Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 1 mei 2021

Een goed 1 mei-gesprek met John Crombez: “Veel Oostendenaars hebben het financieel moeilijk en spreken me daarover ...

HLN
Een goed 1 mei-gesprek met John Crombez: "Veel Oostendenaars hebben het financieel moeilijk en spreken me daarover aan"
"Men vindt ons gezondheidssysteem vanzelfsprekend, maar het is te danken aan de socialisten dat we een sociale zekerheid hebben." Het loonoverleg houdt John Crombez bezig, ook al mist de ex-voorzitter van de socialisten het nationale politieke toneel allerminst. Nu hij voor het tweede jaar op rij zijn feestdag niet kan vieren door corona, praat de Oostendse kopman van Vooruit vooral met zijn inwoners. "Dit schepencollege is geen goed draaiend team", klinkt het. Een goed gesprek, tussen de vele wandelingen met de hond door.
Lees verder

"Ex-model eist 65 miljoen euro van Cristiano Ronaldo"
Kathryn Mayorga blijft Cristiano Ronaldo achtervolgen. Nu eist het Amerikaanse ex-model een slordige 65 miljoen euro aan schadevergoedingen van de voetbalvedette van Juventus. Dat staat gelijk aan ongeveer twee jaarsalarissen van Ronaldo bij zijn Italiaanse werkgever. Ronaldo wordt door Mayorga nog altijd beschuldigd van seksueel misbruik. De Portugees werd in 2019 echter niet vervolgd voor de vermeende verkrachting in 2009.
Lees verder

Twintigste editie van Koningin Elisabethwedstrijd voor piano gaat maandag van start
Maandag wordt het startsein gegeven voor de twintigste editie van de Koningin Elisabethwedstrijd voor piano. Aan het concours, dat door de coronacrisis een jaar uitgesteld werd, zullen 64 kandidaten deelnemen: ze komen uit alle hoeken van de wereld, maar niet uit België. De halve finale (10 tot 15 mei) en finale (24 tot 29 mei) worden rechtstreeks uitgezonden op Klara, Canvas en VRT NU. De winnaar kennen we op 29 mei.
Lees verder

Familie van Josh Duggar reageert op zijn arrestatie: "We kunnen alleen maar hopen dat de waarheid aan het licht komt"
Op donderdag werd Josh Duggar (33), bekend van de TLC-show '19 Kids & Counting' opgepakt door de politie in Arkansas. Hij werd gearresteerd voor het bezit van kinderporno, maar Duggar is zeker geen onbekende bij het gerecht. Als tiener zou hij ook al enkele minderjarige meisjes misbruikt hebben. De familie van Josh reageerde ondertussen op zijn arrestatie.
Lees verder

Onze F1-watcher diept getuigenissen op over Senna, die dag op dag 27 jaar geleden verongelukte: "Toen besefte ik het, nonkel Ayrton komt niet meer thuis"
Onze F1-watcher sprokkelde in al die jaren veel getuigenissen over Ayrton Senna. Hij diept de meest markante op. Over Senna. En over die noodlottige dag in Imola.
Lees verder

Wie Europe Play-offs wint, speelt voorrondes Conference League: het UEFA-gedrocht dat alleen aantrekkelijk is door centen
Terwijl de top vier met de aandacht gaat lopen, staat in de Europe play-offs het laatste Europese ticket op het spel. De winnaar gaat naar de tweede voorronde van de Conference League, het nieuwe UEFA-gedrocht dat alleen aantrekkelijk is door de centen. KV Mechelen zou tegen de B-ploeg van Liverpool kunnen spelen. Voor Gent of Standard wacht Torpedo Zhodino.
Lees verder

Zes maanden zwangere Maureen start als 'Vlaanderen Vakantieland'-reporter: "Heel onverwacht dat ik juist nú zo'n kans krijg"
In juli bevalt Maureen Vanherberghen (33) van haar eerste kindje, met haar partner Sieg De Doncker (32). Maar voor het zover is, laat de Q-dj nog iets anders los op de wereld: een gloednieuw seizoen van 'Vlaanderen Vakantieland', met haar als een van de reporters. Tien jaar na 'Idool 2011' is Maureens liedje dus nog lang niet uit. In een uitgebreid interview vertelt ze over haar zwangerschap en haar toekomstige rol als mama. "Sieg en ik willen niet zulke ouders zijn die bij de minste huilbui naar hun kindje lopen."
Lees verder

BINNENKIJKER. Het centrum Malderez, 40 jaar dé speeltuin voor de ambtenarij, gaat straks onder de sloophamer : "Niemand wist dat er zo'n mooi domein achter die poort lag"
Het paradijs op aarde. Zo noemt Fred Vanderlinden het ontspanningscentrum Marcel Malderez in Sint-Genesius-Rode, de plek die 20 jaar geleden de deuren al sloot en waar hij zijn jeugd sleet. 'Central', misschien onbekend voor velen, was 40 jaar lang een soort pretpark voor de ambtenarij. We trokken een laatste keer langs vervallen zwembad, tennisbanen en minigolfcourt, voor de sloophamer een uniek stukje geschiedenis wegveegt.
Lees verder

Kabinetsmedewerkster die in 'De Ideale Wereld' werd afgeschilderd als poetsvrouw: "De zaken zijn uitgeklaard"
Ayan Mohamud Yusuf, de kabinetsmedewerkster die vorige maand werd voorgesteld als poetsvrouw in het Canvas-programma 'De Ideale Wereld', heeft het hele incident afgesloten. "Ik ben blij dat de zaken tussen Jan Jaap (van der Wal, nvdr.) van De Ideale Wereld en mij zijn uitgeklaard", schrijft ze op Twitter.
Lees verder

Kabinetsmedewerkster die in 'De Ideale Wereld' werd afgeschilderd als poetsvrouw, veegt spons over incident: "De zaken zijn uitgeklaard"
Ayan Mohamud Yusuf, de kabinetsmedewerkster die vorige maand werd voorgesteld als poetsvrouw in het Canvas-programma 'De Ideale Wereld', veegt de spons over het hele incident. "Ik ben blij dat de zaken tussen Jan Jaap (van der Wal, nvdr.) van De Ideale Wereld en mij zijn uitgeklaard", schrijft ze op Twitter.
Lees verder

Amerikaanse verdachte aangehouden voor doden prostituee in 2003 in Amsterdam
Zeventien jaar na de moord op prostituee Yvette Looijs in het Bijlmerpark in Amsterdam heeft de Nederlandse politie een verdachte aangehouden. Het is een 60-jarige Amerikaan die afgelopen week aan Nederland is uitgeleverd. Hij is vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en zit vast.
Lees verder

Conner Rousseau: "Werkgevers en werknemers moeten samen vooruit gaan en oplossingen zoeken"
Vooruit-voorzitter Conner Rousseau gelooft dat werkgevers en werknemers er samen op vooruit moeten gaan. "Ze moeten samen oplossingen zoeken zodat iedereen zijn fair deel van de vooruitgang kan krijgen." Dat heeft hij zaterdag gezegd in een videofilm naar aanleiding van 1 mei.
Lees verder

INTERVIEW. Weerman David Dehenauw: "Iedereen wil nu weten: wordt het mooi weer op 8 mei?"
"Ik moet water zien en voelen en ruiken. De Noordzee is bruin van het zand en niet mooi blauw, zeggen de mensen. Maar er is geen zee waar ik liever in zwem." Weerman David Dehenauw (50) is duidelijk een kind van de zee. Sinds 2003 voorspelt hij regenbuien en zonneschijn op VTM en voortaan ook in uw krant. Behalve weerrecord na weerrecord valt hem na al die jaren nog iets op: "Mensen hebben zo weinig vrije tijd. Dan wil je toch geen onverwachte plensbui tijdens je uitstap?"
Lees verder

"Vader van Britney Spears beweert dat zijn dochter kampt met dementie"
Er is nieuwe informatie opgedoken in de rechtszaak tussen Britney Spears (39) en haar vader Jamie Spears (68). Het advocatenteam van deze laatste beweert namelijk dat de zangeres kampt met dementie en dat ze daarom niet verantwoordelijk mag zijn voor haar eigen doen of laten.
Lees verder

Na haar borstamputatie worstelde Petra tien jaar met haar zelfbeeld. "Pas toen ik zwanger was zag ik de kracht van mijn lijf, niet de verminkingen"
Borsten laten ons niet koud. Daarom wijdt NINA er een nieuwe reeks aan, met bijzondere verhalen over boezems. Op de eerste dag van De Roze Mars, een initiatief van Pink Ribbon, vertelt Petra De Pril (41) haar verhaal. Ze kreeg op 26-jarige leeftijd borstkanker en verloor haar rechterborst. Naar de buitenwereld toe hield ze zich altijd sterk, maar binnenin voerde Petra een zware strijd. "Mezelf naakt in de spiegel bekijken, dat kon ik moeilijk. En dat tien jaar lang."
Lees verder

Onze grote vier(en): Lukaku en De Bruyne kunnen dit weekend kampioen spelen, ook Real-Belgen nog vol in de race
Juichen. Bij winst zaterdag is Man City virtueel kampioen. Een derde kroon voor Kevin De Bruyne wenkt. Bij een zege tegen Crotone heeft Romelu Lukaku zijn eerste scudetto op zak – op voorwaarde dat Atalanta een dag later verliest. Onze Grote vier kunnen in mei mogelijk allemaal vieren. Enkel Carrasco en Messi liggen nog dwars.
Lees verder

INTERVIEW. Xander De Rycke (33) lacht met De Verhulstjes en Streamz op... Streamz: "Geld maakt niet gelukkig en blijkbaar ook niet interessant"
Normaal gezien hield komiek Xander De Rycke (33) zijn eindejaarsconference 'Houdt Het Voor Bekeken' vorig jaar… voor bekeken, maar nu verrast hij vriend en vijand met een speciale Covid-19 Special. De bekende zaalshow werd getransformeerd voor een tv-kijkend publiek en is vanaf maandag te zien op Streamz. "Met een televisieshow mocht ik wél publiek ontvangen en ik wil er niet van uitgaan dat mijn moppen zo geniaal zijn dat ze kunnen aanslaan zonder gelach van het publiek."
Lees verder

Makelaar Mino Raiola zet Real Madrid en co op scherp: "Je hebt maar één kans om Haaland te kopen"
Het wordt dé transfersoap van de zomer. Trekt fenomeen Erling Haaland (20) naar een Europese voetbalgigant? Z'n makelaar Mino Raiola voert de druk in de Spaanse pers op én smijt een bloemetje naar Barcelona en Real Madrid. "Als zij komen, is het moeilijk om nee te zeggen."
Lees verder

Lang heeft het niet geduurd: Mourinho weet al hoe hij komende zomer zijn dagen zal vullen
José Mourinho heeft tien dagen na zijn ontslag als coach van Tottenham Hotspur al een (ongetwijfeld zeer lucratief) zomerbaantje gevonden. De 58-jarige Portugees zal in juni en juli tijdens het EK te horen zijn op de radiozender TalkSPORT, waar voetbalfans kunnen inbellen om te discussiëren.
Lees verder

Vader van Lady Gaga reageert op de arrestatie van de verdachten: "Vond het verhaal sowieso al belachelijk"
Op donderdag heeft de politie een aantal verdachten opgepakt die vermoedelijk iets te maken hebben met de ontvoering van Lady Gaga's honden. De vrouw die de dieren had 'gevonden', zou ook zijn opgepakt. Joe Germanotta, de vader van de zangeres, reageerde ondertussen op de arrestatie.
Lees verder