Doorgaan naar hoofdcontent

Antwerp Giants en Bergen naar halve finale van play-offs

Antwerp Giants en Bergen naar halve finale van play-offs

Na Oostende hebben ook Antwerp Giants en Bergen zich zonder problemen geplaatst voor de halve finales van de play-offs van de EuroMillions League. Limburg United won in de Alverberg van Okapi Aalst en bracht de tussenstand in de kwartfinale op 1-1.

Lees verder

Wisselvallig en fris weekend

Het weekend start zaterdag met regen, zondag wordt het droog. De temperaturen blijven aan de lage kant voor de tijd van het jaar.

Lees verder

Coronacijfers blijven dalen, drempelwaarde intensieve zorg nog dichterbij

Momenteel hebben in de ziekenhuizen nog 540 mensen intensieve zorg nodig, zo blijkt zaterdagochtend uit voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Daarmee komt de drempelwaarde van 500 coronapatiënten op de diensten in zicht.

Lees verder

Handgeschreven brief Albert Einstein levert 1,2 miljoen euro op

Een handgeschreven brief van natuurkundige Albert Einstein (1879-1955), met de door hem uitgevonden vergelijking E=mc2, is geveild in Boston. De brief leverde met ruim 1,2 miljoen dollar (ongeveer 1 miljoen euro) drie keer meer op dan werd verwacht. Dat meldt de BBC.

Lees verder

Gegevens van 4,5 miljoen passagiers gestolen bij Air India

Hackers zijn erin geslaagd om de persoonsgegevens van maar liefst 4,5 miljoen passagiers van Air India te pakken te krijgen. Dat heeft de Indiase luchtvaartmaatschappij vrijdag bevestigd. Het gaat onder meer om de namen, bankkaartnummers en paspoortgegevens van de slachtoffers.

Lees verder

Prins Harry in nieuwe reeks: 'Mijn vader heeft me laten lijden'

In een nieuwe reeks op AppleTV heeft de Britse prins Harry het over de mentale problemen die hij kende na de dood van zijn moeder. De koninklijke familie komt er weer niet goed uit.

Lees verder

Memphis houdt Golden State uit play-offs NBA

Memphis heeft zich vrijdagavond als laatste team gekwalificeerd voor de eerste ronde van de play-offs in de NBA. De Grizzlies deden dat ten koste van Golden State Warriors.

Lees verder

Lady Gaga in reeks over mentale gezondheid: 'Verkracht door producer en zwanger op straat gezet'

Zangeres Lady Gaga werd als 19-jarige verkracht en zwanger op straat gezet door haar producer. Dat vertelt ze in de documentairereeks van Prins Harry.

Lees verder

'Conings liet medailles achter op graf ouders'

Jurgen Conings zou dinsdag zijn medailles achtergelaten hebben aan het graf van zijn ouders op de begraafplaats in Peer-Centrum. Dat meldt Het Belang van Limburg.

Lees verder

Lady Gaga in reeks over mentale gezondheid: 'Verkracht door producer en zwanger op straat gezet'

Zangeres Lady Gaga werd als 19-jarige verkracht en zwanger op straat gezet door haar producer. Dat vertelt ze in de documentairereeks van Prins Harry.

Lees verder

Roger Vanden Stock: 'Veljkovic stelde me voor om matchen te regelen met de refs'

Dejan Veljkovic, spilfiguur in voetbalschandaal Propere Handen, heeft ook gewezen Anderlecht-voorzitter Roger Vanden Stock benaderd over matchfixing. Dat zegt Vanden Stock in een interview met De Standaard. 'Ik heb een zuiver geweten.'

Lees verder

Zoekactie Nationaal Park Hoge Kempen stopgezet, tien huiszoekingen bij entourage Jurgen Conings

In het onderzoek naar de voortvluchtige militair Jurgen Conings zijn gisteravond en vanochtend in heel het land tien huiszoekingen uitgevoerd. Dat meldt het federaal parket. Ondertussen is ook een onderzoeksrechter aangesteld voor poging tot moord in een terroristische context.

Lees verder

Egbert Lachaert: 'Vlaams Belang moet steun aan Jurgen Conings veroordelen, maar doet dat niet'

Volgens Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert moet Vlaams Belang de daden van de voortvluchtige militair Jurgen Conings, en de steun die hij krijgt, openlijk afkeuren. Volgens Lachaert moet Vlaams Belang een signaal geven aan haar achterban, zo zei hij in 'De Ochtend' op Radio 1.

Lees verder

Deze landen maken volgens Hooverphonic de grootste kans om het Songfestival te winnen

Vanavond mag Hooverphonic het beste van zichzelf geven in de finale van het Eurovisiesongfestival. Volgens de bookmakers maakt het nummer 'The wrong place' geen grote kans om hoog te eindigen, met amper een 23ste plaats op 26 landen. Maar wie zijn volgens de band zelf de grote favorieten?

Lees verder

Driehonderd schapen moeten afgebrande heide in Brecht redden

Driehonderd schapen starten met grazen op het Groot Schietveld in Brecht. De beesten moeten de biodiversiteit van het afgebrande militair domein redden. Dat laat Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir weten.

Lees verder

Lichaam van vermiste Vlaamse studente teruggevonden in Zwitserland

De 21-jarige Sarah Huyghe uit Ieper, die enkele dagen geleden spoorloos verdwenen was in Zwitserland, is dood teruggevonden. Dat heeft de familie laten weten aan het parket van Ieper.

Lees verder

'Meeste vaccinweerstand bij Roma- en Afrikaanse gemeenschap'

In de pogingen in Brussel om moeilijk bereikbare groepen te vaccineren, merkt de gezondheidsinspectie dat vooral onder Roma en binnen Afrikaanse bevolkingsgroepen complottheorieën de ronde doen.

Lees verder

Pride Parade ontsnapt aan regen tijdens volledig digitale editie

Geen fysieke Belgian Pride Parade dit jaar, maar wel een volledig digitale versie. Om 14 uur werd vanop de Grote Markt in Brussel de start gegeven voor een liveshow die wil tonen dat de LGBTQI+-gemeenschap levendiger is dan ooit. Zaterdagavond wordt het feest met live dj's gewoon verder gezet in alle woonkamers.

Lees verder

Regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah leren Brusselse jongeren filmen met smartphone

In de Brusselse jeugdhub Capital zijn 50 Brusselse jongeren zaterdag begonnen aan een traject van tien workshops over digitale en audiovisuele vaardigheden. Op hun eerste dag kregen ze meteen tips en tricks aangeleerd van Hollywoodregisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah.

Lees verder

Franse regering bestudeert nachttreinen naar België

De Franse regering wil de komende jaren een hele reeks binnenlandse en internationale nachttreinverbindingen uitbouwen. In een rapport over mogelijke lijnen komt ook Brussel meermaals ter sprake. Zo is een winterse nachttrein Brussel - Rijsel - Lyon - Bourg-Saint-Maurice een optie.

Lees verder

Remco Evenepoel lost op steile stroken van de Monte Zoncolan, Giro-ritzege voor Lorenzo Fortunato

Lorenzo Fortunato (EOLO-Kemota) heeft de veertiende etappe in de Ronde van Italië gewonnen op de flanken van de mythische Monte Zoncolan. De Italiaan bleef als enige over van een lange vlucht en kon op de monsterlijk steile berg de druk vanuit de groep der favorieten weerstaan. Daar moest Remco Evenepoel lossen in de laatste steile drie kilometers, waardoor hij behoorlijk wat tijd verloor.

Lees verder

Zesjarige jongen doodgeschoten in VS na geval van verkeersagressie

Op een autoweg ten zuidwesten van de Amerikaanse stad Los Angeles is een 6-jarige jongen doodgeschoten nadat zijn moeder het aan de stok gekregen had met een andere automobilist. Dat hebben lokale media bericht.

Lees verder

'Ze moeten Jurgen genezen in plaats van hem dood te schieten'

Een honderdtal mensen trok zaterdagmiddag door de gietende regen langs de grens van het Nationaal Park Hoge Kempen, om steun te betuigen aan de voortvluchtige terreurverdachte Jürgen Conings.

Lees verder

VN-Veiligheidsraad roept op wapenstilstand volledig te respecteren

De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft zaterdag Israël en de Palestijnse beweging Hamas opgeroepen om de afgesproken wapenstilstand volledig te eerbiedigen. Het is de eerste gezamenlijke verklaring van de VN-Veiligheidsraad sinds het begin van de escalatie in de regio op 10 mei.

Lees verder

Ariana Grande herdenkt bomaanslag na concert in Manchester vier jaar geleden

De Amerikaanse zangeres Ariana Grande heeft zaterdag hulde gebracht aan de 22 concertgangers die exact vier jaar geleden om het leven kwamen bij een aanslag net na een concert van haar in de Engelse stad Manchester.

Lees verder

Herbekijk hier het optreden van Hooverphonic op het Songfestival

Het optreden van Hooverphonic zit erop. Met 'The wrong place' dingen ze mee naar een podiumplekje op het Eurovisiesongfestival. Herbekijk in bovenstaande video hoe Alex Callier, Geike Arnaert en Raymond Geerts het er vanaf hebben gebracht in Rotterdam.

Lees verder

AA Gent speelt Europees na zege bij KV Mechelen

In een heerlijke pot voetbal trokken KV Mechelen en AA Gent vrank en vrij in de aanval. Na een aangename eerste helft ontplofte het beslissende duel helemaal na rust dankzij een listige kopbalgoal van Bezus en even later verdubbelde Tissoudali de Gentse voorsprong. Mechelen reageerde via Kaboré die door Castro-Montes werd aangetikt in de zestien: Druijf zette de elfmeter om. Malinwa trok in de slotfase nog alle registers open maar Gent bleef overeind en gaat zo toch Europa in.

Lees verder

Congolese vulkaan Nyiragongo is uitgebarsten

De vulkaan Nyiragongo, nabij de stad Goma in het oosten van Congo, is zaterdagavond uitgebarsten.

Lees verder

Hoe een complottheorie tot de holocaust leidde

Als je maar hard genoeg gelooft dat één bevolkingsgroep geheime plannen beraamt om de wereld te domineren, lijkt er maar een oplossing te bestaan: dodelijk geweld. De zes miljoen doden van de Holocaust zijn slachtoffers van de gevaarlijkste complottheorie van de voorbije eeuw. En die leeft ook vandaag nog voort.

Lees verder

Minder dan 1.500 coronapatiënten in het ziekenhuis

Het aantal coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen is onder de drempel van 1.500 gezakt. Dat blijkt uit voorlopige gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano.

Lees verder

Italië na Songfestivaloverwinning: 'Rock 'n roll never dies!'

De Italiaanse band Måneskin won de 65ste editie van het Eurovisiesongfestival in Rotterdam met het glamrocknummer 'Zitti e buoni'. Wie gaat er schuil achter deze glamrockers?

Lees verder