Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 21 mei 2021

Belgen ontdekten het naturisme tijdens de lockdowns. Inge (49): “Als je naakt bent, heb je diepgaandere gesprekken”

HLN
Belgen ontdekten het naturisme tijdens de lockdowns. Inge (49): "Als je naakt bent, heb je diepgaandere gesprekken"
Steeds meer Belgen ontdekten de wereld in hun blootje tijdens de lockdowns. Dat bevestigt ook naturistenvereniging Athena. Sinds de pandemie merken ze een sterke toename van het aantal bezoekers in hun parken. Hoe komt dat? "Het houdt veel meer in dan gewoon naakt zijn", klinkt het. En wat vinden de kersverse beoefenaars van naturisme er zo fijn aan? Inge Roelandt (49) heeft de smaak sinds vorig jaar alvast te pakken. "Je geeft jezelf letterlijk én figuurlijk bloot. Dat is het helende aspect van naturisme."
Lees verder

Kritiek op Amazon groeit: steeds meer Amerikanen schamen zich voor aankopen bij onlinegigant
Dankzij de coronapandemie is Amazon machtiger dan ooit, maar het tij keert voor de onlinegigant. Onder Amerikaanse jongeren heerst 'Amazon-schaamte', Democraten én Republikeinen in Washington willen het bedrijf van miljardair Jeff Bezos de duimschroeven aandraaien.
Lees verder

Raadslid van CD&V vergelijkt Israëlische vlag met die van nazi's: "Gruwelijkste belediging"
CD&V-districtsraadslid Hassan Aarab uit het Antwerpse Deurne verbrandt zich opnieuw aan een antisemitische uitlating op sociale media. Nadat hij in 2014 al schreef dat hij begreep waarom Hitler Joden wilde uitroeien, vergelijkt hij nu de Israëlische vlag met de nazivlag. De Joodse gemeenschap reageert met walging: "Bestaat er nog een meer gruwelijke vergelijking en belediging?"
Lees verder

Raadslid van CD&V vergelijkt Israëlische vlag met die van nazi's: "Gruwelijkst denkbare belediging"
CD&V-districtsraadslid Hassan Aarab uit het Antwerpse Deurne verbrandt zich opnieuw aan een antisemitische uitlating op sociale media. Nadat hij in 2014 al schreef dat hij begreep waarom Hitler Joden wilde uitroeien, vergelijkt hij nu de Israëlische vlag met de nazivlag. De Joodse gemeenschap reageert met walging: "Bestaat er nog een meer gruwelijke vergelijking en belediging?"
Lees verder

Portugese arbeider verongelukt onder lichte vrachtwagen die reed waar dat niet mocht
Op het terrein van het aardappelverwerkend bedrijf Agristo in Wielsbeke is vrijdag een arbeider om het leven gekomen bij een ongeval. Hij belandde onder een lichte vrachtwagen die achteruit reed.
Lees verder

Coronafactuur afbetalen kost België tien jaar
Het zal België ruim tien jaar tijd kosten om de overheidsschuld terug te brengen naar het niveau van voor de coronacrisis. Dat verwacht kredietverzekeraar Euler Hermes.
Lees verder

Senaat draagt Sabine de Bethune voor als rechter bij Grondwettelijk Hof
De senaat heeft vrijdag bij geheime stemming oud-voorzitster Sabine de Bethune voorgedragen als kandidaat-rechter bij het Grondwettelijk Hof. Ze werd door de CD&V als eerste kandidaat gekozen om haar partijgenoot Trees Merckx-Van Goey op te volgen, die met pensioen gaat.
Lees verder

Alle gevaccineerden vanaf 7 juni welkom in Spanje, alle Britten al vanaf maandag
De Spaanse premier Pedro Sanchez gooit de deuren van zijn land open voor gevaccineerde reizigers. Vanaf 7 juni is iedereen welkom, als die persoon maar gevaccineerd is. Britten zijn zelfs al iets vroeger welkom: vanaf maandag kunnen zij zonder beperkingen naar Spanje afreizen, gevaccineerd of niet. Dat heeft de Spaanse premier aangekondigd tijdens een toespraak op de internationale toerismebeurs Fitur.
Lees verder

Werchter Parklife kondigt opnieuw extra namen aan: ook Jasper Steverlinck en Selah Sue komen langs
Werchter Parklife, de concertreeks die van 1 juli tot 1 augustus loopt in het Festivalpark in Werchter, wordt verder uitgebreid. Eerder deze week kondigde de organisatie al een aantal extra namen aan en daar blijft het duidelijk niet bij. Op vrijdag voegden de organisatoren nog een reeks artiesten aan hun affiche toe.
Lees verder

Mercedes-bestuurster Ayla (27) overleeft kogelregen niet: tweede verdachte opgepakt
De Nederlandse politie heeft een tweede verdachte opgepakt in het onderzoek naar de dodelijke schietpartij in het Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West waarbij de 27-jarige Ayla Mintjes omkwam. Een andere verdachte zit al vast. Ayla's vriend Anis B. was het vermoedelijke doelwit van de aanslag.
Lees verder

Twee Italiaanse skiërs overleden bij lawine in Frankrijk
Twee Italiaanse skiërs van 31 en 49 jaar oud zijn donderdag omgekomen nadat ze meegesleurd werden door een lawine in het Mont Blancmassief. Dat melden de hulpdiensten vrijdag. Woensdag lieten in hetzelfde massief ook al twee mensen het leven.
Lees verder

Officieel Belgische storm: KMI waarschuwt voor felle windstoten
Het einde van de werkweek gaat gepaard met rukwinden. Die kunnen tot 80 kilometer per uur gaan in het binnenland en tot 90 kilometer per uur aan zee. Het KMI heeft nog tot vrijdagochtend "code geel" uitgevaardigd voor de wind.
Lees verder

Kris Wauters blikt terug op het Songfestival: "Achteraf bekeken hadden we veel meer geld moeten vragen"
In 1989 moesten ze de duimen leggen voor Ingeborg, maar twee jaar later mocht Clouseau wél richting Songfestival. Op uitnodiging van de openbare omroep trokken de broertjes Wauters richting Rome, waar ze een onvergetelijke week beleefden. Kris blikt 30 jaar later terug op hun deelname en vertelt hoeveel geld ze kregen om te gaan, waarom het resultaat tegenviel en hoe ze ei zo na hun vlucht terug misten. "De bookmakers plaatsten ons zelfs in de top vijf."
Lees verder

Kristien (53) en Eddy (55) toverden oude vlasopslag om tot prachtige loft mét daktuin en verbluffend terras: "Transformatie van 3 jaar"
Onze woonexpert Björn Cocquyt bezoekt elke week een bijzonder huis. Kristien (53) en Eddy (55) bouwden hun woning in een oude vlasopslag in Moorslede. Dankzij gerecupereerde materialen en brute accenten straalt het interieur een pure loftsfeer uit. "De ruwe elementen en littekens die de oude opslagplaats in de loop der jaren tekenden, zijn bewust zichtbaar gelaten. Een stuk afgebrokkeld beton, een gebroken steen: er schuilt schoonheid in dat imperfecte en het geeft het interieur karakter."
Lees verder

"Geen enkele antisemitische ondertoon": Club Brugge steunt Noa Lang na omstreden gezangen op titelviering
De 17e landstitel van Club werd door de spelers stevig gevierd bij aankomst in Brugge. Ze doken een uitzinnige massa supporters in en feestten erop los. Zo ook Noa Lang, die zich helemaal onderdompelde in het feestgedruis en samen met de fans een lied zong dat weinig aan de verbeelding overlaat. De beelden werden gretig gedeeld op sociale media. Club Brugge komt nu met een statement waarin het Noa Lang steunt.
Lees verder

Zes jaar cel voor Surinamer die vrouw en stiefdochter met hamer te lijf ging: "Als ik jou niet kan hebben, dan niemand"
Een 53-jarige man uit Suriname is veroordeeld tot een celstraf van zes jaar nadat hij op 25 april 2020 zijn vrouw (46) en stiefdochter (18) in Korspel met een hamer te lijf ging. Als bij wonder raakten ze slechts lichtgewond. De man sloeg op de vlucht en werd na een intense zoektocht in de buurt van het Centraal Station in Antwerpen gevat.
Lees verder

NAVO gaat na terugtrekking uit Afghanistan troepen opleiden
Ook na de terugtrekking van de NAVO-troepen uit Afghanistan zal de militaire alliantie betrokken blijven bij het land. "Nu we een einde maken aan onze militaire aanwezigheid, openen we een nieuw hoofdstuk", zei secretaris-generaal Jens Stoltenberg vrijdag na afloop van een bezoek aan de Franse president Emmanuel Macron.
Lees verder

Trump rekende Secret Service al meer dan 40.000 dollar aan voor kamer in Mar-a-Lago om hem te beschermen
Voormalig Amerikaanse president Donald Trump heeft de Secret Service sinds zijn vertrek uit het Witte Huis al 40.011 dollar (32.747 euro) aangerekend voor de huur van een kamer in Mar-a-Lago, van waaruit hij beschermd wordt. Dat blijkt uit onderzoek van de krant The Washington Post.
Lees verder

Vrienden overleden Jurgen roepen op misbruikte #TeamJurgen-banner van Facebook te halen: "Een klap in het gezicht voor zijn vrouw"
Sarah Meinen uit Edegem schrok zich een ongeluk toen ze gisteren haar Facebook opende. De #TeamJurgen-banner die ze twee jaar geleden voor haar overleden man Jurgen had ontworpen, verscheen plots massaal op profielfoto's van sympathisanten van de beroepsmilitair Jürgen Conings. "We kunnen niet aanzien dat de banner zo misbruikt wordt", zegt haar vriendin Sarah Gilis. Zij roept nu op om uit respect voor Sarah en haar dochter de banner te verwijderen.
Lees verder

Opnieuw schermutselingen tussen Palestijnen en Israëlische politie op Tempelberg
Op de Tempelberg in het bezette Oost-Jeruzalem zijn vrijdag weer botsingen tussen Palestijnse gelovigen en de Israëlische politie uitgebroken. Twee weken geleden leidden gelijkaardige schermutselingen tot een opflakkering van geweld in Israël en de Palestijnse gebieden, die door Israël bezet worden.
Lees verder