Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 10 mei 2021

Een robotstofzuiger: handig toestel of iets dat snel weer in je kast belandt?

HLN
Een robotstofzuiger: handig toestel of iets dat snel weer in je kast belandt?
Is het voorgoed afgelopen met zelf stofzuigen wanneer je een stofzuigrobot in huis haalt? Natuurlijk niet. Maar als je je verwachtingen realistisch houdt, is – en blijft – je woning stofvrijer dan vòòr de aanschaf van het toestel. We zetten feiten en mythes rond die robotische huishoudhulp even naast elkaar.
Lees verder

Nooit meer roken op het perron of in het station: NMBS positief over initiatief stad Mechelen
Een sigaretje opsteken tijdens het wachten op de trein? Als het van de NMBS afhangt, dan kan dat binnenkort niet meer. De Spoorwegen reageren dan ook opgetogen op de uitgestoken hand van de stad Mechelen. Die vroeg in een brief om zowel de perrons als de in- en uitgangen van de twee Mechelse treinstations rookvrij in te richten. "We worden als melaatsen aangepakt", reageren rokers.
Lees verder

LIVE. Noodkreet van volwassenenonderwijs: "We worden doodgezwegen"
Het Overlegcomité komt morgen opnieuw samen om de coronamaatregelen tijdens de zomer uit te werken. Ondertussen lijkt de daling van het aantal nieuwe coronabesmettingen in ons land te vertragen. Afgelopen week hebben dagelijks gemiddeld 2.983 mensen positief getest op Covid-19, wat slechts 3 procent minder is dan een week eerder. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

VOORUITBLIK. Wat we al weten over extra gemeenteraad in Sint-Truiden: "Vanavond willen we beslissen of we het vertrouwen in burgemeester behouden"
"Voor ons moet dit verhaal vanavond stoppen." Eerste schepen Jelle Engelbosch (N-VA) reageert fel, enkele uren voor de felbesproken gemeenteraad van Sint-Truiden waarop burgemeester Veerle Heeren (CD&V) een antwoord moet geven op netelige vragen. Wie zal de extra gemeenteraad rond de vroegtijdige vaccinatie van de 56-jarige burgemeester leiden? Zal die raad de nodige helderheid brengen? Of vallen er straks - zoals "de vroegtijdige prik voor het volledige kabinet van Heeren" - nog meer lijken uit de kast?
Lees verder

Dit zijn de mooiste erfgoedwoningen op de markt volgens onze expert: "Vaak geniet je financiële steun voor onderhoudswerken"
Als je op zoek bent naar een uniek huis met een geschiedenis kom je gauw uit bij erfgoedwoningen. Dat schrikt kopers soms af, omdat ze denken dat heel wat verplichtingen met zich meebrengt. Maar dat klopt lang niet altijd! "Alles hangt af van het type vastgoed. Bovendien kun je vaak een beroep doen op (financiële) ondersteuning", vertelt onze woonexpert Björn Cocquyt.
Lees verder

De Bruyne staat in spaarmodus: zo houdt Guardiola sterspeler scherp voor CL-finale en EK
De energiebesparingsmodus staat aan. Pep Guardiola springt erg omzichtig om met Kevin De Bruyne. Een blik in zijn cijfers en parcours van 2021: zo houdt Guardiola zijn beste middenvelder scherp voor de Champions Leaguefinale (en het EK).
Lees verder

Intiem dubbelgesprek met Wendy Van Wanten en dochter Estelle: "Een leven zoals mama? Nee, dat wil ik niet"
Wendy Van Wanten - of beter: Iris Vandenkerckhove (61) - heeft drie kinderen op de wereld gezet: Dylan (37), Clément (20) en Estelle (12). De twee jongsten wonen nog thuis, maar vermits Clément op kot zit, is Estelle de enige die nog onder mama's vleugels vertoeft. "Ik hou m'n hart al vast als Estelle alleen op pad is", aldus Wendy. Een uitgebreide babbel met moeder en dochter over dromen, loslaten en dochter zijn van.
Lees verder

LIVE GIRO. Vroege vlucht van acht renners zonder Belg op kop in uitgeregende rit, Merlier: "Overleven in een harde finale"
Verraderlijke rit vandaag in de Giro. De renners trekken van Biella naar Canale, goed voor 190 kilometer, met enkele heuvels in het slot én regen onderweg. Kunnen de sprinters aanklampen of krijgen we een verrassende winnaar? En wat doet Remco Evenepoel? Volg de derde Giro-etappe hier LIVE!
Lees verder

SHOWBITS. Josje heeft wilde plannen en Elodie Ouedraogo ging in stijl vissen
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Waarom er in de jaren 90 meer gekleurde auto's rondreden
Meer dan 80 procent van de verkochte auto's in ons land is wit, grijs of zwart. Dertig jaar geleden zag het autolandschap er daarentegen veel diverser uit, met veel meer rode, gele of groene auto's. Maar hoe komt dit? HLN Drive zocht het uit.
Lees verder

Telewerken op idyllische plek? Deze Italiaanse steden komen tussen in huur van jouw vakantiehuis
Telewerken is voor velen aan de orde van de dag tijdens de pandemie, maar waarom gewoon thuis aan je bureau werken als je dat ook op een idyllische locatie kan doen? Enkele pittoreske Italiaanse steden willen buitenlandse werknemers helpen om de sprong te wagen. In een poging nieuwkomers te lokken, betalen Santa Fiora in Toscane en Rieti in Lazio tot vijftig procent van de huurkosten van een (vakantie)huis.
Lees verder

Arnout Hauben trekt naar Griekenland en ontdekt er raki
In de zesde aflevering van 'Dwars door de Middellandse Zee' trekt Arnout Hauben vanavond naar de Griekse eilanden. Daar zal hij het spoor van Odysseus volgen en er kennismaken met enkele typisch Griekse specialiteiten.
Lees verder

Arnout Hauben trekt naar Griekenland en ontdekt er Raki
In de zesde aflevering van 'Dwars door de Middellandse Zee' trekt Arnout Hauben vanavond naar de Griekse eilanden. Daar zal hij het spoor van Odysseus volgen en er kennismaken met enkele typische Griekse specialiteiten.
Lees verder

Seraing niet naar 1A na coronafraude? "Dit is te gek voor woorden"- Waasland-Beveren meldt zich als benadeelde partij
Het bondsparket heeft maandag een nieuwe hoorzitting in verband met mogelijke coronafraude bij Seraing. De club die zaterdag sportief de promotie naar 1A afdwong, zou in februari gesjoemeld hebben met de coronatesten van een aantal spelers van de A-kern, die verwisseld werden met die van een aantal beloften.
Lees verder

"Ik kamp met een seksprobleem": twintiger pikt met smoesje jonge vrouwen op langs straat en misbruikt ze nadien in z'n wagen
Hij vroeg hen de weg naar de visvijver, naar een fuif of naar de fitness. Elk smoesje was goed voor D.D. (25) uit Lievegem om jonge vrouwen in z'n wagen te lokken. In werkelijkheid reed hij met hen naar een afgelegen plaats om hen daar te misbruiken. D.D. maakte in 2017 en 2018 op die manier het Meetjesland en de streek rond Beernem onveilig. Anderhalf jaar later zou hij nog een vrouw betast hebben in haar woning in Oostkamp. Het parket vraagt de internering van de man, maar die verzet zich daartegen. "Ik heb geen geestesstoornis."
Lees verder

LIVE GIRO. Kopgroep van 8 renners blijft voorop met nog 100 km te gaan, Merlier: "Overleven in een harde finale"
Verraderlijke rit vandaag in de Giro. De renners trekken van Biella naar Canale, goed voor 190 kilometer, met enkele heuvels in het slot én regen onderweg. Kunnen de sprinters aanklampen of krijgen we een verrassende winnaar? En wat doet Remco Evenepoel? Volg de derde Giro-etappe hier LIVE!
Lees verder

Hele kabinet van burgemeester van Sint-Truiden Veerle Heeren gevaccineerd
In Sint-Truiden blijkt nu ook het hele kabinet van CD&V-burgemeester Veerle Heeren (56) al helemaal gevaccineerd te zijn. Dat zou wel niet op haar initiatief gebeurd zijn, zo meldt VTM Nieuws.
Lees verder

Ronaldo onder vuur na nieuwe wanprestatie Juve: "Cristiano blinkt dit seizoen uit in afwezigheid"
Bij Juventus gaat het van kwaad naar erger. Door de zware 0-3-thuisnederlaag van zondagavond is de recordkampioen, die onlangs een einde zag komen aan een reeks van negen scudetto's op rij, zelfs uit de top vier getuimeld, waardoor Champions League-voetbal komend seizoen niet eens meer een zekerheid is.
Lees verder

Ex van overleden 'Glee'-actrice deelt pakkend eerbetoon op sociale media
Een mooi gebaar. Ryan Dorsey (37), de ex-man van de overleden 'Glee'-actrice Naya Rivera, nam op Moederdag de tijd om haar te bedanken omdat ze hem zo'n fantastische zoon geschonken heeft.
Lees verder

Nu ook onderzoek naar tropenvakantie Britse premier Johnson: zakenman 'faciliteerde' luxe villa
Het Britse parlement heeft een onderzoek ingesteld naar een vakantie van premier Boris Johnson. Die bracht volgens Britse media eind 2019 anderhalve week door in een luxe villa op het eiland Mustique, dat behoort tot de eilandengroep Grenadines in de Antillen.
Lees verder