Sommigen zeggen dat zijn carrière op haar einde loopt. Ik geloof dat niet"
Rijdt Peter Sagan volgend jaar voor de ploeg van Patrick Lefevere? De Belgische ploegleider zegt niet ja en hij zegt niet neen. Of toch. Ja, want hij heeft met de manager van Peter Sagan over een mogelijke transfer gesproken. Maar neen, want Lefevere heeft geen zin in een team binnen zijn team. En tenslotte: waar vindt hij het geld om Peter Sagan te betalen?
Lees verder

Singles zijn getinder en gewandel beu: snel weer daten op café zonder afstand en mét eerste kus
De poort der vrijheid lonkt, óók voor de vlinders in onze buik. Blijft een wandeling straks de ideale date of gaan we toch weer kussen op een eerste afspraakje? En is peilen naar de vaccinatiestatus van je Tindermatch een afknapper? "Je zal snel weten welk vlees je in de kuip hebt."
Lees verder

Recordaantal sociale fraudeurs vorig jaar verklikt
Vorig jaar zijn een recordaantal van 9.164 meldingen binnengelopen bij het Meldpunt voor een Eerlijke Concurrentie, waar mensen en bedrijven sociale fraudeurs kunnen verklikken. Dat meldt De Tijd vandaag.
Lees verder

LIVE. Gewapende militair in Limburg nog altijd spoorloos, verdachte bedreigde Van Ranst, viroloog en gezin naar veilige locatie gebracht
De ordediensten zijn afgelopen nacht tot half vijf aan het werk geweest in het bos van het domein Heuvelsven in Dilsen-Stokkem om de eerder aangetroffen wagen van de voortvluchtige, zwaarbewapende beroepsmilitair J.C. (46) te takelen. Het is niet duidelijk of de geseinde man in de bossen werd aangetroffen. C. is een beroepsmilitair uit Dilsen-Stokkem die actief is in de kazerne van Peutie, maar nu op de terroristenlijst van het OCAD staat, nadat hij in een afscheidsbrief met "een aanslag tegen het regime en tegen virologen" dreigde. Viroloog Marc Van Ranst is met zijn gezin ondergebracht op een veilige, bewaakte locatie, nadat bleek dat hij eerder al door C. bedreigd werd. De verdachte heeft vermoedelijk een machinegeweer, een pistool en een kogelwerend vest bij zich en wordt als extreem gevaarlijk beschouwd.
Lees verder

Gert (35) sterft vlak na geboorte van dochtertje: "Drie dagen kon hij een onbezorgde papa zijn voor Nena, daarna waren we hem kwijt"
Negen maanden lang had Gert Van Melkebeke (35) afgeteld. Had hij over de bollende buik van zijn verloofde Sabrina (32) gewreven, en samen met haar uitgekeken naar de geboorte van hun eerste kindje samen. Op 30 april werd Nena geboren. Een week later kreeg Gert te horen dat er zich een agressieve kanker op zijn hart had genesteld, nog eens een week later is hij gestorven. "Het eerste wat hij tegen mij zei toen hij hoorde dat hij ongeneeslijk ziek was, was sorry", zegt Sabrina. "Typisch Gert. Hij zat meer in met ons, dan met zichzelf."
Lees verder

Brugse burgemeester De Fauw: "Nu de titel, en in augustus een groot volksfeest"
Op wandel in zijn Brugse binnenstad spreekt Dirk De fauw (CD&V) een toevallige passant moed in. "Nog één punt. We moeten optimistisch zijn." De burgemeester wil straks een zomers titelfeest met duizenden fans. In afwachting daarvan: een gesprek over de waarde van Club voor Brugge, de grond van Paul Gheysens en een stand van zaken in het stadiondossier. "Ik ben ervan overtuigd dat het zal lukken. Ooit."
Lees verder

Onze opinie. "Vooruit etaleert het eigen verlies. Je kan je afvragen of dat de beste strategie is"
"Next: ervoor zorgen dat werknemers volledig in euro's in plaats van auto's worden uitbetaald. Ondertussen worden salariswagens niet aantrekkelijker maar wel groener." Soms lees je simpelweg op Twitter hoe een partij over een moeilijk compromis denkt. In die twee zinnen van Kamerlid Joris Vandenbroucke lees je duidelijk de beperkte euforie van Vooruit. Een slecht karakter zou durven te opperen dat de Vlaamse socialisten na één legislatuur op de federale oppositiebanken het principe van compromisbeleid een tikje hebben verleerd.
Lees verder

Strafonderzoek naar Trump Organization
Het openbaar ministerie van New York voert een strafonderzoek naar de Trump Organization, het conglomeraat van de familie van de Amerikaanse oud-president Donald Trump. Dat heeft de procureur bevestigd.
Lees verder

Klaasje Meijer laat voor het eerst in vijf jaar K3 in haar hart kijken: "Mijn vriend probeerde me te overtuigen bij K3 te blijven"
Ze voelt zich niet meer zo oya lélé. Sinds vorige zomer al, en daardoor kostte het haar soms meer moeite om K3 te zijn dan er niét mee bezig te zijn. Haar vriend Max probeerde haar nog op andere gedachten te brengen, maar sinds drie maanden staat het vast: Klaasje Meijer (26) zwaait dit najaar af. De acteeropleiding die ze volgt, doet beseffen dat haar buikgevoel juist zat. "Ik denk dat je geen voorstelling kan maken van hoe dat leven écht is."
Lees verder

Voortvluchtige Vlaming (44) gearresteerd aan Braziliaanse kust
In Guarujà, een kustgemeente vlakbij de Braziliaanse havenstad Santos, is een voortvluchtige Belg gearresteerd. Dat meldt de Braziliaanse politie. Volgens woordvoerder Kristof Aerts van het Antwerpse parket gaat het om een 44-jarige Antwerpenaar die al lang gezocht werd voor onder meer oplichting, witwassen en het vervalsen van documenten.
Lees verder

Politie en inspectiediensten krijgen toegang tot één centraal sanctieregister
Vlaanderen krijgt één centraal bestuurlijk sanctieregister waarin alle handhavingsacties en -sancties terug te vinden zijn. Dat zal ook voor lokale besturen, politie en openbaar ministerie toegankelijk zijn. Minister van Justitie en Handhaving Zuhal Demir (N-VA) legt momenteel de laatste hand aan de opstart van het register.
Lees verder

OVERZICHT. Coronacijfers blijven sterk dalen: drempel van 500 Covidpatiënten op intensieve komt in zicht
De coronacijfers in ons land blijven sterk dalen. Dat blijkt vanmorgen uit cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Op de diensten intensieve zorg liggen nog maar 596 coronapatiënten. Het is van 22 maart geleden dat het aantal nog onder 600 zat.
Lees verder

Football talk. Hugo Cuypers in beeld bij KV Mechelen - Hardleerse Gueye (voorlopig nog) in selectie KVO
KV Mechelen toont interesse in Hugo Cuypers (24). De Belgische spits heeft nog één jaar contract bij de Griekse topclub Olympiakos en zou er voor een prijsje mogen vertrekken. Malinwa had Cuypers vorig jaar al op het verlanglijstje staan, maar hij bleek toen nog te duur. Van een deal is voorlopig nog geen sprake. Beide clubs moeten nog in gesprek met elkaar. Cuypers zit dit seizoen aan 14 wedstrijden, waarin hij twee keer scoorde. De Luikenaar speelde in het verleden voor Standard, Seraing, Ergotelis en Ajaccio. (ABD)
Lees verder

ANNO 2021. Zangeres Leki liep zes jaar geleden tegen een muur aan: "Mijn zenuwstelsel kon de prikkels niet meer aan"
Elke dag gaat 'Het Laatste Nieuws' op zoek naar hoe het leven van een Belg die ooit in de schijnwerpers stond er anno 2021 uitziet. Vandaag: zangeres, actrice en presentatrice Leki (43), bekend van onder meer het nummer 'Breakin' Out'. Ze vertelt over het overlijden van haar vader, haar plannen in Congo en de gezondheidsproblemen waar ze de afgelopen jaren mee sukkelde. "In 2011 was ik met malaria teruggekeerd uit Afrika. Ik heb die ziekte zwaar onderschat."
Lees verder

'Thuis' zorgt voor opmerkelijke soap-primeur: iedereen blij met 'partnerruil'
In soaps is overspel al sinds mensenheugenis vaste prik. Maar een partnerwissel met wederzijdse toestemming? Dat is toch iets nieuws. Zeker in Vlaanderen. 'Thuis' zorgt voor de primeur, want na een meerdaagse vakantie besloten twee koppeltjes van samenstelling te wisselen. Lowie keerde terug naar Viv en Emma kiest voortaan voor Jef. Producer Hans Roggen geeft tekst en uitleg: "Ik denk dat de gêne om open over relaties te praten bij ons allemaal wat weggevallen is."
Lees verder

Prominent FARC-leider in Venezuela gedood door Colombiaans leger
Jesus Santrich, een prominent leider van de Revolutionaire Strijdkrachten van Colombia (FARC), zou volgens voormalige FARC-leden zijn gedood in Venezuela tijdens een operatie van het Colombiaanse leger.
Lees verder