Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 4 mei 2021

Baantjes trekken kan nu op recordhoogte in infinity pool op dak van wolkenkrabber in Dubai

HLN
Baantjes trekken kan nu op recordhoogte in infinity pool op dak van wolkenkrabber in Dubai
Op bijna 300 meter boven zeeniveau, daar waar de blauwe lucht helemaal tot aan de horizon reikt, kan je zwemmen dat het een lieve lust is. In Dubai - waar anders? - bevindt zich nu 's werelds hoogste overloopzwembad in een gebouw, meer bepaald op het dak van het onlangs geopende Address Beach Resort. Een duizelingwekkende prestatie op 293,9 meter hoogte.
Lees verder

Ex-vriend die medewerkster fiscus omkocht, vliegt achter de tralies
Een 44-jarige man uit het Groothertogdom Luxemburg zit in de cel omdat hij een medewerkster van de FOD Financiën had omgekocht. De vrouw deed opzoekingen in vertrouwelijke databanken van de FOD Financiën. De omkoping kwam aan het licht tijdens de operatie Sky.
Lees verder

Ter ere van mama: beautycadeautjes met een extra speciale boodschap
Mama knows best, maar als het over een geschikt moederdagcadeautje gaat zullen we toch echt zelf moeten beslissen. Geen inspiratie? Wij tippen 7 beautygifts met een wel heel unieke boodschap.
Lees verder

CD&V'er Demon: "Hetze wetsvoorstel geweldloze opvoeding veroorzaakt door één Kamerlid, Theo Francken"
CD&V-Kamerlid Franky Demon is naar eigen zeggen geschrokken van de 'hetze' die gisteren ontstond rond het wetsvoorstel van zijn partij om het recht op een geweldloze opvoeding van kinderen in te schrijven in het burgerlijk wetboek. "Die hetze is veroorzaakt door één Kamerlid, dat het wetsvoorstel wellicht niet eens goed heeft gelezen", verwijst Demon naar Theo Francken (N-VA).
Lees verder

Personeel in twee op de drie Vlaamse woonzorgcentra in Brussel praat onvoldoende Nederlands
Het afgelopen jaar zijn twee op de drie Vlaamse rusthuizen in Brussel op de vingers getikt, omdat het personeel er onvoldoende Nederlands zou spreken. Dat blijkt uit de cijfers van minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). Die werden opgevraagd door Vlaams parlementslid Annabel Tavernier (N-VA).
Lees verder

"La vita è bella": Remco Evenepoel verkent uiterst verraderlijke Giro-etappe vol valkuilen en boobytraps
Eerste bestemming van Remco Evenepoel in Italië: Rome. Nog heel even niet Turijn, waar de 104de Giro zaterdag start met een tijdrit over 8,6 kilometer. Want Evenepoel verkent eerst nog de verraderlijke finale van de elfde etappe tussen Perugia en Montalcino. Van die verkenning deelde hij vandaag een kiekje op Instagram.
Lees verder

Al vier miljoen coronavaccins toegediend in België: "Vaccinatiegraad van 70 procent kan in zomer bereikt worden"
"Vandaag hebben we weer een mijlpaal bereikt", zo verklaarde Gudrun Briat van de Taskforce Vaccinatie tijdens de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum, "want vier miljoen vaccins werden toegediend". Ons land ligt goed op koers om tussen eind juni en eind juli een vaccinatiegraad van 70 procent te bereiken, klinkt het.
Lees verder

Al 4 miljoen coronavaccins toegediend in België: "Vaccinatiegraad van 70 procent kan in loop van zomer bereikt worden"
"Vandaag hebben we weer een mijlpaal bereikt", zo verklaarde Gudrun Briat van de Taskforce Vaccinatie tijdens de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum, "want vier miljoen vaccins werden toegediend". Ons land ligt goed op koers om tussen eind juni en eind juli een vaccinatiegraad van 70 procent te bereiken, klinkt het.
Lees verder

"Tsjechische minister eiste gratis levering Spoetnik-vaccin om Russisch spionageschandaal geheim te houden"
Tsjechisch minister van Binnenlandse Zaken Jan Hamacek komt in nauwe schoentjes nadat de website Seznamzpravy.cz hem ervan heeft beschuldigd een verdachte deal met Rusland te hebben gesloten. In ruil voor geheimhouding over de beschuldigingen in een spionageaffaire zou Hamacek de levering van één miljoen coronavaccins van Spoetnik V hebben geëist. Hamacek ontkent alle beschuldigingen en heeft het over "speculaties en leugens".
Lees verder

VN veroordeelt buitensporig gebruik van geweld door Colombiaanse veiligheidstroepen
De Verenigde Naties hebben vandaag met klem het recente "buitensporige gebruik van geweld" door de veiligheidstroepen veroordeeld. Bij protesten tegen een omstreden belastinghervorming van de Colombiaanse regering zijn de voorbije dagen volgens een officiële balans al zeker 19 doden gevallen en raakten 850 personen onder wie 306 burgers gewond.
Lees verder

Beke voorstander van coronapas vanaf 11 juli: "Als iedereen de kans heeft gehad zich te laten vaccineren, moeten we vrijheid teruggeven"
Komen er versoepelingen voor wie reeds gevaccineerd is, of niet? Volgens Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) moet dat kunnen, op voorwaarde dat die versoepelingen er pas komen eens iedereen die dat wil, de kans kreeg om zich te laten vaccineren. "Ik vind dat de pro's doorwegen op de contra's", zegt hij daarover in het VTM Nieuws. Na advies van de Gems-experten zal het Overlegcomité volgende week waarschijnlijk een beslissing nemen over eventuele versoepelingen voor gevaccineerden.
Lees verder

Aanval op Belgische overheidswebsites: onder meer Tax-on-web moeilijk te bereiken
Momenteel is er een aanval op het Belnet-netwerk, waardoor meerdere overheidswebsites niet meer goed functioneren. Dat meldt Belnet zelf. Onder meer Tax-on-web en MyMinfin liggen regelmatig uit.
Lees verder

Drugsbendes opgerold bij razzia's in Sicilië
De Italiaanse politie heeft bij grote razzia's in de omgeving van de Siciliaanse stad Messina twee drugsbendes opgerold. Dat meldt het persbureau Adnkronos dinsdag. Meer dan 25 verdachten zijn opgesloten, en vele anderen zijn onder huisarrest geplaatst.
Lees verder

Unieke watertoren van Steenokkerzeel wordt B&B: wakker worden met zicht op de landende vliegtuigen
Altijd al eens een kijkje willen nemen in de indrukwekkende watertoren in Steenokkerzeel? Wel, vanaf eind mei kan je er zelfs de nacht doorbrengen. Ferdi Goovaerts en zijn vrouw Valerie bouwen het monument immers om tot een bed and breakfast. Je geniet er niet alleen van een unieke locatie, maar ook van een prachtig zicht op de landende vliegtuigen.
Lees verder

België haalt 1,6 miljard euro op aan fors negatieve rente
Het Federaal Agentschap van de Schuld heeft zowat 1,6 miljard euro opgehaald met een veiling van schuldpapier met korte looptijd. Voor de tranche schatkistcertificaten met looptijd van 6 maanden waren beleggers bereid om de laagste, negatieve, rente tot nu toe dit jaar op te hoesten.
Lees verder

Zwitserse diplomate dood aangetroffen in Teheran na val van zeventiende verdieping
In de Iraanse hoofdstad Teheran is een diplomate van de Zwitserse ambassade dood aangetroffen in haar wooncomplex. De vrouw maakte maandagavond een dodelijke smak van de zeventiende verdieping van een appartementsgebouw in het noorden van de stad, meldt een woordvoerder van de Iraanse hulpdiensten aan het persagentschap Isna.
Lees verder

Geen avondklok meer en minder beperkingen op contacten: deze privileges krijgen gevaccineerde Duitsers
Duitsers die volledig gevaccineerd zijn of hersteld van een Covid-19-besmetting, zullen worden vrijgesteld van een aantal strenge coronamaatregelen. De regering van bondskanselier Angela Merkel heeft daarvoor een nieuw wetsvoorstel opgesteld. Premier Alexander De Croo (Open Vld) liet al weten dat zoiets bij ons ook kan op termijn, maar alleen als iederéén de kans heeft gekregen om zich te laten vaccineren.
Lees verder

Overheid loopt een miljard aan accijnzen mis doordat we het afgelopen jaar minder tankten
De lockdown en het thuiswerk hebben er in 2020 voor gezorgd dat we met z'n allen minder aan de pomp stonden. Dat blijkt uit cijfers van de Belgische petroleumfederatie.
Lees verder

Emoties in 'Op Een Ander': "Ik ben precies de geest hier in huis"
'Op Een Ander' stelt de Vlaamse huishoudens anno 2021 én hun rolpatronen openlijk in vraag en toont hoe anderen hun hedendaags Vlaams gezin draaiende houden. Vanavond stelt Renato een nieuwe regel in het huishouden van Diana en Luc, en dat brengt vele emoties met zich mee.
Lees verder

Australische visser (80) overleeft boottocht van half uur met dodelijke tijgerslang aan boord
Pas toen hij al ver van de kant verwijderd was, ontdekte een bejaarde Australische visser een ongenode gast aan boord van zijn bootje: een tijgerslang van een meter lang. De Australische tijgerslang is een van de giftigste ter wereld en kan dodelijk zijn. De tachtigjarige bleef relatief kalm en kan zijn avontuur gelukkig nog navertellen.
Lees verder