Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 10 mei 2021

Drukker op spoed na opening terrassen: “Veel mensen hebben alcoholprobleem of zijn op weg om probleemdrinker te wor...

HLN
Drukker op spoed na opening terrassen: "Veel mensen hebben alcoholprobleem of zijn op weg om probleemdrinker te worden"
Een tiental mensen is zaterdag in het Antwerpse Stuivenbergziekenhuis opgenomen met symptomen van alcoholvergiftiging. De keerzijde van de gezelligheid op de Antwerpse terrassen liet zich dit weekend dus onmiddellijk zien. Organisatie van ervaringsdeskundigen De Laatste Druppel ziet hierin een onheilspellende voorbode. "Nu we aan het versoepelen zijn, zal er meer gedronken worden. En er is een grote groep van mensen die vroeger op de dag 'leerden' drinken tijdens de coronaperiode."
Lees verder

Politie zoekt 'mankende' overvaller en handlanger die bewoonster knevelen en beroven
De politie zoekt twee mannen die in februari een bewoonster hebben overvallen in Jette. Ze bonden de vrouw met tape vast en blinddoekten haar. Daarna gingen ze met een geldkoffer en bankkaart aan de haal. Een van de verdachten mankte met zijn been, en misschien is dat iemand opgevallen.
Lees verder

Politie zoekt 'mankende' overvaller en handlanger
De politie zoekt twee mannen die in februari een gewapende overval pleegden in Jette. Ze knevelden haar met tape en blinddoekten haar. Een van de verdachten mankt met zijn been. Misschien is dat iemand opgevallen.
Lees verder

VRT-journalist en Peter Gyselbrecht krijgen celstraf na uitzending van afgeluisterde telefoontjes uit kasteelmoord: "Reportage besmeurde reputatie van familie Saelens"
VRT-journalist Bart Aerts en Peter Gyselbrecht hebben bewust tapgesprekken uit het dossier van de kasteelmoord gebruikt om de morele integriteit van de familie van Stijn Saelens te schaden, vindt de Brugse rechtbank. De afgeluisterde telefoontjes werden uitgezonden in Terzake en dat was voor de rechters meer dan een brug te ver. Een celstraf met uitstel is het gevolg voor Aerts en Gyselbrecht. "Die reportage tastte alle grenzen van het onwaarschijnlijke af", sneert procureur Frank Demeester.
Lees verder

Hoogzwangere mama en drie kinderen omgekomen bij zware woningbrand in Quiévrain: nu ook vader (33) overleden
De zware brand van zaterdagavond in een huis in de Rue de Wallonie in Quievrain, een gemeente aan de Franse grens niet ver van Bergen, heeft nog een slachtoffer geëist. De 33-jarige vader overleed afgelopen nacht in het ziekenhuis. De brand eiste al de levens van een moeder die zeven maanden zwanger was en haar drie dochters.
Lees verder

Weyts over voltijds contactonderwijs: "Open terrassen zijn plezant, maar open scholen zijn essentieel"
Alle leerlingen van de tweede en derde graad secundair onderwijs mogen vanaf vandaag weer voltijds naar school. Voltijds contactonderwijs is geen verplichting, toch spreekt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) de hoop uit dat nog meer scholen ervoor zouden kiezen.
Lees verder

Iedereen weer naar school: "Open terrassen zijn plezant, maar open scholen zijn essentieel", reageert Weyts
Alle leerlingen van de tweede en derde graad secundair onderwijs mogen vanaf vandaag weer voltijds naar school. Voltijds contactonderwijs is geen verplichting, toch spreekt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) de hoop uit dat nog meer scholen ervoor zouden kiezen.
Lees verder

Marc Cambré uit ''t Is Gebeurd' rijdt al sinds 1999 alle kandidaten van 'De Mol' naar huis: "Ik kreeg zelfs een stoomcursus van een psycholoog"
Alle kandidaten van 'De Mol' belandden na hun exit op de achterbank bij Marc Cambré (71). De 'fixer' van Woestijnvis, ook bekend van het archiefprogramma ''t Is Gebeurd', zette elke afvaller, maar ook de finalisten en de saboteur zelf, na hun avontuur netjes af aan hun voordeur. Zo was hij ook hun steun en toeverlaat tijdens die eerste momenten. Cambré vervult die bijzondere taak al van bij de eerste jaargang in 1999. Zijn er dit jaar traantjes gevloeid bij de afvallers? En welke momenten blijven hem het meest bij? "Bij één afvaller ben ik nog een koffietje gaan drinken."
Lees verder

Defensie investeerde afgelopen tien jaar 5 miljoen euro in asbestbestrijding
Defensie heeft de afgelopen tien jaar 5 miljoen euro geïnvesteerd in het in kaart brengen en verwijderen van asbest binnen zijn kazernes. Dat heeft minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) geantwoord op een schriftelijke vraag van Kamerlid Darya Safai (N-VA). De gekende risicovolle asbesttoepassingen zijn volgens de minister intussen verwijderd en de andere toepassingen vormen in hun huidige toestand geen probleem voor het personeel.
Lees verder

Populaire app Clubhouse binnenkort ook beschikbaar voor Androidgebruikers
Clubhouse, het exclusieve sociale platform dat draait om live audio, lanceert binnenkort een app voor androidgebruikers. Dat kondigt het bedrijf aan in een bericht op haar website. Wie mee wil luisteren zal wel nog steeds een uitnodiging nodig hebben.
Lees verder

FBI maakt dossier rond overleden Kurt Cobain openbaar: "De moordenaar loopt nog steeds rond"
De FBI heeft vorige maand een dossier over de dood van Kurt Cobain openbaar gemaakt. Het gaat om een bestand van tien pagina's dat grotendeels bestaat uit verzoeken van fans om het onderzoek naar de dood van de zanger te heropenen. "Er is genoeg bewijs om de zaak te heropenen en vast te stellen dat de oorzaak van zijn dood moord is", klinkt het.
Lees verder

Zware weersomstandigheden in Giro: nog heel de week regen voorspeld, morgen zelfs sneeuw?
Regen, regen en nog eens regen. Er wacht de renners in de Giro zware weersomstandigheden de komende dagen. Vandaag belooft al een uitgeregende etappe te worden, morgen wordt zelfs gevreesd voor (smeltende) sneeuw.
Lees verder

Elon Musk praat koers cryptomunt Dogecoin naar beneden
Elon Musk, nochtans een fan van cryptomunten, heeft tijdens een televisieoptreden het voorbije weekend de koers van Dogecoin flink naar beneden gepraat. De cryptomunt Dogecoin ontstond in 2013 als een grap, maar kende het afgelopen jaar zoveel succes dat beleggers ze steeds meer zijn gaan beschouwen als alternatief voor de bitcoin.
Lees verder

Zelfs de koning vond haar een pionier: Gents theatericoon Eva Bal (82) overleden
Nic Balthazar en de broertjes Dewaele zetten hun eerste stappen bij haar. Eva Bal heeft vooral in Gent een onuitwisbare stempel op het toneel- en theaterleven gedrukt. Ze richtte in er de Kopergietery op, en haar inzet voor het jeugdtheater viel zelfs het vorstenhuis op. Barones Eva Bal overleed op 82 jaar aan de gevolgen van Alzheimer.
Lees verder

LIVE GIRO. Evenepoel en co in rotweer begonnen aan verraderlijke derde etappe
Verraderlijke rit vandaag in de Giro. De renners trekken van Biella naar Canale, goed voor 190 kilometer, met enkele heuvels in het slot én regen onderweg. Kunnen de sprinters aanklampen of krijgen we een verrassende winnaar? En wat doet Remco Evenepoel? Volg de derde Giro-etappe hier LIVE!
Lees verder

Slechte slaper? Veerle Dobbelaere deelt de oplossingen die zij ook toepast: "Schermen bannen voor bedtijd is niet genoeg"
"Een betere nachtrust begint overdag al." Actrice en life- en mental coach Veerle Dobbelaere is van nature een slechte slaper. Dus ging ze op zoek naar oplossingen. Ze ontdekte dat beter leren slapen ook beter leren ademen is, en dat je een goede nacht creëert vanaf de ochtend. Morgen, dinsdag 10 mei, deelt ze voor NINA's Feel Good-maand al haar tips tijdens een Instagram Live om 19 uur.
Lees verder

Arjen Robben zet deur op een kiertje voor terugkeer bij Oranje: "Als hij belt, dan kom ik"
Arjen Robben is weer voetballer. Afgelopen weekend was de ex-speler van Bayern München beslissend voor 'zijn' Groningen met 2 assists tegen FC Emmen. Onze noorderburen dromen stilletjes van een terugkeer van een terugkeer bij de nationale ploeg. Robben zelf zegt niet meteen nee, maar beseft dat het lastig zal worden.
Lees verder

7 momenten waarop je de Mol alsnog had kunnen ontmaskeren
Op een meesterlijke manier wist Lennart Driesen wekenlang de boel te belazeren in 'De Mol'. Geen enkele kandidaat zag in hem een saboteur en ook de kijkers thuis zaten het hele seizoen lang op het verkeerde spoor. Niet onlogisch, want Lennart ging zo subtiel te werk dat je hem onmogelijk kon verdenken. Tenzij je tijdens de afgelopen acht afleveringen wel héél goed had opgelet. Op deze zeven momenten kon je namelijk achterhalen dat de 26-jarige opvoeder wel degelijk de Mol was.
Lees verder

Prins Harry en Meghan doneren aan dakloze moeders en zwangere vrouwen
Meghan (39) en prins Harry (36) hebben op Moederdag een donatie gedaan om dakloze moeders te helpen. Vanuit hun stichting Archewell Foundation heeft het stel gedoneerd aan Harvest Home, een organisatie die zich inzet voor dakloze moeders en dakloze zwangere vrouwen. Dat is te lezen op de sociale media van Harvest Home.
Lees verder

Seth Rogen wil nooit meer samenwerken met James Franco: "Ik veracht misbruik en intimidatie"
Acteur en regisseur Seth Rogen (39) wil nooit meer samenwerken met acteur James Franco (43) nadat die beschuldigd werd van seksueel wangedrag. Franco en Rogen stonden nochtans bekend als goede vrienden en werkten samen aan films als 'The Disaster Artist', 'Pineapple Express' en 'This Is the End'.
Lees verder